SMASH 2012, 6,7 juuli

Kui korraldad üritust ja tahaks sellest teada anda. Tahad kiita või kiruda olemasolevaid.

Moderaator: Moded

Vasta

madispilt
Tsikkel: FJ600 '88
Kontakt:

Re: SMASH 2012, 6,7 juuli

Lugemata postitus Postitas madispilt »

Peate vimma tiimkriini pihta?
Natuke signatuurist - Pildistan ise ka ning 99% enda galeriis levitatavatel piltidel on signatuur all. Jah see rebane või maastikuvaade ei ole minu oma. Pole seda rebast ise kasvatanud ega kamminud, labidaga ei ole ka maastiku silumas käinud. Ikkagi on mul signatuur all. Point selles, et mees on tööd teinud, ostnud omale korraliku kaamera ning objektiivid. Tabanud kuradi ägedat momenti ning siis järsku terve kuramuse internet seda pilti täis, ilma igasuguse viiteta autorile. Vaata, teed ühekorra ise ühe sigakõva pildi ning see nagu kulutuli üle interneti levib siis saad aru miks see signatuur seal on.
Ärge nüüd solvuge ega ennast puudutatuna tundke. Kui seda teete, siis olete arvatavasti ise selles süüdi.

Kvaliteetset ringraja varustust saad siit.
Kasutaja avatar

tramm66
Tsikkel: gixxer
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tramm66 »

Vimm on plärakate, mitte signatuuride vastu. Kommertsplärakate justnimelt. t*** maksa lilled kinni enne kui neid nii laialt kinkima lähed... see on mu sõnum.

Kasutaja avatar

Pontus
Tsikkel: V4
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Pontus »

Krt keegi jäi jälle kingitud lillede eest sisse v :shock:

Hoopis teine mees, ja kui tahad kõnetada siis nüüdsest lisa lause lõppu alati: Söör...
Kasutaja avatar

tramm66
Kontakt:

Ei, hoopis nagu onareerinuks kalendrisse ja kõik 12 missi on "tagged" :D

Kasutaja avatar

liisa
Tsikkel: GPZ -> CBR-> FZ6S

Lugemata postitus Postitas liisa »

Mati eelistaks sellist :
Pilt

madispildi postitusele +1

Kasutaja avatar

Psaiko
Tsikkel: R1
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Psaiko »

madispilt kirjutas:

Natuke signatuurist - Pildistan ise ka ning 99% enda galeriis levitatavatel piltidel on signatuur all. Jah see rebane või maastikuvaade ei ole minu oma. Pole seda rebast ise kasvatanud ega kamminud, labidaga ei ole ka maastiku silumas käinud. Ikkagi on mul signatuur all. Point selles, et mees on tööd teinud, ostnud omale korraliku kaamera ning objektiivid. Tabanud kuradi ägedat momenti ning siis järsku terve kuramuse internet seda pilti täis, ilma igasuguse viiteta autorile. Vaata, teed ühekorra ise ühe sigakõva pildi ning see nagu kulutuli üle interneti levib siis saad aru miks see signatuur seal on.
Ärge nüüd solvuge ega ennast puudutatuna tundke. Kui seda teete, siis olete arvatavasti ise selles süüdi.

Kuna ma sain ka ilmselt sellest teemast alanud selgituskirja siis tahaks siinkohal kaasa kiita ja samas ka oponeerida. tänapäeva maailmas on need intellektuualse ja visuaalse omandi piirid suht hägustunud, kuid samas on ka täiesti selged piirid olemas. Tõded sa ka ise et lisad oma fotodele signaturi ja on ka sinu perekonnanimeline fotograaf, kes teeb tõesti ilusaid fotosid, mida ta markeerib oma a´la allkirja/signatuuri/kaubamärgiga ja see ongi õige ja nii peabki see olema-siia saab tõmmata selge piiri!
Teine asi on, kui näiteks mina oleks (mida ma õnneks ei ole võrreldes osadega) "suur staar", sina fotografeerid mind ja siis avaldad minust- suurest staarist fotosid ja signeerid neid fotosid mõne oma brändiga, mille tuntus on samaväärne või madalam minu kui tuntud staari omast!> Ilmselgelt ma tulen sulle hagiga selga, sest sa püüad minu tuntusest saada kasu!
Antud juhul ongi sarnane juhtum, kus fotograaf on avaldanud fotosid, mille peal on, kasvõi motomaailmas, tuntud inimesed tegemas oma põhitegevuslast tegevust, fotod on avaldatud sotsiaalmeedias vaatamiseks kõikidele, kuid fotodel ei ole fotograafi isiklik allkiri vaid nende inimeste või tegevuste jaoks konkureeriv bränd või kaubamärk.

Isiklikult leian, kuna pean ka ise igapäevaselt tegelema ühe kaubasmärgi kaitsemisega, et Trammil on põhjust olla väga-väga kriitiline, kui mitte ... ja kaitsta ja nõuda mis on tema oma!

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

madispilt kirjutas:

Motodepoo Green Team on motospordi tahaplaanile jätnud ja hakanud hoopis fotograafideks? :mrgreen: Signatuur on muidugi vajalik, kui sa asja tõsiselt võtad. Pane oma nimi, ettevõte või mis tahes pildiserva. Autorit peab alati tunnustama, kuid Green Team ei ole ju autor, Raul Kaidro on. Oleks seal tegu signatuuriga, siis ei häiriks see kedagi. Samamoodi nagu sinul pole rebaste ja maastikuvaatega mingit seost, peale selle et seda jäedvustad, ei ole Motodepool ju fotograafiaga ka mingit seost :) Signatuur on ikka "Fotograaf Raul Kaidro" või "Fotograaf Motodepoo Green Team"(kui nad selle kõrvalhobiks on võtnud), seni kuni keset pilti on suur logo, on tegu ikka sulaselge reklaamiga :mrgreen: Ning reklaamitakse end ju soomlaste veljelõhkumise arvelt. See vist oli sealne point?

PS: Igavusest sekkun vestlusesse. Mind see logo eriti ei häiri(veidi väiksem võiks ju olla vb :) ), olen enda albumitesse samuti neid pannud, kuna Raul teeb tõesti häid pilte. Ja motosporti peabki reklaamima, kuidas muidu uusi toetajaid ja sõitjaid juurde tuleks...kuidas seda teha on igaühe enda otsustada :bsmile:

Kasutaja avatar

Priit_IZ
Tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas Priit_IZ »

Vaatamata sellele, et minu seisukoht ilmselt kedagi ei huvita, esitan selle ikkagi 8) Jõudumööda ka ise fotograafina kätt harjutades, saan tegelikult fotokasutuse pahameelest aru. Endalgi ette tulnud analoogseid juhtumeid, kuid samas pole kunagi kellelgi oma pilte kasutada keelanud, kui eelnevalt küsitakse kasvõi luba. Enda taset nii kõrgeks, ei pea, et alati algallikale vihjet ootaksin (kuigi oleks meeldiv kompliment), kuid eelnev küsimine oleks elementaarne viisakus ja ei võta tükki küljest. Seejuures olen oma naiivsuses 99% kindel, et autor oleks küsimise peale foto kasutamiseks loa andnud.
Teisalt, kui reklaamiks just selline taust kõige paremini sobib, ei keela ju logoomanikul keegi hämaral õhtutunnil oma hoovil analoogset situatsiooni korrata, ning sellest ülesvõte teha, mis välistaks kõikvõimalikud taolised vaidlused edaspidi + rattal ja varustusel oleks ka veel vastavad logod peal :roll:

Mootorsportlased on ikka julged,
see kartmatus on kasvanud väsimatus töös,
läbi kurvide ja piki sirgeid,
meid sadu kordi kandnud on mootorite sööst.
Kasutaja avatar

tramm66
Kontakt:

tüli on tüli ja mingi lahenduse see saab nii-ehk-naa.

Viimati muutis tramm66, 06 Sept 2012, 13:47, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

tramm66
Kontakt:

konstruktiivsed telefonivestlused on käimas juba mõnda aega ja ju asjad jonksu saavad, lihtsalt peavad saama...

Viimati muutis tramm66, 06 Sept 2012, 13:45, muudetud 1 kord kokku.

madispilt
Tsikkel: FJ600 '88
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas madispilt »

Ma arvan, et praegu ajad Sa küll tühja tuult taga. Oleks sul seal FHM või Pleiboi käinud pildistamas siis oleks piltide all samamoodi nende logod. See ei tähenda et nüüd terve meeskond FHM -ist või pleikarist käis pildistamas. See väide siis selle peale, et Raul end tiimkriini logo taha peidab. Keda huvitab, mis logo taha ta end peidab ning kes siis ikkagi lõppkokkuvõtteks kaameral päästikule vajutas. Point on ikkagi momendis. Jah, kena tore pilt küll. Mina asjade tagamaid ei tea aga Sinu jutu järgi järeldan seda, et tead Rauli. Mis siin foorumis enam pasundada. Telefon kätte, tõmba mehele kõne ja räägi asi läbi. Kas eemaldab pildi või siis ostad ta käest foto oma rehvi reklaami taustaks. Selleks ei pea SMASH -i teemat sodima..

Aga samas, kes oleks keelanud Sul palgata fotograaf kes oleks jäädvustanud üritust ning seejärel enda ettevõtte logod sinna peale kleepida? Varjatud reklaam, jah on küll aga müts maha mehe eest kuna ta oskab seda teha.

Kvaliteetset ringraja varustust saad siit.
Kasutaja avatar

oldmaniac
Tsikkel: ZX-10R
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmaniac »

Uuuh-ooh... eemm... A kas tervitada saaks? Mina ja Motodepoo Team Green tahaksime omaltpoolt tervitada kõiki, kes teda tunnevad ja ema, kes on teises toas. A ja siis tramm kallis, ära joo nii palju...

Pilt

Kasutaja avatar

Teema algataja
Rancid
Tsikkel: Rommel the Bomber
Tänatud: 14 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rancid »

Tere,

see nädalavahetus oleme ka oma "putka" sellisele üritusele püsti pannud http://www.htg.ee/htg-customshow-2012/ Kel juulis SMASH'i särk ostmata jäi, saab sealt küsida :wink:

liiga palju pole kunagi küllalt
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Üritused”