LUKKU
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
LUKKU
kuna teine teema lukus siis postitan uue.
paar muret siis 1994 aasta aprilia rs 125 ga
viimase aasta jooksul lõpetab koostöö/läheb katki juba teine starter
kas vigased starterid või viga milleski muus ???
küünal sureb ära
?? küünlaks siis BR8ES ja peaks olema õige,
säde on / ei ole , tuleb ja läheb nii nagu ise tahab , eile päeval proovisin "käivitada" ei kippu ega kõppu peale pikka uurimist avastasin et üks juhe lahti ,panin juhtme sinna kus olema peab ei miskit lükka või tõmba sädet ei ole , proovisin ühte teist küünalt sama lugu - vaikus. võtsin teise tsikli pealt küünla kuna olin kindel et sel on säde, panin peale - toimis kindluse mõttes proovisin ka uut just ostetud küünalt -toimis. täna üritades "käivitada" ei õnnestund , aimates viga kiskusin maha küünla ja vaatasin kas sädet on - EI OLE
nu kurat ja põrgu kuhu ta nüüd siis öösel sealt garaasist põgenes
kasutasin sama tehnikat mida eelneval päeval [proovisin ka teisi küünlaid ] aga tulemus oli suur ümmargune - 0 !
loobusin ja tulin targematelt nõu küsima
ette tänades

Re: aprilia rs 125 MURE ???
Vaata kuidas on lugu süütepooliga äkki see jukerdab. Mul oli kunagi sama lugu yamaha viragoga kord oli säde ja kord ei olnud.
täna sai kõik võimalikud ühendused/pistikud/lülitid kontrollitud ja puhastatud aga ei miskit
oskate äkki öelda kas mõne teise aparaadi süütepoolega annaks kontrollida kas on selle viga , uus on suht kirves üle 3 kilo , 8O

eks sa küsi tutavatelt mõnda 125-e oma pealmine on see et ta 12v sul kui su rs on 12v süsteemiga
Ma küsiks kohe juurde, et mis võib põhjustada küünalde ja süütepoolide hävitamist? Mul ka sama jama, et sädet nagu vahepeal pole, aga ma nüüd avastasin, et kui pikalt lükata(ma ei tea kas siis küünal või süütepool läheb soojaks või midagi) siis läheb käima, ja kui korra juba käima läheb siis töötab perfektselt, kuni mootor jälle maha jahtub. Süütepool sai ka hiljuti ää vahetatud ja uus küünal töötab kuskil 2 päeva.
Rattaks KTM EXC 125
täna siis suurest igavusest sai proovitud et äkki ikka saab eluvaimu sisse tsiklile.
- nii - küünal maha - käik sisse - tõukame - vaaikus - sädet pole
küünal peale - käik sisse - tõukame - juuhuu it works
nüüd ei saagi aru mis toimub , täielik müstika on see tsikel

-
- Tsikkel: Mõni Ducati
- Tänatud: 94 korda
- Kontakt:
Sa ei oska sädet kontrollida järelikult, otsi ikka ilus puhas koht kus küünal massi saaks mitte aprilia värvitud ja tihenditega isoleeritud silindripea küljest.
--DogFood-- kirjutas:Sa ei oska sädet kontrollida järelikult, otsi ikka ilus puhas koht kus küünal massi saaks mitte aprilia värvitud ja tihenditega isoleeritud silindripea küljest.
ei otsigi silindripea küljest seda sädet , ilusa ja puhta raami pealt ikka.

--DogFood-- kirjutas:Sa ei oska sädet kontrollida järelikult, otsi ikka ilus puhas koht kus küünal massi saaks mitte aprilia värvitud ja tihenditega isoleeritud silindripea küljest.
Mis vahet seal on, silinder on ju 4 tikkpoldiga mootori külge kinnitatud
-
- Tsikkel: Oli Aprilia RS 125
Mul samamoodi, et pikalt pean lükkama kui tahan külmalt tööle saada. Kuna nüüd starter töötab, saan starterist ilusti tööle
Artemide kirjutas:Ma küsiks kohe juurde, et mis võib põhjustada küünalde ja süütepoolide hävitamist? Mul ka sama jama, et sädet nagu vahepeal pole, aga ma nüüd avastasin, et kui pikalt lükata(ma ei tea kas siis küünal või süütepool läheb soojaks või midagi) siis läheb käima, ja kui korra juba käima läheb siis töötab perfektselt, kuni mootor jälle maha jahtub. Süütepool sai ka hiljuti ää vahetatud ja uus küünal töötab kuskil 2 päeva.
Rattaks KTM EXC 125
Pole ise küll pikka aega 125-sega sõitnud, kuid justnimelt sellest ajast mäletan vanema-targema ratturi hoiatust, et kui raadiohäirete summuteid on nii piibus kui ka küünlas, siis kipub elektri- ja eriti süütesüsteemile põntsu panema. Osadel küünaldel on oma sisseehitatud raadiohäirete summuti, samas kui reeglina on need ikka piipudes. Kui aga osava leiutamise tulemusena mõlemas olema saab, siis süütesüsteemile liiga suur takistus ületamiseks.
See on muidugi jutuks oleva mureallika leidmisel wildguess aga ehk on abiks.
-
- Tsikkel: Mõni Ducati
- Tänatud: 94 korda
- Kontakt:
Artemide kirjutas:--DogFood-- kirjutas:Sa ei oska sädet kontrollida järelikult, otsi ikka ilus puhas koht kus küünal massi saaks mitte aprilia värvitud ja tihenditega isoleeritud silindripea küljest.
Mis vahet seal on, silinder on ju 4 tikkpoldiga mootori külge kinnitatud
Aga silindripea on värvitud
ühesõnaga - starter remonditud -töötab , relee uus - töötab , süütepool - töötab , küünal uus - töötab --- aga sädet endiselt ei ole ???
aparaadi eelmine omanik soovitas kontrollida , ja ma tsiteerin : " vaata hooratas üle selles võib ka viga olla , tal seal mingid magnetid küljes ja need kippuvad ära pragunema "
hetkel olen mõneks ajast garaasist ja aparaadist üsna kaugel ja ei sa midagi vaadata aga oskate äkki siis selgitatda et mis kuradi magnetid ja kas selles võib asi olla ??
või ikka kuskilt mujalt viga otsida ??

-
- Tsikkel: God DAMN 950 Seiklus
- Tänanud: 125 korda
- Tänatud: 62 korda
Hooratas nende Rotax 123 mootori peamine mure. Kuna väga palju nende ehitusest ei tea, siis ei hakka siin mingit teooriat ajama. Tean lihtsalt, et pragunevad seestpoolt ära. Enda tsiklil vahetasin ka selle ära. Iseasi on see, et kust seda enam saada. Mina sain enda omale ühe paugu pannud tsiklilt.
soome tsiklilammarites on palju 125 seid
ntx
http://purkuosat.net/

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.