Kuidas kukkumist ära hoida. → Re: Õnnetused mootorratastega

sylla

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas sylla »

Hurt kirjutas:

Olen ise pidurdanud 1 korra esiratta alt ja seda selle pärast et maas oli sodi. Ma ei usu väga et koolitus oleks mul too kord ratta alla jätnud, üritasin vältida autoga kokkupõrget, pidurdus ei toimund kurvis vaid otse sõites, hilisemal sündumuskoha vaatlusel selgus et maas oli liiva ja sodi, mille pärast ratas ka libisema hakkas. Lihtsalt ebaõnn.
Selle pärast ei poolda ma ka kurvilistel teedel eriti kihutamist (va. ringrada). Küll ja küll olen kohtand lõike kus kurvis on traktor ühelt poolt teed heinaamlt teisele poole teed heinamaad sõitnud ja oma ratastega muda teele kandnud. Julgeb nüüd keegi väita et koolituse läbinud inimene õigesti kallutades jääks sellises kurvis püsti kui ratas sodi pärast libisema pääseb?
Teine faktor on jahh nagu siin ees pool öeldi kehvad rehvid. Päris paljud sõidavad oma plastmassiks muutunud rehvidega ringi, sest mustrit on ju dajooba...

Koolitused on toredad asjad aga alati ei ole 100% süüdi vähesed oskused, vahel lihtsalt on ebaõnn.

Ootamatu takistusega silmitsi seistes võib päästa korrektselt sooritatud ümberpõige (ratta blokki) pidurdamise asemel. Tagaratta libisemise stabiliseerimisel võib aidata korrektne gaasi käsitlus, mis ratta sirgeks tagasi tõmbab. Ja neid võtteid on veel ja veel ja neid õpetatakse justnimelt koolitustel. Vahel on tõesti ebaõnn ja ei olegi midagi teha, kuid koolitused kahandadavad ebaõnnestumise tõenäosust.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”