600 sed tänava enduurod?

Kasutaja avatar

sang

Re: 600 sed tänava enduurod?

Lugemata postitus Postitas sang »

Kui sinu tingimuseks on, et...

Plaanis sõita igalpool ,nii metsas,mülkas,asfaldil

...ja sa tõesti soovid sõita nii Tartu-Tallinn otsa kui ka mudas askeldada, siis osta kaks tsiklit. Ausõna, ei ole olemas sellist motikat, mis sobiks mõlemasse kohta nii, et sa ei peaks tegema olulisi kompromisse. Väga paljud (k.a. ma ise) on selle tee läbi käinud, ostnud kõigepealt "igale poole sobiva" maantee-enduuroka ja proovinud seda ka mutta uputada, olgu siis mudeliks KLR, XT, XR, LC4 vms. Ja siis on selgunud, et kui ikka tahad korralikult mülkas käia, pead ostma kerge enduuro, millega pole midagi maanteel teha ja kui tahad eelkõige kõvemal pinnal (kruus/asfalt) nühkatada, siis osta selleks otstarbeks sobiv pill. Sinu pakutud loetelus ongi selleks sobilikud tsiklid.

Kui aga sinu pakutud variantide hulgast valida, siis ma seaks kriteeriumiks esiteks pritsungi olemasolu (kas mõni neist on veel karpaga?) ja teiseks vaataks järelturul liikuva lisavarustuse valiku suurust (suurem tuuleklaas, kohvrid-kotid jm pudi-padi). Ja isikliku maitse-eelistusena vaataks pigem 2-pütalisi mootoreid, kuna nende käik on ühtlasem ja seega on linnas-maanteel sõit kuidagi sujuvam, rahulikum (see on mu enda isiklike kogemuste põhjal tekkinud arvamus, mis ei ole viimase instantsi tõde). Antud valikust kiikaks eelkõige Transalpi ja V-stromi, ehk ka KLE-d. Kui ostad uut või peaaegu uut, siis tasuks uurida ka raha eest saadava lisavarustuse hulka. Näiteks on Eesti kliimas oluline soojendusega rutskad, samuti on hoolduse seisukohalt hea keskhargi olemasolu. Kui soov on tõsine, on ainus õige ostmise meetod on kõigi tsiklite läbiistumine poodides ning arutelu müüjaga teemal kui palju lisavarustust hinna sisse mahub.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”