Avalik pöördumine: lõpp kaosele Eesti teedel!
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
Suzumen kirjutas:spinna kirjutas:Kogu elu koosneb pisiasjadest. Natuke patustada on ka patt. Ei ole nii, et 10kmh üle seaduse sõita
Pluss kümme sõita spidomeetri järgi ei ole patt.
![]()
Lubatud on 90km/h. Spidomeetri veamarginaal on sinna 7-10% kanti =97km/h. Siit tulevadki need arusaamatused: mis sa vilgutad, ma ju sõidan 90km/h (tegelik aga 82-84km/h) ja mööda ei lase. Vot kohe vihast ja vingust, aga mööda ei lastaAga kui näiteks on rase naine auto peal, kes kohe sünnitab või infarkti saanud isa? Liikluseeskiri võimaldab erandeid teha, kuid meie eestilik "oma õiguse tagaajamine" mitte. Nii et, kui keegi ikka viulgutab taga tulesid, laske mööda. Ärge ajage oma väikekodanlikku jonni, olge sallivamad
Jutt õige!
olen 101% nõus et TULEB olla sallivam kiiremate ja aeglasemate suhtes mitte ajada seal roolis OMA õigust taga. Ka eksijate suhtes (loe naised, algajad, vanurid) TULEB OLLA mõistvam kui nende "pahategu" ei ole teadlikult tekitatud.
See kiiruses kinni hoidmine ja seetõttu tatti pritsides et MINA ju sõidan ÕIGE kiirusega ja TEMA sõitis minust mööda...see ongi niivõrd egoistlik suhtumine. Kujutage ette et ka kõnniteedel kõik kõnniksid ühe ja sama kiirusega ükstese taga...Paraku on ühel aega lonkida, teine kiirustab tööle või krt seda teab kuhu. Ei ole ju aeglasel pensionäril õigustust kisada, et miks te kõik kiiremini käite kui mina.
Soovitan kõigil spidojärgi sõitjatel proovida sõita GPS-iga ja te näete oma silmaga et kipute millegipärast koguaeg kellegi taga sõitma....esiklaas porine ja närvid läbi et mööda ei pääse...
Enamus mootorsõidukijuhte ei tea midagi näiduveast + 5-10%. Siis sõidetaksegi max 90, kurvis lastakse kiirus veel maha 80 peale jne... Tegelik kiirus aga on 82 ja kurvis 73. Mõni juht on nii ettevaatilk, et maanteel iga väikse kurvi või muu pisiasja peale pidurdab. Tema õigus sõita omavalitud kiirusega, aga selline olukord parakau tekitabki rongissõitmist mis minu meelest on vaat et kõige ohtlikum nähtus meie kitsastel ja kurvilistel teedel. Ma iskiklikult püüan sellistest hulludest rongidest kasvõi eeskirju rikkudes mööda sõita, sest ma ei suuda sõita tallinnast tartusse 2,5 -3 tundi kellegi taga....nähtavus null ja närvid läbi sellest lükka-tõmba sõidustiilist.
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.