Ühissõidukirajal sõitmisest
tarx76 kirjutas:Tervist
Tervitatav teema siin üles võetud.
On tekkinud mõte Tallinnas tsikliga ligeldes, et kas ei võiks ntx teha lobitööd, et tsikliga võib sõita ühissõidukirajal, kuna tsikkel võtab vähe ruumi on oluliselt fleksibiilsem linnaliikluses.
Tsikliga ummikus istumine samas kui kõrval ühissõdiuki rada on tühi tundub pisut imelik, kuna tsikkel ikkagi pikendab ummikut väikeauto pikkuse võrra, sama laiuse osas mahub ta hõlpsasti autode kõrvalt läbi ja kokkuvõttes takistab ühissõiduked vähe IMHO.
Või on mõte liiga sinisilmne...terv
tarmo
Üleeile oli mul Sõpruse pstl kella 17:30 paiku huvitav olukord. Kuna Sõpaka rajad on suht laiad, vudisin oma tsikliga auto ja bussi vahele. 11 liini bussi numbrimärgiga 140 TAK juht tegi akna lahti ning küsis "Vabandage, noormees, kuidas ME (auto/bussijuhid?) peaksime TEID (tsiklijuhid?) AUSTAMA (sic!), kui te NIIVIISI sõidate?"
Eeldan, et probleem oli selles, et olin parema jalaga pidevjoonel, sest ei tahtnud vasakul olevat autojuhti tulutult segada ning nagu autojuhtki, olin ristmiku algust tähistavast joonest esirattaga üle.
Küsisin vastu "Kas teid häirib minu sõidustiil?" Arusaamatu porisemise taustal manööverdasin enda tsikli kenasti pool meetrit tahapoole ning mingi 15 cm autole lähemale. Nüüd täitsin ilusti kõiki vastavaid LE nõudeid. Bussijuht porises veel midagi, aga kiivri tõttu ei kuulnud, mida täpselt.
Endla tänaval ootas Mandariini esisel ristmikul sama bussijuhti aga sõiduauto tema rajal.
Ise näen igal hommikul kodust lahkudes vähemalt 2 autojuhti, kes sõidavad kahe raja keskel, suunda näitamata vabalt pool km - takistavad ning ohustavad kaasliiklejaid. Kokku näen iga päev 5-10 rikkumist autojuhtide poolt, mis on liiklust kas takistav või kaasliiklejaid ohustav. Mina nendega seepärast kõnelema ei lähe. Olen vaid mõnele teada andnud, et tal seelikusaba ukse vahel, uks kergelt lahti või bensuluuk lahti. Paar korda, kui mingi tegelane on rämedalt viimasel hetkel ette sõitnud või ilma suunatuleta hakanud pidevjoonega teel tagasipööret tegema, olen vaid kaugtuld vilgutanud, et tüüp mõtleks, mida ta nüüd tegi.
PS! Kas nüüd üritame luua arusaama liikluskäitumisest, mille alusel meid mitte ei MÄRGATAKS vaid AUSTATAKS? Miks mitte.
PPS! Rootsist Lätti minnes oli mul tunne, et olen liiklushuligaan. Lätist Eestisse tulles arvasin, et LP peaks mu kinni pidama ja kohapeal maha laskma. Niipalju siis liikluskultuuride erinevusest lähinaabruskonnas.
PPS2! Ahja, Endla tänaval vudisin nädal tagasi autode vahel kuni ristmikuni. Üks auto oli ratastega peaaegu sõiduradu eraldaval joonel ning ma ei mahtunud mööda. Andsin törts gaasi, et tüüp mind kuuleks ja hiljem oma raja keskele läheks, aga selle asemel keeras vend veel rohkem ette ning kui lõpuks tast ühe teise auto abiga mööda sain, hakkas vend metsikult zhestikuleerima ning midagi röökima..
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.