Otsin juhendajat täiendavaks sõiduks enne eksamit

Kasutaja avatar

Hurt

Re: Otsin juhendajat täiendavaks sõiduks enne eksamit

Lugemata postitus Postitas Hurt »

Vabandan off topicu pärast aga mind hakkas huvitama kuidas see juhendamine tsikli puhul välja näeks? Sõidad autoga taga nagu autokoolis? See eeldab sidesüsteemi rattal. Võõraste juhendamine on väga riskantne. Eriti veel kui inimesel ei ole omal ratast või puudub varustusest mõni detail. A´la mul on kiiver piisab ju. Tõenäoliselt kui juhendatavaga midagi juhtub vastutab ikka juhendaja? Lisaks veel võõra juhendamisel tuleb mängu psüühika aspekt...inimese sisse ei näe pärast on mingi poole pindine kes kihutama kukub või muidu närviline/kärsitu liikluses keerab ed kuskile ette/alla ja siis oled jälle süüdi.
Kujutan ette et juhendama hakkaks küll aind oma last kui see kunagu nii vanaks saab et lube tegema hakkab või tõesti head tuttavat, mitte kuskilt foorumist pool võõrast. Saan aru et inimesi peab aitama aga minu arust on antud olukorras riskid päris suured. Olen kunagi laenand tuttavale oma ratast kes lube tegi just ja tahtis eksamile minna ning palus kas ta saab platsi harjutada. See oli hea tuttav ja teadsin et juhul kui külili keerab teeb ta ka ratta korda. Võõra puhul ei tea seda kunagi jalutab käed taskus minema ja kõik. Pealegi mis õpetaja on tavaline liikleja (pean silmas siis mitte sõiduõpetajat)? Sõiduõpetaja teab igast "nõkse ja auke" kuhu eksamineerijad viivad põhilisemaid vigu jne. Ma ise olen 4 aastat sõitnud ja kui käsi südamile panna siis ei mäelta ma pooli reegleid ja norme. Kunagi autokoolis õpetaja ütles et vanad juhid liiklevad 7 põhilise reegli ja märgi järgi ja see peab paika.
Pikk jutt s**t jutt õpetamine jäägu õpetajate pärusmaaks, alati saab autokoolist lisatunde võtta, selle vastu ei ole neil midagi. Kui sa aga suvalise jorsiga mooda linna kulged kes ei saa aru kui sa vea teed või ei oska sinu tähelepanu sellele juhtida, siis pole sõidust väga palju kasu.
Minu arvamus lihtsalt. Vabandan veel off topicu pärast. Edu :bsmile:

Riga - Paus - XJ600S - XJ600S - Honda CBR600FS - GSXR 750 M

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”