Toeta Jaanikese motokeskuse säilimist!

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
haldjas
Tsikkel: honda/suzuki
Kontakt:

Re: Toeta Jaanikese motokeskuse säilimist!

Lugemata postitus Postitas haldjas »

Valgamaalases ilmus ka geniaalne üllitis vastustega :)

http://www.valgamaalane.ee/701176/lugej ... vet-kuusk/

mulle meeldis ühe tundmatu kommentaar selle loo juures, mis üsna hästi võttis kogu loo kokku:

See, et Jaanikese kanditi tagasi endistele omanikele, kes üritavad taas skeeme seada, et objekti ja kinnistut müües prisket vaheltkasu rebida, on kuritegelik ja väärt kriminaaluurimist. Pankrotipesaga seotud endistele omanikele peaks olema kehtestatud ärikeeld, kuni kõik võlausaldajad, endised töötajad ja kahjukannatajad on oma rahalised ja materiaalsed vahendid täielikult tagsasi saanud.
Ning ka hiljem ei tohiks taolisi tegelasi lubada ei kinnisvaraäri ega mingi muu bisnise manu, sest rahaahnus ja sünnipärane sigatsemine on parandamatu haigus.
Kui seda pole tehtud ja pankrotimeistrid lastakse teisele ja kolmandale ringile, tuleb põhjuseid otsida kohtu, pankrotihalduri ja muude asjaga seotud olnud riigiametite (ning miks mitte ka erakondade) tagatubadest. Ilmselt seob kõiki neid lülisid üks suur ja ühine iidol- RAHA!
Pole ju saladus, et enamus meie riigi ametmeestest on korruptandid.
Ringkaitse ja rahale põhinev salaseltslus lubabki teha, mis pähe tuleb ja hing ihaldab.
Ning see, mida antud mehike siin vastustes vahutas, on idiootsus, hülgemöla.
Kuusk loodab, et motoklubid, kes isegi vaevalt vegeteerivad, võtavad objekti raske raha eest rendile, lisaks veel ehitavad üles tehnovõrgud ja taastavad raja.
Kas pole palju loota ?
Ja kas see asjaolu, et Jaanikese motelli ja baariga seotud tegelased on olnud teatud ja uurimistoiminguteks kinni peetud, pole kriminaalkaasus ?
Vale vahib selle mehe jutust nii ridade pealt, alt , kui vahelt.
Ja toonitan taas:
EI JUHTU MIDAGI POSITIIVSET JAANIKESE KUI MOTOKESKUSEGA ENNE, KUI MINGI HULL MOTOFÄNN MILJARDIT EI VÕIDA JA SEDA SINNA HUUGAMA EI PANE.
Kasvõi missioonitundest.
Juhul, kui lähema viie aasta jooksul kostab sealt rahvusvahelise võistluse kõminat, söön ma oma lambanahkse kasuka koos viltide, karvamütsi ja jahipüssiga ära!
Ja ma ei parasta, vaid mul on sügavalt kahju sellest maalapist, kahju nendest minutitest, mida lapsepõlves pakkus raja ääres motovõistluste jälgimine.
Kahju on sellest, et pöördumatult on ära retsitud see, mis võinuks olla Valga ja Valgamaa tõmbenumber.
Valgamaa Nokia ärastati ja müüdi kasuhimus maha.
Nagu on müüdud enamus rahva vara.
Või tahetud müüa, nagu Eesti Energiat ameeriklastele...
http://www.ekspress.ee/news/paevauudise ... d=39616495

Vääramatu usk viib sihile....tsikkel viib sihtpunkti.
Kasutaja avatar

2stroketaliban
Tsikkel: Suzuki RM250K8
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas 2stroketaliban »

Teisalt – minge päikseloojangul Jaanikese raja äärde ja näete, et see on vaatamisväärsus ka ilma, et rajal krossitsiklid sõidaksid.»

Ja kui sinna nõlvale rajada väike kinnisvaraarendus siis jätkuks seda vaatamisväärsust kohalikele igal õhtul :mrgreen:

http://www.ehkk.ee
CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 341 korda
Tänatud: 438 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Lugesin kah need vastused läbi. No andke mõistust, hullemat ila annab otsida. Ühes vastuses öeldakse, et raha nagu putru ja teisal igal pool rõhutatakse, et ei kavatseta pennigi ise sisse panna. On ikka seltskond küll. Ja kui investorid tammuvad ukse taga, siis miks ei kaastaud eelmisesse firmasse investeeringuid juurde ja ei välditud pankrotiprotsessi? No ikka MEGAIRW! Ärimehed rsk.

Heinz36
Tsikkel: KX125;IT250;KXF250;KLE500;SX45

Lugemata postitus Postitas Heinz36 »

Jube kärmelt koristatakse artikli kohta antud kommentaare :wack:
Seal "Valgamaalases" on ikka selline omanikke soosiv tsensuur et anna abi.......

Kasutaja avatar

tormavtellis
Tsikkel: KTM 890 AdvR
Tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas tormavtellis »

Tyybid keerasid just kommimise yldse kinni. Normaalne.

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

IRW, see ajalehetoimetus on ju tõeline suss. Sellisele tropile ajalehele võiks valgalased boikoti kuulutada. Minu teada tegeleb Valga maakonnas päris mitmed normaalsed äriinimesed krossiga, need võiks agiteerida, et kohalikud võiks paariks kuuks reklaamiraha kraanid kinni keerata.

Heinz36

Vastus ühele küsimusele näitab ehedalt omanike küündimatust:
"Kuidas kommenteerite, et praeguseks on Jaanikese mõlemale katastriüksusele seatud hüpoteek summas 500 000 eurot + 500 000 eurot Wariso Foundation (registrikood FL-0002.106.127-3) kasuks? ( FL tähisega peaks olema Lichtensteini firma)?

«Võtke seda kui märki välismaisest otseinvesteeringust Eesti motospordi ja maaturismi arendamiseks.»"
Minu teada peaks HÜPOTEEK olema VÕLAKATE,mitte OTSEINVESTEERING!!!!! :wack:

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

Nii see on. Suust võib välja ajada, mida sülg sinna toob.

Kasutaja avatar

Teema algataja
haldjas
Kontakt:

Uskumatu jah, kuidas ajakirjandus kallutatud on. Pole varem kokkupuudet olnud, ei osanud seda eeldadagi. Arvamused lihtsalt ülbelt kustutatakse.Trükitakse ainult ühe osapoole üllitisi, ei lasta tekitada diskussiooni..... :roll: Kahju küll, et pole tõesti mõnda tuttavat ajakirjaniku, kes selle jama kõik kirja paneks.....

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

Kas Pealtnägijale ei ole pakkunud?

Kasutaja avatar

Vint
Toetajaliige
Tänanud: 149 korda
Tänatud: 186 korda

Lugemata postitus Postitas Vint »

Ekspress on samuti kvaliteet kirjandus.

rossi43

Lugemata postitus Postitas rossi43 »

hr. Veiko Sale, hr Jüri Tsarjov ja hr. Einar Peterson

Eks see Teie petitsioon on ka üks hea nali! :roll:
Valga motoklubil oli koduka andmetel 2011 12 liiget/ harrastajat ning karmid karlid tegeleb oma lastega ning
hangib neile euro toetuste eest tsikleid - ehk 10 harrastajat ja 10 last nõuavad endale/vallale rada mida ise osta ei tahtnud :)

20 hobisõitjat ei ole ju kogukond ?!
kui omanikega koostööd teha ei taha tehke ise midagi.
uus rada, paremad võistlused, rohkem sponsoreid ja lapsi trenni aga ärge virisege, vinguge ning loopige pori :wack:

Heinz36

Tundub,et kellelegi on vääääga kõvasti "konnasilmale" astutud!!!! Isegi pole paljuks pandud eraldi kasutaja teha siia,et omanikepoolsed manitsussõnad meieni tuua. Igatahes jõudu :wack:
P.S. See "Pealtnägijasse" viimine poleks sugugi paha mõte :bsmile:

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

huvitav jah, et mis koer see siin kiunatas.

Kasutaja avatar

Teema algataja
haldjas
Kontakt:

rossi43 kirjutas:

uus rada, paremad võistlused, rohkem sponsoreid ja lapsi trenni aga ärge virisege, vinguge ning loopige pori :wack:

Mina küll pole härrad, kelle poole pöördusite, aga tõesti teemegi ise midagi , ärge muretsege. Eurorahasi kasutame nii tehnika soetamiseks, laagrite korraldamiseks kui Eesti-Läti lastesarja korraldamiseks. saime kõikide klubi laste litsentsid makstud, kes seda soovisid, poisid said varustuse kellel mida vaja oli. Eelmisel hooajal osales laagrites ja võistlustel 142 last .Vähe ? Meil pole küll midagi häbeneda.
Teeks küll koostööd, aga mite sulikambaga.Ootasime uusi omanike pikisilmi, sest nii mõnigi investeerimisprojekt oli valmis kirjutatud.Nüüd suuname lihtsalt projektid mujale ega meie hätta jää. Pori loopimist pole , on faktid. Ei vingu ega virise, õiglust tahaks natukenegi jalule seada ja anda oma panus nii palju kui võimalik, et Jaanike jääks motospordi keskuseks. Vähemalt oleme midagi ära teinud , tõstatanud tähelepanu, ei vaata kõrvalt kuidas te siin meie väärtusi retsite. Edu Lootustele ja õhule rajatud Jaanikese konseptsiooni ellurakendamisel. Kurb, et nii hea rada on tõenäoliselt Eesti motospordile kadunud.....

Kui viitsite natuke statistikas tuhnida, siis Valgamaal harrastatakse 30-t erinevat spordiala, millest kõige arvukama osalejate arvuga on golf.Motosport on 10-dal kohal, polegi paha kui arvestada , et ettepoole jäävad põhiliselt võistkondlikud alad ning kergejõustik ja suusatamine ( Otepää) . Motospordi harrastajate arvu poolest on Valgamaa statistilistel andmetel 5-s maakond Eestis.

mazon

Lugemata postitus Postitas mazon »

rossi43 kirjutas:

hr. Veiko Sale, hr Jüri Tsarjov ja hr. Einar Peterson

Eks see Teie petitsioon on ka üks hea nali! :roll:
Valga motoklubil oli koduka andmetel 2011 12 liiget/ harrastajat ning karmid karlid tegeleb oma lastega ning
hangib neile euro toetuste eest tsikleid - ehk 10 harrastajat ja 10 last nõuavad endale/vallale rada mida ise osta ei tahtnud :)

20 hobisõitjat ei ole ju kogukond ?!

Me ei nõua kompleksi endale, meie sooviks oleks et kompleksil oleks omanik kes ka reaalselt kompleksi arendab ja käigus hoiab. Kuna uut omanikku kompleksile ei tekkinud siis praeguses olukorras leian et parim omanik oleks omavalitsus.
Valka soovitakse rajada noorte tehnikakeskust ja Jaanike oleks ideaalne asukoht. Noorte tehnikakeskus pole puhtalt motokross, sihtrühm on ikka palju laiem ja tegevus on aastaringne.
Meie tegemiste kohta saab infot http://www.karmidkarlid.webs.com
Täpsustuseks: eurorahade peaeesmärgiks oli ja on lastelaagrite korraldamine, sealjuures lastele tasuta. Muidugi sai ka tehnikat ja varustust soetatud, algajatele õppefilmid valmistatud, jne.
Võin Teile ka julgelt väita ei Einar ega Jüri pole kuskil ühtegi kommentaari kirjutanud. Poriga määrite te end ise oma vassimistega.

Veiko

rossi43

Olen kahe käega poolt ja toetan noorte toetamist ja laagrite korraldamist.

laagrite korraldamine aga ju ei maksa palju raha, rohkem on tahtmist vaja ja ei ole vaja sellepärast nina püsti ajada.
samas ei hakka ju noorte tehnikaklubi ka tiitlivõistlusi korraldama või hakkab ?!

ja kuidas karmidkarlid siis saab petersoniga koostööd teha kui vespali pankrott oli samasugune JOKK kui
comex-moto - jaanikese invest / vespal - valga autopoed ( vaata googlist millise tankisti peterson vespali juhatusse pani)
Kas üks suli on teisest parem. Veiko kuidas sa neil vahet teed ?

Pets

Kasutaja avatar

Teema algataja
haldjas
Kontakt:

rossi43 kirjutas:

Olen kahe käega poolt ja toetan noorte toetamist ja laagrite korraldamist.

laagrite korraldamine aga ju ei maksa palju raha, rohkem on tahtmist vaja ja ei ole vaja sellepärast nina püsti ajada.
samas ei hakka ju noorte tehnikaklubi ka tiitlivõistlusi korraldama või hakkab ?!

Pets

Miks sulle tundub, et keegi ajab nina püsti? näha, et tegid kodutöö viletsalt, sulle anti koduleht, aga pealiskaudne vaatamine ei andnud sulle vist ülevaadet.tõenäöliselt ei tea sa mis kulud kaasnevad laagri+ võistluse korraldamisega ( formaat, mida kasutatakse EST-LAt lastesarja läbiviimisel) : majutus, toitlustus, treenerid, filmimine, ajavõtt, raja lükkamine ( mitu korda), kohtunikud, meditsiin, komentaator, karikad jms... ei, muidugi ei maksa palju raha :wack: Ainult tahtmisest jääb küll puudu, sest lastele on kõik tasuta , ikka reaalset raha on vaja.
Miks ei või noorte tehnikakeskus võistlusi korraldada? Mk K&k on korraldanud nii EKV kui ka EMV etappe.

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Ma ei saa aru, mida te n***te üksteise ajusid!

Oleks mul rada ja lapsed tahaks rajal trenni teha ning nende vanemad või klubi lükkaks nende jaoks ka rada, siis ma ei näeks küll probleemi. Keegi treenimisest ju rahalist kasumit ei teeni, rajaomaniku jaoks ei ole rahaliselt kahjumit samuti.
Aga on vaja mingis piiriäärses külas krahvi mängida ;) Selgelt ju näha, et raja omanikul motohuvi ilma rahalise tagamõtteta pole.

rossi43

ootan klubi karmidekarlide vastust sulide eristamise osas,
või ei ole teema enam mugav ?

Kasutaja avatar

mella

Lugemata postitus Postitas mella »

Tüüpiline edkarlik võte tähelepanu eemale juhtimiseks. Ehk siis "ise oled". Hetkel on teema Jaanikese motokeskus ja sellega otseses seoses olev, mitte kogu Valga sulid.

rossi43 kirjutas:

isonts

Lugemata postitus Postitas isonts »

mella kirjutas:

Tüüpiline edkarlik võte tähelepanu eemale juhtimiseks. Ehk siis "ise oled". Hetkel on teema Jaanikese motokeskus ja sellega otseses seoses olev, mitte kogu Valga sulid.

rossi43 kirjutas:

No nii keegi viskas s..a ventilaatorisse ja nüüd on kõik kohad pa..a täis. Ärge siis nüüd järgi ka jätke. Ikka otsast lõpuni rääkige kõik välja . Kes on siis suurem suli ja kes on väiksem suli?
Teema algataja ise lisas ühe kommentaari, kus kõlas selline lause(ilmselgelt halvustavalt):"Ilmselt seob kõiki neid lülisid üks suur ja ühine iidol- RAHA!"
Ma küll ei usu, et petitsiooni algatajad ainult õhust ja armastusest elavad. Ma arvan, et ka motospordi arendamise peale kulutatakse ja samas ka teenitakse päris arvestatav summa raha.
Mina, oma tagasihidlikus isikus, küll ei poolda KOV`i niigi väiksest rahakotis mingi osa suuunamisega väikese gruppi inimeste taskutesse. Kui nii suur soov selles äris osaleda siis tehke seda oma või toetajate raha eest. Jaanikese krossirada on minu arvates atraktiivne rahategemise võimalus eelkõige. Pealtvaataja ja turisti magnet.
Kõik see jutt ajaloost, tradistioonidest ja kogukonna hüvagust on ilus jutt ja loosung. Ma usun pigem selliseid inimesi, kes ütleks otse välja , et ta selle maalappi pealt korralikult raha teeniks endale, oma sugulastele ja kas või tuttavatele ning teie kallid motohuvilised ning muidu kohalikud toote hea meelega oma raha meie rahakotti.

Kasutaja avatar

Teema algataja
haldjas
Kontakt:

isonts kirjutas:

No nii keegi viskas s..a ventilaatorisse ja nüüd on kõik kohad pa..a täis. Ärge siis nüüd järgi ka jätke. Ikka otsast lõpuni rääkige kõik välja . Kes on siis suurem suli ja kes on väiksem suli?
Teema algataja ise lisas ühe kommentaari, kus kõlas selline lause(ilmselgelt halvustavalt):"Ilmselt seob kõiki neid lülisid üks suur ja ühine iidol- RAHA!"
Ma küll ei usu, et petitsiooni algatajad ainult õhust ja armastusest elavad. Ma arvan, et ka motospordi arendamise peale kulutatakse ja samas ka teenitakse päris arvestatav summa raha.
Mina, oma tagasihidlikus isikus, küll ei poolda KOV`i niigi väiksest rahakotis mingi osa suuunamisega väikese gruppi inimeste taskutesse. Kui nii suur soov selles äris osaleda siis tehke seda oma või toetajate raha eest. Jaanikese krossirada on minu arvates atraktiivne rahategemise võimalus eelkõige. Pealtvaataja ja turisti magnet.
Kõik see jutt ajaloost, tradistioonidest ja kogukonna hüvagust on ilus jutt ja loosung. Ma usun pigem selliseid inimesi, kes ütleks otse välja , et ta selle maalappi pealt korralikult raha teeniks endale, oma sugulastele ja kas või tuttavatele ning teie kallid motohuvilised ning muidu kohalikud toote hea meelega oma raha meie rahakotti.

Mina ei tea kes on suurem-väiksem suli. Mina oskan rääkida vaid Jaanikese skeemitamiste kohta. Ei tea ma, mida teeb hr.Kilk või Karulaane Mati kuskil. .. ei huvita ka.Küll aga huvitab, et Jaanike jääks ka edaspidi krossirajaks , mitte ei muutuks võsapolügooniks.
Muidugi ei ela ka meie õhust ja armastusest, me käime igapäevaselt tööl, kirjutame projekte, meil on toetajad jms...me ei tee plaane , milline soojamaa reis valida puhkuseks...vastus on lihtne: reis krossirajale.

Ma ei mõista, kui sa leiad, et Jaanike on selline kullaauk, siis miks sul ei tasuks mõelda Jaanikese äraostmisele ja meie hakkame rõõmuga sulle rajamaksu maksma, et trenni teha. Pregustel omanikel see huvi puudub ja meid teeb see vägagi murelikuks. Lasteklubil aga puuduvad vahendid, et osta Jaanike .
Jaanikese puhul käib jutt mitme KOV-i koostööst ja sundvõõrandamine tähendaks riiklike vahendite suunamist ääremaale.
Mul oleks üks lihtne küsimus, kas riigi raha ca 40 milj krooni ( vabandan kui eksin) Otepää hüppetorni investeerida on okei ? 20 nägu käib aastas hüppamas, tohutu potensiaal. Meie aga nõuame liiga palju eksole.

Aga kulla omanikud, selge see, et Tõlliste vald on avaldanud oma seisukoha-erinevalt Valga linnale ei poolda nad sundvõõrandamist, seega tehke mis tahate.
Meie rajame oma Noorte Tehnikakeskuse nagunii ja rajad ehitame ka nagunii, ainult et see ei juhtu Jaanikeses.

Kasutaja avatar

2stroketaliban
Kontakt:

Huvitav ettekujutus on meil välja kujunemas, et kui millegagi tegeled siis sajab raha nagu lund. Üks krossirada eestimaal kohe kindlasti ei tee üht peret rikkaks kui just ei võta kõikvõimalikke eurorahasid ja neid välja ei pese sealt :mrgreen:
Petitsiooni mõte pigem vast oli ikka see, et asi kuskile poole liikuma hakkaks. Kasvõi praeguste omanike käe all, aga mitte ei vedeleks ja lähiaastatel võsastuma ei hakkaks või "karjamaaks" ei muudetaks. Praegusel ajal on suurel osal kuidagi väga keeruline oma ninaotsast ja rahakotist kaugemale vaadata.

CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne

isonts

Huvitav ettekujutus on meil välja kujunemas, et kui millegagi tegeled siis ilma rahata peaks nagu hakkama saama? Kas neil MTÜel on majandusaasta lõpu arunades teatud ridadel 0 või miinus ? Minu silmis on üks osa neist tavalised puukorganisatsioonid ja/või JOKK skeemidel toimivad rahapumbad.
Ma ei tea, kelle raha praegused omanikud selle krossiraja ümber keerutavad, aga ma tean, et kui see oleks KOVi käes siis läheb raha ikkagi minu rahakotist. Mina ja paljud teised inimesed ostame iseendale, oma lastele iseenda väljateenitud palgast varustuse ja lisaks kahmavad sellised MTÜ`d killukese minu niigi pisikesest tengelpungast. Kuna sellest jääb ilmselgelt väheks üritavad veel natsionaliseerida oma paremaks äraelamiseks eraomandit.

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

isonts kirjutas:

Huvitav ettekujutus on meil välja kujunemas, et kui millegagi tegeled siis ilma rahata peaks nagu hakkama saama? Kas neil MTÜel on majandusaasta lõpu arunades teatud ridadel 0 või miinus ? Minu silmis on üks osa neist tavalised puukorganisatsioonid ja/või JOKK skeemidel toimivad rahapumbad.
Ma ei tea, kelle raha praegused omanikud selle krossiraja ümber keerutavad, aga ma tean, et kui see oleks KOVi käes siis läheb raha ikkagi minu rahakotist. Mina ja paljud teised inimesed ostame iseendale, oma lastele iseenda väljateenitud palgast varustuse ja lisaks kahmavad sellised MTÜ`d killukese minu niigi pisikesest tengelpungast. Kuna sellest jääb ilmselgelt väheks üritavad veel natsionaliseerida oma paremaks äraelamiseks eraomandit.

Kui sa isonts oled nii põhimõtteline inimene, siis vaata, et sa kunagi ühiskondlikku transporti ei kasuta ja mis veel hullem, praamiga saaremaale ei sõida. Neil ka meeletud riigi, st. meiepoolsed dotatsioonid peal ja sina ju teiste kulul mitte kunagi ju ei ela, eks.

isonts

Kas sa tõesti leiad ühiseid jooni MTÜ UurimeKairosSipelgateSuguelu ning Väinamere Liinide vahel? Esimeses on neli liiget, kelle huvi lülijalgsete ja reisimise vastu ning kes üritavad sind sinu laenuga soetatud Lasnämäe korterist välja tõstam teine on ca 300 tötajaga firma, mis ilusal suvekuul ca 250000 inimest üle mere tööle,kodu ja puhkama peab vedama ning neil on savi kus sa elad või mis sa oma elamisega teha kavatsed.

Kasutaja avatar

2stroketaliban
Kontakt:

lisaks kahmavad sellised MTÜ`d killukese minu niigi pisikesest tengelpungast.

Oma maksud maksad ju nagunii ära ja mis siis on parem, kas see kui su maksuraha kaob ei tea kuhu või teisalt saad rõõmu tunda ,et anti spordiarendamiseks 8) Mina lepiks pigem teise variandiga.

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

isonts kirjutas:

Kas sa tõesti leiad ühiseid jooni MTÜ UurimeKairosSipelgateSuguelu ning Väinamere Liinide vahel? Esimeses on neli liiget, kelle huvi lülijalgsete ja reisimise vastu ning kes üritavad sind sinu laenuga soetatud Lasnämäe korterist välja tõstam teine on ca 300 tötajaga firma, mis ilusal suvekuul ca 250000 inimest üle mere tööle,kodu ja puhkama peab vedama ning neil on savi kus sa elad või mis sa oma elamisega teha kavatsed.

ei ole mõtet lahmima hakata lihtsalt selleks, et viimane sõna endale saada. Väinamere liinide dotatsioonide ja näiteks selle Jaanikese raja taasriigistamise rahalised suurusjärgud on ka erinevad, väinamere toetus on ikka päris suur nuts. ma võiksin ka öelda, et nahh ma pean oma eesti keskmist oluliselt ületavalt sissetulekult makstavatelt maksudelt saarlasi toetama. kui ma kord 10 aasta jooksul saaremaale satun võin ma ju ka selle 50 euri piletiks maksta. pealegi moodustab eesti krossiseltskond oluliselt suurema osa, kui mingi 2-4 sitikauurijat, aktiivseid sportlasi on umbes 500-550 lisaks neile veel vähemaktiivsed sõitjad. kas mingile 20-le suusahüppajale ja kahevõistlejale riigi raha eest ca 50 milli maksma läinud hüppemäe ehitamise oleks kah pidanud tegemata jätma sinu arvates?

Kasutaja avatar

Teema algataja
haldjas
Kontakt:

isonts kirjutas:

Huvitav ettekujutus on meil välja kujunemas, et kui millegagi tegeled siis ilma rahata peaks nagu hakkama saama? Kas neil MTÜ`el on majandusaasta lõpu arunades teatud ridadel 0 või miinus ? Minu silmis on üks osa neist tavalised puukorganisatsioonid ja/või JOKK skeemidel toimivad rahapumbad. .

meie klubi aastaaruanne on avalikult paigutatud meie kodulehele, võite tutvuda ( aasta 2011 pole loomulikult veel esitatud, aga kui valmis saab paigutatakse ka see kodulehele, sest pooldame läbipaistvat tegutsemist) :

http://karmidkarlid.webs.com/mtst.htm

isonts kirjutas:

Ma ei tea, kelle raha praegused omanikud selle krossiraja ümber keerutavad, aga ma tean, et kui see oleks KOVi käes siis läheb raha ikkagi minu rahakotist. Mina ja paljud teised inimesed ostame iseendale, oma lastele iseenda väljateenitud palgast varustuse ja lisaks kahmavad sellised MTÜd killukese minu niigi pisikesest tengelpungast. Kuna sellest jääb ilmselgelt väheks üritavad veel natsionaliseerida oma paremaks äraelamiseks eraomandit.

Ma arvan, et motokrossiga tegelevatel inimestel on aeg üle saada oma kompleksitest ja mõttemaailmast, et on igati okei on laps saata spordisaali või staadionile trenni ( loomulikult maksumkasja rahaga ehitatud ja seal treenivad spordiklubid on täpselt samasugused MTÜ-d nagu motoklubidki ), aga motokrossi puhul on avalik krossirada nagu mahavisatud raha ?

Kui me ise pooldame ainult sellist motospordi arendamise viisi ( individuaalset, igaüks oma nurgas, mis pole ilmtingimata halb, aga on ka alternatiive) , siis me ise seame piirangud motospordi arengule oma mõttemallidega.
Avalikud krossirajad aitaks laiendada motospordi kandepinda ja tooks vaid kasu kogu motospordile üldiselt. Kas tõesti on raske neid stereotüüpe murda kasvõi oma peas ja mõelda oma isiklikust kastist natuke rohkem välja ?
Ja ausõna olen ma küll uhke, et meie oleme vähemalt Valgas suutnud endale mitme aasta lobitöö tagajärjel välja võidelda teiste spordialadega vähegi võrdsemad tingimused nagu treenerite palgad, pearahad jms ehk see ,mis on teistele spordialadele nii elementaarne.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”