yamaha R1 1999-2003

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Teema algataja
tever

yamaha R1 1999-2003

Lugemata postitus Postitas tever »

Plaanis osta R1, mis on üsna kindel soov kuid ei tea millist valida. netis müügis on neid eestis kümmekond mis jäävad minu soovitud hinnaklassi (2500-4000). Vajaks abi sellistes küsimustes, et mida vaadata antud ratta ostmisel vms. Kõik soovitused on teretulnud. Põhilised küsimused mis peas tiksuvad on, et mis läbisõidust ei tasuks enam osta ala alates 60k läbisõidust või mida soovitate. Samuti mis oleks suuremad vahed või polegi vahet kas 1999 aasta ratas või 2002-2003 aasta ratas? või üleüldse millest lähtuda R1 ostmisel antud aastate vahemikus ja hinnaklassis? (olen suht võhik moto alal sellepärast ka uurin siin targemate meeste käest :)

ain30
Tsikkel: yamaha r1
Tänanud: 1 kord

Re: yamaha R1 1999-2003

Lugemata postitus Postitas ain30 »

Tere.Pole just eriline asjatundja aga ise ostsin 03a ratta,sest 02a tuli sissepritse mootor.Tundus lollikindlam kui karpa mootor.Pole karpade regulli.bensu kraani ega tooreklappi.Mul läbisõit 45000 pole veel midagi lagunenud Ise olen sõitnud 3aastat ja praegu olen rahul.Minu rattal oli sportsumps,kukkumispunnid LSL piduri ja siduri lingid küljes.Palju sa muidugi neist hoolid aga vähemalt ise ei pea kohe hakkama vahetama.Tähtsamad asjad muidugi rehvid ja ketikomplekt ja pidurid.Igasuguseid tuning tulesi ja vilesi jõuad hiljem vahetada ise ka,muidu pole talvel omal midagi teha.

henrij

Lugemata postitus Postitas henrij »

Nüüd on see koht kus tuleb öelda et kasuta otsingut. R1 vist ratas millest siinses foorumis vast kõigerohkem räägitud

karue38
Tsikkel: 1 R1 on Wheelie Machine,+R1
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas karue38 »

No omalgi 2002 aasta ratas, lennanud pole miskit LS sai just hiljuti 51000 täis, tuuning vilesid ja vidinaid on ebay täis, varuosi ka kõiki võtta kui peaks vaja olema, korra on jama olnud elektriga, (kütusetuli vilkus 8x ootas vähe ja jälle 8x kuigi paak oli täis) töö juures diagnostik avastas miskitest juhtmetest miskid hädad ja tegi asja korda aga rohkem pole mingeid muresid olnud.Ise kui kunagi vaatasin siis eelmise mudeli tagatuli ei meeldinud sest meenutas kudagi ninjat ja nina oli ka kuidagi väga ümmargune nagu miski retro cafekas...

ain30
Tsikkel: yamaha r1

Lugemata postitus Postitas ain30 »

henrijl õigus,r1 plussidest ja miinustest siin juttu läbi käinud kõvasti.

Hardrocker
Tsikkel: Kawasaki Z900RS’22, GasGas 250
Tänanud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hardrocker »

Omast kogemusest võin öelda,et vähemalt 1-3 käik tuleks tühjaks lasta ja kui jõnksutab,siis on käigukast peetis :mrgreen:
Ise ma seda ei teinud kui ostsin omale R1(2002 a.,aga vahet vist ei ole) ja hiljem oli pääääris kulukas käigukasti kõik hammakad uued osta ;)

Teema algataja
tever

Lugemata postitus Postitas tever »

ain30 kirjutas:

Plussidest ja miinustest, see plussid ja miinused see selleks, sest ostmas olen ma niikuinii R1-te. Aga peamine küsimärk mul peas lihtsalt, et on ka mingeid erilisi erinevusi 1999-2003 mudelitel,sest hinnad samad. Et miks peaks eelistama 2002 või 2003 või miks vanemat vms, sest kere ka neil tundub suht sama. Nagu siin mainiti juba,et 2002 tuli sissepritse- selle eest tänud, et tõid erinevuse :)

ja 1-3 käik peeneks siis kiirus läheb juba liiga suureks vist :D

Hardrocker
Kontakt:

tever kirjutas:
ain30 kirjutas:

Plussidest ja miinustest, see plussid ja miinused see selleks, sest ostmas olen ma niikuinii R1-te. Aga peamine küsimärk mul peas lihtsalt, et on ka mingeid erilisi erinevusi 1999-2003 mudelitel,sest hinnad samad. Et miks peaks eelistama 2002 või 2003 või miks vanemat vms, sest kere ka neil tundub suht sama. Nagu siin mainiti juba,et 2002 tuli sissepritse- selle eest tänud, et tõid erinevuse :)

ja 1-3 käik peeneks siis kiirus läheb juba liiga suureks vist :D

No minu oma hakkas lõhkuma juba kuskil 4500-5000 rpm juures.

Kasutaja avatar

pez
Tsikkel: Yamaha R1, KTM 530 EXC

Lugemata postitus Postitas pez »

Mul on 99 aasta oma ja läbisõit nüüdseks 50 000, omanud olen teda juba vist 7 aastat ja müüma ei hakka, kuna läheb juba projektiks üle. Uus on terve käigukast, rõngad, tihendid jpm.
Kui võtad siis võta juba 02-03, nagu juba eelpool mainitud siis pritsungiga. Kui kunagi lahjaks jääb siis saad power commanderiga juurde keerata. Ja käigukast on juba parandatud/tugevdatud. Kindlasti tasub ülevaadata kett, hammakad ja rehvid. Hea oleks kui rattal on olemas juba rooliamort, kui ei siis soovitan kindlasti peale panna (200+ euri).
Lisaks veel et, kui ise piisavalt pädev ei ole siis lase kellelgi ülevaadata enne ostu. Kui kedagi ei tunne siis mine mõnda hooldus kohta. Hiljem nii kui nii lähed ja võib tulla kordi odavam.
Edu

Just for the Ride!

Loud
Tsikkel: super duke
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Loud »

Hardrocker kirjutas:

1-3 käik tuleks tühjaks lasta ja kui jõnksutab,siis on käigukast peetis

Mida sa täpsemalt selle jõnksutamise all silmas pead?

Hardrocker
Kontakt:

Loud kirjutas:
Hardrocker kirjutas:

1-3 käik tuleks tühjaks lasta ja kui jõnksutab,siis on käigukast peetis

Mida sa täpsemalt selle jõnksutamise all silmas pead?

Hakkab nagu käiku välja loopima.

Kasutaja avatar

pacaan
Tsikkel: ZX12R turbo
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas pacaan »

mitte hakkab NAGU käiku välja loopima vaid kas hakkabki välja loopima või enne seda - kui päris välja käiku veel ei viska - on selline tunne kiirendades nagu kett "viskaks üle" - sellest selline jõnksutamise tunne, et vedu kaob väikeseks hetkeks ära.
Üldiselt need nagunii enamus palju sõitnud ning pigem võiks arvestada tulevikus kasti remondiga, või soetada aparaat millel see töö hiljuti (ja kvaliteetselt) tehtud on. Minu hääl läheb kah 02 03 mudelile (pritsega) kuna näeb sarnasustele hoolimata ilusam välja kui vanem mudel. Pritse ise-enesest on mingi veider jamaaha versioon sissepritsest, normaalsem sissepritse süsteem tuli alates 04 mudelist.

8,64 @ 1/4 - Kawasaki ZX12R turbo
9,09 @ 1/4 - Suzuki Hayabusa turbo
9,8x @ 1/4 - Kawasaki ZX6R
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”