Soome politsei piiras tsiklijõugu pidutsemiskohta

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

baltroon
Tsikkel: Sõber
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Re: Soome politsei piiras tsiklijõugu pidutsemiskohta

Lugemata postitus Postitas baltroon »

Aga mulle meeldivad need kommentaarid: http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?v=for ... 23201#form

Mingi vend on väga teadja!

:mrgreen:

ÄRGE HAKAKE JÄLLE HALAMA!
Kasutaja avatar

Märkö
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K5

Lugemata postitus Postitas Märkö »

piloot kirjutas:

Kokku võttes - kõik lambad, sõitke seenele... :mrgreen:

Aga võta siis kokku "kokkuvõttes!" - kõik lambad, sõitke seenele (togi) kõht läks tühjaks...närin tähti :ner:

kõrtsmikumolu
Tsikkel: HusaBerg
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kõrtsmikumolu »

No kui teemat kiivalt vaka all hoida, siis ei tasu ju väga pahandada ka kui Huugametsa Kolla teeb oma mc ja õmbleb need tähed ka vesti peale, või irvitab niisama teadmatusest mõne kombe või märgi üle.

bikefan
Tsikkel: VN1500 Nomad

Lugemata postitus Postitas bikefan »

Pihelgas kirjutas:
bikefan kirjutas:
Pihelgas kirjutas:

Julge, on küll ka Eestis klubisid, kel 1% rinnas.

Ei tea, kas ka teenitult? Julgen kahelda... :roll:

mind huvitab, miks sa selles kahtled?

Lähtusin lihtsalt lausest: that 99% of motorcyclists were law-abiding citizens, and the last one percent were outlaws (99% mootorratturitest on seadusi järgivad korralikud inimesed ja järelejäänud protsent on lindpriid ehk seadusega kaitsmatud.) Ühesõnaga, kui mõni rull linnas 200 kihutab ja ennast seadustest kõrgemaks peab või mõni kuskil üritusel kellegi tati veriseks lööb ning seejärel endale 1% embleemi õmbleb, siis tõenäoliselt on ta asja valesti tõlgendand või pinnapealselt süübinud märgi sünniloose ja tegelikule tähendusele, aga jumala pärast - las teeb seda... Iseasi kuidas ta välisriikides mõnel suuremal kogunemisel seda märki kannab.

Mis veel märkidesse ja värvidesse puutub, siis muu maailm peab seda palju pühamaks kui meie enamus värvide kandjaid suudame ette kujutadagi. Oli siis suvel üks vahejuhtum, kus tuttavad käisid Saksamaal ühel euroopa suurimal motokokkutulekul. Kandsid loomulikult seal uhkusega oma värve, niikaua kui tuldi nende juurde ja öeldi, et see linn kuulub Hells Angelsitele ja teiste värvide kandjatel võib siin linnas HA-ga tõsiseid probleeme tekkida. Ühesõnaga soovitati viisakalt vestid hotelli viia ja seda veel sellisel suurel üritusel, kus terve euroopa tsikkliklubid koos (!?). Mehed muidugi seda ei teinud ja õnneks läks seekord neil hästi...
Teine juhus seoses klubi värvidega oli sel suvel Lätis, kus üks sealse linna "huntide" klubi liige pidas meie pärnakate "Lone Wolf - no club" hundilogo enda logoga liiga sarnaseks, mille tulemusel tekkis algul sõnavahetus ja sellele järgnes hiljem telklas intsident, kus lätlane oli oma klubi mehed kokku ajanud ja mindi siis, noad käes(!), härra LW juurde... Kõigil meie meestel, kes LWga koos olid kästi (nuge ribidel hoides) rahulikult olla niikaua kui siis eel nimetatud läti vana tegeles meie LW-ga, kiskudes tal nii vesti kui ka muud asjad seljast ning lõigates vestilt logo maha...
Kahju muidugi, et juba Lätis hakkab selliseid tulevasi 1%-lasi kujunema (või ehk kujutavad nad seda pigem lihtsalt ette).
Siiani (õnneks) pole Eestis veel sellist käitumist kohanud - meil on pigem nii, et 99% tsikklimeestest on ikka teise suhtes tolerantsed ja sõbralikud ning ülejäänud 1% siis igasugune muu ebameeldiv (arutudlinnaskihutajad, tülinorijad, egovennad jne)...

Viimati muutis bikefan, 12 Nov 2008, 15:37, muudetud 1 kord kokku.
-Since 2002-
Iž: PL.5,
Suzud: GS500, GSX-R600, VZ800, RM250, RM125
Kawad: ZX-6R, VN750A, VN800A, VN800B, VN1500
Yamud: XTZ660, FZ600S
Kasutaja avatar

baltroon
Tsikkel: Sõber
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas baltroon »

Pilt

ÄRGE HAKAKE JÄLLE HALAMA!

bikefan
Tsikkel: VN1500 Nomad

Lugemata postitus Postitas bikefan »

Ah mis ACTIONit sa ootad baltroon... :lol:
Pean vist oma mõttekäiku vähe selgitama :P
Väljendasin ju lihtsalt oma senisele kogemusele (6.a. motondust ja motoüritusi) põhinevat arvamust. Õnneks on meil siiani küll kõik rahulik ja sõbralik olnud, mis võiks ju nii jäädagi :wink:
Võibolla on meil tõesti ka päris 1%-si - ma ei tea... Las nemad siis olla... Osaliselt on ju ka nende mõttekäik täiesti õige: näiteks motonduse, kui elustiiliga olen ma 1%-ga täiesti nõus...
Lihtsalt siiani on meedias kajastatud pigem käputäis liiklushuligaane, kes siis selle ülejäänud 99% mainet maha teevad...
Pole küll minu asi öelda kes ja millist märki kannab (selleks meil ju EMCA), lihtsalt kurb on see, kui hiljem hakatakse igal võimalikul moel oma märgi kandmist õigustama erinevate tegude läbi...
Usun, et teadjamad motomehed saavad isegi märki nähes aru, kellega tegu.

Parimat :wink:

-Since 2002-
Iž: PL.5,
Suzud: GS500, GSX-R600, VZ800, RM250, RM125
Kawad: ZX-6R, VN750A, VN800A, VN800B, VN1500
Yamud: XTZ660, FZ600S

Julge
Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Julge »

bikefan kirjutas:
Pihelgas kirjutas:

Julge, on küll ka Eestis klubisid, kel 1% rinnas.

Ei tea, kas ka teenitult? Julgen kahelda... :roll:

Nii palju, kui mina olen aru saanud, siis see "outlaw" või 1% on pigem ühiskonna normidesse ja seadustesse suhtumise näitaja, mitte niivõrd teenitud "orden". Nii palju kui raamatust mäletan, oli Sonny Barger koos paari kamraadiga esimene, kes vastava sildi vestile õmbles ja kohe ka vastava tattoo tegi (peale siin viidatud AMA avaldust peale Hollisteri sündmusi). Hiljem inglid loobusid selle märgi kandmisest, tuues põhjuseks, et "nad ei taha olla nagu teised", kuna see 1% märk läks massidesse.

Aga selles olen ma ka suht veendunud, et siin foorumis vastava vaidlusnurga tekitamine küll kuhugi ei vii. Oli ju mingi teema juba, kus seda üritati. Ei tulnud välja. Ma arvan samuti, et infot on selle MC-de teema kohta juba piisavalt palju kätte saadaval (isegi eesti keeles) ja eks iga üks, kes soovib asja endale selgeks teha, seda ka saab. Kasvõi selleks, et enda seisukoht Outlaw MC-desse välja kujundada.

Julge

MariMari

Lugemata postitus Postitas MariMari »

1% = See mõiste tuli kasutusele 1960-ndatel aastatel et kirjeldada osa seltskonnast kes tol ajal mootorratta üritustel osalesid. AMA – ameerika mootorratta ühendus – kuulutas, et 99% nende üritustel osalevatest inimestest olid jumalakartlikud ja igati ontlik seltskond. Ülejäänud 1% oli liikluseeskirju rikkuv laamendav ja laaberdav seltskond. Nii oligi 1% mõiste sündinud. Mõned tolleaegsed bikerid tervitasid sellist mõistet ja otsustasid hakata endid kutsuma 1%. See ei tähendanud, et nad oleksid seadust rikkunud või lamedajad tüübid olnud. Nad olid lihtsalt mehed kes sõitsid mootorrattaga 7 päeva nädalas olenemata ilmast, neile meeldis juua ja väikest pulli teha. Millalgi 80-ndatel muutsid korrakaitseorganid 1% tähendust oma tahtmist mööda. See ei tähendanud midagi, et tegemist oli vale tähendusega, nad lihtsalt söötsid selle avalikkusele ja kohtutele ette nagu nad seda ikka teevad. MC-d on rikkaliku ajaloo ja traditsioonidega. Üks traditsioonidest on 1% embleemi kandmine vestidel ja viitamine oma klubile kui1% klubile. 1% definitsioon on, et see selgitab meie pühendumist bikerlusele ja vennaskonnale. Me sõidame oma mootorrattaga iga päev olgu vihm või päikesepaiste. Me sõidame igal aastal oma vendadega tuhandeid kilomeetreid, et käia pidudel, üritustel, matustel ja lihtsalt koos aega veetmas. Me töötame, meil on pered ja me teeme kõiki asju mida meie naabridki. Lisaks sellele kuulume me vennaskonda mida me suudame ühildada oma igapäevase eluga. Öelda, et 1% on kriminaalid või vähema moraalitundega kui ülejäänud ühiskond on väär seisukoht.

EMCA kodulehel kõik täitsa olemas, ainult otsimise vaev :)

Kasutaja avatar

Iceman
Tsikkel: Buell xb12xt
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Iceman »

Väljavõte Siim Holvanduse raamatust "Ainult Liikmetele"

1. aastal kogunesid California seadusvaliste tsikliklubide liidrid San Francisco porguinglite presidendi Frank Sadileki poole. Lisaks koikidele Inglite osakondadele olid esindatud ka Gypsy Jokers, Road Rats, Galloping Gooses, Satan's Slaves, Presidents ja MO- FOs. Lisaks uhisele probleemile, politseipoolsele ahistarnisele, arutati ka AMA hiljutist avaldust, rnilles vaideti, et uheksakiimmend uheksa protsenti motohuvilistest on korralikud, seaduskuulekad kodanikud, ja vaid ilks protsent koigist tsiklisoiduharrastajatest kujutab endast antisotsiaalseid barbareid, kes on pealegi nil rovedad, et harrastavad lisaks motospordile veel ka ratsutamist ja surfamist.
    Klubide esindajad otsustasid uksmeelselt, et enda eristamiseks AMA tiiva all olevatest mootorrattureist tuleb kasutusele votta uks- protsentlase embleem -1 % rombi sees. See tuli ommelda lisaks klubivarvidele tagile, et aidata valtida soovimatuid kokkuporkeid erinevate seadusvaliste klubide vahel. Tegemist oil kahtlemata pro- vokatiivse kaitumisega, mis andis vajalikku teavet ka politseile, kuid soov eristuda nadalalopumotoristidest ja jaljendajatest kaalus illes margi negatiivsed kuljed.
    Muidugi vois 1 % nagu iga teisegi klubiembleemi orna kehale tatoveerida. Oaklandi Porguinglitest tegid Sonny Barger ja George Baby Huey Wethern seda esimesena -kohe sarnal ohtul, kui otsus vastu voeti.
    Hiljem Porguinglid siiski loobusid uksprotsentlase margist. Sonny Bargeri meelest tahendas see sisuliselt kuulumist lisaks Hell's Angelsisse veel Uhte, uksprotsentlaste klubisse. See ei sobinud aga Inglite filosoofiaga. embleemi kandmine teiste seadusvaliste alandanuks Inglid teiste klubide tasemele. Tänapäeval mõned Hell's Angelsi osakonnad siiski lisaks ka uksprotsentlase marki
http://moto.iceman.ee
IZ Planeta Sport, IZ Jupiter4, Kawasaki AR125, Kawasaki KZ400, Kawasaki KZ500, Yamaha FZR600, Honda SLR650, Yamaha TT600, Suzuki Bandit 400 ,KTM Duke II, BMW F650GS, BMW R1150GS, Buell xb12xt.
Kasutaja avatar

anticrist
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas anticrist »

....mina tõmbaks paralleele ameerikas 60-tel ja eestis nüüd tänasel päeval, aint et mis märkidega meie emca-sse mitte kuulujad end eristama hakkavad :ner:

kaks ratast on ikka kaks ratast!
http://backyard.pri.ee
Kasutaja avatar

Nozzu
Tsikkel: Honda CRF300L
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 79 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Nozzu »

Harimist alga: Ehkki 1% mõistega olin juba varasemast ajast kursis, sai täna raamatukogust toodud ka bikefani soovitatud Ainult liikmetele http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?159272 ning Hellś Angel http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?7223. Loodan, et on väärt lugemine.

Minu seiklused rattal liikuvas pildis: www.youtube.com/@nozzzz
Kasutaja avatar

Oldbear
Tsikkel: Honda Magna VF 1100
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Oldbear »

anticrist kirjutas:

....mina tõmbaks paralleele ameerikas 60-tel ja eestis nüüd tänasel päeval, aint et mis märkidega meie emca-sse mitte kuulujad end eristama hakkavad :ner:

IRW...mulle tundub, et eestlastele kõlbaks 1m3 :D

Tasa sõuad,kaugele jõuad! ;)
http://backyard.pri.ee
Magna VF1100

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Ei, aga mulle meeldib Pihelga: " Aga kes seda teha ei viitsi, kas tal ongi siis MC klubi olemusest tarvis miskit teada?"
Nii ongi - pole tarvis teada. Sest ka ignorants on igamehe vabadus ja õigus. See ongi demokraatia, mille paadunud pooldajaks ma end loen.
Iseasi, et igasuguse suhtlemise juurde kuulub ka elementaarne viisakus ja avansiks antav respekt, mis eeldab muuseas ka niipalju teadmisi, et mitte kellegi tõekspidamisi asjatult haavata. St kultuurne inimene SIISKI TEAB teistest midagi. Seega õigus ei tähenda veel, et seda tuleb arutult kasutada.
Samas, kui keegi raiskab talle avansiks antud respekti asjatult ära, ei aita teda ka kuuluvus millessegi. Me kõik kuulume kuhugi, iseasi, mis tähtsuse järjekorras on need kuuluvused. Ehk siis - kui keegi haavab minu primaarset kuuluvust Eesti ühiskonda kasvõi oma outlaw käitumisega, mina kutsun politsei, kui vend muidu aru ei saa. Sõitku siis see vend minugi poolest või tsikliga.
Kes aga soovib siiski oma kuuluvust kuidagi klubiliselt määratleda, peab siiski asjad selgeks tegema - ta üritab ju astuda klubide ühiskonda, kus on klubide ühiskonna reeglid.
Segane veidi vist sai, aga kes tahtis, sai vast aru mu seisukohast: õigused on puutumatud, aga õiguste kasutamine/ õigustest loobumine pole kohustus vaid targa inimese valik.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

allan777
Tsikkel: BMW S1000 RR
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas allan777 »

Ei, aga mulle meeldib Pihelga: " Aga kes seda teha ei viitsi, kas tal ongi siis MC klubi olemusest tarvis miskit teada?"
Nii ongi - pole tarvis teada. Sest ka ignorants on igamehe vabadus ja õigus. See ongi demokraatia, mille paadunud pooldajaks ma end loen.
Iseasi, et igasuguse suhtlemise juurde kuulub ka elementaarne viisakus ja avansiks antav respekt, mis eeldab muuseas ka niipalju teadmisi, et mitte kellegi tõekspidamisi asjatult haavata. St kultuurne inimene SIISKI TEAB teistest midagi. Seega õigus ei tähenda veel, et seda tuleb arutult kasutada.
Samas, kui keegi raiskab talle avansiks antud respekti asjatult ära, ei aita teda ka kuuluvus millessegi. Me kõik kuulume kuhugi, iseasi, mis tähtsuse järjekorras on need kuuluvused. Ehk siis - kui keegi haavab minu primaarset kuuluvust Eesti ühiskonda kasvõi oma outlaw käitumisega, mina kutsun politsei, kui vend muidu aru ei saa. Sõitku siis see vend minugi poolest või tsikliga.
Kes aga soovib siiski oma kuuluvust kuidagi klubiliselt määratleda, peab siiski asjad selgeks tegema - ta üritab ju astuda klubide ühiskonda, kus on klubide ühiskonna reeglid.
Segane veidi vist sai, aga kes tahtis, sai vast aru mu seisukohast: õigused on puutumatud, aga õiguste kasutamine/ õigustest loobumine pole kohustus vaid targa inimese valik.

tõesti ei saanud eriti aru :roll: , olen vist loll. vabandust.

BMW S1000RR by alphaRacing; 192 hp from rear wheel.

vilosius
Tsikkel: R1200C

Lugemata postitus Postitas vilosius »

Ja pilt ka sündmuskohalt:
Pilt

"Suicide Hotline...please hold."
+358458693818
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”