GPS lokaator mootorrattale
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Re: GPS lokaator
kuidas teil nii vähe aku vastu peab. Teil on see "move" käsk peal koguaeg? Ma tsikilit maaaluses garaazis hoides "move" käsuga valve alla ei pane. Seal pole levi ja see sööb kõvasti akut. Sõitsin tk102 auto kindalaekas ringi siis pidas natuke üle 70h standby asendis vastu. Standby sellesmõttes, et ma ei lasknud tal koguaeg asukohta määrata. Passi järgi peaks 80h vastu pidama. Kui vbla ainult paarkorda 80h jooksul asukohta küsida siis ehk peaks vastu ka.
kristjanh kirjutas:kuidas teil nii vähe aku vastu peab. Teil on see "move" käsk peal koguaeg? Ma tsikilit maaaluses garaazis hoides "move" käsuga valve alla ei pane. Seal pole levi ja see sööb kõvasti akut. Sõitsin tk102 auto kindalaekas ringi siis pidas natuke üle 70h standby asendis vastu. Standby sellesmõttes, et ma ei lasknud tal koguaeg asukohta määrata. Passi järgi peaks 80h vastu pidama. Kui vbla ainult paarkorda 80h jooksul asukohta küsida siis ehk peaks vastu ka.
Ega ma testinud ei olegi, kuskilt jäi meelde 8h. Aga eksisin, minu pass ütleb 48h standby, samas ütleb ka seesama pass, et akud on 800mAh, kuigi tegelt on 860mAh. Kahtlustan, et mul pole Xexun'i oma see seade.
Ka mul seisab maa all tsikkel, seal pole GSM'i levigi Elisal. Ühendasin tsikli külge korralikult ära GPS'i koos laadijaga nüüd.. Viimane/täpsem info orig postituses.
mõnel tk102 omanikul pole sellist probleemi, et aegajalt lülitab seade ennast ise välja? Ta nagu ei lülitagi välja vaid läheb kuidagi lolliks. Restardiga hakkab jälle tööle. Mul hakkas see asi juhtuma siis kui laadijaga sai seade tsikli külge monteeritud.
ma olen kuulnud jah et see juhtub. ma loodan muidugi et mul seda jama ei ole.. aga tõenäoliselt on. kas keegi elektrik ei oska öelda milles jama on?
Mul on hoopis selline mure, et seade on tõmbab umbes nädalaga või veidi vähem tsikli aku tühjaks. Tegemist rumala laadijaga, mis kogu aeg laeb - ma pakun. Muidu on nagu töötanud küll, aga ei helista ka talle iga päev.
ma ise ei tea midagi aga ilmselt siis tuleks sinna mingi targem laadija sebida? mis nagu ei lae enam kui vaja pole.
variant oleks ka vist see kui panna vahele lüliti? et päeval sōidad ja laed ja öösel on akude peal. vōi pigem vastupidi, kui öösel keegi ratta ära varastab
ma lihtsalt mainin korra et 35€ eest võin tk102 ära anda. tellisin, testisin, töötas. ei olnud aega rattale peale panna. komplekt tracker, aku, juhe millega ühendada püsivooluvõrku ja laadija.
-
- Tsikkel: KTM 990 Adventure
- Tänanud: 151 korda
- Tänatud: 73 korda
Re: GPS lokaator mootorrattale
Ubiks teemat. Vaja sellist asja mis võimaldab interaktiivsel kaardil jälgida mootorrattale asukohta. Võimalikult hea leviga ja laadimine kuidagi lahendatud. Olen näinud reisusellidel selliseid: http://www.findmespot.eu/en/
Kas on kogemusi ja kommentaare?
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 568 korda
Mul on mingi selline asi vedelema jäänud, annaks heale inimesel kes kasutada oskab(kui seda saab kasutada), lihtsalt ära. Pole ise asja uurinud. Oli peal ühel Norrast ostetud autol. Tulukesed töötavad ja ilmselt ta ka töötab. Antenn ja voolujuhe on olemas.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
ats30 kirjutas:Ubiks teemat. Vaja sellist asja mis võimaldab interaktiivsel kaardil jälgida mootorrattale asukohta. Võimalikult hea leviga ja laadimine kuidagi lahendatud. Olen näinud reisusellidel selliseid: http://www.findmespot.eu/en/
Kas on kogemusi ja kommentaare?
Olen ise sellist vidinat juba paar aastat otsinud. Kui sul on vaja midagi, millel puudub kuumaks, siis ma pole senini veel mootorratta jaoks midagi sobivat leidnud. Paaril mootoreisil olema oma mootorrataste peal kasutanud ühe Eesti teenusepakkuja vidinaid ja tema jälgimisskeskonda. Nad kasutavad GSM võrku andmete edastamiseks, seega pole see alati 100% garanteeritud. Kui huvi pakub, võin uurida.
-
Macintosh kirjutas:ats30 kirjutas:Ubiks teemat. Vaja sellist asja mis võimaldab interaktiivsel kaardil jälgida mootorrattale asukohta. Võimalikult hea leviga ja laadimine kuidagi lahendatud. Olen näinud reisusellidel selliseid: http://www.findmespot.eu/en/
Kas on kogemusi ja kommentaare?Olen ise sellist vidinat juba paar aastat otsinud. Kui sul on vaja midagi, millel puudub kuumaks, siis ma pole senini veel mootorratta jaoks midagi sobivat leidnud. Paaril mootoreisil olema oma mootorrataste peal kasutanud ühe Eesti teenusepakkuja vidinaid ja tema jälgimisskeskonda. Nad kasutavad GSM võrku andmete edastamiseks, seega pole see alati 100% garanteeritud. Kui huvi pakub, võin uurida.
Tnx. GSM kindlasti ei sobi. SPOTi aastamaks oli vist 250$ kandis (üks sõber just maksis aasta ära). Ma saan aru et midagi on seal ka tasuta aga lisateenused on tasulised?
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
-
- Tsikkel: KTM 1190 Adventure R
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 31 korda
Kas see SPOT andmeside töötab üle maailma? Seega siis satelliit andmesidet kasutades, sest mobiilne side on maailmas ikka suhteliselt katkendlik. Odav vist satelliit andmeside ei ole?
Päris igal pool ei tööta, küll aga praktiliselt kõikjal kuhu motikaga saab. Aastamaks on 150€ ringis. Kui on vaja, et igal pool töötaks, siis tuleb valida mõni Iridiumi baasil süsteem - nende hinnad on küll kallimad, aga ei ole ka midagi jubedat. InReachil oli minuarust mingi "vabaduse" pakett kus kuutasu on küll 2x kallim kui aasta kaupa ostes (20-30€ vs 10-15€), aga see-eest võid võtta ainult need kuud kus sul seda reaalselt vaja on, seega keskpikas perspektiivis võib sedasi isegi soodsam olla.
http://www.findmespot.eu/en/index.php?cid=103
http://garmin.ee/et/home/746-inreach-se.html
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
Veel üks selline vidin mis kannatab mootorrattale panna: https://www.ybtracking.com/products-yb3
Seadme hind ca 400€
Kuumakse: 12€/kuu ja eraldi maksad iga sõnumi/lokatsiooni eest 0.12-0.05€.
Lisaks võid veel siit vaadata: http://www.livetrack24.com/
SPOT ja InReach tunduvad motomatkajate seas siiski kõige populaarsemad olevat.
On olemas ka SaFly tracking and emergency locater system (DSX) mis on rohkem avatud süsteem, kui ühe ettevõtte pakutav lahendus.
Seal on veel see aspekt, et kõigil on küll distress nupp, aga kui on soov seda kasutada (annaks taevas et kellelgi siit kunagi seda soovi ei tekiks) siis pead eraldi uurima et mis täpselt selle nupu vajutamise peale juhtuma hakkab. Üks asi on see rahvusvaheline hädaabi süsteem (GEOS), aga nemad ainult edastavad infot ja tavaline mootorrattur seda arvet ilmselt unes ka näha ei taha mis kuskil kolmanda maailma riigis pääste ja esmaabi eest välja kirjutatakse. SPOT-il on konkreetne kindlustuspakett, mis katab kuni 100000€ eest päästekulusid. Kuna inReach on nüüd Garmini all, siis usun et seal saab ka midagi sarnast ligi võtta kuigi kodulehel infot pole, või siis kui kellelgi on reisikindlustuses vastav teema sees, siis ilmselt see variant töötab ka.
See kõik võib tunduda mingi ulme-worldexplorer-ümbermaailma-teemana, aga reaalselt kui kuskil Poolas mingi külajoodik külje pealt sisse tuleb ning putku paneb, siis ma isiklikult ei ole kindel, kas ma suudaks umbkeelsele häirekeskusele näiteks selle selgeks teha, kas mu koordinaadid on kraad-minut-sekund-sekundisajandik või kraad-minut-minutikümnetuhandik süsteemis - ehk siis minuarust see vidin on hea ka siis kui reis ei ole teabmis ekstreemne. Muidugi mitmekesi liikudes on need riskid suurusjärgu võrra väiksemad.
-
Nendest tundub SPOT kõige sümpaatsem. Gabariidilt väike ja hinna poolest ka mõistlik. Tegelikult on SPOT isegi liiga hea. PM oleks vaja mingit asja mis annab asukoha signaali kaardi peal teekonna jälgimiseks ning teiseks, kui mootorratas peaks öösel hotelli või telgi eest omapead jalutama minema, siis saaks järgi minna. Seega peab seade olema pidevalt ja varjatult tsikli küljes ja toide järgi. Loodan ka et SOS-i saatmist ei lähe vaja. See rohkem merel või kusagil teedeta paikades vajalik.
Ma ei ole päris kindel, kui hästi see satelliitside (ja GPS) ilma otsenähtavuseta töötab - mingist paagikotist vms hammustab küll läbi, aga kas ka sadula alt? Iridiumi telefoniga on näiteks see probleem, et mäeorgudes ja kõrgete majade vahel väga ei tööta, ja neil on umbes kolm korda rohkem satelliite taevas kui Globalstaril. Anoh kui sõbral on olemas, siis saad ilmselt enne järgi proovida.
Ega neid madalalt lendavaid satelliitvõrke, mis sellist vidinat toetavad, eriti rohkem polegi - lisaks on veel Orbcomm, aga minuarust neil ei ole ühtegi sellist jaekasutaja toodet turul. Ülejäänud võrgud on juba sellised, kus satelliidid on kaugel ja sideseansi jaoks peab suure antenni välja tirima.
-
Jesper kirjutas:Ma ei ole päris kindel, kui hästi see satelliitside (ja GPS) ilma otsenähtavuseta töötab - mingist paagikotist vms hammustab küll läbi, aga kas ka sadula alt? Iridiumi telefoniga on näiteks see probleem, et mäeorgudes ja kõrgete majade vahel väga ei tööta, ja neil on umbes kolm korda rohkem satelliite taevas kui Globalstaril. Anoh kui sõbral on olemas, siis saad ilmselt enne järgi proovida.
Peab uurima jh kuidas tal see toimib Ta ise hetkel veits kaugel: http://theway-travel.com/ , Euroopasse peaks 2018 sügisel jõudma
Aga nagu lehelt näha siis miski joon ikka kaardile jääb. Ju seal kus sidet pole jääb sirge jutt kuni uue kontaktini.
Nii, Aafrikas on sidega vist ok, WhatsApp toimib hästi
Igatahes pidavat hästi töötama aga katta võib ainult tekstiili või väga õhukese plastikuga. Üldiselt parem kui on silmsideside tähtedega.
Teemast ilgelt välja aga tuli pm koos vastusega:
-
- Toetajaliige
Miks mitte kasutada anloogset asja nagu 4x4 matkajad praegu kasutavad oma Iraani reisil?Neil Metrotec,aga sama asja pakub veel üsna mitu firmat meil siin Eestis.Seade ise on suitsupakist väiksem ja GPS antenn on võimalik kuskile välja tuua.Ei maksa need asjad ülemäära palju ja kuumkas jääb ka sinna paarikümne kanti.
ML-Transport AS
urmas66 kirjutas:Miks mitte
Vt nende kodulehte: http://trackit.metrotec.ee/et/product/x-track/
Seadme tööpiirkond – Eesti
Eks kindlasti saab sinna erinevaid SIM kaarte sisse toppides tööpiirkonda laiendada, aga no Ats30 ju välistas GSM-i baasil toimiva süsteemi kohe alguses. Ma ausalt öeldes kaldun ka sinnapoole et kui inimesed juba on vaeva näinud ning need linnukesed sinna orbiidile tulistanud, siis miks kasutada 1990ndate tehnoloogiat. See 4x4reiside tracking on reaalajas jälgides ka vahel päevade kaupa pime, takkajärgi jah täiendab andmed ära kui levi leiab.
-
- Toetajaliige
Jesper kirjutas:urmas66 kirjutas:Miks mitte
Vt nende kodulehte: http://trackit.metrotec.ee/et/product/x-track/
Seadme tööpiirkond – Eesti
Eks kindlasti saab sinna erinevaid SIM kaarte sisse toppides tööpiirkonda laiendada, aga no Ats30 ju välistas GSM-i baasil toimiva süsteemi kohe alguses. Ma ausalt öeldes kaldun ka sinnapoole et kui inimesed juba on vaeva näinud ning need linnukesed sinna orbiidile tulistanud, siis miks kasutada 1990ndate tehnoloogiat. See 4x4reiside tracking on reaalajas jälgides ka vahel päevade kaupa pime, takkajärgi jah täiendab andmed ära kui levi leiab.
Need seadmed töötavad ikka GPS-i kasutades ja asukoha määrmine käib eranditult GPS satelliitide abil.GSM võrku kasutatakse ainult andmete edastamiseks netti.Kus GSM ühendus olemas seal on online jälgitav.Kui just tuhandete km kaugusele tsivilisatsioonist ei kavatse minna,siis ajab selline asja väga hästi ära.Ilmselt on kolmanda maailma riikides vaja SIM-e vahetada,et paremini pildis püsida.Eesti operaatori SIM ei pruugi igalpool toimida,mis samas ei tähenda,et track ei salvestuks seadmesse.Ja kui kuskil sellises kohas, keegi sinu tsikli kastikaga ära viib,siis pole sul sellest trackerist ilmselgelt mingit abi,pole ei tsiklit ega ka trackerit.Sellises kohas on siis juba mõtekas sat telefon kaasa võtta ,et ise muu maailmaga sidet pidada saad.
ML-Transport AS
No selleks et GSM-i levi ära kaoks ei pea küll tuhandete kilomeetrite kaugusele minema, künklikumal maastikul piisab näiteks Lõuna-Saksamaal 10-st kilomeetrist, BTDT. Ega sa ei löö telki ju tiheasustusse püsti, ikka sinna kus inimesi ümber pole.
Eks see sõltub kasutajast, kes millisele funktsioonile rohkem või vähem rõhku paneb. Minu puhul isiklikult on trackingu põhiline tarbija ema, kelle jaoks on juba motikaga Lätist kaugemale minek umbes selline Kuu tagakülje külastusega võrreldav ekspeditsioon - ma ei kujutaks ette kui see töötab näiteks tunniajase intervalliga nädal aega ja siis on 48h järjest pime. Parem siis juba kui ei ole mingit trackingut, ei teki seda ootust. Oleks siis et see Metroteci asi oleks kordades odavam, aga pole ju, suht sama hind kui Spotil. Distressist ma juba kirjutasin ülalpool. InReachil on veel mingi poolkõva topo-kaardimajandus ka sees, mis kindlasti on abiks sellel juhul kui kuskil keset loodust tsikkel otsad annab ja kuhugi suunas jalgsi astuma peab hakkama - üldiselt see on vaatet kõige lollim olukord, kus nagu päris distress pole, aga mootori jõul edasi liikuda ka ei saa. Üldiselt inimesed on neid tooteid ikkagi aastaid arendanud konkreetse kliendi huve silmas pidades, Metrotec siiski tegeleb rohkem seda tüüpi rakendustega, et kraanajuht firma varaga halturtsi tegema ei kipuks.
Vargavastase abinõuna on need kõik imho üsna kahtlased, EL-i piires jah võibolla õnnestub kohe politsei kutsuda ja ratast jälitada, aga kuskil Venemaa kolkakülas mine ja püüa tuult väljal... Samas ega selliseid suuri ja uhkeid rattaid kolmanda maailma riikides väga ei varastata, neid enamasti ei saa mingite kilovatipiirangute tõttu arvele ja sada muud häda. Vähemalt ühestki reisiblogist pole küll silma jäänud, et kellelgi midagi sellist juhtunud oleks.
Üldiselt Venemaa karupersetes toimetab Metrotec küll kenasti, kui oled sealsetest lahendustest huvitatud võin kontakti anda
-
- Toetajaliige
Jesper,sul kiilus kinni metroteci peal,ma pidasin silmas analoogseid lahendusi( GPS-GSM) ja neid pakkujaid on meil siin kohapeal ka üsna mitmeid.On ka neid,kes seadmed tasuta annavad jne.
Mul on sümboolse tasu eest ära anda, mõned müüki läinud autodelt maha võetud, Teltonika trackerid,kui kellegi huvi on.Ise kasutan Navireci-Gsm-autovalve lahendust,aga on veel Carcops,Seeme,Tomtom jne.
Gsm levi on on igal pool euroopas ja ka Venemaal selline,et katkestused tulevad sisse äkki minutites mitte tundides.Üldiselt jookseb tack paarkümmend sekundit reaalajast maas.No kindlasti ei ole levi kuskil siberis ja sahara või kobi kõrbes,aga tegelikult on asi parem,kui me üldiselt arvame.
Kõik need meie teenusepakkujad ka rendivad seadmeid ja sa ei pea neid asju üldse omale välja ostmagi,kui vajad seda ainult üheks tripiks.
ML-Transport AS
Ei no ma peamiselt üritasin ümber lükata levinud müüti, et satelliitside on midagi tavakodaniku jaoks ulmeliselt kallist ja kättesaamatut, või siis piiratud võimalustega. Asi pole üldse selles, et mis on parem, ma muidu alati eelistan Eesti tooteid kui need vähegi kvalifitseeruvad, kui mingi jama on siis on alati võimalik kellelegi helistada ja oma muret kurta jne, paremus ja halvemus on subjektiivsed hinnangud, mitte absoluutsed väärtused. Ilmselt kõigil ei ole GSM-i vastu samasugust allergiat kui minul , ega see ei ole ka päris tühjast tekkinud või netist lugedes tekkinud arvamus, aga on siiski arvamus.
Hinna argument on küll imho veidi ebaaus, sest pole päris õige võrrelda ühe asja letihinda teise asja võtsin-veokalt-maha-hinnaga, ka Spot ja inReach on eBays parema hinnaga saadaval kui letist.
Ma ise pole muidugi ka veel midagi ostnud, kuigi ammu oleks pidanud, anoh eks tarkus tuleb ikka tasapisi. Sõita saab vabalt ka üldse ilma
-
- Toetajaliige
Jesper kirjutas:Ei no ma peamiselt üritasin ümber lükata levinud müüti, et satelliitside on midagi tavakodaniku jaoks ulmeliselt kallist ja kättesaamatut, või siis piiratud võimalustega. Asi pole üldse selles, et mis on parem, ma muidu alati eelistan Eesti tooteid kui need vähegi kvalifitseeruvad, kui mingi jama on siis on alati võimalik kellelegi helistada ja oma muret kurta jne, paremus ja halvemus on subjektiivsed hinnangud, mitte absoluutsed väärtused. Ilmselt kõigil ei ole GSM-i vastu samasugust allergiat kui minul
, ega see ei ole ka päris tühjast tekkinud või netist lugedes tekkinud arvamus, aga on siiski arvamus.
Hinna argument on küll imho veidi ebaaus, sest pole päris õige võrrelda ühe asja letihinda teise asja võtsin-veokalt-maha-hinnaga, ka Spot ja inReach on eBays parema hinnaga saadaval kui letist.
Ma ise pole muidugi ka veel midagi ostnud, kuigi ammu oleks pidanud, anoh eks tarkus tuleb ikka tasapisi. Sõita saab vabalt ka üldse ilma
GSM autovalve rendib seadmeid ja Carcops tegi just äsja pakkumise,et kui liitud,siis seadmed tasuta koos paigaldusega.Mul pole seda isenensest vaja,sest töö autodel on juba Navireci poolt kõik olemas.Veoka track koos kütuse jälgimisega on alla 20€ kuus,see siis koos seadme rendiga.Rahvusvaheline pakett ;EU,Venemaa,Kesk-Aasia,Põhja-Aafrika ja Türgi olid kindlalt sees selles paketis.Ise ma ratta peal ei kasuta midagi,sest ei ole sellest puudust tundnud.Carcops pakkus sellst veel jupp maad odavamat hinda.
Mina üritan seda selgitada,et kui reisile lähed,siis ei pea seda asjandust omale ostma,vaid saab ka rentida ja see on kordades soodsam+pärast ei jää sulle garaazi nurka seisma.Kuna kõsimus esitati ,et matkaks teedel,siis on see arvestatv variant.Puhtalt sat põhised seadmed on ikka sõna otseses mõttes üksinda matkavale ,kes käib ainult siberi laantes ,mongoolia kõrbetes või autraalia-aafrika sisemaa kõrbedes.Mujal ajavad sama asja ära GPS+GSM lahendused.
ML-Transport AS
-
urmas66 kirjutas:Puhtalt sat põhised seadmed on ikka sõna otseses mõttes üksinda matkavale ,kes käib ainult siberi laantes ,mongoolia kõrbetes või autraalia-aafrika sisemaa kõrbedes.Mujal ajavad sama asja ära GPS+GSM lahendused.
Päris nii ei ole minu arvates. Kui plaanid reisida läbi väga paljude riikide, siis on see ikka tüütu. SPOTi paned tööle ja unustad ära. Erinevate SIM-kaartidega jahmerdamine, erinevate telefoninumbrite kodulehega sidumine jne (selleks et jälg kaardil ei katkeks), kõik selline asi on minu jaoks täiesti välistatud. Ja vaevalt Eesti SIM-kaardiga kogu Kesk-Ameerika või Aafrika läbi sõidad nii et see toimiks. Või saan ma millestki valesti aru?
Eks see baseerub ikka roamingul ja päris igas riigis uut kaarti pole vaja, aga no mul on Brüsseli kesklinnas ka telefon sellest roaming-natukerohkemroaming ümberlülitamisest (igal firmal on osad võrgud nagu "sõbralikud" keda võimalusel eelistatakse) käes nii lolliks läinud, et aitas ainult sim kaardi välja tirimine, reboot ilma kaardita, kaart uuesti sisse ja siis ronis võrku tagasi. Ehk siis peavalu saamiseks ei pea üldse kaugele minema.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.