Swedbank, motoliising ja liikluskindlustus.

Tarts
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 10 korda

Re: Swedbank, motoliising ja liikluskindlustus.

Lugemata postitus Postitas Tarts »

Heinz36 kirjutas:

Bla-bla-bla Loodan,et kasutajal ja kasutajal vahet ei tehta!!!

Ossa tupsununnuke! Tõmbas nutumaigu kurku? Tule, ma lohutan sind...
Saa üle. Elu imeb täiega ja alati on keegi, kes on primus inter pares. Nii on.

Teemasse:
Lepingud on täitmiseks. Kõik on õige. Aga mina arvan, et Svensson ei jäta korrektse asjaajamise muljet, kui ta ei suuda ühte täiesti mõistlikku lepingu muudatuse ettepanekut lahendada ÜHE kirjaga/vastusega. Selline puterdamine annab vaid signaali täielikust korralagedusest panga halduses ja segadusest arusaamades. Ja kui lepingupartneri peas (otseses ja kaudses tähenduses) on kaos, siis ei saa olla tegu usaldusväärse lepingupartneriga.

Swedi esindaja siin tõmbas küll kopsud õhku täis, kuid tunnistab ka ise, et ei tea asjast suurt midagi. Eks ole ka see näitaja, mis moel Svennide haldus on korraldatud. Igalühel on oma arvamus, üksteisega seda ei kooskõlastata ja vaene Svenni klient ei saa enam millestki õigesti aru. Tulemuseks ongi sellised teineteisest mööda rääkimised ja poolte rahulolematus.

Väide, et teistes pankades on asi hullem - mina selle sisse ei usu. Ma näen iga päev kõrvalt tuttavate ja sugulaste ringis neid, kes on oma olme sidunud Svennidega. Sama olles ise teise panga klient, olen ma äärmiselt rahul kogu asja ajamisega. Alates tasuta pangaülekannetest, inimlike lahendustega lõppevatest läbirääkimistest ja lõpetades lihtsalt telefoni kõne peale tehtavate toimingutega. Panga asjadega närvipinget ei ole ja magan rahulikult. Kes Svenni klientidest saab sama väita?

Ma arvan, et Sa Ishijupp, peaksid lõpetama Svennidega oma närvi kulutamise ja asju ajama mõistliku seltskonnaga. Vali oma partneriks see, kes on Sinust ja Sinu arvamisest huvitatud, kellel on soov leida kompromisse ja kes ei aja kontrollimatut sousti. Selline kirjavahetus, mis Sul Svenniga oli, on ühelt poolt jah, lihtsalt inimlik eksitus ja ikka juhtub, teisalt aga kui inimlikku eksitust saadab rumalus, siis pole mõtet neile selle eest maksta, et oma närve rikud.

Olgu veel öeldud, et vaatamata sellele, et lepingud on täitmiseks, eeldatakse lepingute sõlmimisel, et lepinguid täidetakse tüüpjuhtumitel ja tüüptingimustes. Kui siiski on normist kõrvalekaldeid, kasvõi pikema talve näol, siis on see koht lepingu tingimuste läbirääkimiseks. Vähemalt mõistlikus seltkonnas.

Ja veel. Jutt teemal, et kuidas pank teab, et isik ei kasuta sõidukit kui pole liikluskindlustust, siis on see kunstlik põhjuse otsimine. Meil on kehtiv seadusandlus ja on üldteada, et seadus on ülemuslik kahe isiku vahel sõlmitud lepingu suhtes. Ükskõik kuidas on kokku lepitud - seadust tuleb järgida. Ja seda, et isik seadust järgib, on mõistlik ka eeldada. Seadus ütleb aga selgesõnaliselt, et sõidukit võib kasutada liikluses vaid liikluskindlustuse olemasolul. Ja kui siis mingi pank seab oma kliendi seaduskuulelikuse kahtluse alla, siis on see minu arusaama kohaselt selle panga poolt kliendi solvamine.
Kasko kindlustusest saan ma aru. See on ok.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”