Miks Transalpil temperatuurinäidik ei tööta?
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Miks Transalpil temperatuurinäidik ei tööta?
Tegelt süüte sissekeeramisel tõuseb küll kuhugi skaala esimesele kriipsule, sõites paar millimeetrit veel ja rohkem mitte. Mu arust peaks osuti ikka kuskil skaala keskel olema sooja mootoriga, või mis? Või ei lähe mootor korralikult soojakski (ma ei tea kuidas see võimalik oleks)? Millest peaks alustama veaotsingul?
-
- Tsikkel: Honda Transalp
Re: Miks Transalpil temperatuurinäidik ei tööta?
Termostaat tuleb ära vahetada! Maksab 600.- aga vahetamine on väga s..t tegevus. Asub paagi all. Enda tsiklil vahetasin ära, aga temp. anduri keerasin puruks. Uus andur maksab 900.- Panin mingi Nissani oma, mis näitab aiateibaid, aga mootor läheb nüüd normaalselt soojaks.
Nii, vahetasin termostaadi uue vastu ja suurt midagi ei paranenud. Kui väikestel kiirustel pähe anda siis läheb osuti kuhugi keskele ära ja rohkem ka mitte. Normaalsel sõidul näitab umbes nii http://nagi.ee/photos/minenohh/11577547/ Ise mõtlen, et kas on mingi võimalus, et ma termostaadi sain valet pidi sisse panna? Seda sai panna küll kahte pidi, kuid oma loogika järgi polnud seal mingit vahet.
Samas lugesin service manualist välja sellise lause, nagu "Using a jumper wire attached to the wiring connector terminal, earth the sender wire on the engine" ja siis peaks osuti põhja kargama. Tahaks selle läbi proovida, aga ma tahaks teada mida ma kuhu pean ühendama selle lause järgi. Mida tähendab "wiring connector terminal?"
Andke õpetussõnu
Kui temp. anduri külge läheb üks juhe,lühista see korra mootori vastu. Kui osuti põhja kargab on näidik korras. Sel juhul kontrolli andurit. Külmalt peaks takistus suurem olema.
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 367 korda
- Kontakt:
kas muidu ventilaatori viskab tööle, kui tükk aega kohapeal käiata. (transalpil on ju ventikas?)
tavaliselt Hondadel näitabki alla poole.Kui poolepeale läheb peaks vendi tööle võtma...
http://www.motard.ee/
Ventilaatorit pole ma kordagi käimas näinud. Ilmselt pole olnud ka põhjust, sest üle poole pole osuti kunagi minu käes läinud.
Sama lugu ka siinpool. Maanteel sõites jõuab seier vaevu teise kriipsuni seal vasakul, samas töristades vaikselt liigub küll üle keskmise ja tõmbab ka ventika tööle.
Artikkel mis ma netist leidsin selle kohta
The temperature gauge of the Transalp is just for guessing: On some bikes it will rise on riding, but on most it hardly moves from the left position in normal conditions. Some people therefore find it necessary to install a digital oil temperature gauge on their bikes, as available from Conrad or Götz. The sensor is installed instead of the oil draining screw (14 x 1.5). Anyway, most people develop a feeling about the engine temperature.
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 367 korda
- Kontakt:
ventilaator ei lähe käima selle järgi, mis näidu peal on. et kui kaua kohapeal käiata, siis peaks ikkagi ventika tööle saama.
kui näidik paneb villast, siis on tõesti võibolla mõtet asendada see mõne aftermarket omaga.
neid andureid saab kõiki Streetmoto kaudu tellida:
http://www.kosoeurope.com/shop/index.php
võimalik mõõta igasuguseid temperatuure, pannes oma anduri mõne lõdviku vahele (üleminekuga) jne...
Täna siis üritasin venti käima saada. Panin käima, lasin u. minuti tühikäigul käia ja siis hoidsin ise pöördeid nii 2000 ja 4000 vahel. Läks mingi 10-14min ja näidik tõusis skaalal mingi 60-70% peale ja vent hakkas tööle. Siis lasin vendil ära käia ja proovisin, kas ta tühikäigul käies ka tööle hakkab. Hakkas.
Mu loogika ütleb niipalju, et mingid andurid, näidik, termostaat ega ventilaator ei saa probleemi osalised olla. On mul õigus? Äkki peabki nii olema, et näidik läheb normaalse sõidu ajal vaevu skaala algusesse?
-
minenohh kirjutas:Täna siis üritasin venti käima saada. Panin käima, lasin u. minuti tühikäigul käia ja siis hoidsin ise pöördeid nii 2000 ja 4000 vahel. Läks mingi 10-14min ja näidik tõusis skaalal mingi 60-70% peale ja vent hakkas tööle. Siis lasin vendil ära käia ja proovisin, kas ta tühikäigul käies ka tööle hakkab. Hakkas.
Mu loogika ütleb niipalju, et mingid andurid, näidik, termostaat ega ventilaator ei saa probleemi osalised olla. On mul õigus? Äkki peabki nii olema, et näidik läheb normaalse sõidu ajal vaevu skaala algusesse?
Kõikidel Transalpidel, mida mina näinud olen, on temp. näidikuga sama lugu, nagu sinul.
Eelmise aasta Jõgevatreffi paraadil ei läinud minu tsiklil ventilaator tööle - siis nägin esimest korda, kuidas temp. näidik läks punasesse ja jahutusvedelik keema!
No siis järelikult peabki nii olema ja põdemiseks pole mul põhjust. Aitäh!
-
minenohh kirjutas:No siis järelikult peabki nii olema ja põdemiseks pole mul põhjust. Aitäh!
Ära sa jumalaeest põe ! Lase edasi ja kõik on korras!!!
-
- Tsikkel: Honda VFR 1200 X Crosstourer
mul varaderol maantesõidul kogu aeg esimese triibu juures aga linnasõidul on seier keskel ja ven toimib super hästi.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.