Aita koguda tarkuseteri ja nippe algajatele.
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Re: Aita koguda tarkuseteri ja nippe algajatele.
Teek kirjutas:Oletame, et oled peateel ja märkad kõrvalteelt peatee suunas liikuvat sõidukit (või vastu tulev sõiduk plaanib sooritada pööret üle sinu sõiduraja jne), siis mina võtan gaasi maha ning vilgutan korra kaugtulesid. Sama võiks teha ka veel enne möödasõitu möödasõidetava sõiduki juhile (veendunud manöövri ohutuses, suund sisse, korra vilgutus ja mööda) - äratab tähelepanu ning ohutuse jaoks on see vajalik.
Absoluutselt ei poolda sellist tegevust, eriti soovitusena teemas "aita koguda tarkusteri..." Vilgutamine on eluaeg võrdunud kas teeandmisega, vastutuleva auto lähitulede sisselülitamise meeldetuletuse või patrulli eest hoiatamisega. Kui nüüd keegi vilgutab veel eesmärgil, mis on vastupidine teeandmisega a'la "mina tulen, märka mind", siis on segadus missugune. Sisuliselt on mõlemad juhid nüüd poolpiduses seisus, sest vilgutajana ma küll kindel ei oleks kuidas minu vilgutamist tõlgendati ??? Tulemuseks suure tõenäosusega kõvem litakas ja ei pea kaua nuputama, kes suuremaks kannatajaks jääb.
Aga teemasse tarkuseterana soovitan käsitleda ümbritevaid liiklejaid kui potentsiaalseid silmaklappidega kulgejaid. Kui peateele läheneb sõiduk, siis ole valmis arvama, et ta sind ei märka ja käitu ka vastavalt. Pohhuism või enda õiguse jäik tagaajamine liikluses ei vii eriti kuskile mujale kui ristikesega hoonesse või paljude ristikestega igavesse paika...
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.