Ilma sidurita käiguvahetamine (vaidlus variant)
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 203
- Tsikkel: Monster 900ie
Ilma sidurita käiguvahetamine (vaidlus variant)
oSSa kirjutas:Küsiks siis, et kuidas mõjub see käigukastile? Mõttes just ülesvahetamine, enda rattaga sai proovitud ja allavahetus on siiski siduriga mõnusam
Arvan, et kui rattal on käiguvahetamiseks ette nähtud sidur siis võiks seda ka kasutada, et tulevikus probleeme vältida
MadOne: Tegin teile siia eraldi teema kus võite ennast siniseks vaielda
-
- Tsikkel: vfr
Re: Ilma sidurita käiguvahetamine
ilma sidurita käiguvahetuseks pead gaasi korraks järgi andma, kui kasti kunagi laiali kisud ja vaatad mismoodi need hammasrattad seal liiguvad, näed kohe ära et käigukasti seisukohalt pole mingit vahet kas sidur oli samal ajal lahutatud või ei, kui aga veovõllil on vedu peal siis käiguvahetus ei õnnestu ilma sidurita, isegi kui üks käik välja tuleb siis teise käigu hammasratta nurgad käivad kolisedes vastamisi ja mõne aja pärast võivad nurgad maas olla
xero kirjutas:Arvan, et kui rattal on käiguvahetamiseks ette nähtud sidur siis võiks seda ka kasutada, et tulevikus probleeme vältida
Valesti arvad.
-
- Tsikkel: SV1000
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 2 korda
reimps kirjutas:Isiklikult vahetan ilma üles ja vahetevahel ka alla. Üldjuhul on loogika selline, et kui mingeid kolinaid-mürinaid ei kaasne, siis pole hullu midagi. Selline käiguvahetus töötab ka autodega, muide
Töötab traktoriga Belarus kah, olen proovinud.
Enamjaolt kasutan ma sidurit, aga olen mimeid kordi katkise siduritrossiga hädavajalikku sõitu teinud ja saab hakkama.
-
- Tsikkel: Honda VFR 750
kast on nii otsene, et seal pole vahet, tõstad aind üles.Tõsi, allalaskmine siduriga mugavam.
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 226 korda
Krt,kaua võib, iga jummala aasta keegi halab siduri kasutamisest.Küsige oma sõidu õpetajatelt või proovige ise
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
Re: Ilma sidurita käiguvahetamine (vaidlus variant)
Mina arvan, et kui see sidur seal küljes on ning selle kasutamine kätt otsast kukkuma ei pane siis võiks ikkagi siduriga vahetada alati võid ju veel pööretega kompenseerida (nagu vahetaks ilma sidurita) siis on käigukast sulle pikka aega väga hea sõps
700 eeku ja 30 min. tegevust siduri vahetamiseks > 7000 eeku ja 2 päeva tegevust käigukasti lappimiseks (nädalaid kui juppi kohe saada pole)
Alla vahetamine ilma sidurita suure hoo pealt on eriti karm ja kui mõtled ennast mõnel libedal ringteel valentino rossiks siis laks 1 käik alla ning ringteelt mahasõit lõppeb näiteks vasaku kannika peal
1-lt 2-le soovitaks veel siduriga vahetada, sest ülekande vahe on suht suur.... Sealt edasi vahetage gaasi järelelaskmisega... Enne vahetamist paned hoova kerge pinge alla, kui gaasi järgi annad siis läheb käik iseenesest sisse... As simple as that
-
Teema algataja - Postitusi: 203
- Tsikkel: Monster 900ie
Rene kirjutas:xero kirjutas:Arvan, et kui rattal on käiguvahetamiseks ette nähtud sidur siis võiks seda ka kasutada, et tulevikus probleeme vältida
Valesti arvad.
Nojah, avaldasin lihtsalt oma arvamust, kuna olen ikkagi newbie ja ise ei hakka seda katsetama. See on selge, et mida rohkem aastaid kaasneb tsiklisõiduga, seda julgemaks ju muututakse ja seos on ka sellise käiguvahetamise viisiga. Mina arvan nii ja teen samuti oma käe järgi, teised võivad omamoodi edasi panna. Mina sellel teemal ei oska vaielda
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Krt, olen eluaeg KÕIGIL oma masinatel vahetanud võimalusel käike ilma sidurita. Nii autodel kui mootorratastel (noojah, Jawal oligi automaatne sidur, sealt ka algne harjumus). Ütlen otse: Kui käigukastist ei kosta protestihääli ja vastupanu, ei tee sidurita vahetus kastile halligi. Kohe üldse mitte halligi. Et asi sujuvalt toimiks, selleks peab muidugi ilmselt olema teatud harjumus, tagumikuga tunned juba, kas saab ilma sidurita või mitte. Mina jõudsin Kawaka juures sidurita vahetuseni "Jawa jala" tõttu. Kuigi pea 10 aastat oli sõidupaus, jalg mäletab ja automaatselt vajutasin sidurita - probleeme ei tekkinud. (Hullem muidugi see, et vana Jawa käigud käisid teistpidi ja sellest ei saa ma vist surmani lahti, pidevalt vahetan vales suunas ja see on ainus põhjus, miks vahel, kui peas tõrge tekib, et vajutada või tõmmata, kasutan sidurit.)
Põhjusmõtteliselt on tähtis vaid see, et hammasrattad oleks pingest vabad (sidur seda ju teebki!) ja kui suudad seda saavutada (st ei ole ei kiirendust ega ka pidurdust) sidurita, anna minna! Korraks gaas maha ja kiire käiguvahetus. Savi, kas alla või üles. Molutama jääd, on hilja ja tuleb sidurit kasutada. Veel: väga kõrgetel pööretel ei toimi ka alati, ilmselt jääb "pingevaba olek" liiga lühikeseks vmt,. R4 mootori pöörded langevad järsku, kui gaas maha võtta ja seetõttu on kiirendamisel ilma sidurita tõmblemine väiksem, kui siduriga vahetades (sest see on aeganõudvam ja pöörded jõuavad vajuda liiga alla - aga kes pelgab, vajutagu vaid veidi sidurit - säästab kasti, on siiski suht kiire ja peaasi - see on samm sidurita vahetuse õppimisel). Autodel on sidurita käiguvahetus sootuks rahulikum toiming, seal on aega. Autol lihtsalt toetad käe kangile hästi kerge survega ja ühel hetkel läheb käik ise sisse. Alla vahetades läheb kah, aga auto tahab sel puhul kindlasti vahegaasi. Samas, kui jalg on niikuinii gaasil, siis see liigutus on laiskvorsti jaoks lihtsam, kui siduri vajutamine.
Miks tsiklil sidurita vahetus nii lihtsalt käib, siin on vähemalt bikeliste mootorite puhul vahest veel üks põhjus - käikude ülekandesuhted on suhteliselt lähedased, samas pole rasket hooratast, mis kastile massiga "selga sõidaks". Suuremate ülekandesuhetega rasketel ratastel see võib-olla nii pole. Pole proovinud, aga seal võib äkki kastist ka lärmi kosta. Igal juhul, kui kast protestib, jätke järgi!!!
Auto puhul aga on savi, seal on käikude vahel alati neutraal. Ja siis on ka alati võimalik kõrva ja tagumiku abil käik probleemita sisse sobitada.
-
- Tsikkel: on vajaka
- Kontakt:
ja vaidlus variant ongi läbi

Teema tsiklivõhikutele!
Pole elusees ülesse vahetades sidurit kasutanud ja miks peakski.
Kui Rossi vahetaks käike siduriga siis ta sõidaks siiamaani veel kalendrit iga raja peal.
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
raintuul kirjutas:Teema tsiklivõhikutele!
Kui Rossi vahetaks käike siduriga siis ta sõidaks siiamaani veel kalendrit iga raja peal.
Ta äkki tiba teise asjaga ka sõidab kui tavaline tänavasõiduratas
kiirendades vahetan ALATI sidurita... alla aga ALATI siduriga. olen nii harjunud... koolitan tuttavaid ka välja sidurita kiirendama... aga alla vahetada millegipärast eriti ei taha.. magan selle õige momendi tavaliselt maha
ise teen täpselt samamoodi nagu mainiti ja mingit probleemi küll ei ole tekkinud.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.