Avalik pöördumine: lõpp kaosele Eesti teedel!

Clemm

Lugemata postitus Postitas Clemm »

Kirjutan ka veidi. Ise hakkasin uuesti autokoolis just käima, kuna mõningad aastad tagasi jäi asi pooleli aja ja raha nappuse tõttu. Pühapäeval lähen esimest korda jälle :lol: sõitma. Täna helistasin uuele sõiduõpetajale ja leppisin aja kokku. Kahjuks tundus ta kuidagi eelarvamusega minu suhtes. Ise lähen lootusega asjalikule juhendamisele ja vigade selgitamisele, kuid tema hääletoon kõlas nagu tuleks järjekordne lammas paberit saama. Kahjuks on ka samasugune kogemus aastate eest eelmise sõiduõpetajaga. Terve see tund v rohkem, mis sõitsime, tulid tema suust vaid sõnad paremale v vasakule. Ja kui ma mingi lolli veaga ükskord hakkama sain, siis sain päris kõva sõimu osaliseks. Kahju teile teatada austatud asjamehed, kuid arvan et teie elukutse pole õpetamine. See käib veidi teistmoodi.

Hommikul juhtusin mingist raadiost kuulma teemat uutest karistusseadustest, mida pikka aega juba välja töötatud ja nüüd tahetakse kasutusele võtta vist. Pidavat veel karmim ja lootustandvam olema kui eelmised.
Vaadake härrased karistuste väljamõtlejad. Te võite igasugu summasid ja arestipäevi kirja panna, kuid see jääb jällegi vaid paberile, sest see ei kõiguta eriti Eesti autojuhti. Miks ? Sellepärast, et kuigi minul juhiluba veel pole, olen kaasreisijaks pidevalt. Varsti saab aasta sellest kui käisin Viru pataljonis aega teenimas. Sõduri elu nagu siis oli. Raha suhtes kehva, seega linnalubade ajal tuli kuidagi muudmoodi koju saada kui bussiga. Jõhvi - Tartu otsa pealt hoidsin 100.- kokku igakord. Alternatiiviks oli hääletamine. Kogu perioodi jooksul sain vist häälega kokku mingi 15 korda sõidetud. Tihti oli sõit ka kolme v nelja erineva masinaga, millest igaüks viis ca 50 km edasi. Ja ma nüüd räägin millise rahvaga ma sõitsin. Autojuhiga kes sõitsin oma üpriski sportliku Hondaga nagu mõnes mängufilmis. Keskmine kiirus oli 130 km/h, järsud möödasõidud nö "napikatega" autode vahelt. Autojuhiga kes tundus ilmselgelt narkojoobes olevat. Sõitis enamusajast libedal teel keset sõiduteel olevat katkendjoont. Kõiki kurve võttis sisekurvist, ka vasakpoolseid. Ja kiirus oli ca 120km/h kanti. Sõitsin mingi kambaga kes oli ilmselgelt purjus, ka juht. Sõitsin kaheistmelise VW bussiga, kus reisijaid oli kokku vist 6 koos meiega kes hääletasid. Istusime taga kuudis aiatoolides ning pappkastide otsas.
Ja selliseid juhte oli küllaga. Iga kord kui koju jõudsin oli tunne, et peaks kedagi tänama, et elus olen.
See oli siis. Nüüd käin tööl, kus viimase poole aastaga peab hommikuti ja õhtuti ca 20 km sõitma. Nii mööda Jõgeva kui mööda Narva/Jõhvi? maanteed. Juhtideks on ka tegelased kellel on vaja mööda sõita igast ettejuhtuvast autost, kiiruseks kindlasti rohkem kui 110km/h.

Ja nüüd jõuame asja tuumani. Kogu selle 2 aasta vältel mis ma olen liigelnud Tartust Jõhvi ja Jõgevale mineval maanteel, pole ma näinud MITTE ÜHTEGI politseipatrulli. Mõtlesin praegu 10 minutit järele mitu korda ma olen näinud politseid antud teel. Vastus on NULL. Selle nulli hulka arvestan ka möödasõitvat politseid. Mitte ühtegi. Tartu linnas näen olenevalt päevast ligi 10 patrulli, oleneb palju välja vahin, kuid maanteedel mitte ühtegi.

Kui ma nüüd hakkan meelde tuletama millal viimati pidas politseid kinni auto milles samal ajal viibisin ka mina, siis läheb minu mälu ca 6 aastat tagasi vist. Võibolla ka veel rohkem.
Seega nüüd härrased seadusesilmad ja ametnikud, kontrollijad, väljatöötajad. Mõelge palun natuke järele kuhu Eesti liikluse koer on maetud.
Te võite oma seadustikke ja karistusmäärasid seal välja töötada kui palju tahes, kuid mina võin täielikus rahus esmaspäeval autojuhile öelda et laseme 150ga linnapoole minna, kuna vahelejäämisvõimalus on kaduvväike.

Või te loodate tõesti autojuhtide enesedistsipliinile, et kui vääname nüüd trahvimäärad kahekordseks, siis kõik sõidavad ilusti lubatud suurima kiirusega ning joobes rooli ei istu ?? :D Ehk peaks hakkama teile õhku müüma. Hea värske 100.- liiter. :)

Tuli just meelde juhtum suvest, kus minu aiatagant paarutas minema juhtimisõiguseta purjus ning tehniliselt mitte korras autoga poiss, kes siis sellest autost vist suht viimast võttis lähedal asuval asfaltteel. Kuna sellist asja siin keegi eriti ei salli, sai helistatud politsei numbrile 110. Õnnestus see lõpuks viiendal korral ligi pool tundi hiljem keegi teisel pool vastama saada. Enne oli telefon kinni. Andsin teada täpse asukoha kus on tehniliselt mittekorras auto, mille roolis on juhtimisõiguseta joobes juht. Kuna auto seisis mul vaateväljas tee peal juba pikemat aega, sai politseile täpselt selgitatud kus auto asub, mitte lihtsalt piirkond. Arvan, et sellise teadaande peale peaksid korrakaitsjad reageerima nagu püssirohi tulega, kuid mis jäi peale pooleteise tunnist ootamist tulemata, oli politseid. Lubati saata kohalik konstaabel. Ma ei tea kui kaugelt ta tuli, kuid kohale ta ei jõudnud ning teada antud auto sõitis igatahes mingi aja pärast minema. Hiljem mingeid külajutte kuulda ei olnud, seega jõudis ilmselt õnnelikult koju.

Pikk jutt on s**t jutt, kuid ehk hakkab keegi kuskil miskit taipama nüüd.

Pole vist mõtet hakata pajatama kodusest kasvatusest, kus võltsillusioone tekitav ühiskond paneb noortele väikesest peale pähe unelmate majad ja autod koos blondide rinnakate beibedega. Ja seda ei pea mitte välja teenima, vaid keegi peaks nagu iseenesest tulema. Sest kui sul buumerit pole millega teiste õlut libistavate mökude ees rehvi suitsema ajada, siis pole sa ju tegija. Ja kui sa tegija pole, ei saa sa ka naisi jne jne. Sama lugu on rahaga, sellepärast tööandja ärgu hakaku naljagi tegema alla 10k kuupalgaga. jne jne jne
Mul kahjuks elab üks selline juustupea kõrvalmajas. Aga noh mina ka ei hakka tema unistusi purustama ning selgitama kuidas reaalsusest "naisi saadakse" ning mis auto esmane otstarve on ja et ta pole ise mingi "kõva mees" kui kedagi ähvardab oma suursuguse kambaga jne jne jne. Mul on oma elu elada ning selliste asjadega peaksid tegelema vanemad. Kurb lugu on see, et lollus on päritav.

Tänan tähelepanu eest,
H.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”