Mootori remont - lukuvahe.
Re: Mootori remont - lukuvahe.
Eelmine hooaeg teenis masin mind ausalt, mootoriga töö osalt probleeme ei olnud ehk pean silmas, et võimaliku klapi avanemine oleks toonud kaasa kindlasti jõu kao või mingi häälelise muutuse, seda ei olnud. Sealt oli mul ka kindel veendumus, et kindlasti on rõngad läbi, sest kompressioon ka oli nõrgavõitu. Ja nii juhtuski, et ma paisumisvahesid klappidel ei mõõtnud enne lahtivõtmist, seega ei oska jah öelda ka seda, kas oli ok või ei.
Klapisääretihendid vahetan kindlasti, selle, et külma mootoriga käivitus oli suhteliselt sinakas ikkagi, kui mootor soojaks läks siis väga seda ei olnud.
Rõngaste pilude ära liikumine võib kindlasti juhtuda, selle vastu ei vaidle, kuid seda vast siis kui edasi tagasi nühkida plokki, ma tõmbasin ta suht rahulikult ja ühe tõmbega ära, seega ei usu, et väga liikusid. Kuidagi jäi kummitama olukord kus pilud olid 1/3 nihkega pandu, nii surved kui õli oma. Just kui mõnel autol pannakse nö mersu märki. Äkki ei olnud mehel kes seda ennem on teinud tehnilist raamataut.
Mõtlesin ise ühe võimaliku legendi, nimelt aravn, et eelmine tegija lasi silindrid hoonida ning pani uued rõngad, kuid õlirõngad jäid vanad. Peas ei remontinud midagi, tihendid vanad jne. Miks ma seda järeldan on see, et silinder on sellise vana masina kohta liiga ilus ning ilma igasugu randita. Lisaks liigub rõngasteta kolb liiga ladusalt silndris, kui muidu peaks olemaikka nii, et sõrmega vaikselt aitad kasa siis hetkel võin lasta kolvi lahti ja see kukuks vist peaaegu läbi, pole nii katsetanud muidugi veel. Selge on see, et kõik selgub kui mõõtmised tehtud. Kuid kas võib olla nii, et vana kolb uued rõngad aga rõngad saavad liiga suure kompresioonirõhu ning kui kolb teda otseselt ei toeta siis ongi mingil hetkel kadu suurem rõhus. Lisaks, hetkel on rõngastel märgid N ja C . Pealmistel oli C ülespoole ning alumistel N ülespoole. Raamat pajatab küll N märgisitusega rõngast mis peab olema märgistusega üles poole kuid mis materjalist ta on, kas ta oleks esimene või teine, seda ei ole. Materjalis on ju vahe, ülemine saab kõvemat kuuma. Samuti kahtlen õlirõngaste mõõdus, kas õlirõngad on tugevalt suurema piluga kui surve omad, oskab keegi vastata?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.