Kuidas kukkumist ära hoida.

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 2014 korda
Tänatud: 599 korda

Re: Kuidas kukkumist ära hoida.

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Kipsi kirjutas:
mella kirjutas:

Minul ei ole probleemi, kuidas kukkumist ära hoida. Ma isegi ei mõtle sellele. Liiklen igapäevaselt Tallinna kesklinnas tsikliga ja selle suve jooksul ei mäleta, et mulle oleks kordagi ette keeratud või minu jaoks ohtlikku olukorda teiste liiklejate poolt tekitatud.

Tahaks öelda +1 ( pole see suvi palju sõitnud + ei liikle Tallinnas :wack: ), aga liitun arvamusega siiski.

Minu meelest on iga sõidukiga nii, et on 2 varianti: sa kas oled loodud juhiks või mitte. IMO paraku on nii, et nendel koolitustel käivad just viimased ja päevast päeva tegelevad biker.ee-s romaani kirjutamisega " Tsiklisõit kui raketiteadus ".selle asemel, et sõita ja harjutada.
Siin teemas on juba 2/3 peamisest tuumafüüsikast välja toodud:

1. "Suurt osa äkkpidurdusi ja möödapõikeid ei oleks vaja tehagi, kui veidi riske ette näha."-Tsikkelröövel

2. Rehvi rõhud/vanus + ratta tehniline seisukord. -korke, Neeme

3. Tehke ennast nähtavaks.

+1 mõlemale
Lisaks niipalju,et on palju ka selliseid tegelasi,kes arvavd,et kui nad on nüüd autokoolist B-või A-kati kursadelt läbi käinud,siis nad on kohe "väga osavad ja targad".Alles ühega vaidlesin sel teemal .Tema põhi argumendiks oli see,et kui juba ARK on teda tunnistanud kõlblikuks ja eksamid ka esimesel katsel läbitud"SIIS TA JU ON OSAV".Tegelikult ei oska ta üldse sõita,ei näe midagi,ei oska olukorda hinnata,ei oska ennast nähtavaks teha,isegi roolikeeramine ja käigu vahetamine on nii konarlik,et mul oli hirm ta kõrval istuda.Jube palju on selliseid naiste hulgas,aga järjest rohkem mida aeg edasi ka meeste hulgas.
Tekitab sellist väär arusaama, minu arust, tänapäevane meedia,sotsiaalmeedia ning igatsugu eneseupitamise koolitused jne.Inimese ego on nii kõrgeks aetud,et ta lihtsalt ei saa(enda arust) mitte mingil alal olla keskmine,rääkimata kehv olemisest.Koolis ju öeldi,et kui te selle lõpetate,siis oskate seda ja mida kõike veel,.Tegelikkus on ,aga vastupidine, sealt need traagilised õnnetused ja kõik muud jamad 50-70% juhtudel alguse saavadki.Inimestel puudub väga tihti kannatus omandada kogemusi,arvatakse-tahetakse olla kohe parim.
Kukkumist saab ära hoida kukkumist õppides ja kukkumise vältimist õppides.Kõik see tuleb kogemustega,aga kogemused ei ole need kui kaks korda oled koolitusel käinud.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”