Trahvid

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Teema algataja
Kopamees

Lugemata postitus Postitas Kopamees »

Aga kui sa oled 16+ on tal selleks ka seaduslik õigus!

Kasutaja avatar

AbStra1t
Tsikkel: FC350 ; KX250F
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas AbStra1t »

sinilind123...Mille kurradi pärast sa üldse vaidlema hakkad??Sa sõitsid lubadeta ja ületasid veel kiirust ka päris parasjagu..Pole nagu põhjust siin üldse vaidlema hakata..Sina oled see kes seadust ju rikkus :wink:

Kasutaja avatar

madone
Mode

Lugemata postitus Postitas madone »

Ta ju kirjutas mille pärast ta vaidlema hakkas.. oh......? lugeda ei viitsi?

Kasutaja avatar

Kipsi
Tsikkel: cbr600RR
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kipsi »

Rääkides trahvidest, sain eelmine kuu kiiruse eest ära. Nimelt peale manöövrit andsin veits rohkem gaasi ja 78 km/h kirjas.Tehti kiirmenetlusega 1200, kuna olen alaealine, l2ksin vaidlustama, et ei v6i kiirmenetlust teha , sain otsusega 1500 :wack: .Idee poolest ei tohiks trahv tegelikult kehtida, aga sitta kah, maksan ära ja ei kiirenda aasta otsa :(.

Kasutaja avatar

AbStra1t
Tsikkel: FC350 ; KX250F

Lugemata postitus Postitas AbStra1t »

Ja mida oleks see trahvi otsuses muutnud,et peale tema oli veel 2veoautot teel..Ju siis polnud see vabanduskiri nende jaoks piisavalt õigustav..
Ja neil on õigus ka trellide taha saata kui rikkumine on seda väärt..
Selle pärast,et politsei oma tööd teeb ei pea ju kohe suure fondiga neid "mõnusateks miilitsateks" määrama..
Ja kuidas siis nii,et lihtsalt ilmub kuskilt võsast välja ja kohe täie rauaga tundmatul teel kütma...

Kasutaja avatar

sinilind123
Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas sinilind123 »

on olemas ka vastava paragraafi all et kergendav asjaolu on näiteks see kui ei teinud meelega vaid teadmatusest ja kahetsen enda tegu. on kirjas et tuleb arvestada kõikide kergendavate asjaoludega. aga mitte et seletuskiri polnud piisav. vaid tema ei viitsinud seda lugeda.

Kasutaja avatar

jup
Tsikkel: XL600V Transalp

Lugemata postitus Postitas jup »

JEE! HURRAA MEIE MIILITSARIIGILE. krdi härra tiirats. (mees kes ähvardab alaealisi kinni istuma panna)

Julged teha, julge ka vastutada! Arvatavasti võttis see trahv ka isu uuesti rooli istuda enne lubade saamist ning see ju ka asja mõte :roll:

(ära saa valesti aru - mina olen ju ka olnud alaealine ja ka minul on olnud selline päev kus jäi aint 1 nädal lubade saamiseni ja mina hoidusin siis spetsiaalselt rooli istumas, kuna ei tahtnud viimasel hetkel lubade saamist p....e keerata)

Edu ARK eksamil!

Kasutaja avatar

sinilind123

load mul olemas. (Sain nädal hiljem). sõidan loomulikult korralikult nüüd load taskus ringi. aga lihtsalt eriti närvi ajab kui vaatan kuidas politseid liiklust rikuvad a neile ei tehta midagi ( tartus 2 blondi naismenti, sõitsid statoili tanklas mulle telliskivi märgi alt vastu ja tegi lolli näo pähe, teine juhus kui tulid lampi vastassuunas mulle vastu. ma akkasin vasakpööret tegema ja ennäe imet. politsei auto vaatab minu sõidureas mulel vastu ja 2 blondiini peal jälle)

Kasutaja avatar

agent007
Tsikkel: Honda CB400T ´80

Lugemata postitus Postitas agent007 »

Irw, need 2 blondiini on tõesti haruldaselt lollid. Kõige parem on see kui nad Riia ja Kastani ristil seistes omale ilusaid nägusid loe: meiki teevad :D

Päris pädevad võmmid on nad küll.

Teine kild mis minuga juhtus siis:
Mingi üleeelmine talv kui sai kõvasti tina pandud ja alaealine oldud ka vahele jäädud korravalvuritele. Noh mis siis ikka 360EEK trahvi ja anti mind vennale üle kainenema. Nonii, siis möödus kevad ja lume kadumisega tulid meie tänavatele rollerite seljas õitsevad suured tursked korravalvurid. No suutsin ka neile vahele jääda Toomemäel õlut lastes. Sain kiirelt 480EEK. Nali oli aga selles, et samad mendid kes rollerite peal olid tundsid mind juba eelmisest korrast. :D Ning kiirmenetlust tehes pidin ikka suu lahti tegema ja küsima, et kas neil võeti autojuhiload ära, et nad nüüd peavad rolleritega ringi sõitma :D
Onud vaatasid mind kurjalt, siiski mingit lisaraha ütluse eest ma maksma ei pidanud. Vahel ikka kõnnid Sadamaturu juurest üle silla kus neile õudsalt meeldib passida ning mõtled endamisi, et miks te küll kahekesi ei sõida ühe rolleri peal. Siis oleks veel rohkem Village People ´i moodi!

Kasutaja avatar

madone
Mode

Lugemata postitus Postitas madone »

(lol) :bsmile:

Lagi... "kas teilt võeti juhiload ära?"

Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

sinilind123 kirjutas:

kergendav asjaolu on näiteks see kui ei teinud meelega vaid teadmatusest ja kahetsen enda tegu.

IRRRRWWWWWW :twisted: Mul lööks põielihased nõrgaks, kui keegi kirjutab, et nädal enne lubade saamist ta ikka veel ei teadnud, et mootorsõiduki juhtimiseks on vastava kategooria juhilubade olemasolu kohustuslik. (lol)

Rääkinud siis mõni sõber purki, kes oleks vähemalt hea sulesepp olnud. Oleksidki võib olla armu saanud...

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

sinilind123

spinna kirjutas:
sinilind123 kirjutas:

kergendav asjaolu on näiteks see kui ei teinud meelega vaid teadmatusest ja kahetsen enda tegu.

IRRRRWWWWWW :twisted: Mul lööks põielihased nõrgaks, kui keegi kirjutab, et nädal enne lubade saamist ta ikka veel ei teadnud, et mootorsõiduki juhtimiseks on vastava kategooria juhilubade olemasolu kohustuslik. (lol)

Rääkinud siis mõni sõber purki, kes oleks vähemalt hea sulesepp olnud. Oleksidki võib olla armu saanud...

okei. seda teadsin :D aga ei teadnud et asulas viibin.
aitab sellest. kuulame teiste huvitavaid lugusid ka :D

Siller
Tsikkel: Rattatu

Lugemata postitus Postitas Siller »

Mul tekkisid seda teemat lugedes lihtsalt paar huvitavat küsimust.
Mitte et ma midagi sellist teeksin, vaid lihtsalt põhimõtte pärast tekkis mul paar küsimust.

1. Kas politsei saab mind trahvida, kui ma sõidan suure põllumaa peal, purupurjus, mis pole liikluseks avatud ning mul on voli seda maa seal kasutada?

2. Kui ma toon kedagi autoga peolt koju ja nad ikka natuke siidrit minu kõrval lonksavad, samas kõik vööd ja asjad on kõikidel peal, kas siis saavad mulle, kui juhile, trahvi teha, et minu autos juuakse? Või, et nii tohib, et autos joovad end täis ja minnakse välja ja siis saab alles trahvi teha, kui siidrit joovad, sest avalikus kohas ei tohi alkoholi tarbida?

3.Pmst kas siis saab trahvi teha, kui oled kuskilt baarist tulnud ja purupurjus ja lähed enda autosse magama juhikohale? Aga nt kõrvalistmele? Ja autot ei liiguta?
Ja ütleme, et on külm talv (sama juhus), tuled autosse, paned mootori sooja, et autosse sooja saada ja ise uinud? Autot ma ei liigutaks millimeetritki mitte miskis suunas. Ja ütleme ka seda, et auto mootori töötamine oleks lubatud, tähendab, et ei asuks õuealal.

Lihtsalt oleks igati huvitav teada.
Seda teist juhust tuleb ikka ette, kui viid sõprasid sinna tänna, olles ise kaine rool.

Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00

Lugemata postitus Postitas Primo »

1.Omaniku volitusega (k.a suusõnalise vist) anna eramaal tuld.Kui pole vastavat ordenit, siis ei tohi politsei isegi eramaale siseneda ilma omaniku loata.

2.Kui autot juhib kaine inimene, siis ükski seadus ei takista neid inimesi koju saamast (näiteks).Kirjade järgi on keelatud ka bussis ja taksos (ehk siis ühistranspordis üldiselt) sõita joobes olekus...kuidas kurat siis napsitanud inimene koju saab? :twisted: .Ei, keegi ei tülita sind selle pärast, et su kaasreisijad joovad.Kui nad juhuslikult alaealised ei ole.Seni, kuni ei ole, on kõik JOKK

3.Vot sellega on lood keerulisemad - Villu Vane on sellest korra rääkinud.Üks kodanik olevad saanud selle eest trahvi, kui potentsiaalne joobes juht.Istus lihtsalt rooli taga joobes olekus, seisvas ja mittetöötava mootoriga autos.
Seda kommenteerida ei oska.

Viimati muutis Primo, 19 Juun 2008, 00:14, muudetud 2 korda kokku.
Challenge the Adventure.Ride The World

Teema algataja
Raul777

Lugemata postitus Postitas Raul777 »

1)
Tee all mõistetakse vastavalt «Teeseaduse» §-le 2 maanteed, tänavat, jalgteed ja jalgrattateed või muud sõidukite või jalakäijate liiklemiseks kasutatavat rajatist koos seda moodustavate sõidu- ja kõnniteede, teepeenarde, haljasalade, eraldus- või haljasribadega ning muude teehoiurajatistega. Termin hõlmab ka teega külgnevale alale sissesõidu või sealt väljasõidu teed ning parklat ja puhkekohta. Olenevalt pealiskihist jagunevad teed:
1) kattega teeks, mis on tsemendi, tuha või bituumeniga töödeldud materjalist püsikattega (asfalt-, tsementbetoon- vms kate) ning kiviparketi ja munakivisillutisega tee;
2) kruusateeks, mis on kruusast, kruus- või killustikliivast või killustikusõelmetest tee;
3) pinnasteeks, mis on põllu-, metsa- vms pealiskihita tee, mis on teeks rajatud või sõidukite liikumise tulemusena selleks kujunenud.

Vaevalt, et Sa põllul lihtsalt joobes peaga ringi tiirutad, ju on seal ka mingi rada olemas, seega on ka põllul joobes peaga sõitmine karistatav.

§ 76. Juht ei tohi olla:

joobeseisundis. Joobeseisund on vastavalt «Liiklusseaduse» § 20 lõikele 3 alkoholi, narkootilise või psühhotroopse aine tarvitamisest põhjustatud terviseseisund, mis avaldub häiritud või muutunud kehalistes või psüühilistes funktsioonides ja reaktsioonides;

2) Kui juht on kaine, siis see kas kõrvalistujad on joobes või mitte ei mängi rolli. Autost väljudes peavad tegelased olema sellises konditsioonis, et ei häiri oma käitumisega kaasinimesi ja suudavad orienteeruda ajas ja ruumis- vastasel juhul leiab juba põhjuse ka protokolli kirjutamiseks alkoholiseaduse või avaliku korra rikkumise alusel.

3)Autos joobes peaga magamine ei ole keelatud, selleks, et saaks joobes juhtimise eest karistada on vaja ka sõidufakti. Sõidufakti võib tõendada ka suvaline tunnistaja, seega ei pea politsei alati sõitmist ise pealt nägema. Töötava mootoriga auto roolis istumine ei ole karistatav. Samas arvesta sellega, et mootor ei tohi üle 2 minuti töötada ka elamupiirkonnas, st piirkond ei pea olema tähistatud õueala märgiga.

Viimati muutis Raul777, 19 Juun 2008, 00:24, muudetud 1 kord kokku.

Siller
Tsikkel: Rattatu

Lugemata postitus Postitas Siller »

Krdi jama on küll, kui tahad minna autosse magama ning sul pole kuhugile mujale magama minna.:)
Auto peaks olema ju nö eravaldus ning ei saa ju trahvi teha, kui ma sõidukiga ei liikle.

taux
Tsikkel: VTX 1800

Lugemata postitus Postitas taux »

Mul ka üks küsimus. Kui ATV on registris arvel kui traktor,kas siis peab kiivrit kandma.Oma tervise huvides loomulikult on vaja kanda aga lihtsalt on huvitavteada mida politsei sellest arvab,sest traktoriga sõites ei pea kiivrit kandma.

Kasutaja avatar

bash
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bash »

Samas kasutusjuhend nõuab kiivrit. Äkki annab sellega põhjendada. Olenemata kuidas ta registreeritud on.

Just enjoy ... nothing less, nothing more

taux
Tsikkel: VTX 1800

Lugemata postitus Postitas taux »

Kasutusjuhendile osutades on vist keeruline trahviotsust välja kirjutada.Või on Le-s mingi punkt sisse joonistatud.

Kasutaja avatar

Boobush
Tsikkel: roller
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 27 korda

Re: Trahvid

Lugemata postitus Postitas Boobush »

+1 2 lõike kiiruseületamine (26 -/+ 3)
Halb õnn, uljus, ülbus ? Sõitsime kahekesi Tartus Narva mäest ülespoole, sõitsime otse edasi, õhtune aeg, 2 tühja rada, kuiv asfalt, julgesid kohe natuke kiiremini sõita. Tüdruk kõrval andis rutskat oma kuuesajalesle gsr-le, mina jäin tahaplaanile. Aia nurgatagant hüppab välja politseinik, kes näitab oma föönil kiirust (milleks oli 76). Tüdrukut ei saadud fööni peale, mind saadi. Tema trahvi ei saanud, mina sain. Otsuse saan kätte kuu aja pärast. Kuna eelnev 2 lõike kiiruseületamine on all, siis võtavad ilmselt nüüd load hoiule. Ainuke positiivne asi on see, et lube ära võttes äkki teevad vähem trahvi. Selline tunne, et ... ei hakka rääkimagi. Ilusat hooajalõppu teistele :bsmile:

Kasutaja avatar

Karupoiss
Tsikkel: Z750

Re:

Lugemata postitus Postitas Karupoiss »

Aga kes ütles, et peab? ...Ka kui ta B-kat on, siis ju autoga sõites ei tohigi olla kiiver peas - nägu peab olema nähtav.

taux kirjutas:

Mul ka üks küsimus. Kui ATV on registris arvel kui traktor,kas siis peab kiivrit kandma.Oma tervise huvides loomulikult on vaja kanda aga lihtsalt on huvitavteada mida politsei sellest arvab,sest traktoriga sõites ei pea kiivrit kandma.

Kasutaja avatar

ping

Lugemata postitus Postitas ping »

Kui traktori passi järgne kiirus on üle 40km/h ja ta sõidab kaugemal kui 100 km firma asukohast peab tal olema peal tahograaaf.
Vaadake kohtulahendeid.

Kasutaja avatar

miilits
Tsikkel: Kawasaki KZ1000P, Iž

Lugemata postitus Postitas miilits »

Hr. PING
Oled unustanud nüansi - 3500kg.
Kui võimalik, palun pane nimetatud kohtulahendi aadress.

Teema algataja
kaljuvee97619761

Lugemata postitus Postitas kaljuvee97619761 »

Teab keegi palju max trahv on ,jäin ilma lubadeta vahele teist korda, esimesel korral olin kaine ja sain 2400eek. seekord oli 0,37promilli. Üv ja kindlustus olid olemas.

TLH
Tsikkel: külka M; Kawasaki
Tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas TLH »

kaljuvee97619761 kirjutas:

Teab keegi palju max trahv on ,jäin ilma lubadeta vahele teist korda, esimesel korral olin kaine ja sain 2400eek. seekord oli 0,37promilli. Üv ja kindlustus olid olemas.

kui eelmine trahv maksmata, siis võivad määrata kuni 30p aresti.

Teema algataja
kaljuvee97619761

Eelmine trahv on makstud.

Kasutaja avatar

hellcruiser

Lugemata postitus Postitas hellcruiser »

kaljuvee97619761 kirjutas:

sulle võiks ikka täie rauaga väänata, mul kahju ei oleks.

A-team builds, Chuck Norris destroys, McGuyver repairs.
I dont crash, I stop with style.
4 strokes are like seeds....every fruit has them.
Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

0,37 ei loeta siiski joobeks vaid nn jääknähtudeks, mida on võimalik välja puhuda ilma, et ise end kuidagi imelikult tunneks. Vaevalt, et selle eest roolijoodiku "rauaga" väänama hakatakse ja sellel erilist mõtet oleks. Raskendav asjaolu on ta kindlasti. Nagu teistkordselt vahele jääminegi. Pakun, et üle 10k võib tulla.

kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema

Teema algataja
kaljuvee97619761

Ment ise ütles et alla 0,25 on jääknähud. Karta jah et 10k võib tulla, riigiisad ja mendid tahavad ju ka uusi autosi omale saada. Mul tuttav sai 12600eek tal ka teine kord (esimene kord oli kaine),tal puudusid load,kindlustus ja üv.

Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

0,25 on mg/l väljahingatavas õhus mitte promillides mõõdetuna.
Mõõdetakse tänapäeval jah ikka mg/l. Ise ütlesid promille...

kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”