Lahe seltskond mootorratastel või mootorrattaklubi

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Oh, ma lisaks veel !

" Kui lärmakas kalameeste seltskond vaese apelsinimüüja lõpuks oma veast aru saades rahule jättis ja minema läks, laekus leti ette kodanik Intruder ning nõudis mossis näoga valjuhäälselt sepahaamrit ja õmblusmasina õli..."
:twisted:

Suzuki GSX 750 Inazuma

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Nali naljaks, aga loomulikult tuleb oma mõtteavaldused foorumis ära sõdida, kokkutulekutel ja mujal pole enam selliste tühiste vaidlustepeale aega raisata. Seal tuleb lihtsalt nautida head seltskonda ja puhkamist.

Intruder

Lugemata postitus Postitas Intruder »

Ma ei saa Sinu komentaarist absoluutselt aru spinna - ilmselt on mingi x lehte eespool olev postitus kust mingi selline fraas peaks tekkima mulle lihtsalt kahesilma vahele jäänud..

jussuf

Lugemata postitus Postitas jussuf »

Kõik MC-mehed keda ma ten, on täiesti normaalsed inimesed ja võibolla ajab EMCA ka õiget asja.

Aga probleem on siin enese arusaadavaks tegemises. Organisatsioon taotleb respecti, aga kasutab oma ametlikes infomaterjalides sõnavormi "ment" ning nende leksikasse kuuluvad varjatud ähvardused stiilis "või muidu...". Andke andeks, aga selline üritus minu austust kuidagi ära ei teeni, sest selgelt kumab läbi meie vs teised suhtumine ja austuse puudumine ülejäänud ühiskonna vastu.

Praegu jääb mulje, et mingi kamp on mõned ameeriklaste tekstid ära tõlkinud ja ärpleb kahe tähe pärast. Nii et mehed võiks oma eesmärgid läbi mõelda ja väljendusviisi korrigeerida, tõenäoliselt ei tõuse sellest siis ka mingit kisa.

Kasutaja avatar

spinna

Intruder kirjutas:

Ma ei saa Sinu komentaarist absoluutselt aru spinna - ilmselt on mingi x lehte eespool olev postitus kust mingi selline fraas peaks tekkima mulle lihtsalt kahesilma vahele jäänud..

No ma katsun selgitada :)

1) Teema esimene postitus on küll vahendatud Motopaksu poolt ( kes on minu teada EMÜ's tegev, aga sõnumi enda on allkirja kohaselt koostanud EMCA president Aare Kõuts. Nii et on küll EMCA siin sõna võtnud ja EMÜ kah.
2) Arvati, et selle MC lühendiga üritatakse ahistada, aga välja tuli hoopis muu. Nimelt on lühendi taga sisu, mis vastupidiselt esialgsele avalikule arvamusele EI OLE mingi "bling-bling-respect" tänavagängide ja räpparite stiilis "retseptimine".
3) Arutelu käigus selgusid tõsiasjad ja asja point. Mitte kedagi ei ahistata, aga paljud inimesed võivad sattuda pilaaluseks, kuna kasutavad mõisteid mille sisust nad tegelikult aru ei saa. Päris piinlik on ju osutuda vastu tahtmist Uno Turhapuuro'ks või mis? :)
4)OC, MCC jne EI OLE mingid teisejärgulised ja allasurutud klubivormid vaid lühendid mis annavad aru seltskonna motiividest, organisatsiooni materjaal-tehnilisest baasist, veel võib-olla millestki.
5) jne

Ühesõnaga, hakka aga otsast kannatlikult lugema ja loe lõpuni välja, küll aru saad ;)

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

saqu
Tsikkel: Yamaha WR400F

Lugemata postitus Postitas saqu »

capten kirjutas:

mnjahhh...vaata saqu, nüüd oled küll ämbris... :lol: Tee omale OÜ või whatsoever, aga esiteks ei saa sa teha mis nimega pähe tuleb ja teiseks, kui registreerid näiteks OÜ, siis pead ka alluma äriseadustikule jne. Muidu on jama kohe jurtas, tikuvad ehk puurigi pistma, kui oled lollustega hakkama saanud (vana hea Weroli ja Aaviku trikk näiteks):!: :idea:

Herr capten, point oligi utreerida seda nimele lisatud liite (MC) teemat. Ma kirjutasin ka, et nimi ise on ja peabki olema kaitstud. :wink:
Ilmselt on vaja siis paremini lahtiseletada või reguleerida MC, MCC jne vormid samuti nagu AS ja OÜ vahe on selge. Niikaua ei tohiks ju probleemi teha sellest. Kui FC on näiteks jalgpalliklubi siis, miks osad, võib olla nõrgema tasemega klubid, ei tohiks olla FC-d, vaid peaks olema näiteks LC-d (limbball club-tõlkes siis jäsemepalli klubi)? :D
Ma ei nori, lihtslt üritasin oma mõtteid selgitada. :bsmile:

SAQU

WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
Kasutaja avatar

Oldbear
Tsikkel: Honda Magna VF 1100
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Oldbear »

Tundub, et keegi on Siim Holvanduse raamatu kätte saanud :D Kasulik lugemine ta ju on jah, kuigi on pool raamatut Jonny Bargeri raamatust maha viksitud ;)

Tasa sõuad,kaugele jõuad! ;)
http://backyard.pri.ee
Magna VF1100

Rubberoid

Lugemata postitus Postitas Rubberoid »

Saan ma siis aru asjast järgnevalt:
Äriregister (EMCA) on teinud OÜ, AS, UÜ, MTÜ-dele (MC, MK jne) ettepaneku vaadata läbi oma struktuur ja teha vajalikud korrektuurid. Asi on avaldatud ametlikes teadaannetes (Biker.ee-s). ja nüüd mõned küsimused:

1. Kas kõik eksisteerivad õiged klubid ja mitteõiged klubid peaksid end nüüd EMCA-s arvele võtma?
  2. Kas on moodustatud komisjon kes määrab kas on tegemist MC-ga või MK-ga? Kes vastutab, et otsus on õiglane ja pole kallutatud? Millised on MC konkreetsed nõuded ja kust neid leida? Võibolla pärast nõuetega tutvumist nii mõnigi klubi muutub kohe ise MK-ks!
  3. Millised on sanktsioonid "mässajatele"?

Saan aru EMCA murest et klubisid tekib nagu seeni pärast vihma ja on vaja asja korrastada. Kuid alustada tuleks juba eksisteerivatest klubidest. Kõik klubid pole EMCA liikmed. Otsustajate ring pole eriti laiapõhjaline! Kas ei teki oht et tuleb tsiklistide hulgas mitu leeri - EMCA liikmed, lihtsalt klubid, klubitud .... jne. Siit edasi kokkutulekud ainlt XXXX liikmetele jne.... Võib jamaks minna.
Loodi EMCA- väga hea. Nagu ma välja loen esindab EMCA ainult
MC-de huvisid. aga ülejäänud???? Kui on moodustatud nö. katusorganisatsioon võiks see kõikide huve esindada.
Ma olen ühes asjas samuti suht veendunud- enamus ei tea klubindusest sittagi, sest pole piisavalt informatsiooni. Lihtsam on teha oma klubi, kus kehtivad omad reeglid ja ükski konn ei köhi.

Ei ole MC liige, ei kavatse luua MC-d.

Kasutaja avatar

ulmo
Tsikkel: Suzuki V-Strom 650

Lugemata postitus Postitas ulmo »

mella kirjutas:

pseudoprobleem.

väike suurusehullustus on poistel peal. Nagu oleks keegi andnud õiguse käsutada MC lühendit.

Oma liikmeks olevate MC-de eesrääkija - palun väga.

Just minu mõte. Ühtlasi tekkis mõte, et las siis teevad ÖC, kui MC keelatud on. ;) ÖC ju popp asi tänapäeval.

harimal
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas harimal »

EMCA kohta paar küsimust:

Kas kontaktid on vaid Läti ja Leedu vastavate assotsiatsioonidega või on suhtlemine ning kooskõlastusprotsess olemas ka kaugemate organisatsioonidega?

EMCA: esindab vajadusel Eesti MC-de huve suhetes riiklike, kohalike ja teiste asutustega.

Kas EMCA garanteerib oma liikmete turvalisuse globaalsel tasemel, kui tekib küsimusi logode ja värvitoonide sarnasuse osas?

CarbTune karburaatorite sünkronisaator: http://nagi.ee/photos/harimal/7766255/in-set/125775/
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Soultrain »

Lugesin ka selle teema algusest lõpuni läbi ja ainus, mis selle kõige peale öelda on, on see, et peale EMCA tekkimist koristas Red Hawks oma seljalt MC märgi ära.
Põhjus: AUSTUS JA LUGUPIDAMINE nende Klubide vastu, kes kuuluvad EMCAsse ja täidavad üle maailma teada tuntud (MC´dele teada tuntud) reegleid.
Ei saa aru sellest, miks jauratakse teemal, et meid ei huvita mis maailmas on ja Eesti on Eesti ja vaba maa ja igaüks teab ise mis teeb ja blaa blaaaa....no mis krdi ERILINE riik see EV on, kus peaks kogu maailmas kehtivaid MC reegleid mitte omaks võtma ja omad reeglid tegema? Pole vast mõtet leiutada jalgratast kui see juba kümneid ja kümneid aastaid tagasi leiutatud on ja see kõikjal respekti ja omaksvõtu teeninud.

Loud pipes save lives!!!
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

harimal selleks, et tagada oma turvalisus ei pea olema EMCA liige. Piisab lihtsalt lugupidamise ja austuse üles näitamisest. Ka nende asjade suhtes, millest ülevaade puudub.

harimal

Mu küsimus tulenes allolevast tekstist:

"Ütleme näiteks, et sa kujundad embleemi. Juhtumisi näeb see välja sarnane ühe teise klubi embleemiga mis on varem palju probleeme tekitanud. Sa kannad seda kuskil kus teised klubid peavad seda eksikombel tülitekitaja omaks ja..... Saad aru milleni see viib. Võib-olla sinu kasutatavad värvid esindavad mõnda teist klubi kellega kohalikul klubil on probleeme. Kasutatavatel värvidel nagu ka embleemil endal on tähendus."

Olgem ausad, Põletajate (respekt neile) embleem sarnaneb suhteliselt tugevalt HA omaga. Kui nüüd mõnel HA'l tekib küsimus, et kas tegemist on naljaga, kas siis EMCA liikmelisusest piisab jama vältimiseks?

Jutt pole mingist praalimisest või tülinorimisest vaid embleemi ja värvitoonialastest vaidlustest ning nende lahendamisest.

Kusjuures EMCA enda lehel on mõistetel embleem ja värv eri tähendus ehk värvi all jääb mulje värvitoonist.

CarbTune karburaatorite sünkronisaator: http://nagi.ee/photos/harimal/7766255/in-set/125775/
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

Lp Harimal, aga miks sa üldse muret tunned, kas mõne klubi logo sarnaneb teise omaga või kas HA silmis võiks see olla probleem või ei? Selleks ongi EMCA olemas, et selliste probleemidega tegelda, maailmas on kümneid ja kümneid juhuseid kus soovitatakse värskel klubil oma värvid muuta ja logo ümber teha ja seda eelkõige nende enda turvalisuse huvides. Olen üsna veendunud, et mingi hetk jõuame ka meie sinna, et EMCA tegeleb väga süvenenult selliste asjadega, vähemalt loodan seda väga!
Kui Põletajad on EMCA liikmed, ju siis on kõik korras ja probleeme pole,fakt!

Loud pipes save lives!!!

harimal

Ma tõin logo näol näite EMCA enda protfoliost.

Minu esmane ning siiani vastamata küsimus on - kas EMCA'l on kontakte väljaspool Lätit ja Leedut?

Vaata, Soultrain, kui organisatsioon võtab endale terve riigi piires võimu öelda, kes on MC ja kes mitte ning üheks ülesandeks Eesti MC'de esindamise piiri taga, siis oleks tore teada, kui kaugele nende koostööpartnerite võrk ulatub.

Koos võimuga võetakse ka vastutus. See kehtib igasuguste liitude kohta.

Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

Ja endiselt ei saa ma aru, miks see teadmine konkreetselt sulle oluline on? Oleks tore teada - on tore põhjus küll, elus oleks paljusid asju tore teada, aga see selleks, ma oskan soovitada sulle tegelikult, kust saab vastuse ilma lehekülgede kaupa teema jätkamist. Otse EMCA kodulehelt aare@piratica.ee tel nr ka olemas

Loud pipes save lives!!!

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Hm. Kui avalik diskussioon, siis olgu ka avalik vastus. Mõtlen seda esinduse asja. Ma ei arva, et EMCA peaks ja saakski olla kohe valmis ja kõikvõimas organisatsioon. Nemadki on tegelikult alles alustanud. Teod ja tahtmised (kusjuures käsi südamel, mitme sinna kuuluva klubi suhtes on mul täisrespekt) on need, mis näitavad nende väärtust. Aga nagu ütlesin - respekt tuleb välja teenida, seda ei saa nõuda. Või õigemini - saab nõuda oma liikmetelt, sest muidu ei saa need olla liikmed. Aga ei saa nõuda mitteliikmetelt - just nende ees, ehk siis seesama kurikuulus 99% - tuleb see välja teenida, kui ei suuda jõuga kehtestada. Aga just kehtestamise taotlus algne avaldus ju on.

Ehk siis selgitused, mis siin ka alanud on, on igati asjakohased:
Mida? Miks? Mis kasu saab sellest kogu motokogukond? Sellised küsimused ei saa siin teemas olla aluseks kellelgi suu kinni löömiseks. Sellised teemad tuleb selgeks rääkida. Millegi pärast ma ei arva, et ma praegusel hetkel millestki valesti aru saan.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

anticrist
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas anticrist »

.....ühesõnaga oleme jõudnud sinna maani kus oma 50, 60, 70 aastat tagasi ja võibolla siia maani sõdivad ameerikas see sama assotsiatsioon versus " pahad mootorratturid", ehk 1%. siis tekibki küsimus, mida nüüd meie 1% mc-d selles assotsiatsioonis teevad? nemad ju ei tohiks kuidagi emca tõlgitud ja omaks võetud põhikirjaga sobida.... :roll: (vabandan kui olen midagi valesti aru saanud ja kedagi 1%-laseks pean :oops: ) igal juhul,see entel tentel tekitab meilgi rohkem muresi ja lööb lõhesi. ikka on lõpuks need pahad ja head ratturid ...jne jne.....ja nii see surnud ring jatkub!

Lugupidamine siiski! C

kaks ratast on ikka kaks ratast!
http://backyard.pri.ee
Kasutaja avatar

spinna

Siin ei ole jutt tegelikult üleüldse selle 1% ja 99% teemadel. Organisatsioonide struktuuridest ja nende väljakujunenud toimemehhanismidest jms. Nojah, ülekantud tähenduses siis ehk tõesti, et FIE ei ole AS ja MTÜ ei ole RAS jne. Või ehk siis kämping ei ole hotell jne.
Või siis, et kuskil Männiku tee ääres püsti pandud vahvli- või suhkruvatikioski pealt on tõepoolest kentsakas lugeda silti "Kondiitrikeskus Ltd." või "Sweeties Trust Ltd". See oli asja point.

Suzuki GSX 750 Inazuma

kult
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kult »

HOG- Harley Owners Group
DOG- Dnepr Owners Group

Veel lühenditest, e. ideid vestile...
:twisted:

Ummamuudu...

Panthera
Tsikkel: Honda

Lugemata postitus Postitas Panthera »

Kogu see arutus MC ja muude värkide kohta tuletab mulle Bikerboyz-i meelde :mrgreen:
Eriti seda, kus kutt oma klubi tegi (lol)

Kasutaja avatar

Painteddeath
Tsikkel: Aprilia Tuono

Lugemata postitus Postitas Painteddeath »

Täiesti loogilist värki ajavad need EMCA tüübid.
Iseenesestki mõista, et kui tuleb näiteks mingi Norra klubi(MC) Venemaale sõitma ja mõtleb , et veedab öö vahepeal Eestis. Tõmbab kohe traati esimesele lähedal olevale nö. MC-le, et olete ehk nii lahked ja varustate meid katuse ja söögiga ja vastuseks saab, et kes kurat te olete ja kus te mu numbri saite vms.
Ehk siis pead selliste asjadega arvestama ,muidu peab sul olema ka veel klubimaja jne jne. Kõik see on siit juba läbi käinud.
Lihtsalt ma ei saagi aru kus kohast see hämmeldus ja üllatus tuleb.
Kellelgi ei saa tegelikult keelata seda MC-d selja peal kandmist aga point on selles, et reaalses elus ei kanta seda MC-d lihtsalt välja. Klubi võib käituda ja end üleval pidada nagu ehe MC, kuid ilma vajalike abivahendititeta ei mängi lihtsalt välja.
Aga, mina arvan küll, et kui mingi klubi tahab MC-na läbi lüüa ja ühineda EMCA-ga, et vältida tulevikus probleeme, siis andku aina tuld.
Neil peab see võimalus olema.
Paljud mitme mitme aastase staaziga klubid on korrigeerinud MC värki nagu näiteks varem mainitud Red Hawks ja ka Põhjatuulte Pojad ja veel mitmed. Pole mõtet vaevata end selliste asjadega ju. Kui kunagui selleks valmis ollakse siis miks mitte ,kui tuntakse vajalikkust nende "tähtede" ja sellega kaasneva vastutuse järgi.

Aga mind huvitab see, et miks näiteks Jõgeva MC liige pole. Pole hullu kui vastust ei saa või sadetakse mind otse neilt küsima. Lihtsalt huvitas, kuna nad päris üks aasta koos olnud ja annavad õige MC mõõdu välja päris korralikult.

Kasutaja avatar

ishijupp
Tsikkel: BMW R1150R , K-650
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ishijupp »

Härgpalju asju sai selle teemaga mulle selgeks millest enne aimugi ei olnud. Veelgi enam- siinne omavaheline vaidlus on olnud tunduvalt harivam, kui EMCA koduleht, kus paljudele küsimustele ei leidnudki vastust. Keegi juba eespool küsis, et miks ei võta EMCA inimesed arutelust osa? Selleks, et respekteerida ja toetada nende tegevusi on vaja sellest organisatsioonist rohkem teada- kui vana on organisatsioon, kuidas, kauaks ja kelle poolt valitakse juhid, millised on praeguse organisatsiooni sidemed väljapool Eestit, millist kasu on sellest organisatsioonist klubidele/liikmetele ja kas midagi ka metsikutele sõitjatele (pasunasse mittesaamine sarnase MC sümboolika kasutamise eest pole vist päris tõsiseltvõetav, Eestis vähemalt mitte?), milliseid volitusi omab valitsus/omavalitsusasutustega suhtlemisel jne jne. Niipalju organisatsioonist, aga nende võitlus MC-dega jääb võitluseks tuuleveskitega juhul, kui nad ei suuda viia arusaamist MC lühendi tegelikust olemusest enamiku tsiklistideni. Hea koht selle kasvatusliku informeerimistöö ( :roll: ) alustamiseks on see foorum ja see leht. Peace ja retsept :wink:

Mõuki

Lugemata postitus Postitas Mõuki »

ishijupp kirjutas:

Härgpalju asju sai selle teemaga mulle selgeks millest enne aimugi ei olnud. Veelgi enam- siinne omavaheline vaidlus on olnud tunduvalt harivam, kui EMCA koduleht, kus paljudele küsimustele ei leidnudki vastust. Keegi juba eespool küsis, et miks ei võta EMCA inimesed arutelust osa? Selleks, et respekteerida ja toetada nende tegevusi on vaja sellest organisatsioonist rohkem teada- kui vana on organisatsioon, kuidas, kauaks ja kelle poolt valitakse juhid, millised on praeguse organisatsiooni sidemed väljapool Eestit, millist kasu on sellest organisatsioonist klubidele/liikmetele ja kas midagi ka metsikutele sõitjatele (pasunasse mittesaamine sarnase MC sümboolika kasutamise eest pole vist päris tõsiseltvõetav, Eestis vähemalt mitte?), milliseid volitusi omab valitsus/omavalitsusasutustega suhtlemisel jne jne. Niipalju organisatsioonist, aga nende võitlus MC-dega jääb võitluseks tuuleveskitega juhul, kui nad ei suuda viia arusaamist MC lühendi tegelikust olemusest enamiku tsiklistideni. Hea koht selle kasvatusliku informeerimistöö ( :roll: ) alustamiseks on see foorum ja see leht. Peace ja retsept :wink:

Sa vist mõtlesid ikka pasunasse saamist?

Küsija suu pihta ma ei löö!
________
FJ 1100 -->Kawasaki GPZ 1100

Rein
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Kontakt:

Kas enne EMCA loomist polnud mingi teise nimega org. olemas. Mingil hetkel tundus, nagu 2 org. ajaksid sama asja. Eks esimestel klubide ümarlaual käijad teavad rohkem.

Kasutaja avatar

Bladyhell
Tsikkel: K1200S

Lugemata postitus Postitas Bladyhell »

Mõuki kirjutas:

Jah, kõigi MC-de põhikirja on pasunasse andmine sisse kirjutatud :twisted: Rahvusvaheliselt levinud müüt/kogemus/analüüs on aluseks. Oleme kõik üks suur pätikari, kellele kaklemine elueesmärk.

K1200S

Mõuki

Lugemata postitus Postitas Mõuki »

Bladyhell kirjutas:
Mõuki kirjutas:

Jah, kõigi MC-de põhikirja on pasunasse andmine sisse kirjutatud :twisted: Rahvusvaheliselt levinud müüt/kogemus/analüüs on aluseks. Oleme kõik üks suur pätikari, kellele kaklemine elueesmärk.

Antud juhul viitasin lause kontekstile, mis ei tundunud loogiline.

Küsija suu pihta ma ei löö!
________
FJ 1100 -->Kawasaki GPZ 1100
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

ishijupp kirjutas:

Niipalju organisatsioonist, aga nende võitlus MC-dega jääb võitluseks tuuleveskitega juhul, kui nad ei suuda viia arusaamist MC lühendi tegelikust olemusest enamiku tsiklistideni. Hea koht selle kasvatusliku informeerimistöö ( :roll: ) alustamiseks on see foorum ja see leht. Peace ja retsept :wink:

siin ongi kaks erinevat etappi (isiklikult minu nägemus) - üldine asjast huvitatute informeerimine ja juba spetsiifilisem koostöö EMCA liikmetega. Kas foorum esimese osa elluviimiseks on just parim koht? Ei ole päris kindel. Sest pidevalt tekib siia järgmine Lembitu, kes ütleb, et mina olen eestlane ja vabas Eestis kasutan nime MC (mis iganes see ka tähendab) siis kui tahan. Andmata endale aru, et tähepaari pelgas tõlkimine annab selle tegelikust tähendusest ainult pisikese osa. Nagu Spinna enne õigesti ütles: keegi ei hakka kedagi kägistama, kuni see kähistab, et sai millestki aru. Pigem satuvad vale sümboolika kandjad ise avalikkuse ees häbisse.

EMCAsse mittekuulujana ei saa ma kommenteerida seda arutelu siin. Kuid oman infot, et nendepoolne vastus või kokkuvõte kindlasti tuleb.

Praegu oleks asjast huvitatutel kõige parem siia erinevaid küsimusi esitada ja ka kriitikat (mõistlikku) esitada. Kõike seda arvestatakse.

Rubberoid - Suzumen vastas sulle väga õigesti. Kõiki Eesti motoklubisid (v.a. spordiklubid) ühendab Eesti Mootorratturite Ümarlaud. Hetkel on Ümaralaua foorumiosa olnud kinnine, kuid enne sügist saab see avalikuks. Ümarlaud on koht, kus on esindatud kõikide sõiduklubide vormid ja sealt saavad infot ning abi ka kõik alustavad klubid. Ükskõik siis kuhu suunda nad areneda soovivad. Selline lahendus on ju arukas ja loogiline, et on organisatsioonid mis igakülgselt abistavad ja suunavad, et saavutada konkreetselt ja ühtlaselt toimiv süsteem. Et jutt liiga keeruline ei tunduks, siis tavalistele sõpruskondade põhistele klubidele ei too see mingeid lisakohustusi juurde. Pigem aitab neil oma edasisi tulevikuplaane teha. Varem või hiljem hakatakse ikka ju välisreise tegema ja on hea, kui sul on mingigi seljatagune, kes aitab kontaktidega öömaja, remondi, parima reisiplaani vms. suhtes.

EDIT: Rein, siin oli ka vastus sinule. Ümarlaud ja EMCA ei aja ühte ja sama asja. Ümarlaua liikmeks on näiteks ka EMMK ja Ümarlaud kohustub arutama ja kaitsma ka nende huve.

Panthera
Tsikkel: Honda

Lugemata postitus Postitas Panthera »

Okei ...
Nagu ma siis aru sain -

1. Klubi (MC) on mõtekas luua neil, kes on aastaid koos (õlg-õla vastas) sõitnud, tegutsenud, üksteist aidanud. On tekkinud ühtne ja kindel sõpruskond tsiklimeeste näol...
  2. Et olla MC, peaks kindlasti olema klubiruum, et vajadusel olla võõrustajaks teisele MC-le, kes palub öömaja...
  3. Klubi tuleb registreerida EMCA-s ?

Rein
Kontakt:

Ma ei mõelnud seda. Enne kui toimus esimene ümarlaud oli veel mingi link netis paraleelselt EMCA ga üleval. EMCA ga olid liitunud siis ainult paar klubi. No ei mäleta täpselt, võis olla ka EMMK. Ise vaatasin, et no nii kas hakkab mingi käärimine või teise üle trumpamine, võio mis iganes, et tulevad uued tegijad, ja võtavad uued klubid tiiva alla. Ok see selleks.

Ühesõnaga suurelt ei ole siin mõtet vaielda. Kui oled sõitja, omad sõidusõprade ees lugupidamist ja olles piisavalt kaine, et mitte kuuri nurgataga õllesene hommikuks MC teha, vaid luua ikkagi MC selle otseses tähenduses on ju iga liikmeskonna oma inteligentsuse asi. Minumeelest võib sõita koos aastaid ilma nimeta, otsida ruume ja võimalusi juua hapet ja närida läbi rehve :? ja kui see etapp on läbitud võib juba julgelt MC välja kuulutada. Kes Sinuga koos on suutnud selle kadalipu läbida, need jäävad juba pikaks ajaks kokku, et ühist asja edasi veeretada.

Suletud

Mine “Vaba teema”