Swedbank, motoliising ja liikluskindlustus.

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Re: Swedbank, motoliising ja liikluskindlustus.

Lugemata postitus Postitas sepp »

ajate mind nutma juba,hakkan varsti emotsema ja veene lõikama
Pilt

Kasutaja avatar

bigdog
Tsikkel: HD
Tänanud: 15 korda
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas bigdog »

Tarts kirjutas:
Heinz36 kirjutas:

Bla-bla-bla Loodan,et kasutajal ja kasutajal vahet ei tehta!!!

Ossa tupsununnuke! Tõmbas nutumaigu kurku? Tule, ma lohutan sind...
Saa üle. Elu imeb täiega ja alati on keegi, kes on primus inter pares.

Väide, et teistes pankades on asi hullem - mina selle sisse ei usu. Ma näen iga päev kõrvalt tuttavate ja sugulaste ringis neid, kes on oma olme sidunud Svennidega. Sama olles ise teise panga klient, olen ma äärmiselt rahul kogu asja ajamisega. Alates tasuta pangaülekannetest, inimlike lahendustega lõppevatest läbirääkimistest ja lõpetades lihtsalt telefoni kõne peale tehtavate toimingutega. Panga asjadega närvipinget ei ole ja magan rahulikult. Kes Svenni klientidest saab sama väita?

Väidan et saab ka Svenniga asju ajada. Pole mujal proovinud, kuigi kiusatusi on olnud. Sama ka kohustusliku kindlustusega. Toimetan Eestist eemal, enne koju saabumist teatan ette et alates mingisugusest kuupäevast vajan liikluskindlustust. Mine tea, ehk on Svennilgi põhjuseks kasutaja ja kasutaja vahel vahe tegemisega?

Your choice is Your half chance.
Kasutaja avatar

justcraizy

Lugemata postitus Postitas justcraizy »

ish, vaata, et sa siis kogemata SEBi ei lähe :D Need peaksid ka ju rootslased olema...

zx6r(04)->zx6r(06)->zx10r(08)-> cbr600rr(07)
Kasutaja avatar

citikas
Tsikkel: Honda Blackbird
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas citikas »

Kuna puutun tööalaselt kokku kasko juhtumitega.
Siis vaieldamatult on kaks kliendisõbraliku firmat.IF ja Hansavara
Nemad on oluliselt kallimad kui teised,aga vastused tulevad kiirelt ja asjaajamine on korrektne.
Mida ei saa kahjuks öelda odavat hinda pakkuvate seltside kohta.
See 100 krooni kuus suurem makse on kohe meelest läinud kui õnnetus juhtub :)
Samas kui odav kuumakse tuletab ennast kolm kuud iga hommik end meelde,kui bussis piletit komposteerid :evil:

Hoiupangast alates selle panga klient ja ei näe põhjust mujale minna.

Kasutaja avatar

põõsik
Tsikkel: Kawasaki Ninja ZX-6R

Lugemata postitus Postitas põõsik »

Mõtlesin et ei kommenteeri, kuid naisterahvana mõtlesin et peaksin siiski... ei suuda ju vait olla :) Saan aru sellest et nõme maksta aastaringselt liikluskindlustust kui rattaga ei sõida, samas on see liisingu nõue ja ka nende seisukohalt üsna arusaadav..nagu siin ka eelnevalt põhjendatud. Kuna võtsin ka hiljuti ratta Hansaliisingu kaudu, siis teema tuttav. Algul jonnisin ka veidi aga siis leppisin olukorraga, kuna soov tsiklit saada oli suur ja ise sellist raha korraga kokku ei kraapinud. Loomulikult olen ka nõus jutuga Hansapanga kohta, et kohati jätab asjaajamine soovida ja kõik see asi on väga lohakas. Loodan ka ise üsna pea panka vahetada, kuigi keegi ei garanteeri et teine pank ilmtingimata parem on...

Igatahes ei maksa siin sellise teema peale nii leili minna ja inimesi solvama hakata :)

Kawasaki Er6n -> Kawasaki ZX-6R Ninja
Kasutaja avatar

Raino84
Tsikkel: Z1000

Lugemata postitus Postitas Raino84 »

aga novembrist märtsini saab vabastust ikkagi hansapangast.. isegi see leping, mis vaja panka viia on internetipangas täiesti olemas:)

2005 Kawasaki Z1000
tel: 56622443

triplekix
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas triplekix »

Parex näiteks ei paku mingit kindlustusvabastuse perioodi.
Seega Algirdasega veel raskem asju ajada, kui Svenniga.

Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.

Õigusabi.

Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Kasutaja avatar

mux2hot
Tsikkel: VFR800
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mux2hot »

Kuna endal ühtegi liisinglepingut ei ole, siis ei saa järgi vaadata, kuidas aastaringse kohustusliku liikluskindlustuse olemasolu nõue lepingus realiseeritakse. Talv talveks ja on nende ilmastikuoludega kuidas on, aga mis peaks siis juhtuma kui panen keset sõiduhooaega rattaga laksu, mille tulemusel olen ise katki ja ratas on katki. Kui see pole ka piisav põhjendus liikluskindlustuse peatamiseks, mis siis üldse on.

Kasutaja avatar

pets77
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas pets77 »

[quote="citikas"]Kuna puutun tööalaselt kokku kasko juhtumitega.
Siis vaieldamatult on kaks kliendisõbraliku firmat.IF ja Hansavara

Tuttav Tarbijakaitseamet-ist soovitas IF-ist kaugemale hoida,sest liiga palju kaebusi,kus kliendid(kaju korral) rahast ilma jäävad. :roll:

KTM 890 Adventure . Ktm 525 xc. Honda TRX450R quad. Peugeot 55TA 125cm 1954a. Aprilia SR50 Factory 06. Kõik garages
EX: võrrid,mopid,Jawad.Yamaha: 2xRaptor 660,700, Xjr1200, Virago 750, XVS 1100.Kawa: Zr750, Z750, Z1000. Ktm 620SM. Aprilia 4xPegaso.BMW F650. Honda CB500X.
Kasutaja avatar

citikas

Hmm tean juhtumeid kus IF on keeldunud.Aga siis on olnud ka kas täiesti siledaks sõidetud rehvid,või kiirus avarii momendil lubatust suurem.
Näiteks oli üks juhus kus asulas sõideti üks auto vastu tänavavalgustus posti.Aga inertslüliti rakendumisest tekkinud vead olid kiirusel 70km/h.
Minu meelest täiesti aktsepteeritavad põhjused hüvitisest keeldumiseks.

PS nägin eile oma silmaga Selveri parklas 2008 aasta autot millel olid all kiilakad suverehvid.Isegi kulumispiirid olid kulunud. :wack:

Viimati muutis citikas, 14 Mär 2010, 11:13, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

justcraizy

Lugemata postitus Postitas justcraizy »

mux2hot kirjutas:

Kuna endal ühtegi liisinglepingut ei ole, siis ei saa järgi vaadata, kuidas aastaringse kohustusliku liikluskindlustuse olemasolu nõue lepingus realiseeritakse. Talv talveks ja on nende ilmastikuoludega kuidas on, aga mis peaks siis juhtuma kui panen keset sõiduhooaega rattaga laksu, mille tulemusel olen ise katki ja ratas on katki. Kui see pole ka piisav põhjendus liikluskindlustuse peatamiseks, mis siis üldse on.

Kui kopsupõletiku suvel saad, siis äkki peaksid samuti kasko maksed pangale lõpetama? Vara kasutamist ju ei toimu. Mehed, te peaksite ikka ise oma finantsasutuse looma. Selliste sõbralike tingimustega oleks teil kliente jalaga segada.

zx6r(04)->zx6r(06)->zx10r(08)-> cbr600rr(07)
Kasutaja avatar

mux2hot
Tsikkel: VFR800
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mux2hot »

justcraizy kirjutas:
mux2hot kirjutas:

Kui kopsupõletiku suvel saad, siis äkki peaksid samuti kasko maksed pangale lõpetama? Vara kasutamist ju ei toimu. Mehed, te peaksite ikka ise oma finantsasutuse looma. Selliste sõbralike tingimustega oleks teil kliente jalaga segada.

Ma ei õigusta ühte ei kaitse teist poolt. Igaüks võib ise mõelda, kas ta on nõus andma oma ratta kellegi kätte ilma kindlustuseta lootes selle X aasta pärast normaalses korras tagasi saada ja teades, kasutaja võib sellega mida iganes korda saata tekitades mulle varalisi kohustusi ja rahalist kahju. Mina küll ei annaks.

Peale kaklust rusikatega ei vehita ja kui liisinguga sõlmitud leping ei meeldi, siis tuleb see ära lõpetada.

Kasutaja avatar

Teema algataja
ishijupp
Tsikkel: BMW R1150R , K-650
Tänanud: 11 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ishijupp »

justcraizy kirjutas:
mux2hot kirjutas:

Teema on kohustuslikust-, mitte kaskokindlustusest. Üldiselt aga jah- kui saan kopsupõletiku, kõhulahtisuse või siibri tsikliga sõitmisest, siis oleks täiesti mõistuspärane KLK maksevabaks muuta ja liisingfirma poolt oleks mõistuspärane sellele mitte takistusi teha.
Veelkord:

1. pank sunnib maksma teenuse eest, mida reaalselt ei kasutata.
  2. pank eeldab, et liisinguvõtja on pätt.
  3. pank on omad riskid maandanud juba intressiga, mis on oluliselt kõrgem neljarattalise omast, antud nõudmine on mitmekordne oma p*rse kaitsmine, mis on kulukas kliendile ja tegelikult mõtetu pangale (teema alguses mainitud mõttejäikus!)

Imestangi juba, et keegi pole torganud, et miks kiunuda paarisaja krooni pärast... Sellise mõttelaadi esindajal palun mulle tuua iga kuu mõned nelipakid õlut, soovitavalt Saku pilsnerit. Ei soovi? Hmmm, ja ometi saaks tooja, erinevalt pangale raha kinkimisest, vähemalt positiivse emotsiooni minu siirast rõõmust :mrgreen:

Kasutaja avatar

citikas

Hmm
Kui inimene kes pole näiteks viis aastat avariid teinud.
Siis ta ju ka pole viis aastat teenust kasutanud.
Miks ta siis ometigi maksab? :D

Kasutaja avatar

Teema algataja
ishijupp
Kontakt:

citikas kirjutas:

Hmm
Kui inimene kes pole näiteks viis aastat avariid teinud.
Siis ta ju ka pole viis aastat teenust kasutanud.
Miks ta siis ometigi maksab? :D

Selleks, et kui õnnetus juhtub oleks kindlustuskate olemas?

zx12r

Lugemata postitus Postitas zx12r »

Spas küsitakse isegi saunarätikut laenutades tagatisraha.
Pank peaks siis mõnikümmend kuni mitusada tuhat maksvale mootorrattale andma kindlustusvaba perioodi ajaks, mil isu sõita on kõige suurem?
Kui ma oleks samas situatsioonis ning ei plaaniks sõita enne mai kuud näiteks, omamata selle ajani ka kindlustust ning kui tuleb mulle kõne, et "Te pakute oma mootorratast müügiks liisingu üle võtmiseks, kas saaksin tunni jooksul läbi tulla ning ratast vaadata/proovida ning võimalusel kohe ost ära teha?"...
... ütleks "Ei, mul pole kindlustust hetkel, et ümber maja üks tiir teha."

Vaevalt küll.

Ilmselgelt on masina võõrale inimesele ilma ettemaksuta vms proovimiseks andmine riskantne bisnis, ent olen ise selliselt toimetades 2 tk ostnud ning ka 1 müünud... seni edukalt.

Olen "panga poolt."

Kasutaja avatar

Teema algataja
ishijupp
Kontakt:

fh kirjutas:

Spas küsitakse isegi saunarätikut laenutades tagatisraha.
Pank peaks siis mõnikümmend kuni mitusada tuhat maksvale mootorrattale andma kindlustusvaba perioodi ajaks, mil isu sõita on kõige suurem?
Kui ma oleks samas situatsioonis ning ei plaaniks sõita enne mai kuud näiteks, omamata selle ajani ka kindlustust ning kui tuleb mulle kõne, et "Te pakute oma mootorratast müügiks liisingu üle võtmiseks, kas saaksin tunni jooksul läbi tulla ning ratast vaadata/proovida ning võimalusel kohe ost ära teha?"...
... ütleks "Ei, mul pole kindlustust hetkel, et ümber maja üks tiir teha."

Vaevalt küll.

Ilmselgelt on masina võõrale inimesele ilma ettemaksuta vms proovimiseks andmine riskantne bisnis, ent olen ise selliselt toimetades 2 tk ostnud ning ka 1 müünud... seni edukalt.

Olen "panga poolt."

fh, enne seisukoha võtmist tutvu teemaga- jutt käib KOHUSTUSLIKUST, mitte KASKOkindlustusest. Ehk- mitusada tuhat (ehh? Ähh...) maksva tsikli külili keeramisel on pangale resultaat sama- liisingvara hävinenud ja kindlustuselt midagi saada pole!

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 340 korda
Tänatud: 438 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

ishijupp kirjutas:

fh, enne seisukoha võtmist tutvu teemaga- jutt käib KOHUSTUSLIKUST, mitte KASKOkindlustusest. Ehk- mitusada tuhat (ehh? Ähh...) maksva tsikli külili keeramisel on pangale resultaat sama- liisingvara hävinenud ja kindlustuselt midagi saada pole!

Kas ainult külili keeramine on ainuke võimalus või? Aga kui juhtub mõnele udupeenele SLK Mecile või Porschele sisse lajatama?

Kasutaja avatar

pets77
Tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas pets77 »

Kas ainult külili keeramine on ainuke võimalus või? Aga kui juhtub mõnele udupeenele SLK Mecile või Porschele sisse lajatama?[/quote]

Sampo just sellise keissi pärast seda nõuabki,sest mingi auto oli kuidagi teisele sõidukile otsa veerenud/vajunud,millel koh.kindlustus puudus.
Hiljem keerati see kuidagi panga kahjuks ja nõuti pangalt raha välja.

KTM 890 Adventure . Ktm 525 xc. Honda TRX450R quad. Peugeot 55TA 125cm 1954a. Aprilia SR50 Factory 06. Kõik garages
EX: võrrid,mopid,Jawad.Yamaha: 2xRaptor 660,700, Xjr1200, Virago 750, XVS 1100.Kawa: Zr750, Z750, Z1000. Ktm 620SM. Aprilia 4xPegaso.BMW F650. Honda CB500X.
Kasutaja avatar

Teema algataja
ishijupp
Kontakt:

Vastutusest (nii rahalisest kui vastutustundest) oled kuulnud? Aga äkki lähen tahmaspäi sõitma? Siis ikkagi võiks pank nõuda enne igat sõitu Wismari tõendit?
Aga jah,
Pilt
Minupoolt Over and out!

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

ishijupp kirjutas:

Vastutusest (nii rahalisest kui vastutustundest) oled kuulnud? Aga äkki lähen tahmaspäi sõitma? Siis ikkagi võiks pank nõuda enne igat sõitu Wismari tõendit?
Aga jah,
Pilt
Minupoolt Over and out!

Ah lõetame ära.

Anna parem see aadress kuhu ma iga kuu korra Presidendi pilsneri nelipaki tooma pean :). Sul on seda hädasti vaja.

Kasutaja avatar

põõsik
Tsikkel: Kawasaki Ninja ZX-6R

Lugemata postitus Postitas põõsik »

mx77 ja ishijupp - ülilahedad vastused ja pilt :)

Kawasaki Er6n -> Kawasaki ZX-6R Ninja
Kasutaja avatar

Teema algataja
ishijupp
Kontakt:

Minu poolt poleks aus, kui vaatamata oma "over and out" deklaratsioonile jätaksin lõpplahenduse kirjutamata.

Nimelt oli täna lõunaks mailboxis Swed'i leping maksevabastuse pikendamise kohta. Lepingus on eraldi väljatoodud minu vastutus juhul, kui otsustan idioot olla ja ilma kindlustuseta sõitma minna. Ühesõnaga kõik täpselt nii, nagu peab- pank ei käsitle klienti pätina, kuid hoiatab tagajärgede eest, mis tekivad kahjunõude esitamise korral kolmandate isikute poolt- ja kõik see on esitatud normaalse (mitte: lasen maha raisk) sõnastusega tekstina.

Mõtlen, et mis toimus, miks mind kolmel erineval juhul pikalt saadeti? Mis on muutunud? Arvatavasti üks kahest- kas laenukomitee (vms organ) seoses massiliste taotluste arvuga otsustas tähtaega pikendada või esimesed kolm vastust tulid ebakompetentsetelt/ pohhuistlikelt töötajatelt. Kuna meeldetuletuskirjad sisaldasid viidet võimalusele maksevabastuse perioodi pikendada, siis kaldun kahtlustama viimast. Igatahes tore oleks, kui järgmisel korral sattuks juba esimene teenindaja (loe: iga teenindaja) olema kompetentne ja asjalik- tänasel puhtakujulisel tööandja turul ei tohiks olla see raske saavutada...
Hetkel on minu sõjakirves maha maetud ja jääb ta maetuks seni, kuni minu viimast panga kontakti iseloomustav asjalikkus ja konkreetsus säilivad. Ugh!

Kasutaja avatar

qwerin
Tsikkel: 1190
Tänanud: 16 korda
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas qwerin »

Loe ja imesta, kuid lõpuks siiski asjad laabusid.

Tänaseni (viimase liisingumakse päev) olin Hansaliisingu ori ja taaskord ei mäleta, et oleks olnud sellist jampsi, et pean millalgi liikluskindlustuse tegema. Eelmisel kahel kevadel ei olnud ka, esimesel kahel aastal ka, kui ratas seisis hooaja lõpu ja järgmisel aastal alguse.

Õnneks sattus lõpuks ka mõistlik inimene vastama ja sai asi lahendatud, kuid minu mõistus ei saa aru, kuidas selline oluord üldse tekkida sai.

Aga nüüd tulen ilma oodata, kindlustus õigel ajal teha ja sõitma

FZR 600-> FZS 1000 Fazer-> TT 600R-> ZX600F-> DL1000-> 1190S

Kasutaja avatar

fbeye
Tsikkel: Yamaha XV1900A
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas fbeye »

ishijupp kirjutas:

Mõtlen, et mis toimus, miks mind kolmel erineval juhul pikalt saadeti? Mis on muutunud? Arvatavasti üks kahest- kas laenukomitee (vms organ) seoses massiliste taotluste arvuga otsustas tähtaega pikendada või esimesed kolm vastust tulid ebakompetentsetelt/ pohhuistlikelt töötajatelt.

või kolmas - nad loevad biker.ee'd? :)

No need to say anything you don't care...
Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

ishijupp kirjutas:

Minu poolt poleks aus, kui vaatamata oma "over and out" deklaratsioonile jätaksin lõpplahenduse kirjutamata.

Nimelt oli täna lõunaks mailboxis Swed'i leping maksevabastuse pikendamise kohta. Lepingus on eraldi väljatoodud minu vastutus juhul, kui otsustan idioot olla ja ilma kindlustuseta sõitma minna. Ühesõnaga kõik täpselt nii, nagu peab- pank ei käsitle klienti pätina, kuid hoiatab tagajärgede eest, mis tekivad kahjunõude esitamise korral kolmandate isikute poolt- ja kõik see on esitatud normaalse (mitte: lasen maha raisk) sõnastusega tekstina.

Mõtlen, et mis toimus, miks mind kolmel erineval juhul pikalt saadeti? Mis on muutunud? Arvatavasti üks kahest- kas laenukomitee (vms organ) seoses massiliste taotluste arvuga otsustas tähtaega pikendada või esimesed kolm vastust tulid ebakompetentsetelt/ pohhuistlikelt töötajatelt. Kuna meeldetuletuskirjad sisaldasid viidet võimalusele maksevabastuse perioodi pikendada, siis kaldun kahtlustama viimast. Igatahes tore oleks, kui järgmisel korral sattuks juba esimene teenindaja (loe: iga teenindaja) olema kompetentne ja asjalik- tänasel puhtakujulisel tööandja turul ei tohiks olla see raske saavutada...
Hetkel on minu sõjakirves maha maetud ja jääb ta maetuks seni, kuni minu viimast panga kontakti iseloomustav asjalikkus ja konkreetsus säilivad. Ugh!

Aga kuidas õllega jääb (togi) :bsmile:

Kasutaja avatar

Teema algataja
ishijupp
Kontakt:

mx77 kirjutas:

Aga kuidas õllega jääb (togi) :bsmile:

:D
Nüüd, kus kindlustusraha alles jääb, võin ka ise ju välja teha. Drifters'i open house'il näiteks ;)

Kasutaja avatar

Teema algataja
ishijupp
Kontakt:

Nii, taas igaaastase joru juures- maksevabastus kehtis 1 märtsini ja kogu moos, hakka kohe kindlustust plekkima. Kuna igal aastal on sama jama kordunud, kus Hansaliisingus (Swedliising?) alguses väidetakse, et maksevabastuse pikendamine ei tule kõneallagi, peale hunniku meilide saatmist on aga selgunud, et üks kuu pikendust pole probleem. Oskab keegi kohe õige aadressi anda kuhu pöörduda või kommenteerida, millal võiks pangaisade looritatud pilk lumehangedele langeda ja ümbritsev reaalsus nende ajudeni jõudma hakata?

Kasutaja avatar

Teema algataja
ishijupp
Kontakt:

Esimene vastus- pikendamine pole võimalik, sest vastavalt otsusele ...blablabla....Ja taas aitas viiruse kombel emailide poetamine igasse mõeldavasse postkasti. Täna siis vastus- vabandame ebameeldivuse pärast blablabla pikendame 25 märtsini. Kurja, iga aasta sama jama, kas tõesti ei suuda nad aastate jooksul tsiklite lepingutele mõnd märget külge teha, et ei peaks iga aasta sama jama läbi tegema?!

max4you

Lugemata postitus Postitas max4you »

Minul ei õnnestunud neid übmer veenda. :wack: Tegin kindlustuse 1. märtsist. :oops:

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”