Valutavad põlved
Moderaator: Moded
Re: Valutavad põlved
Jep sama siin, MRT on asja nimi Mustamel teevad, 12oo EEK ja asi teada hoobilt, saad lausa Raudsepa allkirjaga diagnoosi kaasa kui veab 8- )
Glükosamiini ei sööda eraldi soovitav koos kontroidoniiniga(tekitab ka liigesvedeliku) +EPA alates 300mg/per kapslis..lisaks vit, mineraalide talvine kuur(soovitav mittesünteetiline-see jura imendub 25% aint)
Valutavatele põlvedele on abiks külmaravi, see on muu kui õues külmetamine..lisaks liigest elustavad harjutused, põlvetoed päevasel ajal, piisav söömine s.h. seda millest koosned ehk valku
Külmaravis saan aidata..valust saad kindlasti lahti..põhjust ei pruugi ära võtta..kogemusi raskejõustikust...
Jõudu sulle siis.. Midagi väita nii kindlalt oma teadmiste ja teise inimese teadmatuse kohta on ikka äärmine enesekindlus. Loodan, et sa oma töös nii kindlaid teadmisi ei kasuta ja oled ikka inimene, kes ka vahel kahtleb milleski. Inimene on ju ekslik või see ei kehti arstionude kohta!
Ma tahan näha inimest kes laseks noaga enda kallale oma teadmistes ebakindlat ja kahtlevat kirurgi?
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
oma kogemus MRT-st
möödunud hooajast kaks!! põlvevigastust. mõlemal jalal sama jama (üks juunis, teine novembris). sidemete rebestus. esimesel MRT tulemusel selgelt näha sideme katkemine. teisel korral näitab kompuuter et kõik korras.....kuigi ei olnud korras, sest põlv käis niks naks liigesest välja.
võta nüüd kinni mis nüüd siis õige. esimese vigastuse uuringutulemus näitas et on vaja minna lõikusele. teise, sarnase vigastuse pilt ütleb et ei ole vajadust.
tegelikult oli pildi järgi korras põlve ravi ja taastumine palju vaevalisem ja valusam.
seega peaksin nüüd märtsis minema lõikusele kuigi ise tunnen et põlv väga hästi toimib ja ei valuta ka.
üks arst ütleb et peaks minema lõikusele sest pilt näitab. teisel juhul pilt ei näita midagi ja arst (teine arst, mitte sama kes esimest põlve vaatas) ja lõikama ei pea.
ma arvan et ma ei lähe lõikama kui ise nagu ei tunne miskit häda.
Vot nüüd siinkohal ongi kaks erinevat uuringutulemust ja kahe erineva arsti suhtumine. Ja mina loll siin teaduse ja medtehnika imede vahepeal, kes siiski ei oska otsustada mida teha.
kas lööön käega või lähen hoopis mõne posija juurde kes käe põlvele paneb? täitsa kreisi olukord!
kokkuvõtteks! ei ole olemas 100% kindlat tehnoloogiat ( nt.MRT) ja 100% kindlat raviviisi ja samtui ei ole oelmas 100% kõiketeadvat ja oskajat ravijat. olgu see siis alternatiivravitseja või kümne diplomiga pärjatud tohter. eksimise tõenäosus on meditsiinis täna veel suhteliselt suur ja seda just tavataseme puhul. kui ikka võtta appi 10 MRT-d ja samaplaju tohtreid vastava tasemega, siis ka see diagnoosi täpsus sinna saja prossa lähedale küünib.
nagu iga inimloom on erinev, nii on ka ravitsejate ning motomehhaanikute tase kõikuv. seinast seina. enamus nendest pole sündinud kõiketaedjaks ja oskajaks. diagnoosimine ongi üks tänamatu töö nagu ilmaennustajalgi. üks kahest ennustajast ikka täppi paneb. esimene ütleb et homme sajab ja teine et ei saja. seega see viimane on oskajam ja kõiketeadjam kui ei hakanudki sadama?. ülehomme millegi pärast see viimane sell pani mööda. hakkas sadama...keda siis nüüd uskuda???
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Mõtetu vaidlus. Tohtrite hulgas on samasuguseid pohuiste nagu ka mehaanikute hulgas- mehaaniku ametinimetus ei tähenda automaatselt head spetsialisti, sama arstidega, kelle hulgas on lambapäid täpselt sama palju kui harjumaa keskmine ette näeb. Nende hulgas näitena brigaad, kes mu lülisamba kompressioonmurru diagnoosisid põrutuseks, abikaasa meningiidi gripiks (NB! Mina, kel pole arstiteadusest aimugi, panin diagnoosi ja sundisin arste tegema vastavad analüüsid!), sõbra viimase astme vähkkasvaja kopsupõletikuks ning lähisugulase kaugele arenenud alzhaimerist tingitud liikumisraskused jäsemete veresoonte ummistuseks. Positiivselt poolelt on tuua vähemalt samapalju näiteid, kus HEAD arstid on eksimatult pannud keerulisi diagnoose- ehk üksainus näide- ränk põlvevalu, mille põhjuseks oli tegelikult varbaluust eraldunud luukild, mis kiirgas valu põlve. Diagnoos poole tunniga. Jutu mõte see, et ärge laiendage kogemusi paari lambapeaga kõikidele tohtritele!
Alternatiiv- ja rahvameditsiinil on raudselt oma koht, aga seda teatud piirini. Teemasse kah- liigesevalu vastu võib proovida surnumere soola kompresse, vanne või ka enne sauna soola ja mee seguga sisse määrimist. Usun, et ükski meedik ei oska sellest midagi head arvata, aga raisk aitab Valutava liigese maharahustamiseks on üks hää vahend Desco Vital geel. Loomulikult- kumbki neist ei asenda MRT-d ja nuga. Need viimased on siis isiklikud kogemused ja nende tõhususe üle kellegagi vaidlema ei kavatse hakata.
-
- Tsikkel: VN 1500 / tl1000R
- Kontakt:
breva kirjutas:Jõudu sulle siis.. Midagi väita nii kindlalt oma teadmiste ja teise inimese teadmatuse kohta on ikka äärmine enesekindlus. Loodan, et sa oma töös nii kindlaid teadmisi ei kasuta ja oled ikka inimene, kes ka vahel kahtleb milleski. Inimene on ju ekslik või see ei kehti arstionude kohta!
Ma tahan näha inimest kes laseks noaga enda kallale oma teadmistes ebakindlat ja kahtlevat kirurgi?
Kõige suuremad ohutegurid siinses maailmas ongi need enesekindlad lollpead, kes end maailmatargaks ja võimsaks peavad. Seda võib näha meie igapäevaliikluses ja riigijuhtimises ja samuti meditsiinis. Võta klapid silme eest ära ja vaata maailmas toimuvat erapooletu pilguga, mitte läbi oma vildaka ego prisma, siis näed ka, mis siinse muna peal viltu on
Aga muidugi "respekt" enesekindlale mehele, kes konkreetset kogemust omamata teise maha teeb
Lisaks ortopeedile ja kirurgile jne on olemas ka füsioterapeut! Mina olen eluaeg operatsiooni ikka viimaseks abinõuks pidanud. Olen näinud ka kahte jalgpalli väravavahti, kes mõlemad saanud lahti oma põlve tagumisest ristati sidemest. Mõlemad mehed mängivad täna meistriliigas (eestis) ja kummagi põlve pole lõigatud!!! inimest hoiavad koos/püsti lihased!
Aga eks alati ole inimesi, kes esimese hooga tahavad end lasta ribadeks lõikud ja ka neid, kes aint tablette sööks ja kindlasti on veel ka kolmas ja neljas sort inimesi.
-
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
No läkski andmiseks, polegi ammu korralikku kaklust saanud Tige Päkapikk- võibolla tingis terava vastuse sinu postitusele see, et (vähemalt minule) tundus sinu esmapostitus üsna sarnane igapäevaselt telest kuuldud "juhtivad teadlased läänemaailmas on idamaade tarkustele tuginedes välja töötanud soodaefekti- ja kashmiiri proteiinidega hüper vedeliku, mis lahendab 7 teie probleemi ja mille toimet kiidavad tuhanded ja on kinnitust leidnud sõltumatus vedelike testimise laboratooriumis". Räägi lähemalt mille vastu abi said, mida tehti, kaua ravi kestis ja kui tead, siis mõne sõnaga ka arsti taustast.
Mul üks sugulane käis oma põlvega aasta tagasi miski idamaa meetoditega raviva doktrori juures ja sai oma valust vähemalt ajutiselt lahti(aasta on juba möödas). Ma täpselt ei tea, mis tehti, aga tundub, et ilmselt aitas.
Sõber käis põlveopil. Saab vist kah ilmselt valust lahti. Vähemalt ta ütles, et valutab nüüd vähem. Ta mängib võrkpalli. Ennem oppi oli põlv nii pees, et mängida ei saanud. Nüüd saab.
Kui mul põlv valutaks, siis läheks ilmselt alguses opile mõne Euroopas õppinud arsti juurde. Kui see ei aita, siis vaataks alles, mis idamaa arstid teha oskavad. See idamaa värk tundub kohati kahtlane, aga kindlasti on ka seal häid arste(paremaid kui euroopas).
Mul endal on palju halbu kogemusi erinevate nii öelda Euroopa arstidega. Paar head kogemust on kah. Õnneks perearst on mul väga hea. Kui ühe arsti juures targemaks ei saa, siis ta saadab teise juurde.
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Poetan ka sõna teemasse kuna olude sunnil olen tohtritega natuke liiga palju kokku puutunud. Enamiku osas kehtib Mella poolt väidetud olukord: tohter on nagu Eesti Politsei, kes lihtsalt fikseerib olukorra paberil kui sa talle kõik ette-taha ära teed. Ütled, millised sümptomid ja millele need võiks viidata ja siis pakud ise, mis viga võiks olla. Eesti Politsei on samamoodi: ütled, milline kuritegu sooritati, pead välja uurima, kes tegi ja andma neile pildid ja videod - siis vormistatakse paber aga kindel pole veel seegi, kas kättesaamise korral vargaga midagi juhtub, sest ilmselt ei suudeta IKKA tõestada tema osalust sündmusega. Näiteks ühel võistlusel kukkusin nii, et reie tagaküljel olev lihas rebenes lahti kinnitusest maakeeli öelduna p***e küljest. Tulemuseks oli see, et jalga enam liigutada ei saanud ja "kõlkus" ta mul küljes tilla-tolla. Abibrigaad jõudis, tiris mu autosse ja küsis, mis viga. Ütlesin siis, et tahtmatu spagaadi tegin olude sunnil ja nüüd lihas või sidemed või mis iganes puruks (mitte ainult venitatud). Selle peale kõlas vastus: me pole enne sellise asjaga kokku puutunud, äkki oskate öelda, ms me tegema peaks teiega. No tere tali. Peale pandi hunnikus jääd ja vändati tuimestav süst - sellega asi piirduski. Juhtus asi 2006 sügisel ja aasta aega ei saanud ühtki jooksusammu teha ning tänagi normaalselt joosta ei saa, sest pole vasakul jäsemel korrektselt töötavat lihaste/sidemete komplekti, mis jalga tagant "tõstaks".
Aga ÕNNEKS - on ka erandeid, kes paraku on tänu pühendumisele ülihõivatud või kõrge tasuga. Kuna mina olen oma elus kokku puutunud suurel hulgal silmaarstidega, siis on maamuna peal minu jaoks ainult üks arst, kes teab minu õnnetuse/operatsioonide ajalugu ja seeläbi saab ainult tema mind aidata kui peaks järjekordne häda tekkima. Ühegi uue inimsese vastu minul usaldust ei ole ja no kõigepealt peaksin rääkima 2 tundi histooriat, kuidas juhtus, mida üritati teha, mida tegelikult tehti ja et mul silmas Moskva eksperimentaaltehases valmistatud detailid, mis katsepartiiks jäidki ja neid enam 10 aastat tootmises ei ole. Iga arst, kes mu silma vaatab näeb seal enda jaoks ilmset õudust nagu mina teeninduses, kui sinna satuks 1993-nda aasta GSX-F, mida on tuunitud tollal kõige vingemate vahenditega aga nüüd ei ole neid saada ja remontida tõenäoliselt pole millegi muu kui oma fantaasiaviljadega.
Pikk jutt - s***t jutt. Minu soovitus ihuhädade puhul on nagu tsiklite tehniliste lahenduste poolelgi. Püüa loogiliselt mõelda, mis võiks põhjustada ihuhäda ja vastavalt sellele tuleb hakata mõtlema ravi peale. Lõikus võiks jääda alles hilisemaks alternatiiviks, kui miski muu ei mõju...
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
brevale:
niiet minu arvamus saigi kinnitust - nii sina, kui ka meditsiin on eksimatu ja kirurg ei kahtle kunagi oma tegemistes !
Nendesse väljaõppinud "euroopa" meedikute kohta oskan ma vaid üht arvata.. kui muuks ei saanud, siis meditsiini ikka õppima
Selline jutt ajab lausa oksele. Ma väga loodan, et sa kunagi ei pea haiglasse sattuma või muul moel "euroopa" kobakäppade ja "lollide keevitajate" hoole alla jääma. Arvestades Sinu hobi, on need väljaütlemised väga julged.
ee..artroskoopia/päevakirurgia on meil väga kõrgel tasemel, kui mul sportlasena op oli hüppeliigesel siis uurisin seda asja väääga põhjalikult Pioneerid siis Meitern ja Annus, Rahu Tavainimesi võtavad ka vastu Artrosport kliinikus..muidugi nende tase on selline et tavaline inimene ei saa aru nende tööviisist(sellest oli eelpool juttu) opi ajal nad ehk saaksid arsti ja arsti vahel vahet teha
Toon enda kogemuse arsti ja arsti vahest lihtsa näite varal mis elust enesest. Väike plekimõlkimine, ühel noorel naisterahval rangluu murd, Vanem soliidne kirurg lahastas ja saatis kodusele ravile, et rautselt kasvab ise kinni, ei mingit muret kindla peale..krt jäi kripeldama sai käidud teise arsti jutul, kah kogenud ja nimega..no arvas ka, et pole vaja opi teha..ja nädal veel möödas, siis läks veel kolmanda juurde kes rahustas lõplikultt maha oli naisarst/ortopeed, nimekas selline Pelgulinna Haiglast..2 cm punn naha all püsti ja valud mis-sugused veel, millal krt see kokku kavab..
No siis nagu puht juhuslikult sai kuuldud ühest mustamäe haigla ülikõvast kirurgist(hiljem sai tunda mehe nö. jumalikust kui seal haiglas ringi liikus 30 ees ootavat patsiendi vaatavad tõsiselt alt ülesse kes seal inimesi lapib..üks sõber oli sama hädaga saanud abi, jama aint et mingi nimiga ei saa vastuvõtule, 3 nädalat esimene aeg see ka suure vingumise peale..no sai netist ta era mail otsitud ja ime, ime vastas 20min pärast et vaatab homme läbi, no sai käidud ja ütles, et ee vaja kohe op teha saab korda, no ja paari päeva pärast tehti ära ja oligi asi "unustatud" .. siit moraal, kuula erinevate inimeste arvamust ..
-
hary kirjutas:ee..artroskoopia/päevakirurgia on meil väga kõrgel tasemel, kui mul sportlasena op oli hüppeliigesel siis uurisin seda asja väääga põhjalikult Pioneerid siis Meitern ja Annus, Rahu Tavainimesi võtavad ka vastu Artrosport kliinikus..muidugi nende tase on selline et tavaline inimene ei saa aru nende tööviisist(sellest oli eelpool juttu) opi ajal nad ehk saaksid arsti ja arsti vahel vahet teha
Toon enda kogemuse arsti ja arsti vahest lihtsa näite varal mis elust enesest. Väike plekimõlkimine, ühel noorel naisterahval rangluu murd, Vanem soliidne kirurg lahastas ja saatis kodusele ravile, et rautselt kasvab ise kinni, ei mingit muret kindla peale..krt jäi kripeldama sai käidud teise arsti jutul, kah kogenud ja nimega..no arvas ka, et pole vaja opi teha..ja nädal veel möödas, siis läks veel kolmanda juurde kes rahustas lõplikultt maha oli naisarst/ortopeed, nimekas selline Pelgulinna Haiglast..2 cm punn naha all püsti ja valud mis-sugused veel, millal krt see kokku kavab..
No siis nagu puht juhuslikult sai kuuldud ühest mustamäe haigla ülikõvast kirurgist(hiljem sai tunda mehe nö. jumalikust kui seal haiglas ringi liikus 30 ees ootavat patsiendi vaatavad tõsiselt alt ülessekes seal inimesi lapib..üks sõber oli sama hädaga saanud abi, jama aint et mingi nimiga ei saa vastuvõtule, 3 nädalat esimene aeg see ka suure vingumise peale..no sai netist ta era mail otsitud ja ime, ime vastas 20min pärast et vaatab homme läbi, no sai käidud ja ütles, et ee vaja kohe op teha saab korda, no ja paari päeva pärast tehti ära ja oligi asi "unustatud" .. siit moraal, kuula erinevate inimeste arvamust ..
ee..ma ei saand nüüd küll väga su jutust aru,paned nagu napalm juba
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Põlvevalu on kummaline asi. Juhtus mul ka kunagi. Tattninana sai Hibiinides suusamatkal käidud. Mina kaalusin vast mingi 45-50 kilo. Kott algselt peaaegu 30 (mul olid kuivained, seega asi ajas läks kergemaks). Resultaat oli peale matka põlvede raksumine ja põlvevalu perioodidena, mis sõjaväes küll leebus, aga aegajalt ikkagi hull oli. Jalgrattaga lasi sõita ca 30 kilti, siis oli amba. Ega ma muidugi ei jätnud, nii palju, kui kannatas, ikka liikusin. Kestis jant kuni läksin peale kroonut jalgrattarallile (122 km toona). Viimased 50 kilomeetrit väntasin läbi, silm märg ja nutuvõru suu ümber. Järgmisel päeval oli tsikliga sõita sünge, paremat jalga liigutada suurt ei saanud, foori all olid piinarikkad momendid. Aga point on selles, et 3 päevaga läks valu üle ja tagasi enam ei tulnudki! Nüüd möödas sellest üle 20 aasta. Mõni närv oli kuskil vahel, või mis - siiamaani ei tea.
Mõne aasta eest, jälle rattarallil, panin üle pea. Õlg sai pihta (murdu polnud), mingid närvid ka. Käest kadus jõud, keskmised sõrmed olid pidevalt krampis, tsikli gaasikeeramine oli päris valus ja väsitav asi.
Probleem hakkas lahenema, kui sulgpalli mängima hakkasin. Algul oli sigavalus, õlast ei saanud käsi liikuma. Nüüd aga on unustatudki.
Mis ma selle pika jutuga öelda tahan, on see, et traumade järel taastumiseks pole paremat asja, kui VÕIMLEMINE. Eriti, kui seda juhatab oskaja. See on uskumatult tõhus asi ja meeldiv alternatiiv tablettidele. Kusjuures sellega on vist nõus nii pärismeditsiin, kui alternatiivne.
Vaidluses alternatiiv VS. pärismeditsiin, ma ei sekku. Kõik inimestes kinni. Olen näinud uskumatult lolle arste. Ja ka väga asjalikke.
Ja kasutuid "alternatiive". Ja vist ka kasulikke, ehkki tihti kahtlustan platseebo-efekti. Isiklikult pole neilt abi saanud, ilmselt just skepsise tõttu - siis ei tööta ka platseebo ju. Nõus sellega, et eelkõige tuleb püüda end ise aidata.
-
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
Vanarahva tarkus ütleb ka, et tööhobust ravib kõige paremini töö!
-
- Tsikkel: Aprilia Pegaso 650
Aastaid 20 või umbes nii tagasi sai tsikkliga kobarasse pandud. Põlved valutasid ja sai kirurgi jutule mindud. Kirurgi arvamus oli, et mingi pisivigastus, selle kohapeal kust põlved valutavad ei saa midagi katki olla, määri sportlase kreemi peale küll mööda läheb. 3-e kuu pärast andsid valud järgi. Kuniks 5 aastat tagasi parema põlve plokaadiga kiirabisse läksin. Peale oppi tuli kirurg ja teatas, et eemaldas 2 meniski tükki minu põlvest. Üks värske murd ja teine vanast ajast ning kõhre on perforeeritud.
Tänasel päeval käin jälle kirurgide vahet oma vasema põlvega. Miskit käib aeg-ajalt kõõluste vahele ja takistab jalal korralikult sirgu minemast.
Kui ikka põlved valutavad, siis ikka kirurgile MRT- d nõuda ja siis näha kas miskit puru või lihtsalt põrutus. Et taastusraviga ei maksa kohe kiirustama hakata. Enne tuleks selgeks teha mis viga.
Kui tsikkli mootorist kostub vastikut kolinat, siis ei sõida selleks edasi, et jõuda arusaamisele, et midagi on peetis.
aprill kirjutas:Kui tsikkli mootorist kostub vastikut kolinat, siis ei sõida selleks edasi, et jõuda arusaamisele, et midagi on peetis.
Iseeneselik paranemisvõime puudub tsiklil täiesti,-kahjuks!
Tatina Nõuka ajal vigastasin kukkudes vasakut põlve ja õlga.Elvas oli sellal üks venelasest kirurg,kes keelas mul igasuguse sportliku tegevuse.Sain soojendusi,tablette,võimlemist kuid valu tegid nad mitu head aastat.(seda aeg-ajalt tänaseni)Aastaid 5 tagasi hakkasin jälle intensiivsemalt sportima ja valud sagenesid.Külastasin perearsti kes saatis mu röntgeni.Põlvega asi selge,aga õlas ei leitud midagi.Perearst ütles,et olen simulant ja ei taha tööl käia! Vahetasin arsti ja tema saatis mind Maarjamõisa miskisse kompuutrisse.Võtsin töölt vabaks ja läksin määratud ajaks kohale.Istusin ja vaatasin kuidas valgeis kitleis inimesi minust mööda kõndis.Kellel lilled pihus,kes tuli tagasi torditükk näpus.Peale 20 min.ootamist püüdsin ühe mööduva valgekitli kinni.Näitasin saatelehte ja ütlesin ,et olen 20 min.oodanud-kaua veel?OOdake!Teiega tegeletakse!Kas asi oli mu needitud tagis,nöörsaabastes või oli minu nägu lihtsalt rõve-igatahes vaadati mind nagu saasta.Olles veel 20 min. oodanud,tõusin ja lahkusin.Kannan lihtsalt põlvesidet,määrin capsicam-iga ja olen ise hoolikam.Kui valutab kannatan ära.Ei taha ju minna härraste sünnipäevi rikkuma.
-
- Tsikkel: suzuki Bandit
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 7 korda
Ole õnelik et ei ela viljantis
Tegu ei ole naljaga,viljantis inimesed paluvad et saaks tartu maarjamõisa.
-
- Tsikkel: VN 1500 / tl1000R
- Kontakt:
Lcf666 kirjutas:Vahetasin arsti ja tema saatis mind Maarjamõisa miskisse kompuutrisse.Võtsin töölt vabaks ja läksin määratud ajaks kohale.Istusin ja vaatasin kuidas valgeis kitleis inimesi minust mööda kõndis.Kellel lilled pihus,kes tuli tagasi torditükk näpus.Peale 20 min.ootamist püüdsin ühe mööduva valgekitli kinni.Näitasin saatelehte ja ütlesin ,et olen 20 min.oodanud-kaua veel?OOdake!Teiega tegeletakse!Kas asi oli mu needitud tagis,nöörsaabastes või oli minu nägu lihtsalt rõve-igatahes vaadati mind nagu saasta.Olles veel 20 min. oodanud,tõusin ja lahkusin.Kannan lihtsalt põlvesidet,määrin capsicam-iga ja olen ise hoolikam.Kui valutab kannatan ära.Ei taha ju minna härraste sünnipäevi rikkuma.
Soovitan kindlasti uuesti minna. Värk selles, et ainult kompuuter näitabki sinu tegelikke vigastusi. Röntken on pullikaka. Harva, kui arstid raatsivad kedagi kompuutrisse saata.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 693 korda
- Tänatud: 455 korda
Mnjah..
Paraku tuleb kurbusega tunnistada, et Eestis leidub ikka veel kohti, kus :
a) patsient suri lahkamisel!
b)diagnoos selgus lahkamisel!
Rahvameditsiinist soovitaks taliujumist ning taruvaigu ja puskariõli tinktuuri!
tige päkapikk kirjutas:Soovitan kindlasti uuesti minna. Värk selles, et ainult kompuuter näitabki sinu tegelikke vigastusi. Röntken on pullikaka. Harva, kui arstid raatsivad kedagi kompuutrisse saata.
Toetan kahe käega. Kaks nädalat tagasi käisin ise põlve lõikusel. Varsti neli aastat vana pauk põlves. Röntgenid ei näidand, et miskit viga oleks. Kuna kolme aastaga pole nigu paremaks läind, võtsin sügisel jälle asja ette. Röntgen ei näidand jälle, siis too MRT tehti. Säält siis nähti, et menisk narmendab ja irdund tükid mujal liigese vahel krõbisevad. Tehti kiire, too artro-atro-whatevervoolikulõikus. Midagi see tohtrihärra seal kaapis ja lihvis, pahteldas. Käin juba täitsa otse ja enam justkui niipalju ei krõpsu. Vara muidugi väita veel, eks suvi näitab aga ju ikka paremaks sai.
̿̿ ̿ ̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ 8‰ - 1%
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
tige päkapikk kirjutas:Lcf666 kirjutas:Vahetasin arsti ja tema saatis mind Maarjamõisa miskisse kompuutrisse.Võtsin töölt vabaks ja läksin määratud ajaks kohale.Istusin ja vaatasin kuidas valgeis kitleis inimesi minust mööda kõndis.Kellel lilled pihus,kes tuli tagasi torditükk näpus.Peale 20 min.ootamist püüdsin ühe mööduva valgekitli kinni.Näitasin saatelehte ja ütlesin ,et olen 20 min.oodanud-kaua veel?OOdake!Teiega tegeletakse!Kas asi oli mu needitud tagis,nöörsaabastes või oli minu nägu lihtsalt rõve-igatahes vaadati mind nagu saasta.Olles veel 20 min. oodanud,tõusin ja lahkusin.Kannan lihtsalt põlvesidet,määrin capsicam-iga ja olen ise hoolikam.Kui valutab kannatan ära.Ei taha ju minna härraste sünnipäevi rikkuma.
Soovitan kindlasti uuesti minna. Värk selles, et ainult kompuuter näitabki sinu tegelikke vigastusi. Röntken on pullikaka. Harva, kui arstid raatsivad kedagi kompuutrisse saata.
Täiesti nõus. Igatahes tasub tagasi minna. Eriline ego peab ikka olema, et sind suunatakse haigekassa raha eest ca 3000 maksvale läbivaatusele ja siis ei raatsi natuke oodata. Meie ja kogemuste järgi ka mujal meditsiinis on ootamine lihtsalt paratamatu. Aga muidugi, kui rahakott puuga seljas võib ka erikohtlemist osta.
Siinkohal pean erladi tänusõnad ütlema Eldur Annuse suunas, kes töötab Spordimeditsiini keskuses. Üleeelmise suve õlatrauma sai eelmine suvi veel lisakolaka ja vasakut kätt ei saanud enam üldse tõsta. Sain suunamise MRT-sse, kus avastati mitme kõõluse rebend. Pandi aeg kirja opile, pidin küll 1,5 kuud ootama, aga nüüd opp tehtud, põhiline taastusravi ka tehtud ja käsi liigub. Ei usu et käe peale panijad ja muud nn. alternatiivmeditsiini ravijad oleks suutnud midagi teha. Kui on ikka traumaga või liigeste põletikulise kulumisega tegemist tuleb tavamaditsiini poole pöörduda.
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
ei ole see mrt 100% kindel midagi. pilt näitas et ok aga tegelt käis põlv välja nagu ise tahtis. ja arst ütleski et pilt alati ei näitagi...
Muidugi on see magnetresonantsuuring täna lihtinimesele kättesaadavaist parim. röntgen näitab ainult luukudet. pehmeid sidemeid seal ei näe.
Ole nii tuttav või sugulane kui tahad, arsti juures tuleb Eestis oma vastuvõtuaja kättejõudmist oodata ka siis kui ise oled õigeks ajaks kohale tulnud. Kõik sõltub eluliste asjaolude kokkulangemisest: mõne inimesega läheb kauem, vahel helistab kolm tükki järjest, vahel tahab õde selgitusi mingi temale tulnud patsiendi kõnega seoses. Järelikult on siin kannatlikkus kasuks St ma ei võta mingit leeri, lihtsalt kui häda on ja aeg reserveeritud, mine ikka kohale. Suurtes diagnostikakeskustes on õppind mehed, head riistad, kui vähegi võimalik, saadakse ikka diagnoosile pihta.
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
Begemot kirjutas:Ole õnelik et ei ela viljantis
![]()
Tegu ei ole naljaga,viljantis inimesed paluvad et saaks tartu maarjamõisa.
kuidas keegi. mul tegi parem põlv mitmeid aastaid häda ja lõpuks sai pöördutud õige arsti poole ja augustis tehtud see tunnine põlve op, mille käigus eemaldati liigese vahelt kõhretükid, katkised sidekoed jm sodi ja pärast neljatunnist voodispikutamist sai haiglast omal jalal ilma igasugu abivahenditeta minema kõnnitud. kuu aega hiljem sisuliselt unustatud, et üldse kunagi sai longatud .see põlv enam ei valuta
ei ütleks, et viljandis abi ei saaks.
Tere,
Et väga vildakaid arusaamu ei leviks, siis püüan ehk veel mõnda asja selgitada.
Siiralt muideks, soovides kõigile lugejatele ikka head, et nad meditsiini hammasrataste vahelt
ikka võitjana väljuksid, mitte püüdes kedagi ärritada!
Põhimõtteliselt on enamustes postitustes olemas arusaam, et milline uuring ja mida
justkui näitab, aga ei kajastu arusaama et ei ravita ju pilti, vaid ikkagi inimest.
See tähendab seda, et pilti kirjeldab(kõike mida ta seal näeb) radioloog(arstiks
õppinud, kuid inimesi mitteraviv spetsialist).
Nii nagu peegli ees seistes me näeme erinevusi, nii on ka "seespidistel uuringutel" indiviiditi
ja eati suured erinevused.
Ühelegi uuringule ei ole peale kirjutatud, et see või teine muutus on
nende või teiste vaevuste põhjuseks.
Siinkohal on paslik rääkida kõige olulisemast: arstikunstist.
See on oskus seostada/mitte seostada uuringutel/pildil kirjeldatud situatsiooni kaebustega/probleemiga/kliinilise leiuga.
Lisaks muidugi oskus valida parim(loe efektiivseim=säästlikum+kiireim) viis selle häda ravimiseks.
Selliseid oskusi ei ole võimalik õppida teoreetiliselt isegi mitte pikalt(6+5aastat) kestva arsti stuudiumi vältel,
need oskused saavad tekkida vaid kogemusega.
Kogemus tekib võimalikult suure hulga haigete ravimise käigus.
Minu sõnum on, et pealtnäha lihtsakoelised asjad ei ole alati nii üheselt võetavad kui eelpoolsetest postitustest mulje võiks jääda.
Mitte et ma tahaks asja keeruliseks teha või kuidagi hinda kruvida, lihtsalt inimese kui biolooglise materjaliga on asjad pisut keerulisemad kui mehaaniliste ja elektrooniliste asjadega.
P.S. Jään kindlaks ka enda varasemate postituste suurele tõenäosusele
Parimate soovidega
Ando
Lp.mx77.Olin selles osak. sellel hetkel ainus patsient.Kui erilise asjaolu tõttu(mida sünnipäev kindlasti on)sinu kohalolek isegi ei koti kedagi,siis selleks,et mitte ärrituda peab ego ikka täiesti puuduma!Sünnipäeva pidamine sellises asutuses patsientide aja,raha(pidin selleks puhuks töölt vabaks võtma)ja närvide arvelt ei ole sugugi normaalne!See näitab ebaprofesionaalset suhtumist töösse ja ka patsientidesse! P.S. Oleks mu ego nii kuradi suur,siis oleksin marssinud sinna ruumi(muideks oli uks mitu korda praokil ja see melu kostis toredasti minuni),trampind saabastega tordis ja kusnud lilledele!
Hakake nüüd kiiresti mind materdama,sõimake lameajuks ja öelge,et olen häbiks mootorratturitele ja kogu inimkonnaleV.A. Pronksiöölastele.(LOE:Keskerakonna valijatele)
Lcf666 kirjutas:Lp.mx77.Olin selles osak. sellel hetkel ainus patsient.Kui erilise asjaolu tõttu(mida sünnipäev kindlasti on)sinu kohalolek isegi ei koti kedagi,siis selleks,et mitte ärrituda peab ego ikka täiesti puuduma!Sünnipäeva pidamine sellises asutuses patsientide aja,raha(pidin selleks puhuks töölt vabaks võtma)ja närvide arvelt ei ole sugugi normaalne!See näitab ebaprofesionaalset suhtumist töösse ja ka patsientidesse!
P.S. Oleks mu ego nii kuradi suur,siis oleksin marssinud sinna ruumi(muideks oli uks mitu korda praokil ja see melu kostis toredasti minuni),trampind saabastega tordis ja kusnud lilledele!
Hakake nüüd kiiresti mind materdama,sõimake lameajuks ja öelge,et olen häbiks mootorratturitele ja kogu inimkonnaleV.A. Pronksiöölastele.(LOE:Keskerakonna valijatele)
A oli ju võimalus asjasse positiivselt ka suhtuda- miks ise rumalate inimeste tasemele laskuda, kui saab teisiti - näiteks oleks sa võinud ka sünnipäevalapsel kätt suruma minna ja torti võtta (vabandust, ma üldse ei ilgu, ise olen ka vahel äkiline, lihtsalt mõtlen, et töölt vabaks võtnud, siis sellise suhtumise peale jalga küll ei laseks, vaid pröökaks oma õigust taga nõuda. Õigust uuringule saada, muidugi mitte torditükile, seda mõtlesin
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.