Milliseid piduriklotse mootorrattale?
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 9
- Tsikkel: Kawasaki zx6R
Milliseid piduriklotse mootorrattale?
Seoses piduriklotside vahetusega on tekkinud mitmeid küsimusi. Kuna kogemusi mootorratastega napib veel siis ei oska kuskilt otsast neid valima hakata. Rattaks on kawasaki zx636 2002a, esialgu rinkale ei roni aga kes teab, mis huvi ajapikku tekib.
Mida mina klotsidest tean :
Neid valmistatakse erinevatest materjalidest - keraamilised, kevlarist jms.
Kulutavad piduriketast erinevalt.
Pidurdavad erineva efektiivsusega
Olen neid uurides puutunud kokku mõningate erinevate pakkumistega, hindadega seinast seina.
Ehk siis sooviks teada saada Teie kogemusi ja teadmisi seoses piduriklotsidega. Milliseid tasub vaadata ja milliseid mitte.
Ideaalvariandis oleks hea klots see, mis kulutab vähe ketast, pidurdab hästi ja ei mõju rahakotile laastavalt. Reaalses elus aga tuleb vist nende vahel mingi kompromiss leida.
Kui on juba mingeid teemasid selle kohta siis palun andke link või lausa mõni põhjalikum ülevaade kuskil veebisaidil.
Ise olen leidnud nt sellise komplekti, mis hinnalt ka vägagi vastuvõetav oleks - http://www.ebay.co.uk/itm/Real-Front-Mo ... 5ae7c07551
Re: Milliseid piduriklotse mootorrattale?
Ei ole sellist klotsi olemas.
- Klots ei kulu, ketas ei kulu, ei pidurda, odav.
- Klots ei kulu, ketas kulub, ei pidurda, odav.
- Klots kulub, ketas ei kulu, pidurdab, kallis.
- Klots kulub, ketas kulub, pidurdab väga hästi, kallis. Lisa ketta hind juurde
Mina ostaks pigem pehmeid klotse ja vahetaks tihedamini. Ainsad head klotsid, mida kohanud olen, kandsis Brembo märke.
Siis tuli pika vahe tagant Ferodo ja (üllatus) Biltema ning peale seda kõik muud, Goldfren kaasa arvatud.
Tootja originaalklotsid pole ka kunagi alt vedanud.
Igasugu Racing üüber süsinikkeraamilised unusta tänaval sõites ära. Ei õigusta hinda.
saksasaks kirjutas:Ideaalvariandis oleks hea klots see, mis kulutab vähe ketast, pidurdab hästi ja ei mõju rahakotile laastavalt.
-
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 8 korda
Streetmoto müüb neid klotse. KTM-ile proovisin ja sobivad tag.pidurile hästi, et ei kulu kohe ära, nagu Ferodo klotsid.
EX: võrrid,mopid,Jawad.Yamaha: 2xRaptor 660,700, Xjr1200, Virago 750, XVS 1100.Kawa: Zr750, Z750, Z1000. Ktm 620SM. Aprilia 4xPegaso.BMW F650. Honda CB500X.
-
- Tsikkel: 701Enduro, FS450, FC450, Te250
- Tänanud: 42 korda
- Tänatud: 79 korda
Originaal klotsid kõige paremad. Ka brembo omad ok a nn tänavaklotsid.
-
- Tsikkel: gixxer
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Esimeses postis mainitud GoldFren S3 on kannatab igasugust kriitikat, isegi kasutan tänavarattal ja rajalgi proovitud http://www.dragbike.ee/pood/?p=1&id=176&item=2515
Tagumisteks pigem sobib pigem AD sest kasutusintevsiivsus harilikult nii väike, et enne jõuavad klotsid ja ketas tolmuabrasiivi külge korjata ning pigem siis kiiremini kuluv klots, et ketas vähem kahju kannaks.
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
AD on kordades kõvem (kui sellist sõna üldse klotsi puhul kasutada saab) klots kui S3 ja pidurdab ka kordades nigelamalt aga selle eest kulub aeglaselt ja on odavam. Aga teemaalgatajale on ainult 1 vastus: kui tahad kindla peale minna ja su tsiklil on originaalkettad, siis osta originaalklotsid. Kui rahakott ei kannata originaalklotsi või mõistus tõrgub erinevusest aru saamast, siis proovi erineva B-tootja klotse. Ega see klots sul igavene seal pole ja kui ei meeldinud, siis järgmisel korral valid teise klotsimaterjali või teise tootja klotsid. Eestis on kohapeal esindatud suur hulk: Goldfren, EBC, Ferodo, SBS, Brembo jne.
Ei näe põhjust ebay-s lotot mängida sellega, mida sealt saada võid. Sinu ebay lingil pakend on S33 klotsi oma aga üksiklotsid pildil on AD seguga. Kas tegelikult saad AD, S3 või S33 (erinevus väga suur) seda ei saa sa teada enne kui kohalesaabunud paki avad. Kahtlen sügavalt, et see S3 või S33 on, sest tehase väljamüügihind on neil segudel juba kõrgem kui see ebay pakkumine. AD korral on ebay hinnapakkumine OK aga seda saad ka Eestist kohapealt kevadpakkumistena ligilähedase hinnaga kätte
Kui vaja head nõu või klotsi, siis minu telefon on all signatuuris.
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
Palju sellest OEM klotsidaga kaasas olevast termoeraldusplaadist kasu tegelikult võib olla?
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Tavalises tänavakasutuses sisuliselt mitte mingit kasu. Võistluskasutusel ja väga agressiivsel stop&go kasutusel küll. Mäletan, et mul Supermotos läks võistlustel alguses pidur viimasel kahel ringil pehmeks ja vedelik liiga kuumaks. Ostsin samadele klotsidele vahele termoplaadi (müüakse pisikese lehena - lõikad ise sobiva suuruse välja) ja mure lahenes hetkega. Krossis ja tänaval pole mina oma oskustega suutnud Castroli Dot4 vedelikku keema saada ka ilma termoplaatideta.
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Kasutasin kaks aastad jarjast EBC brakes klotsid hind ja kvaliteed on koige parem. Mugav on see et saab Eesti esindusest tellida.
ebcbrakes.com
-
- Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
- Tänanud: 16 korda
- Tänatud: 30 korda
- Kontakt:
Kas EBC "esindus" on see - http://www.stalem.ee/eng/contacts/1?
Siiani ebay teenuseid kasutanud, seepärast küsin.
-
- Kaupmees
- Tsikkel: Kawa/KTM/Honda/Beta
Tallinna Motodepoos saadaval tellimise peale
kogu EBC moto toodangu valik - pidurikettad, piduriklotsid, sidurikettad, sidurivedrud jne
www.motodepoo.ee
ma seda odavaima hinnaga piduriklotsi ei jahiks,mu fj1200 piduri klotsid ei kulu(ise sõitsin 2000km ja selle aja peale peaks olema klotsile sissesõit tehtud aga paremaks ei läinud) ja pidurdab väga uimaselt,eelmine omanik vist üritas raha säästa ja tulemus selline et pidur on väga tuim.sedasi rändavadki väga vähe kulunud klotsid kola riiulisse ja peab asemele uued ostma
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
-
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 177 korda
Louises müüakse Lucast (Dominatorile esimesed ja tagumised 32+32 euri) ja Saitot (20+20 euri). Mida neist arvata ja kuidas see hinnaklass üleüldse on võrreldest "normaalsete" klotsidega, odavam-kallim? Kirjas küll et OEM quality aga siiski...
mella kirjutas:Mina ostaks pigem pehmeid klotse ja vahetaks tihedamini. Ainsad head klotsid, mida kohanud olen, kandsis Brembo märke.
Siis tuli pika vahe tagant Ferodo ja (üllatus) Biltema ning peale seda kõik muud, Goldfren kaasa arvatud.
Tootja originaalklotsid pole ka kunagi alt vedanud.
Igasugu Racing üüber süsinikkeraamilised unusta tänaval sõites ära. Ei õigusta hinda.
Kuna ma ei tea, kes müüb Soomes brembo klotse (kellel oleks ka kohe letis) siis oleks ilmselt mõistlik panna biltema või motoneti nimetud klotsid http://kauppa.motonet.fi/motonet/render ... &year=2007
Mida arvavad spetsialistid?
Rattaks Tuono.
Tänud
Kuna biltemas ei olnud siis astusin allrightist läbi ja võtsin 30€. ferodod.
-
- Tsikkel: Ducati SFV4S
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 11 korda
Pane ikka Ferodo omad või originaalid.
need nimetud on väga kahtlased vahel ja ei sobi ka kettaga kokku materjalid siis omavahel.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.