Liiklusseaduse eelnõu 2009
Re: Liiklusseaduse eelnõu 2009
Panthera kirjutas:Spämmin ka korra ...
Et kas ma sain õigesti aru:Ma olen 20, oktoobriks on mul A2 olnud 2 aastat, autolube ei ole, ja saan siis teha kohe peale seda täis A kat-i, või vahetatakse automaatselt ARK-is ümber A vastu ?
Eelnõus on kirjas:
§ 96. Mootorsõiduki juhtimisõiguse andmise üldnõuded
(3) Mootorsõidukijuhi kvalifikatsiooni omandamiseks peab juhtimisõiguse taotleja läbima käesoleva paragrahvi lõike 6 ja lõike 8 alusel kehtestatud ettevalmistuse ning käesoleva paragrahvi lõike 8 alusel kehtestatud nõuete kohase esmaabikoolituse ja sooritama edukalt lõike 7 alusel kehtestatud korras liiklusteooria- ja sõidueksami. Liiklusteooria eksamit ei ole vaja sooritada käesoleva seaduse § 103 lõigetes 2 ja 3 toodud juhtudel, kus üleminekul madalama kategooria mootorratta juhtimiselt kõrgema kategooria mootorratta juhtimisele antakse juhtimisõigus pärast edukat sõidueksami sooritamist.
§ 103. A-kategooria, A1- ja A2-alamkategooria, B-kategooria ja B1-alamkate¬gooria ning B-kategooria ja C1-alamkategooria mootorsõiduki juhtimisõiguse üheaegsel taotlemisel juhtimisõiguse andmine
b A-kategooria mootorsõiduki juhtimisõigus antakse isikule, kellel on juhiluba mis tahes kategooria auto juhtimiseks või kellel on olnud A2-alamkategooria mootorsõiduki juhtimisõigus vähemalt kaks aastat.[/b]
(3) A2-alamkategooria mootorsõiduki juhtimisõiguse võib anda ka isikule, kellel on esmane juhiluba või juhiluba mis tahes kategooria mootorsõiduki juhtimiseks või kellel on A1-alamkategooria mootorsõiduki juhtimisõigus.
Seega - sõidueksam tuleb ära teha.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.