Rumalad küsimused
Moderaator: Moded
-
petz
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
Re: Rumalad küsimused
kas autodele mõeldud LED lambid on mõeldud ainult alalisvoolule või pole vahet, kuidas see vool sealt läbi jookseb ![]()
petz61 kirjutas:kas autodele mõeldud LED lambid on mõeldud ainult alalisvoolule või pole vahet, kuidas see vool sealt läbi jookseb
üldiselt on köik LED-d ju alalisvoolu pealt toimivad... väga kahtlen et autodele möeldud LED lambile dioodsild sisse ehitatud on
reinz kirjutas:petz61 kirjutas:kas autodele mõeldud LED lambid on mõeldud ainult alalisvoolule või pole vahet, kuidas see vool sealt läbi jookseb
üldiselt on köik LED-d ju alalisvoolu pealt toimivad... väga kahtlen et autodele möeldud LED lambile dioodsild sisse ehitatud on
LED (Light-emitting diode) ongi ise diood.
LED hakkab lihtsalt poole nõrgemini põlema.
Jumbu kirjutas:bjorn kirjutas:Teistpidi voolu läbi lastes LED läbi ei põle?
Ei põle.
aga kas LED-l polaarsus on tähtis?
olli kirjutas:reinz kirjutas:petz61 kirjutas:kas autodele mõeldud LED lambid on mõeldud ainult alalisvoolule või pole vahet, kuidas see vool sealt läbi jookseb
LED (Light-emitting diode) ongi ise diood.
![]()
LED hakkab lihtsalt poole nõrgemini põlema.
http://en.wikipedia.org/wiki/Diode_bridge
ma rääkisin sellest jubinast, mis teeb vahelduvast alalisvoolu
ma rääkisin sellest jubinast, mis teeb vahelduvast alalisvoolu
Ja ma rääkisingi, et seda asja pole vaja kui leppida asjaoluga et ledid põlevad poole tuhmimalt.
Mis polaarsusest Sa vahelduvvoolu puhul veel räägid?
olli kirjutas:ma rääkisin sellest jubinast, mis teeb vahelduvast alalisvoolu
Ja ma rääkisingi, et seda asja pole vaja kui leppida asjaoluga et ledid põlevad poole tuhmimalt.
Mis polaarsusest Sa vahelduvvoolu puhul veel räägid?
miks nad poole tuhmimalt pölevad, pool ajast on lihtsalt kustus ju, led töötab ainult ühtepidi polaarsusega
alalisvoolu polaarsusest rääkisin (intelligentne lugeja saab aru mitte ei lahmi tühja
)
PS. Häid Jöule köigile!
Silm ei erista seda vilkumist (50x sekundis).
Sellepärast ongi tuhmim. ![]()
-
Raitsraisk
- Tsikkel: F650
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 6 korda
Mul on Elioni digi-tv, kust seadetest saan ma välja lülitada keskerakonna jõulureklaamid ?
Raitsraisk kirjutas:Mul on Elioni digi-tv, kust seadetest saan ma välja lülitada keskerakonna jõulureklaamid ?
Minul on telkul puldi peal on/off nupp selle jaoks. Kui reklaam tuleb klõps ja reklaami pole.
-
Torpedo
- Tsikkel: Ural Solo '06
- Kontakt:
reinz kirjutas:miks nad poole tuhmimalt pölevad, pool ajast on lihtsalt kustus ju, led töötab ainult ühtepidi polaarsusega
Muidugi vilguvad. Tuhmimalt põlemine on optiline illusioon neile, kes ei oska ühe sekundiga viiekümneni lugeda.
Mis jura Te ajate, vilgub /ei vilgu? Küsimus oli autolampide kohta.
LED kui niisugune, valgusdiood, töötab alalisvooluga jah.
Aga LED AUTOlambil pole ma veel + - märke näinud ja need on põlenud mõlemat pidi polaarsusega. Ega auto pirnipesadel pole ka polaarsus standardiseeritud.
Kui neid vahelduvvooluga tahta põlema panna siis ei maksa unustada, et 12V vahelduvvoolu efektiivväärtus on umbes 1,4 korda kõrgem ja see põletab nad arvatavasti läbi sest kuigi neil paistab sild sees olema pole neile (hinna pärast) voolureguleerivat skeemi sisse ehitatud. Olen mõõtnud , et pinge tõustes autoLEDpirni vool väga järsku tõuseb, mis neid kahjustab.
Muide viisakamate firmade EU märkega pirnikarpidel on väikses kirjas kirjutatud "not autobulb" ja lisatud et "stilinglamp".
-
tormavtellis
- Tsikkel: KTM 890 AdvR
- Tänatud: 40 korda
-
mart211
tormavtellis kirjutas:Miks avaleht tyhi on?
+1
Ma päev otsa passin siin tööl ja mitte midagi biker.ee's ei toimu.
Kui tahta inglismaalt autole käigukast osta siis kas käikude järjestus on ikka sama? 1. vasakul üleval jne.. või on neil see kah vastupidi, et 1. läheb paremale ülesse?
-
mart211
sombreero kirjutas:Kui tahta inglismaalt autole käigukast osta siis kas käikude järjestus on ikka sama? 1. vasakul üleval jne.. või on neil see kah vastupidi, et 1. läheb paremale ülesse?
Käigukast peaks ikka sama olema. Austraalias oli küll ikka kõigil esimene seal kus meie maa autodelgi.
-
reimps
mart211 kirjutas:tormavtellis kirjutas:Miks avaleht tyhi on?
+1
Ma päev otsa passin siin tööl ja mitte midagi biker.ee's ei toimu.
See on sellepärast, et kõik on oma peredega jms idüllimullis. Minusugused küünikud aga tühjast tüli ei tekita ![]()
-
sinilind123
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
Kui rumal peab küsimus olema, et teda siin küsida võiks?
-
sinilind123
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
jegesmesh kirjutas:Miks valetavad lapsevanemad lastele Jõuluvana ja Päkapikkude olemasolu kohta?
Sest nad ei tea ise ka tõde.
-
bitter
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Samal põhjusel, miks on olemas muinasjutud.
Aga tühja neist lastest! Täiskasvanutele valetatakse veel rohkem. Oled sa mõelnud, milline petmine käib ulmefilmides? Igaks juhuks ära parem üldse ilukirjandust tarbi ja näitlejatega filme ära vaata, need on ju puha välja mõeldud. Sulle lihtlabaselt valetatakse
.
Valetatakse ka reaalses elus, see ei ole ainult filmide teema. Lubadused, valed ja inimesed siiski usuvad seda lobajuttu, mis tuleb riikide ja ka maailma kõrgematest tasanditest. Ja miks ? Sest loodetakse et nad parandavad oma suhtumist meisse. Või on see lihtsalt naiivsus. Ega seda ei teagi. ![]()
-
reimps
Miks siis kui ma teada sain, et jõuluvana pole olemas, hakkasin ma jõuludeks alati riideid saama kingituseks
?
-
mx77
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 342 korda
- Tänatud: 440 korda
- Kontakt:
-Piilu- kirjutas:Miks siis kui ma teada sain, et jõuluvana pole olemas, hakkasin ma jõuludeks alati riideid saama kingituseks
?
mis sa enne said? napsu? ![]()
-
ranel
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 71 korda
- Tänatud: 380 korda
ping kirjutas:Mis jura Te ajate, vilgub /ei vilgu? Küsimus oli autolampide kohta.
LED kui niisugune, valgusdiood, töötab alalisvooluga jah.
Aga LED AUTOlambil pole ma veel + - märke näinud ja need on põlenud mõlemat pidi polaarsusega. Ega auto pirnipesadel pole ka polaarsus standardiseeritud.
Kui neid vahelduvvooluga tahta põlema panna siis ei maksa unustada, et 12V vahelduvvoolu efektiivväärtus on umbes 1,4 korda kõrgem ja see põletab nad arvatavasti läbi sest kuigi neil paistab sild sees olema pole neile (hinna pärast) voolureguleerivat skeemi sisse ehitatud. Olen mõõtnud , et pinge tõustes autoLEDpirni vool väga järsku tõuseb, mis neid kahjustab.
Muide viisakamate firmade EU märkega pirnikarpidel on väikses kirjas kirjutatud "not autobulb" ja lisatud et "stilinglamp".
auto pirnipesadel pole äkki sellepärast standardiseeritud, kuna hõõgpirn põleb mõlematpidi. dioodil aga ikka peab vool õigetpidi liikuma. vast on seal mingi H sild vahel, mis voolu õigetpidi liikuma paneb. kohvipaksu pealt on raske ennustada. kõige targem oleks ikka lahti võtta ja vaadata.
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 55 684 121 Mitas, Bridgestone, Michelin, Pirelli, Maxxis ja Metzeler mootorratta rehvide ning sõiduauto rehvide müük