Mure suunatuledega
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Re: Mure suunatuledega
Relee ise ei tea tavaliselt suunatule skeemis midagi sellest, kas töötab parem või vasak suund. Klassikaliselt teeb selle töö tsikli peal lüliti. Ehk siis kui üks pool ei lülitu otsi viga selle poole lampidest või lülitist. Lisatakistuse saab ahelasse edukalt ühendada ka ühe takisti ja 2 dioodiga. Korralik takisti maksab poes mõnukümend krooni, diood ca 1 EEK tk.
-
- Tsikkel: enduro ja asfalt
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
Tervist,
Olen enne elektroonikaga tegelenud kuid kas väsinud pea või mis, aga valmistab küsimust. Nimelt vahetasin esi ja tagasuunatuled LEDide vastu. tagumised on kumbki 3,5W 12V ja eismesed 0,5W 12V. Proovisin külge ja korrali kstobo efekt on - nagu arvata võis.. Nii, Arvutasin, et enne olid kõik 4 suunakat tsiklil 21W 12V. Tehes paar tehet selgus, et kuna paremapoolsed ja vasakpoolsed suunatuled on omavahel rööbiti ühendatud siis..originaalseades oli ühe poole takistus 3,4 oomi, Led suunakatega on aga 36 oomi. Vastavalt sellele tuleks rööbiti ühendada 0,294 oomine takisti, et saavutada ahela "originaal seadeid". Siis PEAKS suunatuled sama kiirelt vilkuma kui originaalid, kuid kuna mu ühe poole led suunakad + takisti annavad nüüd kogutakistused 3,4 oomi, siis vastavalt sellele lastakse mu LED suunakatesse 42W, nagu originaalis. Praeguse unesegases olekus on küll tunne, et midagi nagu on viltu, aga ise ka ei mõista..
Phhhh... 28h üleval olla pole kasulik..
Tere!
Minu arvamus oleks, et palju lihtsam ja muretum oleks panna selline relee, mis töötab Led'idega...
Jansu

HYOSUNG GT650Ri
-
Teema algataja
Ahela takistus peaks olema sama, mis originaalis. S.O. 3,4 oomi. Minu arvutuste järgi on sul puudu 3,78 oomi. Ma ei saa mitte mainimata jätta, et suunakatele vatte ei tule. tuleb ikka teatud voolutugevusega pinge 28 on ilmselt oma töö teinud. Edu katsetamisel!
-
- Tsikkel: Yamaha Midnight Star XV1700
- Kontakt:
http://www.cruisercustomizing.com
Siin on müüa mingi karbike, mis tuleb LED suunatulega RÖÖBITI e PARALLEELSELT ühendada. Ostsin ära, kui garaažis + kraadid hakkavad tekkima, siis proovin ära.
Show Chrome Accessories (Big Bike Parts) Dual Load Equalizer - Splice in
Buy Now from CruiserCustomizing
Part Number: BBP-13-304A
Price: $22.06
Designed to allow LED turnsignals to operate when replacing stock incandescent turnsignals.
22 USD tundub ühe takisti kohta nats liiga soolane hind, aga mine tea- garanteeritud töökindlus, suunatule õige ja tõrgeteta vilkumine ja muretu paigaldus on ka midagi väärt...
Edu!
Aitan vormistada liikluskindlustuse Leedu registris olevale masinale
-
- Tsikkel: XJ700X CBR929RR CRF450R CB919
Kui viitsiks natuke otsida siis ikka leiaks kah: http://www.motopike.com/index.php?route ... uct_id=167
-
- Tsikkel: enduro ja asfalt
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
Praeguseks teema ammendunud minu jaoks. Teen ise vajaliku relee, mis töötab LEDidega, ei ole tellimisaega ja endal huvitav nokitseda. Kes soovib kunagi, siis võin neid veel teha.
Lihtsam on vast olemasoleval releel voolumõõtev takisti äravahetada. Jäävad alles kõik originaaljuhtmed ja pistikud.
Pärast takisti vahetust võib ka pirnid tagasipanna ja kõik töötab samamoodi lihtsalt lülitub välja kiiremini vilkumise funktsioon ühe pirni läbipõlemise korral.
Pärast on selgem ka vaadata kui pole mingeid lisajuhtmeid/plokke vedelemas.
Küsiks ka oma, mitte küll Led-suunakate, aga tavaliste kohta. Et probleem selles, et kui paned suuna sisse, siis vilkuma hakkavad alles u. 2 sek pärast. Vasak suund hilineb vahel isegi kuni u. 7 sek. Paremaga nii hullusti pole, aga too ka hilineb. Ratta ostsin, siis oli korras.
Saan aru, et kui kuskil juhe lühises oleks, siis peaks hilinemine toimuma ainult ühel poolel. Kui kuulata, siis on nii, et kui lülitad suuna sisse, on paar sekundit vaikust, siis käib paar kiiret plõksumist ilma et suunatuli vilguks. Seejärel hakkab normaalselt plõksuma/vilkuma. Ei tea, millest peale hakata. Kas testriga annab kuskilt klemmidelt midagi kindlaks teha? Rattaks Honda XL600v Transalp 98 aasta.
Võta releel kate maha, ja proovi näpuga seda releed katsuda, mul oli nagu relee veits kinni jäänud, siis ka suunad vilkusid aeglaselt ja ei hakkanud kohe vilkuma.
Üritasin nüüd releed käppida. kaane saab maha, aga millegile ligi sellegipoolest ei saa, kõik ülejäänud küljed on kinni ja relee korpusest välja ei tahtnud tulla (ei julgenud toda elektronplaati vms näpitsatega tugevasti ka tõmmata, äkki murdub ära). Midagi sellest tegevusest paremaks ei läinud.
Unustasin veel mainida, et lisaks suunatulede hilinemisele vilguvad õrnalt ka teised tsikli küljes töötavad tuled. Mida teha? Küsiks veel igaks juhuks, et kas testriga annab midagi seal mõõta (lühise olemasolu kindlaks teha vms)?
-
- Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 46 korda
- Kontakt:
ikka vana mure juures tagasi:P
sai ostetud nüüd Ledide jaoks spets relee aga point selles et gixxeri originaalreleel on 5 või 7 klemmi aga uuel releel ainult kolm, keegi siinsetest tarkadest oskab ehk kiirelt nõua anda ei tahaks midagi seal läbi kärsatada
kontakt nr. +372 52 58 244
Kasutan ka seda sama teemat, kuigi mu probleem pole kuidagi seotud LED-idega.
Ostsin rattale Motodepoost päris mõistliku hinnaga päris okeid pisikesed suunatuled mõne aja eest. Panin külge, sõitsin nendega ringi ja kõik oli okei, kuniks ühel pirn läbi läks. Võtsin siis pirni välja, selline pisike pirn (võiks arvata, et 4W, aga on hoopis 21W, 12V). Noh, ega mina neist pirnidest midagi ei jaga, läksin kohe, vana näpus, rõõmsalt poodi uue järele. Paraku poes poldud sellist pirni nähtudki. Polnud ka teisest ja kolmandas poes. Olin juba päris nördinud, kui taipasin vaadata Motodepoosse, kuna sealt ostsin ju tuled. Ja Motodepoos oligi võtta sellist pirni, jee! Oleks võtnud kohe 5tk ja mõned koju sahtlisse oma aega ootama ladustanud, kui pirn ei maksaks 70krooni tükist . Eks elasin selle hinna üle ja ostsin endale ühe pirni. Nüüd alles hakkan probleemist rääkima:
See pirn on küll samasuguse sokliga kui vana, kuid mul ei õnnestu seda kuidagi pesasse kinnitada. Niipalju, kui pesa "radasid" paistab läbi selle väikese suunatule ava vaadates, tundub kõik loogiline - peaks minema ilusti sisse ja siis keerama veerand pööret pirni kinni. Teengi sedasi, kuid pirn ei jää korralikult fikseeritud ja ei tööta. Töötab ainult siis, kui peale suruda. Mõtlesin seejärel, et äkki olen kuidagi oma jebimisega pesa lihtsalt veidi ära lõhkunud, võtsin teise suunaka pirni välja ja nüüd ei õnnestu mul kumbagi normaalselt enam kinnitada.
Suhteliselt imelik on abi paluda "ei oska suunatule pirni vahetada", aga nii see on. Ehk oskab keegi nõu või jõuga aidata.
Tänud!
Ma mitte ei mäleta, kuid kas need soklil olevad kinnitus kidad ei ole mitte erinevatel kõrgustel või asetusega teineteise suhtes nurga alla?
Absoluutselt ei kujuta ette, mis seal võib valesti olla!
ralf kirjutas:Ma mitte ei mäleta, kuid kas need soklil olevad kinnitus kidad ei ole mitte erinevatel kõrgustel või asetusega teineteise suhtes nurga alla?
Absoluutselt ei kujuta ette, mis seal võib valesti olla!
Seal pesas pole midagi valesti.Lihtsalt mees on saamatu.
Vahepeal käisin Streetmotos mingis asjus ja nägin seal riiulil samasuguseid suunakaid (hind oli ainult 2x pirni hind, tekkis kohe tahtmine uued suunad osta ). Rääkisin ka Neemega oma murest ja ta tunnistas, et selle pesa kättesaamine tule seest pidigi olema täielik PITA. Täna üritasin veelkord, aga mul läheb närv mustaks ja lõhuksin tule ära enne kui pirni pesa kätte saan - tähendab, jätsin pooleli.
Foorumis kõvatajad mehed tehku mingi asjalik näitlikustav õpetus ka kobakäppadele, kui neil see nii kergesti käib.
-
Teema algataja
Patsient: Cagiva Stella
Tavalised suunatuled - toimisid, masin seisis 2 nädalat - puhkuse aeg tööl oli hullumaja ja ilmad nirud :S
Proovisin mingi hetk käivitada - käivitus masin kuid suunatulede relee plõksub tulesid pole.
Keerad tühikäigul gaasi - põlevad õrnalt, sama ka tavalise sõidu ajal norm pööretel, kui masina pöördesse lased siis toimivad.
Voolud OK aku ei tundu läbi olevat... laadisin aku tühjaks ja uuesti täis siis suunad olemas - seisab päeva - kadunud, lased akul
natsa laadija taga olla - toimib jälle mõned tunnid sõitu...
Öö seisab - Viipa käega kui pöörata tahad.
Andrus
-
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 14 korda
- Tänatud: 25 korda
Kirjutasid et "Voolud OK". Kas võib eeldada et pidasid silmas siiski pingeid?
Milline on akupinge peale paaripäevast seismist? Milline on akupinge töötava mootoriga? Käivitub normaalselt?
terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
-
Teema algataja
Täpse aku pinge saan öelda õhtul, kui aku maha võtan nüüd on jälle seisnud mõne päeva (õhtused vahetused)
Kella 21 ajal õhtul enam ei ole viitsinud sõitma minna... valvega garaaz a pärast peab jälle siis poole öö ajal läbi linna vantsima.
Tartus Annelinnas ratta hoidmine on paras õnnemäng
Tavaliselt mingi 5-nda vändalöögi peale käivitub peale sellist seismist (elektristarter puudub).
Andrus
andrus73 kirjutas:.. käivitus masin kuid suunatulede relee plõksub tulesid pole.
Keerad tühikäigul gaasi - põlevad õrnalt, sama ka tavalise sõidu ajal norm pööretel, kui masina pöördesse lased siis toimivad.
Mul on masin üldse ilma akuta elektrisüsteemiga ning käitub sisuliselt samamoodi. Julgen arvata, et aku on õhtal.
-
- Tsikkel: R6
Rattal oli eelmine aasta taga led ning ees tavapirnidega suunad. Originaal relee oli vahel. Ilmselgelt vilkusid suunad väga kiiresti.
Nüüd täna panin ette samuti ledid ja vahetasin relee ära, asemele sai pandud http://www.motopike.com/index.php?route ... uct_id=167
Kuid nüüd selle niiõelda ledidele mõeldud spets releega üle poolte ledidest esimestes suundades ei tööta ( üks suund koosneb 15 ledist).
Kui panen originaal relee uuest tagasi, siis vilguvad kõik ledid korralik, aga jällegist liiga kiiresti?
Oskab keegi õelda mis kamm on?
-
- Tsikkel: Tuned & modded Tuono
Old-Thompson kirjutas:Rattal oli eelmine aasta taga led ning ees tavapirnidega suunad. Originaal relee oli vahel. Ilmselgelt vilkusid suunad väga kiiresti.
Nüüd täna panin ette samuti ledid ja vahetasin relee ära, asemele sai pandud http://www.motopike.com/index.php?route ... uct_id=167
Kuid nüüd selle niiõelda ledidele mõeldud spets releega üle poolte ledidest esimestes suundades ei tööta ( üks suund koosneb 15 ledist).
Kui panen originaal relee uuest tagasi, siis vilguvad kõik ledid korralik, aga jällegist liiga kiiresti?
Oskab keegi õelda mis kamm on?
Kui paned vana relee tagasi vilguvad veel kiiremini kui varem, seda enam sul on mõned led-id läbi ka!
-
Selge see, et orig releega vilguvad kiiremini. Kuid originaaliga töötavad kõik ledid, aga selle spets releega üle poolte ei vilgugi.
Point peakski olema ju, et panen ledid, ostan uue spets relee, vahetan välja ja kõik peaks ilusti töötama. aga ei
Kui vaadata seda pilti http://www.motopike.com/image/cache/oem ... 00x750.jpg,
siis tundub, et pistikus on 3 klemmi, kuid see relee tegeleb vaid 2-ga neist. See ongi minu arvates ainus võimalus, et asi niimoodi veidralt saab toimida teise releega.. Kas originaal-relee kasutab kõiki 3 klemmi? Ilmselt peaks 2 väljundit siis lihtsalt kokku ühendama. Veider värk igal juhul.
-
- Tsikkel: Tuned & modded Tuono
Old-Thompson kirjutas:Selge see, et orig releega vilguvad kiiremini. Kuid originaaliga töötavad kõik ledid, aga selle spets releega üle poolte ei vilgugi.
Point peakski olema ju, et panen ledid, ostan uue spets relee, vahetan välja ja kõik peaks ilusti töötama. aga ei
Vale relee järelikult. Klemmide arv peab olema täpselt sama. Ma tellisin 7klemmiga relee ja vana oli ka 7 klemmiga ja kõik töötab, mul vist ühes tules 18 ledi. Mul on veel suunatule relee sees seisujala anduri relee ka.
-
Originaal relees on 2 klemmi ja selles "led" relees on samuti 2 klemmi. Lihtsalt pistikus on 1 auk tühi. Juhe mis releesse läheb on samuti kahe klemmiga, niiet aukude ja kleemide arv on täpselt sama.
-
Teema algataja
Panin originaal suundade asemele "järelturu" uued suunad ja nüüd vilguvad kiiremini! Pirnid on sama võimsusega, ainult pirni kuppel on uutel väiksem, esialgu vahetasin ainult esimesed ja siis vilkusid korralikult, vahetades ka tagumised, hakkasid kiiresti vilkuma.
Milles viga võib olla? Kas tõesti peab väiksema kupliga pirnile panema led suundade relee?
Tänan!
-
- Tsikkel: V4
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 7 korda
Kas need järelturu pirnide võimsus on muidu sama mis originaalidel oli? Tavaliselt muutub relee vilkumiskiirus kui muuta pirnide takistust.
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1096 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
Tuono kirjutas:Panin originaal suundade asemele "järelturu" uued suunad ja nüüd vilguvad kiiremini! Pirnid on sama võimsusega, ainult pirni kuppel on uutel väiksem, esialgu vahetasin ainult esimesed ja siis vilkusid korralikult, vahetades ka tagumised, hakkasid kiiresti vilkuma.
Milles viga võib olla? Kas tõesti peab väiksema kupliga pirnile panema led suundade relee?
Sul pidid ikka takistus muutuma. Oled sa kindel, et kõikide pirnide võimsus täpselt sama? Äkki on tagumised madalama võimsusega?
Kupli suurus küll taksitust kuidagi mõjutada ei suuda. Tüüpiline tulem on: väikem võimus=madalam takistus = kiirem vilkumine.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.