Ducati Monster 620IE '01 - Tom.
Re: Ducati Monster 620IE '01 - Tom.
See teema oli täitsa meelest läinud. Katsun edaspidi veidi tihemini uuendada. Viimasest postist saati sai natuke (3000km) Eesti peal ringi paarutatud ja ka mõned uuendused tsiklile tehtud. Pikka juttu praegu kirjutada ei viitsi, aga loetlen uuendused üles.
Esiteks sai eBay-ostlemist veidi harrastada ja järgnevad vidinad tellida:
Suunad - Kuna sõbra kukkumisest oli üks pirn katki läinud ja ma ühestki kohast vajalikku pirni ei leidnud (kõik Tartu poed käisin läbi), siis tellisin uued suunad. Esialgu oli jama, et suunad vilkusid kiiresti ja õrnalt kumasid läbi ka vastassuuna tuled. Öösel oli tunne nagu ohukad paneks peale. Eesmistele sai monteeritud 9W ja 47 oomised takistid. Monsteritel käib suunamajandus läbi kellade, mitte relee, mistõttu pidi juhtmemajandusega eriti ettevaatlik olema. Vastassuundade vilkumine kadus ära, aga kiiresti käivad ikka. Peab taha suurema takistusega takistid panema, aga selle projekti jätan talve.. Enne järgmist ülevaatust peaks korda saama igaks juhuks.
Peeglid - Kuna peeglid olid kriimustunud ja neist essugi näha polnud, otsustasin uued hankida. Valikuks osutusid bar-end mirrorid, ehk need mis lenksu otsa käivad. Välimuselt tunduvad nad mulle suht "meh" aga olin kuulnud, et neist pidi väga hästi taha nägema. Otsustasin siis ära proovida. Kaasasolevad kinnitused ei kõlvanud mitte kuhugi, seega pidin leiutama midagi uut. Leidsin mingid kummipuksid, kuhu sisse monteerisin mutri. Toppisin need lenksu sisse ja keerasin ilusti poldiga kinni, nii et kummipuksi pressis laiaks. Tulemuseks on ülistabiilne peegel, sest kummipuks summutab vibrad ära. Tänu peeglite asukohale ning kumeratele klaasidele on field of view meeletu. Näen mõlemast peeglist vabalt otse enda taha ja kaugemalegi vastassuunda. Selline tunne, nagu kuklas oleks silmad. Ainuke asi, et peab ümber harjuma et peegleid altpoolt otsida.
Grips - Vanad ProGrips gripid olid päris mädad (ja kollased) ning uued peeglid nõudsid ka uusi grippe (otsast tühje), soetasin omale sellised. Kahjuks ei ole ma nendega eriti rahul. Esiteks on gaasigrip liiga lühike, kinnitused ei sobinud ning paigaldades veristasin ma oma käed nii ära, et kolm päeva ei saanud apelsini koorida.. Kipitas raisk!
Telefonihoidja - Kuna pikematel reisidel tundmatusse sai villand peatumisest ja tee otsimisest, otsustasin omale lenksu külge telefoni kleepida. Selleks sai eBay-st 8-eurone jalgratta telefonihoidja ostetud. Sobis väga hästi leksu keskele ja isegi nahkkindaga toimib touchscreen läbi hoidja vinüülkile. Ainult et telefoni aku ei pea GPSi kasutades suurt midagi. Siit tulebki järgmine vidin:
USB Outlet - Algul mõtlesin, et meisterdan ise, kuid siis leidsin (jälle eBayst) väga huvitava komplekti. Kaasas oli kõik vajalik: kahepoolne teip, kaablivitsad ja 5V USB pistik ise. USB outletist läksid juhmed läbi kaitsme aku külge ja saigi ilusti telefoni laadida ka sõidu ajal. (Waze on päääris mugav rakendus, kui tahad veidi kiiremini sõita. Nii mõnigi kord on mõni roheline mehike kaardi pealt mõni kilomeeter juba ette ära nähtud ja kiirus maha võetud)
Paagikleeps - pärast värvimist maha kistud kleeps pidi millegagi asendama. Hiinast saab neid 2 eurot tükk
Ducati kleepsud - Kleepsude kvaliteet on väga hea, kuigi nad on veidi suuremad, kui võrdlesin sõbra Monster 695-ga. Sai need peale pandud, aga ei teagi kas sai nüüd parem või oli ilma kirjadeta kenam.. Hetkel jääb nii.
Mõned pildid tsiklist ka:
Uued peeglid ja suunad vana lenksuga (mu oma vasakul)
Lenksuvahetus (vana lenks)
Kleepsud, telefonihoidja, uus lenks, uued peeglid, uued suunad
Katsun millalgi ilusamad pildid saada. Ei ole üldse pildistamise ega puhta tsikli ilma
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.