Mõte seoses lehvitamisega teistele ratturitele

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

puhh
Tsikkel: 90º V2
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas puhh »

Lehvitan nii sõitvatele kui mittesõitvatele tsiklimeestele. Kui kiiver näpus võib ikka ju rääkima minna.
Ühel päeval jalutasin Tartus Lõunakeskuses, endal nahad seljas ja kiiver näpus. Ja siis riiulitele vahel jalutaid võhivõõrad tsiklimehed (täpsemalt 1 mees ja 1 naine). Mõlemapoolne viisakas peanoogutus ja "tere" ning tuju parem.
Ja kui ühes suunas liigun tsikliga võtan sappa või ootan järgi ning teise ratta või ise suunda muutes hüvastijätuks veel käeviibe.
Selline vaidlus, kas keegi on õige rattur või mitte, on see komme hea või halb, on suht mõttetu. Tsiklimehi ühendab siiski üks ühine huvi - tsiklid ning juba see tõsiasi võiks ühendada ja panna tervitama vastutulevat tsiklit. Ja kui keegi käppa ei tõsta - tühja kah, oma asi (oli ametis rattaga, või kohviaparaadis sai kohv vastu, ei pannud tähele või lihtsalt ei saanud aru).
Ja kui lapsed teekõrval lehvitavad - lehvitage vastu, proovige, teeb tuju paremaks nii lastel kui endal. :wink:

cantamus

Lugemata postitus Postitas cantamus »

puhh kirjutas:
Tsiklimehi ühendab siiski üks ühine huvi - tsiklid ning juba see tõsiasi võiks ühendada ja panna tervitama vastutulevat tsiklit. Ja kui keegi käppa ei tõsta - tühja kah, oma asi (oli ametis rattaga, või kohviaparaadis sai kohv vastu, ei pannud tähele või lihtsalt ei saanud aru).
Ja kui lapsed teekõrval lehvitavad - lehvitage vastu, proovige, teeb tuju paremaks nii lastel kui endal. :wink:
see oli armas postitus :D
Kasutaja avatar

Merka87

:)

Lugemata postitus Postitas Merka87 »

Vastuseks Tarts'ile, mina pesen vahel käsi :D

Urcs

Lugemata postitus Postitas Urcs »

Ja kui lapsed teekõrval lehvitavad - lehvitage vastu, proovige, teeb tuju paremaks nii lastel kui endal. :wink:[/quote]
see oli armas postitus :D[/quote]

Mul tsikliga sõites endal nii hea tuju, et lehvitaks kõigile igas bussipeatuses, kuid siis vist hakataks tsikliste kummalisteks pidama.
Seega piirdun laste-noortejõukudest.
Koertele olen pidanud ka jalaga lehvitama :)) ( see oli naljakas kui laup. öösel kell 04 kaks hundikoera Järvevana mingi 60nega mulle kallale tahtsid karata :))

Hea tuju teilegi!
Kasutaja avatar

mumm
Tsikkel: horney Helga
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mumm »

ei tea, kas käbit vaevab menss, et nii sarkastiline viimasel ajal kipub olema :twisted:

mumm
väike kuri mootorrattur
Kasutaja avatar

Torpedo
Tsikkel: Ural Solo '06
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Torpedo »

Mina katsun ikka lehvitada ja võimaluse korral esimesena (üliagar Jawa-***e?). Teinekord olen siiski kuskil liiklussituatsioonis ja märkan teist lehvitajat liiga hilja. Paar korda on olnud isegi tahtmine tõesti ots ümber keerata ja õlale patsutada, aga seni olen ikka edasi sõitnud. Oops... :lol:
Üldiselt lehvitan ikka vastu kõigile, kes mulle lehvitavad, olgu nad rolleristid, õllepudeliga pässid külapoe ees või viieaastased. Täpselt samuti nagu vastan kuskil marketis suvalise poemüüja "terele", ütlen "aitäh", "palun" jms. Elementaarne viisakus.
I'm not a gynecologist, but I'll take a look.

korgits

Lugemata postitus Postitas korgits »

Nyyd võiksite arutada ....kui kõrgele ja kuidas on õige lehvitada :lol:

Mina ei mõista neid kes tõstavad käe yles ja hakkavad lehvitama :S'

Mina ntx tõstan vasaku käe näpud ja laba yles poole nii ,et veel ikka toetun lenksule .......

ajaa.....lehvan suht harva kuna ma ei jõllita pingeliselt vastutulevaid liikureid ning ei märka kui mõni lehvab või kui märkan siis liiga hilja =(
Kasutaja avatar

zombie
Tsikkel: FZ6-S

Lugemata postitus Postitas zombie »

Komme on ju vahva minumeelest. Tegin eile kollane vest seljas õppesõitu ja mulle lehvitati küll kohe. Ise veel aktiivselt vastata ei suutnud, noogutasin ja tõstsin siduri pealt näpud üles. Ärge siis pahaks pange kui kohe adekvaatselt ei vasta.

OT. Soovitan soojalt Kalju Autokooli.

CUSTOMaan

Lugemata postitus Postitas CUSTOMaan »

lahe.liiklus nii kiire, et pole aega lehvata, a seda on kyll aega vahtida,et vastutulev mittelehvitaja just HD`ga sõidab ??????

Dogman

Lugemata postitus Postitas Dogman »

Viipamine mõistagi tore komme ja teeb südame soojaks kui maanteel rekkade vahel seikled ja mõni tsiklimees vastu tulles sõbraliku zestiga käe lenksult kergitab.

Huvitav on see, et kui ma varem eriline tsiklimees ei olnud, siis ei pannud isegi tähele seda et selline tore komme üldse olemas on.

Rõõmsat lehvamist!

:lol: :D :) 8) :wink:

dover

Lugemata postitus Postitas dover »

Lehvitamine on igati kena komme.
Ise käin tööl rolleriga ja olen isegi täheldanud, et tsiklimehed mulle lehvitavad.
Loomulikult lehvitan vastu. Ise esimesena tsiklimeestele lehvitama ei hakka, põhjuseks meedias avalikustatud arusaamad rollerimeestest.
Pole just kõige meeldivam lehvitada tsiklimehele kui see samaga ei vasta siis tead juba päris täpselt mis mõtted seal kiivrisees on (kuradi rollerijobu)
Ausõna ei meeldi ka mulle rollerdajad kes jämedalt eeskirju rikuvad aga kahjuks on nii, et niikaua kui neid aparatuure ilma loata võib sõita ei kao ajudetta rollikud ka kuhugi.
Kui juba kribamiseks läks siis panen ühe juhtumise kah kirja.
Mööda Liivalaia tänavat sõites tuiskab mulle vastu mööda kõnniteed :evil: igavesti uhke roller(juhti polnud eriti nähagi) ja lehvitab, loomulikult lehvitasin vastu (keskmist sõrme).
Jutu mõte oli selles, et mina isiklikult seda nüüd küll ei võta kui tsiklimehed rollerdajatele ei lehva. Kord oma maine oled ära rikkunud siis on seda hiljem väga raske puhtaks pesta.
Õnneks ei ole kõik rollerdajad liiklishuligaanid.

Kuramuse pikk jutt tuli :?
Kasutaja avatar

andre460
Tsikkel: BMW R1200GS

Lugemata postitus Postitas andre460 »

CUSTOMaan kirjutas:
lahe.liiklus nii kiire, et pole aega lehvata, a seda on kyll aega vahtida,et vastutulev mittelehvitaja just HD`ga sõidab ??????
Mina küll ei julgeks väita, et HD- meeste puhul on mittelehvitamine
suurem kui teiste rattameeste puhul.

CUSTOMaan

Lugemata postitus Postitas CUSTOMaan »

Mina küll ei julgeks väita, et HD- meeste puhul on mittelehvitamine
suurem kui teiste rattameeste puhul.
a siin foorumis tundub kyll nii, et kõiges koledas on syydi HD
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Mitte ainult siin ... HD-d kas armastatakse või vihatakse, ükskõikseks jätab väheseid.

terv
kris@sõidab palju HD-meestega koos, seepärast naerab pihku nendest räägitavate linnalegendide peale :D
Kasutaja avatar

Laisaar
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

irw.... endalgi paar väga head tuttavat HD-de peal. Igati normaalsed inimesed ja viipavad vastu ka kui kuskil kokku juhtume. Nii ka teised HD mehed/naised. Nii, et mina probleemi ei näe. :D Küll aga võib mõningast mitte-viipamist täheldada meie mootorratta-politsei poolepealt. Aga nad on vist teisel levelil ka....

lehvitagi üksteisele...

motopaks
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Motopaks kirjutas:
Küll aga võib mõningast mitte-viipamist täheldada meie mootorratta-politsei poolepealt.

Mootorratta-politsei viipab küll. Vägagi usinad viipajad on. Viipavad sauaga tavaliselt :lol:
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

kris.

Neil vasak pöial koguaeg teadagi mis riistapuu päästikul ... :evil:

terv
Kris.
XVZ-13 TF - big Blue Light
Kasutaja avatar

remy

Lugemata postitus Postitas remy »

Asi vist lihtsalt minus, aga kui tõstad käe ja teine mees kätt vastu ei tõsta siis jääb sisse veidi nigel tunne. Aga sellest tuleb üle saada :)
Tundub, et on olemas siiski päris mitmeid, kes valivad keda tervitada, et kui shortsides ja t-särgis just ümbernurga poodi sõidan siis lehvitatakse vähem kui nahas sõites .... :roll: (ümbernurga poodi ei sõida ma 200km/h kah ;)
Kasutaja avatar

Jack
Tsikkel: CBR 1100 XX
Tänanud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Jack »

Motopaks kirjutas:
a
lehvitagi üksteisele...

motopaks
... ja kasutage kondoome ! :D
Harva kodus

1337

Lugemata postitus Postitas 1337 »

Mina lehvitan isegi autoga sõites tsiklimeestele, kui just liiklus väga tihe pole. Aken lahti ja käsi kõrgelt välja. Siiamaani on kõik mulle ilusti vastu lehvitanud, mõni isegi signaaliga tõrtsutanu :D
Palava ilmaga autos on lausa kadestav tsiklimehi vaadata.....

Viix

Lugemata postitus Postitas Viix »

HD kohapealt arvan, et rohkem oleneb sellet kes seal tsikli seljas istub kui mis rattaga ta sõidab. Või siis on nii uus tsikli vend et ei saa aru mix kõik talle lehvitavad :lol:
Kasutaja avatar

Thmaz

Lugemata postitus Postitas Thmaz »

kui keegi vastu ei viipa võib juba nagunii ülestõstetud käega näit. kiivrit sügada või lipsu sättida :P

henri1989

Lugemata postitus Postitas henri1989 »

siiani pole veel yhtegi siklimeest kohanud, kes poleks vastu lehvitanud v6i ise lehvitanud.

Raigo
Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid

Lugemata postitus Postitas Raigo »

mulle lehvatakse küll alati,Trassil sõites.
Kasutaja avatar

kris.

Muljeid hiljutiselt Balti tuurilt:

Läti. Kõik lehvitavad - teised ratturid, inimesed teeääres...
Leedu - täielik kontrast Lätile, väga vähesed lehvitavad, veel vähem lehvitavad vastu. Customimehed siiski lehvitavad.

Eriti torkas silma tagasiteel - nagu üle Läti piirid sai, koha algas ühe käega sõit :lol:

Veel tähelepanekuid - Vilniuse linnas ei õnnestunud nähe MITTE ÜHTEGI customimeest kes kiivrit kandnuks ...

terv
kris
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Kasutaja avatar

C4

Lugemata postitus Postitas C4 »

minule on kõik vastu lefanud või sis vähemalt noogutanud :wink: :!:
Have a nice day !

Toni

toni

Lugemata postitus Postitas Toni »

Hiljutisel Poola-Saksa-Austria-Tšehhi tiirul panin tähele,et ega seal euroopas nüüd ka väga palju ei lehvitata,pigem siis kui tee tühi ja liiklus väike.Kiirteedel vastutulijat sa ei näegi eriti ja väikestel kitsastel mägiteedel ,kus 180 kraadised pöörded ja oled ametis kallutamisega jäetakse lehvitamata pigem ohutuse pärast mitte lugupidamatusest.
Suletud

Mine “Vaba teema”