cbr 600 f nukaketi pingutamine ?
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
cbr 600 f nukaketi pingutamine ?
Tere ilmatargad, jama selline, et sooja moooriga tühikäigul on mingi klõbin/kolin/lõgin sees. kui külmalt käima panen siis ei ole midagi aga kui juba soojemaks mootor läheb hakkab selline häälitsus peale. ise arvan et on nukakett lõtv ja vajaks pingutamist. pingutaks hea meelega ära aga ei oska isegi pinguti leidsin sellest rägastikust üles ( tundub pinguti moodi
) siit ka küsimus kuidas seda pingutatakse ???
selgituseks nii palju, et tegemist oleks õige asjaga siis pinguti peaks asuma paremal pool silindreid ja on üks väljaulatuv lupstükk millel poldipea otsas paistab ( on lõpuni kinni keeratud ).
tuhlasin siin foorumis aga ei saa abi kuna õige asja leidmine võtab meeletu aja ( ei leidnudki õiget)
-
- Tsikkel: XJ700X CBR929RR CRF450R CB919
Re: cbr 600 f nukaketi pingutamine ?
See on jah pinguti aga see pingutab automaatselt, ise pole sul seal midagi pingutada. Sul on kaks varianti 1. kas pinguti ise koliseb,ka ketitald. 2. Nukakett on vana ja veninud vajab vahetust. Ise saad kontrollida kas pinguti on lõpuni välja reguleerind end või on veel ruumi.
-
- Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
- Tänatud: 9 korda
See pinguti kõrin on nende tüüpviga, katki pole seal miskit, lihtsalt lahendust annab täiustada. Otsi foorumist üles kasutaja madone tehtud teema (kunagi ammu tehtud), seal ta lahkab seda probleemi ning pakub DIY lahenduse.
Villem aka Villu aka Madis

No olengi targem, tänan et juhatasite õigele asjale. nüüd pean mõtlema kuidas seda kolinat ikka kõrvaldada, täitsa häirib, ei ole puhas mootori hääl. sebima vist manuaalse pinguti sellega pidi siis vaikus majas olema, mul ei ole probleemi seda ise käsitsi pingutada
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... ti#p139019
LOE ennem läbi mis mul öelda on
põhimõtteliselt ei ole mõtet hakata jamama selle pinguti tuunimisega kuna tegu on automaat pingutiga ning neid tuleb väga vanadel ratastel lihtalt välja vahetada sest nad on ära väsinud või on nukakett lõtv ning vajab ka see vahetust!!
Antud lingil on selline "kodune" mod kuidas seda klõbinat vähendada saab kuid ka minul ei kestnud see väga kaua ning klõbin tuli tagasi.
Lisaks sellele on sinu cebaril ka.... ei tule meelde enam kuidas kutsuti....... noh.. ignition mingi huinamuina - ühesõnaga jutt lühidalt, et on selline kahe haruline jubin mis kukub mootoris edasi-tagasi pendeldama ja see regullib miskit süüte värki ning tihti on just see kuuma mootori puhul selle kolina tekitajaks kuna õli on siis vedelam.
kontrolli ära, et nukakett ning pinguti oleksid lihtalt korras ja ei vajaks vahetamist ning ela ja sõida selle klõbinaga edasi. Ei ole mõtet jamama hakata, rikud veel midagi ära
Võtsin eelmine talv ka oma cbr-i laiali sama probleemiga ning ütlen sulle ausalt ,ära näe sellist vaeva mida mina nägin
Pinguti töötab õli pealt ning spetsialistiga koos tuvastasime ,et see kaar mis klapikaane alt jookseb , selle keskel on üks plekk ,mille peale teoreetiliselt kett peaks õli viskama ning see õli ,,peaks,, pingutisse pealt sisse voolama kuid teda ei tule mingil põhjusel piisavalt ning pinguti jääb nn.kuivale ja ei pinguta ketti piisavalt ära...
Hiljem välismaiseid foorumeid lugedes oli sama jutt igal pool ja vennad paugutavad kontinendilt-kontinendile ilma ,et klõbin miskit muret valmistaks
600f-il on kuiv pinguti aga jah kett ise ja see titaan ots on õlis.
lisan juurde et tegemist on 2000 aasta masinaga ja läbisõit on tänaseks 32 tuhhi kolin hakkas mingi tuhat km tagasi ehk eelmise hooaja lõpus selle nüüd pablangi, et uus hooaeg tulekul/käes ja mul mootoris kolin sees
aga ok ma siis katsun selle asjaga harjuda kuigi käib väga minu tahtmise vastu aga targad mehed annavad nõu ja ei hakka ma nendest targemaks kindlasti kohe mitte.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.