Kas 85cc või 125cc krossikas?

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Teema algataja
Asslord

Kas 85cc või 125cc krossikas?

Lugemata postitus Postitas Asslord »

Kui suur vahe on siis 85cc ja 125cc.....kas vahe on ainult mootori kabatuuris või ka raamis,ratastes ja raskuses?
Samuti kui palju tunneks seda vahet nö. tagumikuga?'
olen sellel teemal täiesti võhik....pole ise ühtegi krossiratast proovinud.

Äkki saate siis natuke infot ja tarkuseterasi jagada :).. oleks väga tänulik!...samas ka kohe mingit ratast soovitada....hind võiks jääda ca. 20000 max.

Tänud ette!

Teema algataja
hirm

Lugemata postitus Postitas hirm »

ikka päris suur vahe on neil. pane oma strateegilised näitajad ka kirja, vanus, pikkus, kaal,- küll sis juba soovitatakse

Teema algataja
Asslord

174cm/76kg/1988a

Kasutaja avatar

Vidget
Tsikkel: Kawasaki Z900
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Vidget »

Asslord kirjutas:

174cm/76kg/1988a

125-ne võta

Teema algataja
Asslord

aga siis milline ?

Hind siis kuni 20k!

Kasutaja avatar

Vidget

Asslord kirjutas:

aga siis milline ?

Hind siis kuni 20k!

Sorry, aga selle raha eest saad sa ainult peavalu omale. Ise soovitaks vaadata seda: http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html

Kasutaja avatar

weidu

Lugemata postitus Postitas weidu »

saad küll peavalu aga eks sõidurõõmu ole ka omajagu igaljuhul suund on õige kui krossika ostad

lehhluur
Tsikkel: Aprilia SXV550;AP MX125;Virago

.

Lugemata postitus Postitas lehhluur »

85 cm3 pole sul sit*agi teha. :D. Soovitan kas 125cc või ültse Yamaha wr250.
Too kah päris mõnus pill

Suzuki sundiro 50 --> Gilera smt 50 --> Riga 13; Yamaha tdr 125; Aprilia mx 125
Kasutaja avatar

makuke
Tsikkel: enduro ja asfalt
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas makuke »

kui ise näppe õliseks ei karda teha sisi 125cc mingi vanem krossikas on juba 20K piiril. ega see hooldevaba ei ole aga tundes oma sõpra, kes jsut aastatevanuse 125cc kawa ostis, julgen soovitada

lehhluur

näita kohta kust saab 1 aasta vanuse kawa 125cc 20k-ga ja ma olen esimene vend platsis!

Teema algataja
Asslord

Kawasaki 125cc 2000 aasta...mis arvate ?...või võtta pigem 98a honda cr 125cc....nii palju kui siit lugenud olen pidavad hondad päris hästi vastu pidama?

Teema algataja
Asslord

Vidget kirjutas:
Asslord kirjutas:

aga siis milline ?

Hind siis kuni 20k!

Sorry, aga selle raha eest saad sa ainult peavalu omale. Ise soovitaks vaadata seda: http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html

Arvan ,et 250cc on natuke liiga võimas alustamiseks!

lehhluur

.

85 cm3 pole sul sit*agi teha. :D. Soovitan kas 125cc või ültse Yamaha wr250.
Too kah päris mõnus pill

Teema algataja
hirm

Lugemata postitus Postitas hirm »

Asslord kirjutas:

Kawasaki 125cc 2000 aasta...mis arvate ?...või võtta pigem 98a honda cr 125cc....nii palju kui siit lugenud olen pidavad hondad päris hästi vastu pidama?

suur loto ja önnemäng nende vanade ratastega, selle raha eest vöid saada nii viimase rondi, vöi ka täitsa tip-top vähesöitnud ja veelgi vanema isendi. otsi kedagi asjatundjat appi ratast üle vaatama, kuigi hiromant pole keegi ja mootorisse sisse ei näe kuidagi

Teema algataja
Asslord

Kui palju siis neid 2-taktilisi rattaid peab reaalselt remontima/hooldama..ja kui suured on need kulutused?

Makz
Tsikkel: VFR 750F

Lugemata postitus Postitas Makz »

Asslord kirjutas:

Kui palju siis neid 2-taktilisi rattaid peab reaalselt remontima/hooldama..ja kui suured on need kulutused?

Sai eelmine aasta 250cm3 krossivõrr soetatud. Masina aastaks oli 97 ning suht raibe oli siis kui ostsin. Ladusic ca. 8k alla masinale. Aga tegu oli suhteliselt õnnetu isendiga, probleeme tuli koguaeg juurde. Eks nii vanade krossikatega peabki arvestama et kui on tehtud ainult põhihooldused pead hakkama ka põhjalikumat remonti tegema, seda eriti 125cm3 tsiklile. Öeldakse küll et 250cm3 on pommikindlam aga noh ei vedanud lihtsalt selle rattaga. Eks ta üks paras õnnemäng on jah. :roll:

Kasutaja avatar

Vidget

Asslord kirjutas:

125 2takti ning 250 4 takti on sama klassi pillid.

Teema algataja
Asslord

Vidget kirjutas:
Asslord kirjutas:

125 2takti ning 250 4 takti on sama klassi pillid.

Ei taha 4takti.Räägitakse ,et 4 taktilise remont ja jupid olevat kallimad.
Samas veel see...et teda on tunduvalt raskem käima saada.
Või on mulle jama pähe aetud?? :?:

Kasutaja avatar

Vidget

Asslord kirjutas:

Ei taha 4takti.Räägitakse ,et 4 taktilise remont ja jupid olevat kallimad.
Samas veel see...et teda on tunduvalt raskem käima saada.
Või on mulle jama pähe aetud?? :?:

OSaliselt on sul õigus, kuid 4taktine on hooldevabam. Kui 2taktisel vahetad 2 korda kolbi, siis 4taktisel aint üks kord sama perioodi juures. jah kolb on kallim.
Käima saamine ei ole korras ratta puhul mingi probleem.
Üldiselt on palju jahutud siin 2T ja 4T erinevusest.

Kasutaja avatar

weidu

vaata siit peaksid omale leidma vajaliku võrri hea hinnaga
http://www.mx-bikes.com/

Teema algataja
Asslord

weidu kirjutas:

vaata siit peaksid omale leidma vajaliku võrri hea hinnaga
http://www.mx-bikes.com/

olen juba sealt vaadanud....tänud sellegi poolest!

Teema algataja
Asslord

On äkki mõnel biker.ee foorumi kasutajal midagi müügix?

Kasutaja avatar

Nooremvend
Tsikkel: Kawasaki KX 250&GSX-R 750

Lugemata postitus Postitas Nooremvend »

Meie kodus siis kolm vana krossikat. 125 kawasaki, mis vanuselt on minuga samas klassis ,vaat et aasta vanemgi). Umbes 87-88 aasta ratas, sai omal ajal ostetud ta kamba peale. Esialgsed hooldused tuli ära teha ja kestab siiani, nüüd vahetati kolb ka ära, sadulale saab uue naha ja karbussi plaaniti ka tal vahetada, nii-igaks juhuks. Masin sõidab hästi, käivitub isegi lihtsamalt, kui minu ja vennase 250nesed.
Kuigi neid omavahel eriti võrrelda ei saagi kun aastakäigud ja kubatuur on erinevad.
Kui jõuda lõpuks selleni mida öelda tahtsin, siis mainiks, et kui soovi väga vana 125-ne osta on, siis võib ju mainida mulle erasõnumiga. Võin uurida õemehelt (otsene omanik) kas ta äkki seda maha ärida ei soovi kuna aega sellega tegeleda tal eriti pole olnud ja soovi korral saaks ta meie rattaid nagunii igal ajal. Igaljuhul edu otsingutel! :lol:

Kasutaja avatar

weidu

mul on sulle pakkuda 2006a 525SX üli heas korras ja üli hea hinnaga

Teema algataja
Asslord

weidu kirjutas:

mul on sulle pakkuda 2006a 525SX üli heas korras ja üli hea hinnaga

Ma arvan ,et sellise rattaga lõpetaks ma oma elupäevad väga kiiresti :)

Kasutaja avatar

reinuvader
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas reinuvader »

Tere!Julgeks ka oma arvamuse kirjutada.Nimelt olin veel u 1.5a tagasi samas seisus,et motikatest ei teadnud suurt miskit(ega praegugi veel ei tea...kuigi nats on krossi juba harrastatud)ning sai soetatud 125cm3 masin-algul ktm ja siis kawasaki.Vaata asjadele reaalselt otsa ja arvesta nii oma sõidukogemust kui ka rahakoti suurust.....kuid igal juhul soovitan alguseks 125cm3-mitte suuremat.2-taktilise hooldus on odavam ja lihtsam ning sõiduomadustelt ei jää ta alla suurematele,vahe on vaid selles,et väiksema masinaga on sul rajal nats rohkem tööd nt käikude vahetamine ja masina nö pöördes hoidmisega.Nt ma ise...harjusin oma 2-T/125cm3 nii ära,sõit oli kiire st ka suurematele eriti jalgu ei jäänud,hüpped olid vahest isegi pikemad kui suurematel masinatel-meestel..samas hüpped on vaid üks element rajal ja pole suur näitaja,sest ikka maas olles liigutakse kõige kiiremini.Nüüd aga oman 250cm3/4-T ja pean tunnistama,et pea-aegu nagu algaja jälle.Masin käitub totaalselt teisiti...1:käivitamine on problemaatilisem(eriti soojalt...2-t läks esimesest vända löögist...4t mitte)2:hooldus on teihedam ja kulukam ning keerulisem(kui ise pole spets)3:jah,ei pea vahetama nii tihti käike...samas käigud on pikemad ja kiiremad..vajab harjumist.4:hüpped...kui varem st väikese masinaga olin nö sinasõber hüpetel...siis suurem käitub täiesti erinevalt(minul käitub...ei väidagi et teistel e kogenumatel)st kas viskab nn küünlasse või kukub esirattale või on lihtsalt hüpe lühike(vahe on selles,et võrriga lähed gaasiga hüppele peale ja lendu...siis 4t gaasiga hüppesse minek on probleem.
Selle pika jutu kokkuvõtteks:harjutamine teeb meistriks,alustuseks on 125cm3 piisav ja masinat ostes võta spets kaasa ja kui veab võib ka 20000 eest saada sõidukorras pilli(mina sain nii ktm,i kui kawa)...nii,et EDU ja krossis pole muud kui harjuta-harjuta-harjuta.Muide õpetussõnu saad ka siit eelnevast teemast"algaja krossiharrastaja küsib nõu"

Teema algataja
Asslord

reinuvader kirjutas:

Tere!Julgeks ka oma arvamuse kirjutada.Nimelt olin veel u 1.5a tagasi samas seisus,et motikatest ei teadnud suurt miskit(ega praegugi veel ei tea...kuigi nats on krossi juba harrastatud)ning sai soetatud 125cm3 masin-algul ktm ja siis kawasaki.Vaata asjadele reaalselt otsa ja arvesta nii oma sõidukogemust kui ka rahakoti suurust.....kuid igal juhul soovitan alguseks 125cm3-mitte suuremat.2-taktilise hooldus on odavam ja lihtsam ning sõiduomadustelt ei jää ta alla suurematele,vahe on vaid selles,et väiksema masinaga on sul rajal nats rohkem tööd nt käikude vahetamine ja masina nö pöördes hoidmisega.Nt ma ise...harjusin oma 2-T/125cm3 nii ära,sõit oli kiire st ka suurematele eriti jalgu ei jäänud,hüpped olid vahest isegi pikemad kui suurematel masinatel-meestel..samas hüpped on vaid üks element rajal ja pole suur näitaja,sest ikka maas olles liigutakse kõige kiiremini.Nüüd aga oman 250cm3/4-T ja pean tunnistama,et pea-aegu nagu algaja jälle.Masin käitub totaalselt teisiti...1:käivitamine on problemaatilisem(eriti soojalt...2-t läks esimesest vända löögist...4t mitte)2:hooldus on teihedam ja kulukam ning keerulisem(kui ise pole spets)3:jah,ei pea vahetama nii tihti käike...samas käigud on pikemad ja kiiremad..vajab harjumist.4:hüpped...kui varem st väikese masinaga olin nö sinasõber hüpetel...siis suurem käitub täiesti erinevalt(minul käitub...ei väidagi et teistel e kogenumatel)st kas viskab nn küünlasse või kukub esirattale või on lihtsalt hüpe lühike(vahe on selles,et võrriga lähed gaasiga hüppele peale ja lendu...siis 4t gaasiga hüppesse minek on probleem.
Selle pika jutu kokkuvõtteks:harjutamine teeb meistriks,alustuseks on 125cm3 piisav ja masinat ostes võta spets kaasa ja kui veab võib ka 20000 eest saada sõidukorras pilli(mina sain nii ktm,i kui kawa)...nii,et EDU ja krossis pole muud kui harjuta-harjuta-harjuta.Muide õpetussõnu saad ka siit eelnevast teemast"algaja krossiharrastaja küsib nõu"

Suured tänud!
Oskad sa ka ümbes õelda kui suured on need kulutused millega ma pean arvestama?

Kasutaja avatar

reinuvader
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas reinuvader »

Tere jälle!Umbes on raske öelda,eriti veel minul,kes ma kõik tööd spetsialistidel teha lasen aga arvesta nii,et kas kasutad täis orig juppe või oled nõus ka nö b-grupi juppe kasutama,siis kas sul on kuskil tutvusi või on sul mõnes poes ka kliendikaart et alet saada.Aga tea,et odav lõbu motokross ei ole ja veel....alustama peaksid mitte tsiklist vaid kogu varustusest e korralikud kaitsmed,kiiver,prillid,kindad,saapad(soovitavalt ka riided)või siis need koos tsikliga.Aga ikkagi on 2t 125cm3 odavam pidada kui suurem masin(samas kõik sõltub sellest mis olukorras pill on ja palju ta kohe raha alla tahab)Nt minul endal juhtus kurb lugu,et sattusin ostes petise otsa,kes oli masina väljast ülesse vuntsinud...aga seest oli asi täiesti jama ja kohe läks lambist pea 7000 juurde ja siis ka veel ei saanud ma asjast-asja,sest see kõik juhtus Holstre-Nõmmel toimuva harrastajate krossi eel ja sain küll nö lonkava masina raja äärde....kuid võistlusteks jäi ikka asi katki,sest pill otsustas,et ta lihtsalt EI LÄHEGI KÄIMA(kodus läks)...oh nii,et kui uut ei jõua osta...arvesta kulutustega,mis ka uue puhul on paratamatus,sest kross on tegelikult sõna-otseses mõttes masina(ka mehe)lõhkumine.EDU!

Teema algataja
Asslord

Sai siis ära soetatud Honda CR125 95a.
Lihvin sellega natuke oskusi...pole vähemalt rattas väga kahju peale kukkumist :)

Teema algataja
freeland

Lugemata postitus Postitas freeland »

käin isegi krosa trennis kuid omal 200kubatuurine freeland-b quad sõbral on 110kubatuurine atm ja on väga mõnus pill..125cc sobib väga hästi! :)

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”