Ratta kõrgus ja jalgade pikkus.

Teema algataja
Matou

Re: Ratta kõrgus ja jalgade pikkus.

Lugemata postitus Postitas Matou »

Ma ise hankisin endale tsikli, millel istmekõrgust 80cm ametliku paberi järgi ning endal kõrgust 161cm. Ning loogiline oli, et minu pikkuse puhul ei ole oluliselt mõtet otsida minu jalamõõduga sobivat ratast. Sõiduõpetaja arvas, et "jalg-maha"-tindimusel ma ei saa sõita kõrgema tsikliga kui chopper :) Igatahes, julgustuseks võin rääkida, kuidas asjaga ära harjusin: sissejuhatuseks sõitsin nii, et vältisin pidurdamist üldse (näiteks proovisin punast tuld nähes vaikselt foorini tiksuda, et ei peaks päris seisma jäämagi) ja võimalusel pidurdasin roopas (roopaharjal pidurdamine oleks sulaselge küljetus, arvestades ratta 230kg kaalu), Siis, kui närvid läbi hakkasid kuluma, siis võtsin manuaali kätte ja lasin tagumist amorti sammu allapoole (mitte päris alla, et auklikul teel mu taguots amordiga liiga lähedalt ei tutvuks..). Seda polnud palju, aga huvitaval kombel läks asi ikka paremaks. Arvestades seda, et ka iste pisut allapoole vajub, kui ma sinna peale toetan, siis pole see kõrgus enam midagi nii 80cm. Ja varba saab piisavalt palju sirgu lükata. Mõne aja pärast tajud tsikli raskust ja kallet juba nii hästi, et pole ka probleem pisut tsiklit kallutada ilma ümber kukkumiseta. Praegu ma isegi ei tea, kuidas ma jala maha panen: kuna see pole minu jaoks probleem, siis pole märganud ka...

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”