Bensiin karteris

ikkamina

Re: Bensiin karteris

Lugemata postitus Postitas ikkamina »

Tsikkelröövel kirjutas:

Bensupumbaga süsteemist midagi teadmata, on siiski küsimus: on see ikka nii, et pump vahepeal seisma jääb? Siis peab ta ju kogu aeg tõmblema, käima, seisma. Lihtsam ja loogilisem ja töökindlam süsteem on ikkagi, et pump uhab kogu aeg ja tal on surveklapp, mis teatud surveni (õieti vastusurve puudumiseni olukorras, kus nõelad bensu karpasse lasevad) laseb pumbatava bensiini karpadesse ja selle surve ületamisel (karpa nõelad sulgevad düüsid) sulgub ning suunab bensu tagasivoolu.
Sel juhul võikski probleem olla selles klapis.
Kui üksik karpanõel läbi laseb, võib olla küsimus ka ujuki telje kinnikiilumises (mis vahel minu ratast kimbutab).

Vabandust muidugi, kui mu jutt pumba osas puhta jama on.

Ma ei tea kuidas pump sõidu aeg käitub, ei kuule sest tema poolt tehtav hääl on kordades vaiksem kui tsikli enda müra. Kuid süüte sisse keeramisel on küll nii, et pump hakkab undama, 3-4sek ja siis jääb vait - täpselt nii nagu manualis kirjeldatud. Kuid paagist ei tohiks enne minna benss edasi kui mootor pole ringi käima hakanud ja vaakumiga vaakumklapi lahti teinud, et benss karpadesse saaks. Mul tuleb hetkel koheselt mingi osa benssu kapradesse ja kuna sinna ära ei mahu, siis ajab igalepoole veel kuhu võimalik. Täna võtan pumba ja selle vaakumklapi lahti ning vaatan mis seal sees head on!

Edit: Võtsin selle vaakumklapi lahti, seest puhas, kõik töötas, tihendid korras ja peavad (välja ei imitse) kuid bensiini kinni ei pea :wack:
Nii kui süüdet annad hakkab ka benss voolama. Kuid täpselt ei ole aru saanud kuidas pump toimib, rõhu peale ta ei reageeri minu arust, võtsin ka pumba täitsa välja ning pani kuivalt korra käima - täpselt sama aeg (mis paagis, bensu sees) suriseb ning siis jääb vait.
Siis kui panin vaakumklapi jäigalt, ilma vedruta, seibidega kinnisesse asendisse, siis ei tulnud tilkagi läbi.
2 võimalikku varianti seega:
1) kas vedru väsis ära äkki (ühel päeval suudab survet avaldada, järmisel enam mitte)
2) bensupump hakkas järsku palju suuremat survet tootma ning see vaakumklapi vedru ei pea pingele vastu ning laseb läbi.

Minule ei tundu kumbki variant loogiline (togi)

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”