Kuidas kukkumist ära hoida. → Re: Õnnetused mootorratastega

Kasutaja avatar

villy
Tsikkel: KTM690, TM300
Tänanud: 193 korda
Tänatud: 119 korda

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas villy »

Hurt kirjutas:

Just. Tavaliselt kui sulle ootamatult ette sõidetakse, siis on piisavalt aega tutvuda ümbrusega, vahtida ega ratta ees maas pole liiva, kui on siis jõuab ilusti vastu võtta otsuse et ma nüüd teen kõrvale põike jne. Ootamatud olukorrad ongi ootamatud ja üldjuhul on reageerimiseks suht sekund. Alati saab paremini ja taganjärgi tarkus on täppisteadus kuid vahel on ka juhus pime...

Veel kord mul ei ole koolituste vastu midagi, igasugune ennesetäiendamine on aind kiiduväärt ja edasiviiv. Arvan et selliseid sõidukoolitusi peaks juba tegema Autokoolides, mitte harjutama vaid kohustuslikke platsiharjutusi.

Samas ei tasu koolitusi võtta kui võluvitsa. Aalati tuleb ette ootamatusi ja inimene kes käind kahel koolitusel ei tea kuidas ta reageerib ohuolukorras, tõmbab sama moodi krampi ja sõidab kurvi otseks.

siinkohal võib ka veel välja tuua 1 olulise asja, millest paljudel koolitustel räägitakse. Vaata alati väljapääsu poole. Kui sinna vaatad siis tuleb põige iseenesest ja sinna sa oma 1 sek reageerimisaknaga ka lähed :)

Niipalju kui ma olen aastate jooksul kokkupõrkeid või asju näinud mis rattaga tehakse on alati see, et reageerimisaeg kasutatakse selleks, et pidurdada. Samas kui enamikul juhtudel leidub kuskil väljapääs. Aga, et nii mõtlema õppida aitabki sind koolitus ja treening. Peale mida on sul palju parem platvorm edasi arenemiseks.

Edit: Autokoolide a-kati tase on kohati väga ebaühtlane. Ja seal ei õpetata sageli mitte ohutut liiklemist ja vajaminevaid sõiduvõtteid vaid see 20 sõidutundi kulub sellele, et saada kätte tasakaal platsisõiduks ja käia üle tundlikud kohad linnaliikluses, kus kergelt läbi kukub.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”