Küsimus rooliamordi kohta

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Kasutaja avatar

Teema algataja
tambet12

Küsimus rooliamordi kohta

Lugemata postitus Postitas tambet12 »

Kas keegi oskab kommenteerida sellist tsentraalset mootorratta rooliamorti? Mul on jäänud mulje, et need on miskipärast vähem levinud.

Pilt

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 340 korda
Tänatud: 438 korda
Kontakt:

Re: Küsimus rooliamordi kohta

Lugemata postitus Postitas mx77 »

väga palju kasutatakse selliseid off-roadis. peaksid olema mitmekülgsemalt reguleeritavad.

Kasutaja avatar

Teema algataja
tambet12

huvitav, kas on mingi vahe ka neil, kas eelistada bikele klassikalist või seda rotary damperit.... :roll:

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

Terve usa kasutab seda stuntridingus samuti, vb lihtsalt seepärast et on kättesaadavamad.

Kasutaja avatar

HRQ
Kaupmees
Tsikkel: Kawa KXF 250 MX / 450 SM
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas HRQ »

Kasutan Scotts (Öhlins) sarnast amorti supermotos ja jäärajal. Väga asjalik amort. Reguleerimisvõimalusi on mitmeid ning toimib hästi. Soovitan. Kui antaks valida, eelistaks kindlasti sellist amorti.

Valmistan KROSSI NAASTREHVE ja JÄÄPIIKE
ATV, Quad, Mootorrattad / varustus, tarvikud ja teenindus http://www.smx.ee
Kasutaja avatar

Teema algataja
tambet12

seesama mudel mis pildil on, oleks 200 taala praegu.

jakim
Tsikkel: Hetkel jalamees
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas jakim »

Benellile pead lenksu kõrgendused panema, et sellist amorti paigaldada...

Kasutaja avatar

Teema algataja
tambet12

Vana info siin:) Benelli on juba läinud..
R1-le otsin amorti

jakim
Tsikkel: Hetkel jalamees
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas jakim »

Siis osta ära, kui nii odav on. Arvesta ainult, et kinnitused peaksid olema sinu rattale. Vastasel juhul pead need ise tegema või tellima ja see maksab sama palju kui mainitud amort.

Kasutaja avatar

Teema algataja
tambet12

Kõik sobib täpselt. Seepärast tundubki hea pakkumine hea hinnaga, sellest tuli ka küsimus, et kas need rotary tüüpi on kuidagi kehvemad kuna need vähem levinud.

Kasutaja avatar

oldmaniac
Tsikkel: ZX-10R
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmaniac »

tambet12 kirjutas:

Kõik sobib täpselt. Seepärast tundubki hea pakkumine hea hinnaga, sellest tuli ka küsimus, et kas need rotary tüüpi on kuidagi kehvemad kuna need vähem levinud.

Võimalik, et see väiksem levik tekitab sulle probleemi hiljem, kui teda on vaja hooldada või remontida. Ma olen ka neid kunagi vaadanud, aga kuna keegi neist midagi ei tea, siis ma läksin pigem kindla peale välja. "Traditsioonilise" puhul on ilusasti teada, millal ja kus õli vahetada, kust varuosad tulevad. Kui see on ka ainus vidin, mis pärast rattast alles jääb, siis selle foorumi põhjal võib arvata, on ta igati müüdav. Lihtsalt arvamus ja pole plaaniski pretendeerida absoluutsele tõele.

Kasutaja avatar

Karupoeg puhh

Lugemata postitus Postitas Karupoeg puhh »

Kasutan taolist Scotts-i lenksuamorti oma ringrajarattal. Siiani on väga hästi toiminud. GPR-i kohta pole midagi head kuulnud, pidavat kergesti lekkima. Samas mul endal GPR-iga kogemusi pole.

Kasutaja avatar

Teema algataja
tambet12

Ma veidi googeldasin selle kohta ja nii mõneski kohas on kirjas, et eelmise mudeli lekkeprobleemi sellel v4 mudelil enam pole.

ats30
Tsikkel: KTM 990 Adventure
Tänanud: 151 korda
Tänatud: 73 korda

Lugemata postitus Postitas ats30 »

Kas keegi on raskel endurol ka seda kasutanud? On sellest matkal kehvematel teedel sõitmisel kasu?
Pakutakse juurde igasugu vidinaid veel, kas kogu see lisa on vajalik või mis teema nendega on? Kusagilt jäi silma see: http://www.scottsonline.com/Stabilizer_ ... 0Adventure

Oleks ma tark, ma oleks vait.
Kasutaja avatar

randel
Tsikkel: Beta 390
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 204 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas randel »

Minu rattal on Ralle-Moto rooliamort, selle eelkäija http://www.mscmoto.com/ktm-950-se-06-08
Sõites ei saa vahest tegelikult aru, aga kindlam tunne on küll liival ja muidu pehmel pinnasel. Kas ta oma raha väärt on, on ilmselt subjektiivne. Aga kui on võimalus rattale peale panna, siis kindlasti soovitan, kahju ta ju ei tee kuidagi, kui siis rahakotile :)

Kasutaja avatar

Heikik
Tsikkel: lenksuga
Tänanud: 19 korda
Tänatud: 21 korda

Lugemata postitus Postitas Heikik »

tambet12 kirjutas:

Kas keegi oskab kommenteerida sellist tsentraalset mootorratta rooliamorti? Mul on jäänud mulje, et need on miskipärast vähem levinud.

Pilt

Mul on täpselt selline 2007.a CBR 1000RR-i peal. Täitsa asjalik. Kergesti reguleeritav ja toimetab normaalselt. Aga vanasti sai ilma sõita ja polnud ka häda midagi (ja seda 16'' esirattaga). Nii et ei oskagi nüüd seisukohta võtta. :mrgreen:

Erinevalt pulkadest võtab vähem ruumi, on silmale ilusam ja mugavam on paigaldada. Hondal läks tehase stabilisaatori (HESD) aukudesse. Mis tööpõhimõtet puudutab, siis Honda insenerid võtsid mingil põhjusel sama tööpõhimõtte (ainult et lisaks veel elektrooniliselt reguleeritavate klappidega) juba ammu kasutusele - ju siis päris jura ei saa olla.

Ühesõnaga, kärab küll.

CBR900RR --> ER-6F --> 636 Ninja --> CBR1000RR --> 650MT --> Tiger 800 XC
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”