Kuidas laadida tsikkliakut?

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Teema algataja
RookieSuzuki
Tsikkel: Suzuki Marauder VZ800

Kuidas laadida tsikkliakut?

Lugemata postitus Postitas RookieSuzuki »

Mul on aku CBTX12-BS. Kas peaksin eraldi akulaadja ostma või saab ka käepärastest vahenditest laadida? Ma pean silmas seda et mul on päris palju erinevaid 12 voldiseid adaptereid kodus erineva voolutugevusega.

reimps

Re: Kuidas laadida tsikkliakut?

Lugemata postitus Postitas reimps »

Sebi või osta normaalne akulaadija.
Võin kolme Bounty 5-pack'i (Statoilist) eest enda oma ka laenata.

Kasutaja avatar

tramm66
Tsikkel: gixxer
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tramm66 »

rolller
Tsikkel: TT600R

Lugemata postitus Postitas rolller »

Saad tavalise adapteriga ka laadida. See aku sul vist 12Ah? Siis ideaalis oleks vaja adapterit mis kannatab 1,2A välja. Üle 1,5A sel juhul ei ole mõistlik. Väiksema vooluga võid alati laadida, aga siis laadimisaeg pikeneb. Adapter peab välja andma kuskil 14V.

Teema algataja
RookieSuzuki
Tsikkel: Suzuki Marauder VZ800

Lugemata postitus Postitas RookieSuzuki »

jah, 12Ah on. Mul on adapter 12V 1A

Kasutaja avatar

argoa
Tsikkel: V-Strom
Tänanud: 21 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas argoa »

Arvan, et see 12V adapter ei sobi, sest sealt tuleb tõenäoliselt stabiliseeritud 12V pinge ja sellest ei piisa aku laadimiseks. Leia see natuke raha ja osta ikka laadija.

Riga 12, Minsk 125, CŽ 250, Planeta 5, Yamaha XJ900F, Suzuki DL650 V-Strom
Kasutaja avatar

retro
Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
Tänanud: 16 korda
Tänatud: 30 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas retro »

Kuna aku asub suht ebamugavas kohas paagi all, siis mõtlesin laadimise jaoks miskise välise pistiku vedada.
Praegu tahaks ratta kokku panna ja mitte paaki ja akut enam maha kiskuda.
Siiani olen tassinud akud tuppa ja talveks seismajätmisel täis laadinud.

Nüüd loll küsimus - kas võib tekitada probleemi automaatlaadija talvel mitmeks kuuks külgejätmine rattale, millel on ka signa
Laadida siis nii, et kogu tsikkel on laadimise ajal akuga ühendatud.

Laadija iseenesest pole midagi erilist - selline (24h kaupa laadimiseks sobib samas väga edukalt)

Või oleks mõistlik panna vahele programmkell, mis laadija nt korra nädalas/kuus lülitab laadija vooluvõrku 24 tunniks?
Või peaks mingi kallima (Optimate) automaatlaadija soetama?

Garaaz on kütmata ja pea sama temperatuuriga, mis õues (äkki tuleb veebruaris veel paar kuud -25C)

susla
Tsikkel: Back to Honda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas susla »

Kasutaja avatar

StreetMoto
Kaupmees
Tänatud: 202 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas StreetMoto »

retro kirjutas:

Nüüd loll küsimus - kas võib tekitada probleemi automaatlaadija talvel mitmeks kuuks külgejätmine rattale, millel on ka signa
Laadida siis nii, et kogu tsikkel on laadimise ajal akuga ühendatud.

Jah - võib (aga ei pruugi) tekitada probleemi. See on kõige lollim ja totram signa, mida üldse tsiklile peale paigaldada. Me oleme teeninduses neidsamu päris mitmeid maha korjanud, sest paigaldades ajule liiga lähedale on seganud teatud tsiklite aju tööd. Lisaks on üht-teist maha kärsanud selle tõttu ja lisaks võtab see signa ooterezhiimil ajuvabalt palju voolu. Jättes tsikli kuuks ajaks seisma on suure tõenäosusega aku perioodi lõpuks tühjaks imetud. Päris mitmed "targaks" laadijaks nimetatud laadijad lähevad sellise tarbimise peale segi ja kui jätad sügisel südamerahuga automeetlaadija külge võid kevadel ikkagi avastada, et akus on vaid 3V sees. Läbiproovitud ja enda rahakoti najal katsetatud, seega soovitan ikkagi tõsiselt aku + klemmilt juhtmed maha võtta ja sellisena ilma kõrvaltarbimiseta akut laadida.

PS! ja mina ei saa enam jätta märkimata seda, mida ma loen foorumites ja mis ajab harja punaseks. Kas meil enam koolis ei õpetata üldse keeletunnis midagi? Kuidas saab iga teema igas kolmandas postituses kirjutada kaashäälikuühendis tähti topelt? Tsikkliakut? Välja tõmmbama? jne... Lisaks ei suuda aru saada mina kõiksugu kakkumistest. Vanasti tähendas see potil istumist koos teatud lisapunnitusega aga tänapäeval kakkutakse tsikli mootorit lahti. Mida lille? Aga äkki olen ma lihtsalt liiga konservatiivse ja oma 15 aasta taguse kooliharidusega ajale jalgu jäänud :roll:

EDIT2 Vabandan - oma punnitamise sünonüümile sain selgituse sellisest toredast "keelefoorumist" http://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?9,983814

StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse

Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”