A2 ilma B-katita.

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Teema algataja
Shemagh

A2 ilma B-katita.

Lugemata postitus Postitas Shemagh »

Tervist. Leidsin enda jaoks uuesti motovärginduse.Hetkel mingeid lube ei oma ja plaanis teha A2. Kas keegi foorumlastest on sarnaselt toimind ja jagaks soovitusi\näpunäiteid?

Kasutaja avatar

Mhhh
Tsikkel: Mini&GPZ305

Re: A2 ilma B-katita.

Lugemata postitus Postitas Mhhh »

Ma hetkel teen A2-te (mul on B-kat olemas, ei viitsinud 30 teooriatundi uuesti läbi teha :D ). Kui ma ei eksi, siis täiskategooria tegemiseks oleks mul vaja ainult ARKis eksamid teha.

Samas, kui vanust on, siis võiks teha ikka täis A-kati.

Mini (Riga 30) chopper & Kawasaki GPZ305->

Rotax

Lugemata postitus Postitas Rotax »

Kui ma ei eksi, siis B-kat olemasolul lähed autokooli täiendõppe korras, mis on natuke odavam ja teooriatunde on palju vähem. Sinu puhul siis tuleb rohkem käia.
http://motohunt.ee/?p=A-kategooria <-- esimesed paar lauset ütlevad kõik ära. See peaks kõigis autokoolides nii olema.

Kasutaja avatar

spetsialist
Tsikkel: suzuki DR800S

Lugemata postitus Postitas spetsialist »

mina tegin samuti A kati enne kui B, pidin lihtsalt läbi käima B kategooria teooria õppe(liiklus), mis maksis 10 euri.. edasi istusin juba A kat sõidutundides.

Kawasaki KMX125A --> Suzuki DR800S
Never ride faster than your guardian angel can fly!
Pilt

Teema algataja
Shemagh

Lugemata postitus Postitas Shemagh »

Tänud asjaliku info eest. Ise elan pealinnas. Pädevaid koolitajaid keegi siitkandist teab? Enamus kohti ikka eeldavad, et B kat olemas

Kasutaja avatar

xitE
Tsikkel: cebar 600ne
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas xitE »

Shemagh kirjutas:

Tänud asjaliku info eest. Ise elan pealinnas. Pädevaid koolitajaid keegi siitkandist teab? Enamus kohti ikka eeldavad, et B kat olemas

Mina soovitaks:

http://motokoolitus.ee/kursuseda2.htm
http://load.ee

Uuri nende käest :)

PS: Siin pikk teema autokoolidest, äkki abiks.
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=8&t=306

http://rehvid.grip.ee <- Üle 650 erineva mootorratta rehvi valikus, väga soodsate hindadega!

gkarm

Lugemata postitus Postitas gkarm »

Tere!

Mul ainult A2 kat. Üldiselt pead arvestama,et on vaja lisatunde osta - ise taarutasin rolleriga ringi linnas kõvasti, et lihtsalt liikluskogemust saada.

Nüüd see on tõsi, et sa pead tegema põhimõtteliselt terve teooria kursuse kaasa, see on igati loogiline kuna need on ju su esmased load. Samas tuleb meeles pidada, et nüüd kui hiljem plaanid teha B katti ei pea sa teooria kursust uuesti tegema. Ehk siis kas (pikk B ja lühike A) või (pikk A ja lühike B) vahet pole eriti.

Üldiselt see on natuke must teema ja sahker mahker aga ise sain sõiduõpetajaga ka sellise diili, et sõidan ainult nii palju B-kati sõite kui palju vaja on. Kuna mul oli A2 olemas ja oskasin juba liigelda - sõitsin kuskil pooled tunnid ettenähtud mahust.

A juures on veel miskine seaduse auk, et saad peale esmaseid lube kohe täisload kätte. Kuna kui sul on ainult A kat ei saa sa ju libedasõitu teha, ehk saad niisama täisload. Kas see nüüd tähendab, et kui B kat peale teha ei pea vahtralehte kandma ja libedasõitu tegema seda ma ei tea aga võiks nii eeldada.

Kasutaja avatar

spetsialist
Tsikkel: suzuki DR800S

Lugemata postitus Postitas spetsialist »

gkarm kirjutas:

Tere!

Mul ainult A2 kat. Üldiselt pead arvestama,et on vaja lisatunde osta - ise taarutasin rolleriga ringi linnas kõvasti, et lihtsalt liikluskogemust saada.

Nüüd see on tõsi, et sa pead tegema põhimõtteliselt terve teooria kursuse kaasa, see on igati loogiline kuna need on ju su esmased load. Samas tuleb meeles pidada, et nüüd kui hiljem plaanid teha B katti ei pea sa teooria kursust uuesti tegema. Ehk siis kas (pikk B ja lühike A) või (pikk A ja lühike B) vahet pole eriti.

Üldiselt see on natuke must teema ja sahker mahker aga ise sain sõiduõpetajaga ka sellise diili, et sõidan ainult nii palju B-kati sõite kui palju vaja on. Kuna mul oli A2 olemas ja oskasin juba liigelda - sõitsin kuskil pooled tunnid ettenähtud mahust.

A juures on veel miskine seaduse auk, et saad peale esmaseid lube kohe täisload kätte. Kuna kui sul on ainult A kat ei saa sa ju libedasõitu teha, ehk saad niisama täisload. Kas see nüüd tähendab, et kui B kat peale teha ei pea vahtralehte kandma ja libedasõitu tegema seda ma ei tea aga võiks nii eeldada.

see aasta käisin ka B-kati tegemas, aga kuna vahepeal jõudis liiklusseadus muutuda, pidin mina kogu selle jama uuesti tegema. :evil: ning kui a kat esmased juhiload kehtetuks said, ehk 2a täis, oodati arkist mul libedasõitu, seega eelmine aasta 2 kuud jalutasin niisama ringi teadmata mis ma nüüd tegema pean, lõpuks tuli välja, et lõppastme koolituse alla lähebki lihtsalt see 2 aastat lubade omamist. :wack:

Kawasaki KMX125A --> Suzuki DR800S
Never ride faster than your guardian angel can fly!
Pilt

kill

Lugemata postitus Postitas kill »

gkarm kirjutas:

Ei ole auku, täiesti teadlik otsus, sest mõned aastad tagasi oli ka A katil lõppastmekoolitus.
Kui A juhiloale B peale teha, siis saab esmase loa, millel B on 101 eritingimusega ehk esmane ja A ilma esmase eritingimuseta. Lõppastme koolitus tuleb läbida esmase B kahe aasta jooksul.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”