LUKUS → Re: Abi BIKE ostul???
Re: Abi BIKE ostul???
eerikkarts kirjutas:Vot mina jällegi ei mõista sellist loogikat et "alustan punniga sõitmist ja pärast istun miskit võimsama peale"
Kui vähegi annad endale aru ja on miskit ka seal kõrvade vahel kah, et ei hakka seda rutskat mõtlematta keerama siis pole kuigi oluline milline kubatuur rattal on. Nii 600 kui ka 1000 rebivad noka lahti. Lõppkokkuvõttes otsustad sisetunde järgi. Aga kui raha puuga seljas ja nõus ennem oma unistuse ratta ostu teiste punnidega sõitma siis on oma valik!
Mina isiklikult ei seaks maksimum kubatuuri nõuet vaid vaataks ennekõige mugavust ja manööverdamisvõimet (loe: kergem ratas).
Kergus ei pruugi manööverdamisvõime juures just esmane olla. XJ600 mis kaalus rohkem kui mu praegune R1 oli manööverdamise poolest igaljuhul parem. Muidugi on need ka täiesti erineva suunitlusega rattad, seega ei saagi neid selle koha pealt võrrelda.
Raha puuga seljas on ka suhteline mõiste. Lahjematel ratastel on enamikel juhtudest ka madalamad hoolduskulud ning vanematel ratastel langeb väärtus aeglasemalt. Kolme aasta jooksul, mil ma sõitsin XJ600-ga sai vahetatud vaid rehve, õli, rattalaagrid, amordi simmerid, aku ning hammakad koos ketiga. R1 väljaminekud esimesel aastal on võrreldavad XJ600 mitme aasta hooldus/remondikuludega, kusjuures reaalset läbisõitu tuli mul XJ600-ga aasta lõikes oluliselt rohkem kui R1-ga ja viimasele olen hea seisukorra tõttu raha kulutanud siiani sisuliselt vaid tavapärasele hooldusele. (va. pingeregulaatori vahetus)
Kui rahas ja hoolduses ei ole küsimust ning tahtmine "oma unistuste ratast" saada suur, siis võta R1. Arvesta ainult, et pikki maid ja kahekesi ei ole sellega just kõige mugavam sõita.
Kui aga plaanid seda juba liisingusse võtta (ehk siis rahas siiski on küsimus), võta mõni lahjem ratas (näiteks XJ600)
Liisingu puhul arvesta kokku oma kulutused liisunguperioodi lõpuks. Maksad suure tõenäosusega juba intressideks ühe XJ600 hinna lihtsalt liisingfirmale.
Lisaks nõuavad paljud liisingud kohustuslikku kaskokindlustust, mis võimsa ratta ja noore juhi puhul küündib üsna kosmilistesse summadesse.
Kokkuvõttes võib öelda, et eks igaüks kipub kiitma oma valikuid ja nii ka mina. Tahtsin samuti alguses kohe vingemat ja paremat ratast liisingusse võtta. Õnneks minu liisingutaotlust omal ajal ei rahuldatud, mille üle olen tagantjärgi äärmiselt õnnelik. Sain sõita 3 fantastilist aastat murevaba, mugava ja hea rattaga, mis mulle rahakotti suurt auku ei söönud ning sain selle hiljem pea sama raha eest maha müüa. Selle kõrvalt raha kogudes sai ka hiljem R1 ostetud. Kuigi olen R1-ga igati rahul ja suuremaid probleeme pole sellega tegelikult olnud, siis siiski igatsen vahel sellist murevabat ja mõnusat kulgemist lihtsa ehituse ning hea manööverdamisvõimega lollikindlal rattal nagu seda oli XJ600.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.