Kuidas olla hea seljakott (kaassõitja) tsiklil.

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Tuono

Re: Kuidas olla hea seljakott (kaassõitja) tsiklil.

Lugemata postitus Postitas Tuono »

Nii palju möla tühjakohapealt, õige seljakott sõidab oma tsikliga :wack:

Kasutaja avatar

Vint
Toetajaliige
Tänanud: 149 korda
Tänatud: 184 korda

Lugemata postitus Postitas Vint »

Tuono, paljud siin olijaist on veel poissmehed, tuleta nüüd ise seda ilusat aega meelde. :ner: (togi)
Just selle pärast on see teema vajalik.

Tuono

vintisvint kirjutas:

Tuono, paljud siin olijaist on veel poissmehed, tuleta nüüd ise seda ilusat aega meelde. :ner: (togi)
Just selle pärast on see teema vajalik.

Tuleb ainult tsiklitibidega tegemist teha :ner:

Kasutaja avatar

Pinchu
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pinchu »

Tuono kirjutas:

Nii palju möla tühjakohapealt, õige seljakott sõidab oma tsikliga :wack:

Kui seljakott sõidab oma tsikliga, siis ta pole enam seljakott :wack:

Kasutaja avatar

Locke
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Locke »

Üks pilt on parem kui tuhat sõna!
Vot see on ideaalne seljakott!
Pilt

If you don't respect our life, we don't respect your laws

pyta
Tsikkel: GSX-S 1000
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas pyta »

badandevil kirjutas:

Kallutamine ilmselt ehmatas teda ning neiu tõmbas ratta püsti tagasi, et ma üle 2 sõidurea sõitsin. Ehk siis... võib sõnu peale lugeda, aga kui kaasreisija korraks ehmatab, siis pole muud teha kui palvetada.

no selliseks asjaks tuleb lihtsalt valmis olla ja rohkem peale kallutada.enda naine läks just vastupidi hoogu,et oo tema oskab juba nii hästi,pidin püsti tagasi tõmbama,et mitte küllili käia.a no sul võibolla vähe raskem,kui väiksemat sorti oled
a õnneks ta ei kipugi väga seljakotiks ja nüüd tagumine iste puudub kah

RF600R ´96 (09-10) XT600 ´90 (10- 15) ZX9R ´98 (10-11) Thunderace '98 (12-12), GSX-R 750 '04 (13-15), TT600RE '05 (15-16), RSV1000R '08 (16-18), Beta 300rr '14 (16-24), Fz1n '09 (18-24), GSX-S 1000 '24 (24...)
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 684 korda
Tänatud: 443 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Locke kirjutas:

Üks pilt on parem kui tuhat sõna!
Vot see on ideaalne seljakott!
.......

Ja mis rattaga :!:
Aga meil on kõvasid sõitjaid küllaga, kellele 600'ne lahjaks jääb (togi)

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

ullivilli
Tsikkel: R1100GS
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ullivilli »

Ega kubatuur ei sõida, KW sõidavad.
Võtsin suurema kubatuuri, kuna ei meeldi see kõrge pöörde vingumine.
Samas KW pole ollagi.

Püsti tõmbamist ei ole kogenud, aga maanteel seda küll, kui rohkem kallutada ei taha.
Selle vastu aitab vana hea vastupööramine: nutab ja läheb.
Lihtsalt pikalt nii ei sõida.

Algajaga mingeid eriti järske kurve ette ei ole kuigi arukas mõte võtta. Seda enam, kui inimese käitumist ei tea.

Käed õiges kohas hoidas ja kehaga tagasi suruda pidurdades jääb üsna kiiresti meelde, kui mõned korrad teha natukene äkilisem pidurdus ja seljakott kolaki kiivriga kuklasse tuleb.
See talle ka üsna ebamugav.
Nii õpib kähku keha hoidma ja teed jälgima ning kui päriselt vaja äkkpidurdust teha on asi vähe selgem.

www.minemetsa.ee www.ripptelk.ee - Hennessy, DD hammock, Rootsmann rippvoovid, Sawyer veefiltrid ja kõikvõimalik matkavarustus.

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Minu kogemus ühtib üpriski Ullivilli kogemusega.
Rattad olnud Jawa 350, Kawasaki GPz 550 (ise arvas, et ehk on sport touring) ja nüüd Kawa W800, Mitte ühelgi neist pole paaki, millele saaks tagaistuja toetuda ega ole neil ka õiget põlvetuge juhile. Ja sellegi poolest, minu proua istub neil kõigil kui raudnael, üldiselt ma ei tunnegi, et ta peal on. Minust kinni ei hoia ja ma ei taha ka. Eriti GPz-ga, kus oli ka ikka kaldune isteasend, on ebameeldiv, kui keegi sul seljas elab, kätel kogu aeg koormus. Oma tütrele tegin ka ruttu selgeks asja ja õppis ka ühe korraga ära, kuidas taga istuda.
Kinni hoiab naine end just jalgadega ja tagant kätega pakiraamist. Ega vaju mulle selga ka pidurdades, sest suunab selle energia alakeha ja jalgade abil rattasse. Ja kätega tagant hoides hoiab ka ülakeha paigas. Tõesti mugav on.
Ja peamine tarkus seljakotile - vaata ka ise liiklust, nagu oleksid sangas - siis ei taba üllatused, oled valmis nii pidurdusteks kui kiirendusteks kui kurvideks. Ja juhtidele - ärge paarutage ega loksutage tagasõitjat ilma asjata, temal on ikkagi kehvem kinni hoida.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

Mhhh
Tsikkel: Mini&GPZ305

Lugemata postitus Postitas Mhhh »

Kui nüüd tuletada meelde, mida motokoolis räägiti, siis juhi kätele ei tohiks nii ehk nii raskus olla. Pigem selg ja kõht teevad põhitöö. Nii ka parem manööverdada.

Mini (Riga 30) chopper & Kawasaki GPZ305->

Tsikkelröövel

Kui seljakott sulle selga vajub, on sul ka raskus kätel, ole nii hea sõitja muidu, kui tahes. Kahe inimese inerts pidurdamisel lükkab su niikuinii paigast, kui seljakott end ise kinni hoida ei mõista.

p6rguline
Tsikkel: vn 1500

Lugemata postitus Postitas p6rguline »

Tundub taaskord maitse asi olema? mina ei kujuta ettegi, kui naine must kinni ei hoiaks.kust ma siis teadma peaks, et ta kadund on? Teeme ikka nii, et ei õpeta kedagi valesti oma elu elama. Hea seljakott ollakse ainult siis kui konkreetse piloodiga on reeglid kokku lepitud ju.

Tuono

p6rguline kirjutas:

Tundub taaskord maitse asi olema? mina ei kujuta ettegi, kui naine must kinni ei hoiaks.kust ma siis teadma peaks, et ta kadund on? Teeme ikka nii, et ei õpeta kedagi valesti oma elu elama. Hea seljakott ollakse ainult siis kui konkreetse piloodiga on reeglid kokku lepitud ju.

Jälle üks "tarkur" :wack:

Kasutaja avatar

Maruliis
Tsikkel: Kawasaki kx250f

Lugemata postitus Postitas Maruliis »

p6rguline kirjutas:

Suht kukub välja nii, et uue piloodiga teen ma kõike valesti, uue rattaga teen taas kõike valesti, seda siis seljakotiks olles... Kõige olulisem: "leppige omavahel kokku ja rääkige mis kellegile meeldib"... Suht nadi on taga istuda ja arvata mida eesistuja arvab, et õige, mugav ja ohutu on... :nono:
no kroomil ma ei klammerdu kuidagi eesistuja külge, aga baigilisel löön igaks juhuks küüned ka läbi kinnaste piloodi kombe külge ja kui vaid hambad oleks piisavalt head lööks need talle ka turja kinni :ner:
Ja ma ei arva, et "paika loksutamine" sõidu ajal kõige parem lahendus on... enne sõitu võiks ikka läbi rääkida, isegi kui seljakott on varem seljakott olnud... sest kurja kõigil oma eri soovid... ja tagasiside ka oleks vahva saada... ja kui ei kannata selgalendamist, siis sõitku sujuvamalt... mõnele piloodile koputaks küll mitu korda kolba pihta, sest väsitada seljakott ära mõtetute pidurdamistega ja kohaltvõttudega... siis selleks hädapidurduseks võib mul küll juba võhm enda rattalhoidmiseks otsas olla...

real agraarbaikerbeib - see on siis maakast mootorratast omav tütarlaps, kellel on suu mmm-i asemel õlut täis

petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas petz »

maruliis kirjutas:

Kõige olulisem: "leppige omavahel kokku ja rääkige mis kellegile meeldib"...

just täpselt nii see ongi - enne rattale ronimist , eriti kui seljakott pole piisavalt kogenud tagaistuja olema, tuleb reeglid paika panna, mis ja kuidas, alates rattale ronimisest, sest võib juhtuda nii, et eriti agar kaasreisija otsustab rattale ronida ootamatult, enne kui juht jõuab jalad korralikult mahagi panna (crash) samas peaks olema sõidu ajal mingigi kehaline kontakt kaasreisial juhiga, saab sõidu ajal aru, kas seljakott veel alles või kuidas ta seal taga on.
maitse asi, kas hoiab kahe käega juhil ümbert kinni või topib oma käed juhile taskusse ettekäändel, et näit. sõrmed külmetavad jne. :mrgreen:

Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 88 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

ma ei saa aru mis idioote te veate,et vaja kõik nii puust ja punaselt teha inimesele selgeks.. Varsti võiks roheline tiim halkata tegema seljakoti koolitusi mulle tundub :D Kuna ilma hullude loenguteta ei saa ju kedagi vedada ja inimene teeb loomulikult kõike taga valesti :D
Kas natuke liiale ei lähe oma teooriatega juba v :D
Ma ytlen ainult kui kurv,siis yle millise õla vaadata ja kogu armastus :D
ulme teaduse ajate kokku siin juba :mrgreen:

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Lugemata postitus Postitas will111 »

tõepoolest, kui tsiklil kaasreisijana sõitmiseks peab mingi 500lk manuali välja andma siis on tänapäeva inimesed küll ikka natuke liiga äpuks muutunud :lol: johhhhaidii, kui keeruline saab olla, ümbert hoitakse kinni ja sõitja kehaasendiga liigutakse kaasa, thats about it. pole just keerulised asjad, mida enne sõitma hakkamist mainida ja pole just midagi keerulist meeles pidada või kuidas? :D

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

sepp kirjutas:

ma ei saa aru mis idioote te veate,et vaja kõik nii puust ja punaselt teha inimesele selgeks.. Varsti võiks roheline tiim halkata tegema seljakoti koolitusi mulle tundub :D Kuna ilma hullude loenguteta ei saa ju kedagi vedada ja inimene teeb loomulikult kõike taga valesti :D
Kas natuke liiale ei lähe oma teooriatega juba v :D
Ma ytlen ainult kui kurv,siis yle millise õla vaadata ja kogu armastus :D
ulme teaduse ajate kokku siin juba :mrgreen:

Ma mõtlesin sama asja ja vastus küsimusele kuidas olla hea seljakott....tee kodus süüa ja pane õlu külma, et mehel hea võtta kui sõidust tuleb :mrgreen:

Kasutaja avatar

sepp

No seda jama lugedes mul on tunne,et 10000 korda kergem on teha ise load ära kui olla hea seljakott :mrgreen:
Kui ma oleks jumala motovõõras inimene ja tahaks,et keegi mind sõidutab ja siis visatakse mulle see link selle soustiga siin ette,siis ma loobuks kohe ja ei tahaks enam kunagi,et keegi mind sõidutaks kuna see teooria on ikka nii raske ja keeruline ja oleksin kindel,et midagi ma teeks ikka valesti kuna ei jõua kõiki neid elutähtsusega punkte pidada meeles :mrgreen:

Kasutaja avatar

Maruliis
Tsikkel: Kawasaki kx250f

Lugemata postitus Postitas Maruliis »

sepp kirjutas:

No seda jama lugedes mul on tunne,et 10000 korda kergem on teha ise load ära kui olla hea seljakott :mrgreen:
Kui ma oleks jumala motovõõras inimene ja tahaks,et keegi mind sõidutab ja siis visatakse mulle see link selle soustiga siin ette,siis ma loobuks kohe ja ei tahaks enam kunagi,et keegi mind sõidutaks kuna see teooria on ikka nii raske ja keeruline ja oleksin kindel,et midagi ma teeks ikka valesti kuna ei jõua kõiki neid elutähtsusega punkte pidada meeles :mrgreen:

Aga teeks veel uue teema selleks, et kuidas olla hea piloot kui sul on seljakott :ner: ja kui keegi sõitma läheb ulatavad üksteisele manualid :wack:

real agraarbaikerbeib - see on siis maakast mootorratast omav tütarlaps, kellel on suu mmm-i asemel õlut täis

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

sepp kirjutas:

Ja siis veel on suur tõenäosus, et juht ise on sõiduteoorias veidi lohakas ja paneb käna, hoia või tupelihastega sadulast, nägupidi maas mõlemad.

Kasutaja avatar

sepp

mart211 kirjutas:

Ja siis veel on suur tõenäosus, et juht ise on sõiduteoorias veidi lohakas ja paneb käna, hoia või tupelihastega sadulast, nägupidi maas mõlemad.

ega elu ongi näidanud,et tavaliselt need kõige suuremad teoreetikud kukuvadki esimestena :mrgreen:

Bud
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Bud »

Eh, loen ja imestan... Ei jaga te keegi matsu...

Nüüdseks on seljakotidele väljatöötatud spets. sõiduriided, milledel on selja peal rihmad (nagu seljakottidel ikka ju on). Seljakott istub seljaga sõidu suuna poole..
Ja kogenul, ülimalt kogenul ja kõigist kõige paremal ja tublimal tsiklistil ei jää muud üle, kui lihtsalt visata seljakott selga...

Tsikkelröövel

Ah põrgusse, vaba maa, sõitke nagu tahate, elage üksteisel seljas ja pekske kiivreid kokku ja siunake siis üksteist, üks on pask piloot ja teine pask seljakott. Ühed vaid jahuvad, teised sõidavad ikka ka ja suure osa just kahekesi.
Mina aga võtan 6 päeva pärast oma "kindrali" pära peale ja teen jälle pika tripi mägede poole, mugavalt ja tülitsemata. Vot nii.

Kasutaja avatar

jazz1

Lugemata postitus Postitas jazz1 »

Nagu Buduaar juba, Ainult hädaldaks :wack:

Siin on ka täitsa asjalikke nõuandeid.

Sepale vastuseks - tegin just seda ja ta oli vägagi tänulik. Sai häid ideid ning omab sõidust pisut paremat ülevaadet.
Ennemalt ei teinud minu seletusest "kolmele patsule" väljagi, peale lugemist aga sai mõttele pihta. Pärast lugemist rakendas ka praktikas, kui hakkas tugevama tuule tõttu seljatagant tasapisi "eralduma".

Vägagi tänuväärt lugemine :bsmile:

Kasutaja avatar

demineerija
Tänanud: 38 korda
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas demineerija »

Hea selajkott on lihtne olla!
Oma varustust, kus on palju taskuid.
Peatuste korral süüta juhile suits.
Automaat tanklas võta kaart ja toksi pin sisse.
Ülejäänud tuleb loomulikult :bsmile:

Kasutaja avatar

Emma1

Lugemata postitus Postitas Emma1 »

sepp kirjutas:

Indeed.

Kui ma oleksin seda kõike lugenud vahetult enne taha istumist, siis..ehk seda ei olekski juhtunud. Siinsed soovitavad mitte juhil seljas elada, ent minu teine pool muud moodi ei lubagi mul seal istuda, sest vaid siis tunneb ta ennast piisavalt julgelt kui teab minu isteasendit ja positsiooni.

Muidugi liiklust soovitaksin nii või teisiti jälgida, sest kui mõned korrad mõnest ootamatust august läbi sõidad nii, et hea, et hambad suhu jäid, siis teine kord peaksid targem olema juba. Kuid kaunis on maastiku seal taga tuulevarjus vahetevahel vaadata..nii, et nautige tähelepanelikult ja usaldage teineteist. :wink:

Bastard
Tsikkel: TDM900
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas Bastard »

Lihtsalt hoia kinni ja looda parimat, ega palju rohkemat seal taga teha ei saagi :D
Samas ise olen ühe spordivõistluse raames sõitnud ka seljakotiga, kes ajas seal taga omi asju ja rikkus pea kõiki reegleid mis siin läbi käinud on. Ja ma ei tundnud samas hetkekski, et nüüd ta mind jubedalt segaks enda olemasoluga, väga edukalt sai sõidetud :D

madjs
Tsikkel: VX 800
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas madjs »

Nojh, üks raskesti juhitavaid seljakotte oli mul kunagi sõber, kes kaalus minust oluliselt rohkem. Teema oli siis selline, et tüüp istus mu rattale koos lõõtspilliga selg sõidusuunas, lõõtsa rihmadega vedasime üksteist seliti veits koomale ja tuld. Mina keerasin ratast ja sõber väänas lõõtsa. Jama oli nati selles, et tal jalad ei tahtnud jalaraudadele sattuda ja käed olid lõõtsa mängimisega seotud, aga polnud hullu, mingeid ulmekiirusi ka ei arendanud.

Kõik mis ei tapa teeb tugevamaks, või siis sitaks haiget. Ps.Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
http://www.krracing.ee/
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”