BMW F800GS
Re: BMW F800GS
Oehh, hakkab jälle see "pole mõtet väiksem kui liiter" jama pihta...
Eks ma põhjenda enda vastuse seda osa siis pikemalt. Taustaks: olen tsiklitega Jawast bokserbemmini matkanud siin- ja sealpool piiri rohkem kui viisaastaku, seda nii üksi kui kaksi, nii kergelt kui täiskoormas pakkidega. Olen murdnud oma rada tuule sisse nii Poola külavahel, Saksa bahnidel, Šveitsi mägedes kui Monaco tänavatel, Eesti teedest ja radadest rääkimata. Praegu oman DR350 maastikuks, CB500 linnasõiduks, R1100GS matkamiseks ja Jawa 634 garaažis vaatamiseks, lisaks olen paar hooaega sõitnud XTZ660 Tenerega. Nii et võin käsi südamel vanduda, antud soovitus põhines isiklikel kogemustel ja soovides kõige paremat.
Kõigepealt ma arvasin, et Jaff on OK. Sellest mõttest sain ma paari hooajaga üle. Siis arvasin, et 35kW matkaenduuro on kõik, mida elult võiks tahta. See sobis seni, kuni tekkis tõsisem huvi matkata kahekesi pikemaid maid suurema koguse pakkidega. Jah, sellise tsikliga võib seda teha, aga ei ole mugav ning ka jõust jääb sellise koorma veadmisel maanteedel just möödumistel väheks. Siis tuli bemar, mis sellisteks tingimusteks oli ja on väga hää. Kuni avastasin, et suur tsikkel pole hea linnasõiduks ega ka maastikul turnimiseks, nii et sai ka nende teemade jaoks tsiklid muretsetud.
Mis ma tahan öelda: üks tsikkel ei ole väga hea paljudeks eesmärkideks. Tsikli valik on kas kompromiss või siis ostad erinevate radade jaoks erinevad tsiklid. Blady tahtis kahekesi sõita maanteel pikka maad muretult ja piisava võimsusvaruga, tulles ise Bandit 1200 pealt. Mis sa arvad, kuidas talle tundub näiteks SV650ga kiirendada mööda Tartu-Tallinn maanteel ette tulevast rekkaderivist, kui proua ja matkakraam peal on? Ma lihtsalt ei tahtnud talle tekkida võltsi ettekujutust, et ta jääks sellise tsikliga rahule. Kuigi samas ma olen sinuga nõus, et seesinane SV650 oleks väga hea, kui Blady oleks öelnud, et ta tahaks tsikliga igapäevaselt Viimsist tööl käia. Paraku käib ta tööle Ardust, mis on natuke teine lugu, onju?
F800GSist veel niipalju, et see on sisuliselt sama võimas kui minu rohkem kui kümnendi vanune R11GS, aga vähemalt 50kg kergem, mis on ju hää. Pealegi väidetavalt pidada bemm järgmisel hooajal välja laskma vertikaalsete väljakutsetega inimeste jaoks mõeldud mudelid ehk saad juba tehasest madalama sadula ligi võtta. Jah, bemm on kallis uuena osta, nii et kui sul pappi kui putru ei ole, siis pigem oota-vaata ja proovi küüned taha saada näiteks esinduste näidistsiklitele, mis on odavamad, aga jätkuvalt tehasegarantiiga ja hästi hooldatud. Vaata näiteks siia: http://www.motorrad.ee/
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.