Tutikas ratas esimeseks rattaks ?

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Re: Tutikas ratas esimeseks rattaks ?

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Tsikli kasko on sigakallis, mingi 7 aastaga maksad ratta teist korda välja (mõnel juhul).
Ise ostsin uue ratta, liisinguga, tean. Sain küll tuttavama kindlustaja kaudu odavama pakkumise, kui olin nö. atestaadid ette löönud ja selgeks teinud, et pole eriline kukkuja mees ja pidevat staaži ka piisavalt.
Küsisin Iizilt kah pakkumist, nad algul ütlesid, et aastane makse on 7 - 9% aastas tsikli hinnast, aga kui pakkumine tuli, küsiti üle 900.- €aastas. 7500 maksnud ratta eest, mis on nii klassik kui veel annab (W800). Ma nüüd ei teagi, kas nad pidasid mind mingiks keskealiseks pässiks, kes tahab meheks hakata ja ostab oma esimese ratta või? Sellise pakkumise peale ma ei vaevunud isegi vastama, selline huvitu suhtumine, et "kus sa ikka pääsed" on solvav. Ja PÄÄSEN IKKA KÜLL.

Noorele tsiklistile: Esimesel aastal reeglina rasket pauku ei panda, KUI MÕISTUS PEAS. Maha pillad ja ära kriibid ta tõenäoliselt. Uuuemast masinast muidugi kahju, aga teisalt, ka vana ratas tuleks sel juhul ju üles vuntsida ja siinkohal hinnavahet suuremat küll pole, kui just lausa kaitstud raudrattaga ei sõida.
Kui raha on ja kui oled endas kindel, et see ratas on see õige, võid küll osta ka uue ratta, aga esimese asjana pane külge kukkumisrauad või -punnid. Hoiad oi kui kõvasti raha kokku.

Muidugi, jah. See on puhas bike. Ma pole päris kindel, et Sa sellega eluaeg sõita tahad. Ilus ja kiire jne, aga pikal otsal on ilmselt mugavamaid apastraate olemas. See ongi Sinu peamine probleem - oled Sa ikka kindel, MIDA Sa tahad? Mõtle!

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”