Aita valida enduurot metsasõiduks

Kasutaja avatar

Möku

Re: Aita valida enduurot metsasõiduks

Lugemata postitus Postitas Möku »

XT600 on ikka väha jõuetu ja tuim riistapuu millel pole amorte. Ma sõitsin sellise seljas kaks nädalat keskameerikas matkates. Lapsepõlv ja sõbra IZ Planeta 3 tulid meelde.

Ma kunagi pelgasin seda tihedat hooldusvälpa, aga nüüd see nagu ei tundugi probleem. Kusjuures ma sõidan kõik võimalikud võistlused kaasa ja trenni teen ka 2-3 korda nädalas ja seda aastaringselt. Korra paari kuu jookusul vahetan õli ja korra paari aasta jooksul on mootori remont. Paar korda hooaja jooksul vahetan hammakad ja keti. Nagu ei panegi seda hoolduse poolt tähele.

Mul oli kunagi üks WR450. Sõita oli väga hea aga käigukasti remontisin igal hooajal. Aga see wr on vähe närviline, sest tehtud krossika raami peale. KTM on spetsiaalselt enduuro tarvis aretatud ja ka palju sujuvama minekuga. Aga WR on ka väga hea. Samuti nagu ka Suzukid, GasGasid ja Husabergid. Hondal-Kawal on registriga jamasid, kuigi head pillid neilgi olemas. (HM-il on üks 300cm3 pill olemas, mis iseäranis hea sõita tundus).

Aga sa pead ikka konkreetset isendit ostma, mitte tootjafirmat ega sünniaastat. Sealjuures, vastandina tavapärasele arusaamale soovitaks osta ratas mõne võistleva sportlase käest. Siis on kindel, et hooldused-remondid kõik tehtud nagu kord ja kohus. Mul siin üks sõber ostis "pühapäevitaja" ratta millel kolm aastat õhufiltrit polnud niisutatud. Ja kui ostad, siis ära vaata üldist läbisõitu, aga hinda arvestatavat tundide arvu järgmise mootori lahtivõtmiseni ja kolvivahetuseni.

Usinus-Kasinus-Cosinus

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”