Tsikliralli "Tunne kodumaad"

Kasutaja avatar

Teema algataja
sang

Re: Tsikliralli "Tunne kodumaad"

Lugemata postitus Postitas sang »

Suur tänu testisõidu eest!

Küsiks kohe kriitika kohta täpsustavaid küsimusi:

Kui pikk tuli praegu punktide vaheline sõit? Mis selle distantsi suurusjärk pigem võiks olla? Oskate ehk öelda ka mingeid keskmisi kiirusi punktide läbimisel?

Kas raja loomisel eelistasid kruusateid? Kas see osa kontseptsioonist töötas, et sai puutagustel teedel ohtralt sõidetud ja mõnusalt oksendamiseni kruusa küntud? Või pigem läks võimalikult kiireks punktist punkti nühkamiseks ära?

Kas tekkis ehk mõte lisaks GPSi logile punkti registreerimiseks?

Kas need pärandkultuuri ja muististe punktid olid üldiselt ka sisukad ja maamärgilised ehk neid saab suht okeilt tuvastada maastikul?

Kas ehk tekkis mingit ideed, kuidas paberkaardi kasutaja jaoks osalemist lihtsamaks teha?

Edasise arengu suhtes olen ma praegu ausaltöelda kerges ummikus. Kui punktide vahel peaks olema oluliselt väiksem kui praegu, siis tuleb kas :

• produtseerida oluliselt rohkem punkte;
  • leida punkte vaid piiratud alalt, mitte üle Eesti;
  • lasta osalejatel endal määrata rohkem punkte.

Ükski neist variantidest ei ole üksiseisvana väga hea lahendus. Tuleb mõelda veel mingit kombinatsiooni. Mu mõtted tiirlevad praegu selle ümber, et kui määraks ikka suvalised punktid (krt, ma ikka ei saa sellest sundmõttest lahti :)) ja osalejad leiaksid sellest punktist mingi diameetri ulatuses võimalikult rohkem (või siis määratud ülempiiri jagu) muistisepunkte. Paraku teeks see mitte-GPSi kasutajatele osalemise veel vähemhuvitavamaks, kuna peaks eelnevalt tugevalt kaarditööd tegema.

Lisaks on veel kaks küsimust, mis mind natuke painavad. Esiteks, milline punkti (või laiemalt, osalemise) registreerimise süsteem oleks kõige sobilikum? Või lihtsalt produtseerida pajatäie punkte, mida rahvas käiks vaatamas ja saaks sellest käimisest kogu motivatsiooni? Sellega loeks küll selle võistluse ses mõttes ebaõnnestunud ideeks, et inimesed lihtsalt sõidaksid aegajalt niisama ringi, nagu ennegi.

Teine küsimus aga on, et kas on üldse piisavalt huvilisi selle teema vastu või on lihtsalt kehva nädalavahetus sellise ürituse testimiseks? Kas lisaks kahele praktilise kogemusega härrasmehele oleks veel tsikliste, kes ise kavatseks neid punkte otsida? Kas on mõtet seda teemat veel arendada?

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Üritused”