Tutikas ratas esimeseks rattaks ?

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Teema algataja
kqpahv

Tutikas ratas esimeseks rattaks ?

Lugemata postitus Postitas kqpahv »

Tere

Olen ostmas oma esimest ratast ja hetkel on silma j22nud 2012 suzuki gsx-r600 vs v2hekasutatud 2009 aasta sama ratas. S6idukogemust on ainult nii palju kui autokoolist seda sai, mis t2hendab eriti polegi.
Kahe ratta vahelisi erinevusi googeldades hakkas silma, et igal pool soovitati esimeseks rattaks tutikat mitte osta, p6hjendusel et esimese ratta s6idad nagunii sodiks v6i v2hemalt pillad maha vms. T2hendab siis et soovitatakse esimeseks rattaks m6ni vana juust v6tta millega koolirahad maksta. Oskab nyyd keegi 6elda, kas t6esti on algaja puhul t6en2osus avarii teha nii suur, et tasubki kohe sellega arvestades mingi odavam ratas osta v6i on see ikkagi liialdus ? Ise m6tlen, et pole nagu selline inimene kellel pidevalt midagi juhtuks ja samuti mitte ajudeta uljaspea seega kaldun ikka uue poole. samas v2ljavaade nii suurest koolirahast tundub nukker...

Vabandan t2pit2htede puudumise p2rast.

Kasutaja avatar

pez
Tsikkel: Yamaha R1, KTM 530 EXC

Re: Tutikas ratas esimeseks rattaks ?

Lugemata postitus Postitas pez »

Mina esimese rattaga ei kukkund kordagi, samuti teisega, külili käimised hakkasid siis tulema kui hakkasin ennast liiga kindlalt tundma :ner:
Aga eks ta ole rohkem ikka individuaalne. Võta mis meeldib ning ära kaota pead. EDU

Just for the Ride!

extremist
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas extremist »

Kindlasti kui sul tõesti esimene masin siis võta mingi vanem sai, pole mõtet uuele asjale nii palju tõesti alguses kulutada. Vanemaga saad ennast kalibreeritud ja seega tead mida järgmiselt tahta ja kuidas masinaga käituda. Ilgelt valus oleks mingi teadmatuse pärast vale (sõidumugavusega) masin osta, krt kallid mänguasjad ju.
Edu

Kasutaja avatar

lauri393

Lugemata postitus Postitas lauri393 »

pez kirjutas:

Mina esimese rattaga ei kukkund kordagi, samuti teisega, külili käimised hakkasid siis tulema kui hakkasin ennast liiga kindlalt tundma...

sama siin ja mõlemad olid veel biked

Aga kui pappi on siis miks mitte tutikas. Ise vaataks pigem aasta-kaks vana ja millel sportsummar olemas juba.
Autokoolist 90+ kw rattale üleminek saab päris lõbus algul olema :bsmile:

If you find wearing proper gear is too hot, you are just not fast enough !
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 684 korda
Tänatud: 442 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Oled Sa kindel, et just see ratas ja see stiil "Sinu" on?
Oled Sa kindel, et esimese hooaja möödudes ei igatse Sa püstisemat sõiduasendit, teistsuguseid teid, pikki matku?

edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

õemehe õemees
Tsikkel: Freewind

Lugemata postitus Postitas õemehe õemees »

Samas mõtle milline väljavaade - olla raudpolt esimene mees, kes just selle ratta küllili viskab. Nagu tüdrukult süütust võtaks.

Ma saan aru, et laibarauad antakse siis, kui end peaaegu surnuks sõidad, aga kas kukkumispunne antakse ka stiili eest, või lihtsalt iga korra eest üks?
Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

Minul jätkus esimest ratast natuke vähem kui aastaks. 2007 sügisel ostsin, 2008 mai alguses virutas kits mu tee peale pikali ja augusti alguses keeras üks auto ette ja ratas läks maha kandmisele. Uue rattaga oleks kahjud palju suuremad olnud.
Kuskilt on mul kõrvu jäänud ka selline lause, et enamus õnnetusi juhtub mootorattaga esimesel sõiduaastal ja minu puhul pidas see täiesti paika.

vefka
Tsikkel: FZ6-s

Lugemata postitus Postitas vefka »

Küsimus ei ole kas sa kukud vaid kuna sa kukud. Mida varem sa kukud seda parem, tõmbad vähe tagasi. Võid arvata küll, et oled rahulik jne. aga kui sul selline asi juba jalgevahel siis paratamatult tekib kiusatus peale keerata.

Kasutaja avatar

Madris
Tsikkel: Tenere 700, Honda AT RD04
Tänanud: 22 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas Madris »

Pigem on küsimus just selles, nagu Yeekim mainis. Kas sa oled kindel, et see stiil, see ratas just sulle ideaalne on.
Ise ostsin omale esimeseks odava juustu, kuna ei teadnud täpselt mida tahan. tähendab siis teadsin aga peale hooaega olid hinnangud pisut muutunud ja tahtsin tiba teis asja juba.
Praeguseks olen sõitnud umbes 10 erineva rattaga (proovisõitu, mõned omanud ja mõned sõpradelt laenatud).
Ja nüüd on enamvähem selge, mida soovin saada ja mida rattalt ootan. :bsmile:

sigaelmar

Lugemata postitus Postitas sigaelmar »

Äkki ta peaks just uue ratta ostma ja siis kasko ka?

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Tsikli kasko on sigakallis, mingi 7 aastaga maksad ratta teist korda välja (mõnel juhul).
Ise ostsin uue ratta, liisinguga, tean. Sain küll tuttavama kindlustaja kaudu odavama pakkumise, kui olin nö. atestaadid ette löönud ja selgeks teinud, et pole eriline kukkuja mees ja pidevat staaži ka piisavalt.
Küsisin Iizilt kah pakkumist, nad algul ütlesid, et aastane makse on 7 - 9% aastas tsikli hinnast, aga kui pakkumine tuli, küsiti üle 900.- €aastas. 7500 maksnud ratta eest, mis on nii klassik kui veel annab (W800). Ma nüüd ei teagi, kas nad pidasid mind mingiks keskealiseks pässiks, kes tahab meheks hakata ja ostab oma esimese ratta või? Sellise pakkumise peale ma ei vaevunud isegi vastama, selline huvitu suhtumine, et "kus sa ikka pääsed" on solvav. Ja PÄÄSEN IKKA KÜLL.

Noorele tsiklistile: Esimesel aastal reeglina rasket pauku ei panda, KUI MÕISTUS PEAS. Maha pillad ja ära kriibid ta tõenäoliselt. Uuuemast masinast muidugi kahju, aga teisalt, ka vana ratas tuleks sel juhul ju üles vuntsida ja siinkohal hinnavahet suuremat küll pole, kui just lausa kaitstud raudrattaga ei sõida.
Kui raha on ja kui oled endas kindel, et see ratas on see õige, võid küll osta ka uue ratta, aga esimese asjana pane külge kukkumisrauad või -punnid. Hoiad oi kui kõvasti raha kokku.

Muidugi, jah. See on puhas bike. Ma pole päris kindel, et Sa sellega eluaeg sõita tahad. Ilus ja kiire jne, aga pikal otsal on ilmselt mugavamaid apastraate olemas. See ongi Sinu peamine probleem - oled Sa ikka kindel, MIDA Sa tahad? Mõtle!

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

Kipsi
Tsikkel: cbr600RR
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kipsi »

Olin kunagi sellise valiku ees- kas osta 100+ k eeki ratas või ca 60 k eeki ratas. Otsustasin viimase kasuks ja olen rahul, sest

1. Uuemal pillil kukub hind poole kiiremini, vanemal jääb mingist hetkest enamv2hem seisma.
  2. Tehnika osas on täiesti kama kaks - kõik uuemad rattad on vastupidavad.

Kokkuvõtlikult, kui rahast kahju pole osta uus, majanduslikult mõeldes osta kasutatud :bsmile:

Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee

Kasutaja avatar

Whitebalance
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Whitebalance »

Ole kui hoolikas tahad ikka mingi aja jooksul sa ta olematu hoota või kohapeal maha pillad.

Matsu panemine sõltub sust endast. Ja hetkel kui sa kiire masina ostad siis parem oleks jätta omajagu raha ka tasuliste kiiruste eest maksmiseks.

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1093 korda
Tänatud: 1098 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Mahapillamine pole teema, varem või hiljem lihtsalt teed seda sõltumata sellest, kas ratas uus või vana. Matsupanemise üle ma ei muretseks - see on ikka erand ja mitte reegel.
Pigem on nii, et täna on sul soovunelm selle kohta, milllist ratast sa soovid. Tegelikkuses sõidad 5000 km maha ja mõtted hakkavad muutuma. Ise olin üsna veendunud, et pikki otsi ei tee ja 95% saab olema asfaldil. Täna tahaks ikka kruusale ka ja pikad otsad on toredad. Pluss pane juurde Kipsi argumentatsioon hinna kukkumise kohta. Mina ostaks uuemapoolse, vähese läbisõidu ja värske aastaravuga aga mitte uue ratta.

Kasutaja avatar

svenzik
Tsikkel: Honda Hornet

Lugemata postitus Postitas svenzik »

Kõige olulisem ratta omadus algajale - ABS. Mitu korda päästnud st muidu oleks ratta alt ära pidurdanud. Seega, kui kasutatud rattal pole sellist lisa, siis võtaks uue ABSiga.

ABS - 8 elu 9-st alles

MotoMell

Lugemata postitus Postitas MotoMell »

svenzik kirjutas:

Kõige olulisem ratta omadus algajale - ABS. Mitu korda päästnud st muidu oleks ratta alt ära pidurdanud. Seega, kui kasutatud rattal pole sellist lisa, siis võtaks uue ABSiga.

Aga nii ei õpigi sõitma ju?

Hardrocker
Tsikkel: Kawasaki Z900RS’22, GasGas 250
Tänanud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hardrocker »

svenzik kirjutas:

Mida vähem lisasi esimesel autol/mootorrattal,seda paremini sõitma õpid ;)

Kasutaja avatar

xitE
Tsikkel: cebar 600ne
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas xitE »

Mina näiteks ei ole kunagi sõitnud rattaga millel on ABS ja siiamaani elan. Kindlasti on see väga kasulik ja tore asi, aga ära ainult selle järgi ka vaata. On enne sõidetud palju ilma ABSita ja inimesed on/olid rõõmsad. :bsmile:

http://rehvid.grip.ee <- Üle 650 erineva mootorratta rehvi valikus, väga soodsate hindadega!
Kasutaja avatar

nemcik
Tsikkel: Yamaha Tracer 900 GT
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas nemcik »

Tutika tsikli ostmine pole põhimõtteliselt mingi hullus. Tegin ise tänavu kevadel tüki ära ja olen hooaja lõpuveerel üsna veendunud, et kulgen sellega nüüd mitu head aastat. Kaalusin ostu päris pikalt. Tahtsin sport touringut ja uue kasuks otsustasin seetõttu, et tänu allahindlusele sain ratta kätte peaaegu sama hinnaga, mis paar-kolm aastat "vanad" (aga sageli ikkagi küsitava minevikuga) seda tõugu tsiklid maksavad.
Puhas bike on tõepoolest väga spetsiifiline valik. Minu soovitus on lihtne: kui oled kindel, et just seda tüüpi rattaga kavatsed pikemat aega sõita ja/või raha pole probleem, go for it! Uus on uus. Mina küll ei hakka ütlema, et esimese tsikli ostuga inimene ilmtingimata eksib: minu klassik omal ajal oli väga õnnestunud valik. Aga mitmed eelkõnelejad on siin tahtnud öelda - ma püüan nüüd üldistada - et esimese tsikliga tunnetad tegelikult suuresti, milliseks kujuneb sinu suhe motomaailma. Kukkumine, pillamine jne ei ole mu meelest peamine teema. Juba esimese hooajaga saad aimu, kui palju, kuidas, kus sa sõidad jne. Uue tsikli kiire väljavahetamine on kindlasti üsna kulukas ettevõtmine.
Aga head otsustamist ja kui Suzu valid, siis tere tulemast klubisse! :bsmile:

Hardrocker
Tsikkel: Kawasaki Z900RS’22, GasGas 250
Tänanud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hardrocker »

Ei ole minul järgneva lingiga midagi pistmist,ega taha mitte kedagi parastada,ega kellegile näpuga näidata,aga...kui siin oli ABS-ist juttu,siis tundub,et ega see ABS ka ei aita alati...

http://bike.motors24.ee/Default.aspx?pa ... &id=370024

Kasutaja avatar

miilits
Tsikkel: Kawasaki KZ1000P, Iž

Lugemata postitus Postitas miilits »

Kui rahakott kannatab, miks mitte, ise ei ole ühtegi uut ratast omanud, proovinud küll, kuid kuradi kahju on vaadata, kui uuele masinale kas või kriipsud- kraapsud peale tulevad ja kardan, et vähemalt nendest pääsu ei ole, muudest jamadest ei hakka mitte rääkimagi.
Ega vanal autolgi enam kriimudele tähelepanu ei osuta, vaata aga uut, siis on juba teine jutt. :bsmile:

vefka
Tsikkel: FZ6-s

Lugemata postitus Postitas vefka »

Hardrocker kirjutas:

Ei ole minul järgneva lingiga midagi pistmist,ega taha mitte kedagi parastada,ega kellegile näpuga näidata,aga...kui siin oli ABS-ist juttu,siis tundub,et ega see ABS ka ei aita alati...

http://bike.motors24.ee/Default.aspx?pa ... &id=370024

Mul on selline tunne, et see on see politsei tsikkel millega MIrjam kukkus?

Kasutaja avatar

hannezk
Tsikkel: IZ49,KTM 250EXC-F, Yamaha FZ8
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas hannezk »

22.05.2012 on esma rega. Tundub sedamoodi jah, et politsei tsikliga tegu. Hea projektikas iseenesest

Tarmak, Gravel, Mud :bsmile:

Beat

Lugemata postitus Postitas Beat »

Ma olen 33 ja viimati sõitsin kui olin 17-19, mingite Vene ratastega. Eelmine aasta tegin load ära ja see kevad ostsin ratta (cbr 600rr 2007). Olen see suvi sõitnud 4500km kanti, kukkunud pole kordagi ja kui võimalus, siis ikka "keeran", rr ikkagi. Nüüd on pilt selge, et soovin sellist ratast ja plaanin uuemat osta sama marki. Käntsa käid, siis järelikult hindad end üle, nii et võta rahulikult. Need uued 600-d on päris kibedad. Võid minu oma ära osta, et ma uue osta saaks:).

Kasutaja avatar

puna
Tsikkel: Ducati SFV4S
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas puna »

Muidugi kui kannatab võta ikka uus.
Keegi peab ikkagi majandust elavdama.
Kukkuma hakkad vast siis kui oled mõned hooajad sõitnud ja tunne on juba hea :)
Ise sai valitud esimeseks rattaks pärast pikemat pausi ZX-10R no ei nurisenud algul. :D
Ja ratta sõitsin ka ribadeks :)
Uus ratas on kordades kallim ja sooviks selle miskiaeg ikka terve hoida.

Kasutaja avatar

426f
Tsikkel: aprilia rs50 MHR

Lugemata postitus Postitas 426f »

uut ratast ostes on väga väike võimalus et saad mingi kõvera persse keeratud vraki,ma ostaks igaljuhul poest tutika tsikli kui piisavalt raha oleks,kõrini on saanud raibete elustamisest

-minsk125
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
Kasutaja avatar

lowrider12
Tsikkel: KawaER6F-11

Lugemata postitus Postitas lowrider12 »

uus on ikka uus. esimese kaherattalise ostsin ka teiste soovituste järgi kasutatud peast, oli 5 aastat vana bandit - hea,lollikindel masin, kärutasin sellega edukalt 5 aastat kokku mingi 25000 km. Ise panin ta ükskord väikse hoo pealt külili, külgmise jala peal seistes ronisid lapsed tsiklile ja keerasid selle kummuli, väravast sisse sõites sai peegel pihta jne...aga plastik on parandatav.
Uue järgi ringi vaadates juba teadsin, mida tahan ja eks see maitse kujunes ikka esimese ratta järgi. Eelmine sügis, kui on allahindluste aeg, sai poest ära toodud juba tutikas pill.Kenasti tehtud sissesõit ja muretsetud kõiksugu lisad külge.
Kui tead kindlalt, et voh -see tsikkel on just mulle! ja sõidaks sellega aastaid ja pappi ka piisavalt, siis tasub võtta tsikkel uuest peast. Kui aga ise ka ei tea, mis tahad, siis võiks alustada (vähe)kasutatud tsiklist.

Kasutaja avatar

Commix
Tsikkel: Jawa

Lugemata postitus Postitas Commix »

Võtaks uue niisama vaikselt ilusa ilmaga paarutamiseks, muidu ikka kärutaks vanaga.
Uuega ma ei julgeks elu sees wheele'sid harjutada :wack:
Ja pealegi, vanaga saad ise teha mis tahad, kui õliste käte vastu midagi pole (togi)

Kasutaja avatar

Maaks
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha FZ8SA
Tänanud: 191 korda
Tänatud: 395 korda

Lugemata postitus Postitas Maaks »

Kui keegi uusi enam ei ostaks ei oleks kasutatud rataste pidajatel kah varsti midagi osta :wink:
Võõra raha eest võtaks uue ratta, enda raha eest natuke kasutatud. Muidugi peab oskama vahet teha "natuke kasutatud" ja "viimane rimakas" vahel!

Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA
Kasutaja avatar

võll
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas võll »

Asi lihtne, kui rahhi on piisavalt siis osta uus.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”