Elektritsikkel GS500 põhjal - Olli

Teema algataja
olli
Tsikkel: BMW F650GS

Re: Elektritsikkel GS500 põhjal - Olli

Lugemata postitus Postitas olli »

Päris hea küsimus, miks ümbertegemine ette sai võetud :D
Ilmselt selle pärast, et see ratas oli juba olemas ning kohe võtta. Elektritsikli plaanid keerlesid peas juba pikemat aega.

Tegu on siiski hiina päritolu akudega. Kuivõrd on tegu "õigete" akudega, seda ma ei oska küll öelda. Eks see paistab hiljem, kuidas nad mu süsteemis vastu peavad. Aga nii palju kui ma uurisin erinevate LiFePO4 müüjate kohta, siis tundus üsna kõik otse Hiinast tulevat.
Kui akude mahtuvus kokku on 80AH, siis laadimiseks planeerin esialgu 20 amprilist voolu. Seega võiks täitsa tühjast täitsa täis saada 4-5 tunniga.
Esialgu mõtlesin samuti 48v peale, kuid antud juhul sain kontrolleri ja mootori komplektina letihinnast täitsa arvestatav hulk dollareid odavamalt ning paraku see kontroller ei võimalda rohkem kui 36 volti. Loodetavast ei jää lahjaks, aga eks paistab ka see :D

Sõiduulatust loodaks saada 50km kanti küll. Kui mootor oleks võimeline selle püsiva maksimumi ehk 100 ampri juures minema oma täispööreteni, mis selle 13-hambalise hammakaga annaks nõks üle 90km/h, siis võiks akusid jätkuda 45 minutiks. 10-hambalise hammakaga vist jäi tippkiirus 70-80 vahele arvutuslikult.
Käike ei plaani tõesti. Hoiab kokku nii kaalu pealt, kui teeb kogu süsteemi tunduvalt lihtsamaks.

Muuhulgas on juba suunatuled kõik vahetatud LED suunakate vastu, koos elektroonilise releega. Tagatules on valgusdioodideest pirnid ning armatuuris kõik valgustid vahetatud valgusdioodide vastu. Samuti on olemas LED päevatuled, mille loodaks kunagi peale monteerida. Siis ei peaks päevasel ajal ees 55w pirn hiilgama.

Riga 13 -> Suzuki TS125 81.a -> Suzuki GS500E 91.a -> Suzuki GSXR 600 K1 -> BMW F650GS 2000.a

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorrattad ja projektipäevikud”