Mure akuga.
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Re: Mure akuga.
ping kirjutas:Sügisel otsisin omale autoakut. Mõõtsin vanakooli, koormustega akutestriga.
Tuntud V.... brändi 72Ah aku millel kiri, et annab -20C juures 720A EN andis tegelikult +15C juures 420A DIN.
Nimetu brändi 68Ah aku, kirjaga 680A EN andis tegelikult 380A DIN poes riiulis.
90ndatel käivitas suviti mu Oldsmobile V8 diislit üks CCCP aku, kirjaga 55Ah 255A din.
Aga teemasse ka: võin te tühjaks seisnud akudesse särtsu sisse lasta.
Kuidas Sa seda särtsu sinna sisse saad ja kauaks see aku ka pidama jääb?
Sain enda oma laadima, aga läks kuumaks. Nüüd homme koju jõuan, siis proovin, kas veab ka käima, või aku mahtuvus läinud
| Uuendan ja konverteerin vananenud foorumeid ning nende andmebaase | Muu IT abi |
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Kõige pullim, et veel 10 aastat tagasi olid akud nii paremad kui ka odavamad. Pakkasakku (55Ah) maksis 475 eeku ja sai mu vana hõreda Mosse peal sellist vatti, et endal tuli ka nutt peale. No kestis ka peale mind veel.
Probleem on tegelikult jõudnud muidugi ka tööstusse ja energeetikasse. Elektrialajaamades on samuti akupatareid (toidavad lüliteid, kui statsionaarne toide ära). Ja viimasel ajal pakutakse sinna ikka niisugust paska, et lugu paha. Veel saab häid akusid, aga hinnavahe ning TARBIJA HARIMATUS NING OMANIKU IGNORANTSUS teevad oma töö - loeb vaid hind. Mõtlen, et mingil hetkel peaks siin tulema pööre, nagu autotööstuses tuli (või mulle tundub, aga viimase aja autod enam nii hulluisti ei lagune ja see "5 aastat garantiid" ei olegi pelk sõnakõlks) - talumatult s**t kvaliteet rikub tootja renomee aastateks, sageli lõplikult. Sest kui miski on juba kord saanud sandi kuulsuse (prantsuse auto?), ei möödu see mõne aastaga. Sa pead 10 aastat sulakulda kommiraha eest tootma ja ikka leidub keegi, kes ehtsust hamba all proovib.
Ei tea, mis moodi nad kavatsevad elektriautosid toota, kui akude puhul ei suudeta tagada elementaarset kvaliteetigi?
Uhh, läks üldiseks mölaks, enam ei tee.
Praeguse seisuga sain aku tööle! Võttis voolu sisse ja proovisin ratta peale ning vedas käima ilusti. Eks näha ole, kui kaua ta ka peab
Argo
| Uuendan ja konverteerin vananenud foorumeid ning nende andmebaase | Muu IT abi |
argo1987 kirjutas:Praeguse seisuga sain aku tööle! Võttis voolu sisse ja proovisin ratta peale ning vedas käima ilusti. Eks näha ole, kui kaua ta ka peab
Argo
Minu oma vist samuti
ma läksin kergema vastupanu teed ja ostsin tutika aku ...
nii et kui keegi ikka väga hädas, siis võib minu vana endale saada 2 liitrise coca eest ja elustama hakata
a 10+ amprine
Mul ka mure akuga, avastasin just, et läbipaistva akuhape asemel on pruun akuhape. Kuidas saab see nii olla?
jegesmesh kirjutas:Mul ka mure akuga, avastasin just, et läbipaistva akuhape asemel on pruun akuhape. Kuidas saab see nii olla?
ega pole talvel ära külmunud aku?
jää on plaatidelt oksiidi lahti kangutanud ja happe ära värvinud
tnacc kirjutas:jegesmesh kirjutas:Mul ka mure akuga, avastasin just, et läbipaistva akuhape asemel on pruun akuhape. Kuidas saab see nii olla?
ega pole talvel ära külmunud aku?
jää on plaatidelt oksiidi lahti kangutanud ja happe ära värvinud
Korra külmus jah ära, kas see teeb akule halba kah kui see oksiid on lahti tulnud sealt?
Andrez kirjutas:See teeb ainult head, saad uue aku omale
Selge, tänud.
Kas keegi teab kust saab võimalikult väikest 6V geelakut?
Muide kui sul on vene riistale vaja ja originaalitseda tahad, siis mul on üks igivana tutikas vene aku olemas. Aku on kuiv, niiet kui elektrolüüt sisse panna võib asja saada.
-
- Tsikkel: gixxer
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
jegesmesh kirjutas:Kas keegi teab kust saab võimalikult väikest 6V geelakut?
Meil on neid riiulis 6, 7, 8 ja 11 Ah aga ei kujuta ette kus maalt see väike pihta hakkab või lõpeb... 6Ah on näiteks 99x57x121 ja maksab 10,95eur
küsin siia teemasse ära, mis saab kui lõppevasse hooldusvabasse mootorratta akusse kus on plaatide vahel mingi kiud valada vedelikku juurde?
tramm66 kirjutas:jegesmesh kirjutas:Kas keegi teab kust saab võimalikult väikest 6V geelakut?
Meil on neid riiulis 6, 7, 8 ja 11 Ah aga ei kujuta ette kus maalt see väike pihta hakkab või lõpeb... 6Ah on näiteks 99x57x121 ja maksab 10,95eur
yks räägib voltidest 6V ,teine ampertundidest Ah ju ikka välismõõtudest on jutt

-
- Tsikkel: Yamaha R1,Yamaha raptor
- Kontakt:
Võtsin akult korgi maha ja aku vedeliku pole üldse nähagi aga vedelik peaks ju paistma Sama aku mis teema algatajal exide 10Ah.Ja kas R1 ise ei suuda üldse akut laadida või on mu genekas omadega õhtal?
karlis kirjutas:Võtsin akult korgi maha ja aku vedeliku pole üldse nähagi aga vedelik peaks ju paistma
Sama aku mis teema algatajal exide 10Ah.Ja kas R1 ise ei suuda üldse akut laadida või on mu genekas omadega õhtal?
No miks peaks genekas asi olema? Vaevalt, et on genekas, pigem aku kuivale jäänud ja ei saa vajalikku särtsu sisse. Kui võimalus, katseta teise akuga vms.
-
- Kontakt:
kui ma panin aku rolleri peale siis ta suutis akule natuklene särtsu sisse anda aga bike suutis aku ainult tühjaks tõmmata ja ei suutnud akut üldse laadida
-
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
Juhhuu jah!!
Akule on vedelik ka nagu mõnuaine, milleta see ei saa oma funktsiooni täita. Kui aku on kuivale jäänud, võib viga olla ka relees, mis peab hoidma õiget laadimis pinget. Ülemäärane pinge keedabki akust vee välja.
Dest vett sisse ja laadima! Äkki sul veab ja aku ärkab veel selleks hooajaks ellu. Kui ei ärka, pead oma mõnuainetega tagasi hoidma veidi ja tsiklile uue energiaallika ostma! Laadimise pead ikkagi üle kontrollima!
(A mul veel mõnuainet jätkub )
koi kirjutas:Juhhuu jah!!
Akule on vedelik ka nagu mõnuaine, milleta see ei saa oma funktsiooni täita. Kui aku on kuivale jäänud, võib viga olla ka relees, mis peab hoidma õiget laadimis pinget. Ülemäärane pinge keedabki akust vee välja.
Dest vett sisse ja laadima! Äkki sul veab ja aku ärkab veel selleks hooajaks ellu. Kui ei ärka, pead oma mõnuainetega tagasi hoidma veidi ja tsiklile uue energiaallika ostma! Laadimise pead ikkagi üle kontrollima!
(A mul veel mõnuainet jätkub)
Ei pea ilmtingimata olema destvesi. Ühel akuhappe pudelil oli silt et võib kasutada ka juurde lisamiseks kui hapet on väheks jäänud. Ise olin muidu teadlik, et hapet ei tohi lisada vaid jah, destilleeritud vett. Kuid võta näpust. Seda tegin ka 1 talve garaazis seisnud akuga, millel oli näha puudujääke ning selle tõttu, et oli ära seisnud enam voolu taha ei saanud, mitte pirnigi põlema, kuid aku oli kuum.
-
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
series kirjutas:Ei pea ilmtingimata olema destvesi. Ühel akuhappe pudelil oli silt et võib kasutada ka juurde lisamiseks kui hapet on väheks jäänud. Ise olin muidu teadlik, et hapet ei tohi lisada vaid jah, destilleeritud vett. Kuid võta näpust. Seda tegin ka 1 talve garaazis seisnud akuga, millel oli näha puudujääke ning selle tõttu, et oli ära seisnud enam voolu taha ei saanud, mitte pirnigi põlema, kuid aku oli kuum.
Reeglina läheb akust lendu ainult vesi ja happe lisamiseks või selle vajaduse kontrollimiseks peab eelnevalt aku täis laadima, tühja aku korral ei õnnestugi elektrolüüdi tihetust tõepäraselt mõõta.
Just nimelt see oli seal pudelil siis kirjutamata, et eelnevalt peab aku täis laadima aga see selleks, minu intsidendil oli aku ennem happe lisamist juba otsad andnud.
karlis kirjutas:Võtsin akult korgi maha ja aku vedeliku pole üldse nähagi aga vedelik peaks ju paistma
Sama aku mis teema algatajal exide 10Ah.Ja kas R1 ise ei suuda üldse akut laadida või on mu genekas omadega õhtal?
Sama kinnine aku mis minul? Kuidas Sa sellel akul korgid maha võtsid ja kas hiljem jäid ka pidama(R1 aku lapiti istme all)? Äkki minu akul ka vett sees vähe?
Minu aku praegu peab nii, et kui laed ära, siis norm terve päeva. Öö seisab garages(külm garage), siis hommikul jälle ei vea käima, tahab laadimist(kas või korraks) ning siis korras, kuni järgmise hommikuni
Kas tõesti on ööd veel aku jaoks liiga külmad? Kahtlen selles...
argo1987 kirjutas:karlis kirjutas:Võtsin akult korgi maha ja aku vedeliku pole üldse nähagi aga vedelik peaks ju paistma
Sama kinnine aku mis minul? Kuidas Sa sellel akul korgid maha võtsid ja kas hiljem jäid ka pidama(R1 aku lapiti istme all)? Äkki minu akul ka vett sees vähe?
Minu aku praegu peab nii, et kui laed ära, siis norm terve päeva. Öö seisab garages(külm garage), siis hommikul jälle ei vea käima, tahab laadimist(kas või korraks) ning siis korras, kuni järgmise hommikuni![]()
Kas aku jookseb tühjaks ka siis, kui akul klemm maas? Kui ei, siis mahalaadimine kuskil ahelas.
Kui jookseb, siis aku otsas.
-
- Kontakt:
argo1987 kirjutas:karlis kirjutas:Võtsin akult korgi maha ja aku vedeliku pole üldse nähagi aga vedelik peaks ju paistma
Minu aku praegu peab nii, et kui laed ära, siis norm terve päeva. Öö seisab garages(külm garage), siis hommikul jälle ei vea käima, tahab laadimist(kas või korraks) ning siis korras, kuni järgmise hommikuni![]()
Panin noa otsa vahele ja tõmbasin korgi lihtsalt maha.
6V akuga selline jama, et ei lae täis, tsiklil laadimisvool 7,5V, aga aku üle 2,3V täis ei lähe.
Kas tõesti aku saab olla nii vigane, et ei võta enam voolu sisse lihtalt?
-
- Tsikkel: SV1000
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 2 korda
Omat kogemusest võin öelda. et tee,mis teed kui aku on läbi siis aitab anult uus aku...
Exide aku 12V 8Ah sama lugu. Laadisin erilise laadijaga, sõitsin päeval, 5 käivitamisel käima enam ei läinud. Loodan, et asi ikkagi akus?
EXIDE pidi olema hea aku, aga paistab, et pole. Eelmise aasta aku.
mihkel27 kirjutas:Kas aku jookseb tühjaks ka siis, kui akul klemm maas? Kui ei, siis mahalaadimine kuskil ahelas.
Kui jookseb, siis aku otsas.
Aku ei jookse tühjaks kui klemm maas on. Nüüd ratas seisis pea kaks nädalat(akul klemm peal) ja täiesti tühi, aint parktuledel hõõgniit õrnalt hõõgus
Laadisin nüüd peaaegu täis, sain tsikli käima ja kontrollisin laadimist. Laadimine näitab ainult 12,7 volti. Kui veidi pikemalt sõita, siis nagu laadiks mingil määral ennast, aga käima läheb ikka vaevaliselt. Milles viga võib olla? Kas pingeregulaator läbi või korraldab aku mingit jama? Kui regulaator oleks läbi, siis ju sõidaks aku täiesti tühjaks?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.