Järvevana raudteeülesõidul kukkunutele!
-
- Tsikkel: Ducati Multistrada 1200S
- Tänatud: 1 kord
Re: Järvevana raudteeülesõidul kukkunutele!
creativ kirjutas:jään endale kindlaks ja pakun et koolitus on kõige alus!
![]()
näide: olgu ratas ja tee kui super tahes, ei piisa sellest et väike laps rattaga sõitma õpiks. temaga on vaja enne tegeleda, seletada ja ette näidata, siis alles tuleb ka tulemusja see kehtib ka meie, täiskasvanute puhul. ohutuse huvides tuleks kõik teed teha sirgeks, ilma kurvideta, laskumiste ning tõusudeta ning kõik liiklejad peaksid liikuma täpselt ühe kiirusega...
Ehh, loomulikult on koolitus kõige alus. Paraku liigume me seitsme penikoorma sammudega järgi muule maailmale, kus liiklejad nõuavad teede omanikelt/haldajatelt/valdajatelt teede korrasolekut. Ja seda kuni kohtuni välja. On kohtulahendeid, kus vihmast libedal pigilaigul kukkunud tsiklimehele on välja mõistetud suur kahjutasu selle eest, et teelappija jättis paigaldamata hoiatussildi "libe tee" koos lisatahvliga "märja ilmaga". Ning on ka selline kohtulahend olemas, kus maapinnast liiga kõrgele paigaldatud metallist piirdelati alla sõitnud tsiklimees, kes nüüd invaliid, samuti suure kahjutasu sai. Ja seda kõike just nimel ühel lihtsal põhjusel - teed ei ole turvalised.
Tegelikult on meie kõigi huvides, et liiklemine oleks võimalikult turvaline. See Järvevana ülesõit oli oma ebaturvalisusega ju lausa legendaarne. Minu meelest on vägagi tervitatav, et üks potensiaalne (proovi korra veel) kukkumiste põhjustaja meie teedelt likvideeritud saab. Mis sest, et ma ise seda ülesõitu tsikliga ainult mõne korra ületanud olen.
Ohutuid kilomeetreid kõigile, olgu nad siis koolitatud või koolitamata!
Ida-Virumaa – lähemal kui tundub, lahedam kui arvad!
Ducati Multistrada 1200S
Honda NC 750X DCT (müüdud, teenis mind truult täpselt 3 aastat ja 21000km)
Honda XRV 750 MooramaaPaar (müüdud, teenis mind truult 10 aastat ja 68000km)
Iga tsikli jaoks on oma tee!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.