Järvevana raudteeülesõidul kukkunutele!
Moderaator: Moded
-
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 117 korda
Re: Järvevana raudteeülesõidul kukkunutele!
See, millel rong sõidab, on rööbas. See, mis on risti rööbaste all, on liiper. Ma olen siiralt üllatunud nähes, palju siin teemas rööpaid liipriteks nimetatakse.
joel kirjutas:See, millel rong sõidab, on rööbas. See, mis on risti rööbaste all, on liiper. Ma olen siiralt üllatunud nähes, palju siin teemas rööpaid liipriteks nimetatakse.
Kellel sügavam huvi siis https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13017066
creativ kirjutas:raudtee ja transpordi ametil oleks palju ratsionaalsem selle renoveerimisraha eest kaks korda aastas läbi viia endurokoolitus. lambad terved ja hundid söönud.
Ja avama enduurokoolituspunktid ka sadamates ja teistes punktides, kustkaudu välismaised mootorraturid meie riiki sisse vuravad?
+358458693818
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
vilosius kirjutas:creativ kirjutas:raudtee ja transpordi ametil oleks palju ratsionaalsem selle renoveerimisraha eest kaks korda aastas läbi viia endurokoolitus. lambad terved ja hundid söönud.
Ja avama enduurokoolituspunktid ka sadamates ja teistes punktides, kustkaudu välismaised mootorraturid meie riiki sisse vuravad?
jään endale kindlaks ja pakun et koolitus on kõige alus!
näide: olgu ratas ja tee kui super tahes, ei piisa sellest et väike laps rattaga sõitma õpiks. temaga on vaja enne tegeleda, seletada ja ette näidata, siis alles tuleb ka tulemus ja see kehtib ka meie, täiskasvanute puhul. ohutuse huvides tuleks kõik teed teha sirgeks, ilma kurvideta, laskumiste ning tõusudeta ning kõik liiklejad peaksid liikuma täpselt ühe kiirusega...
Eks kui sa ükskord sõidad ennast lenksuni asfaldiauku, millele katteks on asfaldivärvi paber peale kleebitud, meenuta, miks koolitus sellist olukorda küll ei käsitlenud
creative pane ennast põlema . mulle jäi mulje et sa täitsa mistlik mees aga tundub, et mitte kui sa sellist iba suust välja ajad.
käbi:(
See koolituse teema võtke ise käsile, peaks ju olema nii, et kellel mure see võiks lahenduse ka otsida. Näiteks mine kuhugi rahuliku maante peale kus ülesõit ja harjuta rapla-türi maanteel on kahtlane ülesõit ja vähe liiklust.
Aga keegi teab ka palju asfaldi mehed seal järjest töötasid ja kuidas neil unega oli?????
miksmuks kirjutas:Aga keegi teab ka palju asfaldi mehed seal järjest töötasid ja kuidas neil unega oli?????
No räägi meile, kuidas siis oli unega asfaldimeestel, kes Järvevana ülesõitu remontisid..
+358458693818
-
- Tsikkel: Ducati Multistrada 1200S
- Tänatud: 1 kord
creativ kirjutas:jään endale kindlaks ja pakun et koolitus on kõige alus!
![]()
näide: olgu ratas ja tee kui super tahes, ei piisa sellest et väike laps rattaga sõitma õpiks. temaga on vaja enne tegeleda, seletada ja ette näidata, siis alles tuleb ka tulemusja see kehtib ka meie, täiskasvanute puhul. ohutuse huvides tuleks kõik teed teha sirgeks, ilma kurvideta, laskumiste ning tõusudeta ning kõik liiklejad peaksid liikuma täpselt ühe kiirusega...
Ehh, loomulikult on koolitus kõige alus. Paraku liigume me seitsme penikoorma sammudega järgi muule maailmale, kus liiklejad nõuavad teede omanikelt/haldajatelt/valdajatelt teede korrasolekut. Ja seda kuni kohtuni välja. On kohtulahendeid, kus vihmast libedal pigilaigul kukkunud tsiklimehele on välja mõistetud suur kahjutasu selle eest, et teelappija jättis paigaldamata hoiatussildi "libe tee" koos lisatahvliga "märja ilmaga". Ning on ka selline kohtulahend olemas, kus maapinnast liiga kõrgele paigaldatud metallist piirdelati alla sõitnud tsiklimees, kes nüüd invaliid, samuti suure kahjutasu sai. Ja seda kõike just nimel ühel lihtsal põhjusel - teed ei ole turvalised.
Tegelikult on meie kõigi huvides, et liiklemine oleks võimalikult turvaline. See Järvevana ülesõit oli oma ebaturvalisusega ju lausa legendaarne. Minu meelest on vägagi tervitatav, et üks potensiaalne (proovi korra veel) kukkumiste põhjustaja meie teedelt likvideeritud saab. Mis sest, et ma ise seda ülesõitu tsikliga ainult mõne korra ületanud olen.
Ohutuid kilomeetreid kõigile, olgu nad siis koolitatud või koolitamata!
Ida-Virumaa – lähemal kui tundub, lahedam kui arvad!
Ducati Multistrada 1200S
Honda NC 750X DCT (müüdud, teenis mind truult täpselt 3 aastat ja 21000km)
Honda XRV 750 MooramaaPaar (müüdud, teenis mind truult 10 aastat ja 68000km)
Iga tsikli jaoks on oma tee!
-
- Kontakt:
Nii, kallis rahvas. Kes on värskelt remonditud ülesõidust juba üle sõita jõudnud?
On mingeid kommantaare?
Väinz
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Motopaks kirjutas:Nii, kallis rahvas. Kes on värskelt remonditud ülesõidust juba üle sõita jõudnud?
On mingeid kommantaare?Väinz
Mina täitsa olen. Väga kena minu meelest. Enam pole neid hirmsaid rööpaid sõidusuunas ka. Varem hakkas mu Audi seal loopima
Arvan, et suured tänusõnad kõikidele kes selle eest võitlesid kuluvad ära.
Uus asfalt, vihmaga siiski ei tormaks seal. Õlikiht on libe.
Ülesõit ise on minu arust aga täitsa ok. Igaks juhuk siiski sõita võimalikult risti üle nagu ikka.
Eile saabusin Tallinna, ekstra sõitsin Järvevanalt läbi,ülesõit valmis.
Päris sile on nüüd, mina oma van'st ei saanud midagi aru kui 50km/h üle veeresin.
Motikaga peab proovima eks siis tunneb paremini,kui sile on.
Varem sõitsin läbi linna.
Sõitsin sealt remondi ajal üle kui üks pool valmis oli. Päris igav oli. Ei mingit ukerdamist ega kiirabi kiirvalimisklahvi meenutamist. Tipp-topp!
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 35 korda
- Tänatud: 222 korda
Ei taha küll viriseda aga see uus asfalt on seal nii jämedakoeline,et üks talv ja see on sealt läinud(kui seal soojendust muidugi ei ole)Üks juhm autojuht pani seal (vist vanast harjumusest)nina all bremset.A muidu sile kui titetagumik.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
franz125 kirjutas:Ei taha küll viriseda aga see uus asfalt on seal nii jämedakoeline,et üks talv ja see on sealt läinud
Jämedakoelise asfaldi üle oli Tartus pikk vaidlus, kui see Riia tänavale maha pandi, et ega see üle talve küll ela jne. Elu on tõestanud vastupidist.
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 35 korda
- Tänatud: 222 korda
Kui peab on vahva
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
Täitsa nunnu ülesõit ju, isegi lihtsalt otse üle sõites.
-
- Tsikkel: enduro ja asfalt
- Tänanud: 3 korda
Nüüd on ju puhta igav, ei ole milelgi pärast pabistada, kuid...ehk saab seda huvitavamaks teha, kui püüad võimalikult väikse nurga alla seda ülesõitu läbida:D
-
Ei noh, võtad ikka hoo ülesse enne ülesõitu, pidurdad tagaratta õhku ja siis esimese ratta peal lased üle. Ja vaadake et enne ei harjuta kusagil tavalise lõigu peal, muidu surete igavuse kätte ära.
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
K2bi kirjutas:creative pane ennast põlema . mulle jäi mulje et sa täitsa mistlik mees aga tundub, et mitte kui sa sellist iba suust välja ajad.
käbi:(
tundub et ma rääkisin aiast ja sa mõtlesid aiaaugust! koolitus minu mõistes tähendab seda, et me ise ennast arendame ja vaatame lahtiste silmadega ringi. kohaneme tingimustega. kohanemisvõime on inimesel päris hästi arenenud.
olen pigem seda meelt, et kellegi teise peale selles elus lootma jääda pole mõtet ja oodata kui keegi viitsib sulle putru lusikaga suhu tõsta.
ebanormaalsed sõidutingimused on elu üks osa ja keegi ei käsi ju tsikliga sõita kui see nii hull ja ohtlik tundub.
tore et tee korda tehakse aga minu point on ikka selles et ennekõike tuleb ise mõelda ja tegutseda kui süüdistada riiki ja ilma ja poliitikuid ja teab keda või mida veel...
kui ma rattaga ükskõik kus käna panen (isegi siis kui keegi ette sõidab) saan süüdistada ainult iseend, sest ma ei olnud piisavalt ettenägelik või ei tunnetanud ohu tekkimist või ei kasutanud õiget sõidukiirust või -võtteid. kui põder teele hüppab, kas siis on süüdi põder või jahimees või riik? see on meie mõistes vääramatu jõud. ja teeolud on ka sama asi. säts ö point!
- Tsikkel: vfr
täiesti õige jutt creativil, kuid siiski keset linna võiks selliseid ekstreemolusi mitte olla kus igaüks hakkama ei saa, igatahes igati tubli tegu mis selle ülesõiduga tehti
-
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 12 korda
- Tänatud: 25 korda
See teema ka ükskord juba ei sure ...
terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
khm, ei saa küll nõustuda, et "sile nagu titetagumik".
eestiski on mitmeid ja mitmeid raudteeülesõidukohti, mis tunduvalt siledamad.
teedeehituse töökultuuris (siinkohal sõna laiemas mõttes, alates projekteerimisest) on meil arenguruumi küllaga veel.
-
- Tsikkel: Drag Star
- Kontakt:
hannes kirjutas:On kohtulahendeid, kus vihmast libedal pigilaigul kukkunud tsiklimehele on välja mõistetud suur kahjutasu selle eest, et teelappija jättis paigaldamata hoiatussildi "libe tee" koos lisatahvliga "märja ilmaga". Ning on ka selline kohtulahend olemas, kus maapinnast liiga kõrgele paigaldatud metallist piirdelati alla sõitnud tsiklimees, kes nüüd invaliid, samuti suure kahjutasu sai. Ja seda kõike just nimel ühel lihtsal põhjusel - teed ei ole turvalised.
Paistab, et meie "teelappijad" kohe huviga ootavad millal keegi üldse häält tõstab (kohtusse mõtlen) lahtise killustikuga "parandamise" vastu. Hullumaja...
kris. kirjutas:See teema ka ükskord juba ei sure ...
terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Katsume jah selle koha peal enam mitte kukkuda, aitab küll
-
- Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 6 korda
numan kirjutas:hannes kirjutas:On kohtulahendeid, kus vihmast libedal pigilaigul kukkunud tsiklimehele on välja mõistetud suur kahjutasu selle eest, et teelappija jättis paigaldamata hoiatussildi "libe tee" koos lisatahvliga "märja ilmaga". Ning on ka selline kohtulahend olemas, kus maapinnast liiga kõrgele paigaldatud metallist piirdelati alla sõitnud tsiklimees, kes nüüd invaliid, samuti suure kahjutasu sai. Ja seda kõike just nimel ühel lihtsal põhjusel - teed ei ole turvalised.
Paistab, et meie "teelappijad" kohe huviga ootavad millal keegi üldse häält tõstab (kohtusse mõtlen) lahtise killustikuga "parandamise" vastu. Hullumaja...
Kruusa teel sa siis ei saa ju üldse sõita ja pead kõik kohtusse kaebama.
-
- Tsikkel: Drag Star
- Kontakt:
Cado kirjutas:Kruusa teel sa siis ei saa ju üldse sõita ja pead kõik kohtusse kaebama.
Sõidame ka kruusateel- vastava kiirusega ja võtetega, aga kui sa (suhteliselt)hoolimatult veered legaalse kiirusega kattega teel, kus alles tund aega tagasi oli kõik OK ja ilma igasuguste hoiatusmärkideta vms lendad hernekülvi peale ning vingerdad vastassuuna teepeenrale ... jääd püsti reeglina, sest asi on juba käpas, pidevalt oled ju sunnitud selliseid ekstreemjuhtimisvõtteid harjutama Aga kui ei jää püsti? Kui samal ajal mingi rekka tuleb vastu? Paljudes riikides üldse harrastatakse sellist "pinnamist" mis lõhub autoklaase ja tsiklimeeste põlvi? Alles esmaspäeval Türi-Paide ümbersõidul Väätsa ristis olin vastassuunas
tee oli küll pigine ja vastavalt sellele ka kiirus aga ristil oli hea samariitlane hunniku peenliiva puistanud, et pigi katta.
-
- Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
- Tänatud: 9 korda
numan kirjutas:hannes kirjutas:On kohtulahendeid, kus vihmast libedal pigilaigul kukkunud tsiklimehele on välja mõistetud suur kahjutasu selle eest, et teelappija jättis paigaldamata hoiatussildi "libe tee" koos lisatahvliga "märja ilmaga". Ning on ka selline kohtulahend olemas, kus maapinnast liiga kõrgele paigaldatud metallist piirdelati alla sõitnud tsiklimees, kes nüüd invaliid, samuti suure kahjutasu sai. Ja seda kõike just nimel ühel lihtsal põhjusel - teed ei ole turvalised.
Kas mitte eelmine suvi ei käinud siit läbi teema, kus keegi oli maanteel kurvis küllili käinud, kuna auke oli killuga lapitud ning märki polnud üleval. Asi lõppes sellega, et kutt sai ise trahvi teeoludele mittevastava sõidukiiruse ja ohtliku olukorra tekitamise eest Samuti mingi teema, kus noor lapseootel ema mingipärast autoga kraavi suundus ning sai trahvi teeperve rikkumise eest
Vaadates neid juhtumeid, ei julge vist praegusel ajal üldse vigisema hakata, vaid kui käpuli käin jooksen parem metsa peitu
Villem aka Villu aka Madis

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.