Esiamordi simmeri ja õli vahetus

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Kasutaja avatar

Regula

Lugemata postitus Postitas Regula »

Ma võin uurida jah tegelt seda, kui palju sinna täpselt õli peab minema ja siis vahetan uuesti õli ära. Loodan et aitab.
Honda XR 100 -> Honda XR 125 -> Suzuki DR-Z 400 - > ...
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

kõrtsmikumolu kirjutas:
Äkki oli õli liiga palju sees? Mul lõi sellepärast tihendi pahupidi. See pole mingi probleem uuesti õigesti sisse tagasi panna, kui muidugi tükki välja pole murdnud.
Kahtlane. Üks ju peab ilusti. Äkki see remondimees siiski ei ole 100% pädev ja vahetas tihendi kriimulisest torust hoolimata? Ma lasin ka just omal teisel rattal amordihoolduse ette võtta, kuna üks esiamortidest hakkas leemedama ja remondimees ei pannudki uuesti kokku vaid võttis asja "rajalt maha" kuna torul olid tööpiirkonnas pinnavigastused. Ja õieti tegi - ükski simmer ei pea kratsitud pinna peal vastu. Sellepärast tahtsingi teada, kas jooksis kohe peale remonti läbi või natuke aega pidas ja siis hakkas läbi jooksma. Mulle ei löö suurt rohkem variante pähe kui liiga palju õli või rikutud tööpind tihendatavas osas. Vale viskoosusega õli võib äkki ka nii dramaatiliselt mõjuda ? See peaks pigem amordi tööd mõjutama..
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Regula

Ta ütles, et ta lihvis, puhastas ja taastas neid amordi tööpindu seal küll nii ilusaks kui vähegi saab. Ja lekkima hakkas paar tänavat remondi kohast eemale sõites. Või noh, täpselt ei vaadanud, aga kui koju jõudsin, siis juba oli see amort "ilane" küll õlist.
Kasutaja avatar

spinna

Igatahes siis oskas ta sellele täheleanu pöörata nii et siit toolilt pädevuse puudumises küll süüdistada ei söandaks. Mingi teoreetiline võimalus muidugi jääb, et need tihendi tööpiirkonnad torudel ei ole siiski korras või ei olnud taastatavad.
Suzuki GSX 750 Inazuma

loodusevingerpuss

Lugemata postitus Postitas loodusevingerpuss »

aga mismoodi se torude taastamine käib? teeks ka korda

busamotikas

Lugemata postitus Postitas busamotikas »

vaata tramm66 kodu lehelt http://beta.album.ee/user/30006344

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Ei usu, et torude pinnavigastus (kui see lausa näkku ei karga) nii kiire simmeri pidamise kaotuse kaasa toob. Minu rattal on amorditorudel roostekahjustused pinnakattes silmaga näha. Lihvisin teravad servad maha, aga süvendite vastu ei saa. Eks ma arvestan, et simmerite vahetus saab olema keskmisest tihedam (suurem kulumine sellises kohas). Aga kärab siiamaani ilusti (sülitan üle vasaku õla).
Pigem on seal ikkagi mingi põhimõtteline viga: vale paigaldus, tõesti liiga palju õli, liiga kõrge õhurõhk amordis (minu omal nt käib, ventiili kaudu), midagi purunenud?
Ütled, et esiots vajub alla. Miks? Kui amort tuksis, hakkab ta hüppama, aga miks alla vajub? Vedru on ju see, mis määrab kõrguse. Amort on tegelikult vaid võnkesummuti. Äkki vedru katki? Kui ise ei taha amorti lahti teha, pista vähemalt nina juurde, kui tehakse - sinu ratas, sinu elu ja sinu raha! Vaata ikka ise järele, mis seal sees on.
Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

Teema algataja
Hans
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hans »

Tsikkelröövel kirjutas:
Ei usu, et torude pinnavigastus (kui see lausa näkku ei karga) nii kiire simmeri pidamise kaotuse kaasa toob. Minu rattal on amorditorudel roostekahjustused pinnakattes silmaga näha. Lihvisin teravad servad maha, aga süvendite vastu ei saa. Eks ma arvestan, et simmerite vahetus saab olema keskmisest tihedam (suurem kulumine sellises kohas). Aga kärab siiamaani ilusti (sülitan üle vasaku õla).
Pigem on seal ikkagi mingi põhimõtteline viga: vale paigaldus, tõesti liiga palju õli, liiga kõrge õhurõhk amordis (minu omal nt käib, ventiili kaudu), midagi purunenud?
Ütled, et esiots vajub alla. Miks? Kui amort tuksis, hakkab ta hüppama, aga miks alla vajub? Vedru on ju see, mis määrab kõrguse. Amort on tegelikult vaid võnkesummuti. Äkki vedru katki? Kui ise ei taha amorti lahti teha, pista vähemalt nina juurde, kui tehakse - sinu ratas, sinu elu ja sinu raha! Vaata ikka ise järele, mis seal sees on.
Vedru võib katki olla, kuid teise poole korras amort ei tohiks ju kogu ratast lasta nii sügavale vajuda, et hakkab õli välja ajama. Pealegi, siis peaks ka korras amordist hakkama tulema. Ratas laksu pole saanud etteotsa? Amorditorud on ikke sirged?

Hans
V-MAX
Kasutaja avatar

Regula

Torud on täiesti sirged. Pole sellega kuskil hüppamas ka käinud ega midagi. Aga eelmine suvi oli lihtsalt niimoodi ülikergelt niiske parem amort õlist, et tolm jäi kergelt peale, aga ta nagu läks koguaeg hullemaks, kuni otsustasin simmerid ära vahetada. Ja nüüd siis peale teist vahetust ajab ikka juba ropult välja õli, lausa pritsib mind täiesti õliga täis, sest kui sõidu ajal tilk kukub siis otse kiiresti keerleva ratta peale ja sealt lendab see pükste peale ja mootorisse ja igale poole. Aga see remondimees ütles, et ta pani 250ml ühte amorti, küsisin Hondast järgi ja öeldi et 186ml on originaalselt see maht, palju peab panema. Kas sellest võib olla see lekkimine tingitud? Mõnesmõttes imelik, sest teisel vahetas ka ära õli ainult ja sinnagi pani 250mm ja vanad simmerid peale tagasi, ainult parempoolsele pani uued simmerid.
Kas lasen tal proovida õige õli kogusega või mis mul veel teha on siin?
Peale remonti hakkas tegelt ikka paari tänava pärast õli juba välja lausa tilkuma, ja seal ei pidavat olema ka üldse ühtegi märkimisväärset kahjustust, need pisikesed täkked mis olid poleeris ta üle. Et paar minti ja õli lausa voolab välja, pole ju normaalne.

No õnneks remontija parandab nagu kõkidel kordadel Peale seimest korda seda ilma rahata, sest pole ju normaalne koguaeg raha küsida, kui midagi tegelikult ei parandata.
Kasutaja avatar

spinna

Siis oleks nagu väga sarnane kõrtsmikumolu poolt kirjeldatud juhtumiga...
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Regula

Aga miks siis teine läbi ei aja? Teisel ka 250ml sisse pandud. Teine on jumalast kuiv ja ilus. Isegi niiskeks ka ei lähe see piund seal. Täiesti tipptopp.

plin500

Lugemata postitus Postitas plin500 »

Endal ka vaja simmerid ära vahetada, tahakski teada, kas keegi on 2001 a. GSX-R'il seda teinud ja kas saab hakkama ka selle nn. spetsvõtmeta?
Kasutaja avatar

nakaman
Tsikkel: V-Strom DL 1000 '02

Lugemata postitus Postitas nakaman »

endal sama häda, üks amordi toru ajab õli välja, kui teenindusse viidi, öeldi et tuleb kogu amort ära vahetada. Kuna minul garantii kestis, andku aga minna.

Yamaha xt 125r
Pilt
Kasutaja avatar

Teema algataja
Hans
Kontakt:

Regula kirjutas:
... Mõnesmõttes imelik, sest teisel vahetas ka ära õli ainult ja sinnagi pani 250mm ja vanad simmerid peale tagasi, ainult parempoolsele pani uued simmerid.
Kas lasen tal proovida õige õli kogusega või mis mul veel teha on siin?
Hm, imelik :shock:
Äkki on uus simmer vale mõõtu :shock: Õli kogus peaks ka muidugi õige olema. Minu mõlemal rattal (Yamaha) on õige koguse kontrollimiseks 2 mõõtu: sissevalatav õlikogus ja õlitaseme kaugus amordi ülemisest servast, mõõdetuna ilma vedruta.

Hans
V-MAX
Kasutaja avatar

Regula

Aga ometi ostsin originaal simmerid Honda esindusest.
Kasutaja avatar

retro
Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
Tänanud: 16 korda
Tänatud: 30 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas retro »

Virago535 kirjutas:
Minu mõlemal rattal (Yamaha) on õige koguse kontrollimiseks 2 mõõtu: sissevalatav õlikogus ja õlitaseme kaugus amordi ülemisest servast, mõõdetuna ilma vedruta.
Hans
Lisaks veel pisiasjana, et tuleb ka jälgida seda, kas mõõtmine ülemisest servast on kokkusurutud amordiga või mitte. see võib juba päris suure õlikoguse vahe tekitada. enda ratastel on see mõõtmine pidanud alati kokkusurutud amordiga olema.
Kasutaja avatar

Teema algataja
Hans
Kontakt:

retro kirjutas:
Virago535 kirjutas:
Minu mõlemal rattal (Yamaha) on õige koguse kontrollimiseks 2 mõõtu: sissevalatav õlikogus ja õlitaseme kaugus amordi ülemisest servast, mõõdetuna ilma vedruta.
Hans
Lisaks veel pisiasjana, et tuleb ka jälgida seda, kas mõõtmine ülemisest servast on kokkusurutud amordiga või mitte. see võib juba päris suure õlikoguse vahe tekitada. enda ratastel on see mõõtmine pidanud alati kokkusurutud amordiga olema.
Üsna oluline "pisiasi" tegelt, unustasin mainida :oops:

Sa küsi Hondast lisaks tollele õlikogusele ka see mõõt amordiservast kuni õlitasemeni. Siis mine rattaga uuesti sinna, kus vahetasid ja ole ise juures. Kontrolli, et ikka õiged kogused õli saaksid. Võrdle vana ja uut simmerit, ehk näed miskit vahet. Kõrtsmikumolu jutt võib pika pidada, kuna vana simmer on juba suht kõvaks läinud aastatega ja liigse õlikoguse puhul läbi ei lase, samas kui uus on pehme ja läheb pahupidi <- just a wild guess :roll:

Hans
V-MAX
Kasutaja avatar

kmx

Lugemata postitus Postitas kmx »

Tere.Mul selline mure,et kas leidub tallinnas mingi kutt kes viitsib sümboolse tasu või 4pakk õlle eest simmerid ää vahetada?
Simmerid on olemas ja hark ka maas,toon ise kohalen jne.
Kui on siis Palju ES.
Urmet :bsmile:
Kasutaja avatar

Laur
Tsikkel: VTX1800R
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Laur »

Lasin Depoos teha, kuid mitte just sümboolse tasu eest, kokku läks 800.-
Amordid viisin ise kohale, kogu muu värk nende poolt.
M.O.T.T
If you want to make God laugh, tell him your future plans
Kasutaja avatar

Bladyhell
Tsikkel: K1200S

Simmerite vahetus - nõu vaja

Lugemata postitus Postitas Bladyhell »

Mul on käimas Banditi simmerite ja tolmukate vahetus. Ühe amorditoru kokku-lahku lappimine ja tihendite vahetus läks ludinal. Teisega on nüüd väike mure, milles vajaks nõu.

Nimelt ei saa seda kurikuulsat alumist polti lahti. Käib ringi ja teeb seda rõõmsasti koos amorditorus oleva amordiga. Alguses keerasin surve all alumise poldi pisut lahti, kuid tundub, et käis juba siis ringi. Panin korra vedru tagasi ja survestasin uuesti kuid tulemus null.

Manuaali skeemidest loeks justkui välja et amort ja selle alumise poldiga kinnitatud sadul peaksid omakorda lahti käima. Kas ja kuidas? Teisel amordil olid nad ka peale väljavõtmist nii tihedasti koos nagu paarituvad koerad. Kui saaks amordi eraldi kätte siis ei oleks erilist probleemi ka paljukiidetud "harjavarre trikki" kasutada ja alumine polt lahti päästa.

Teine variant on tegeleda amordi fikseerimisega amorditoru sees, et ta ringi ei käiks. Ja loota, et see pingestab polti piisavalt. Paraku ei ole mul veel edu olnud, sest amorditorus ei ole iseäranis lahedasti ruumi. Hetkel ei ole lahendust välja mõelnud.

Ühesõnaga olen hetkel oma amordiga hädas nagu lits lapsega. On ideid? On kogemust ja lahendusi?

K1200S

Jussike
Tsikkel: Gixxer

Lugemata postitus Postitas Jussike »

Eelpool mainitud löök võtmed aitavad päris hästi. Olen ise selle kadalipu läbinud ja ka teisi saanud aidata. Kui omal pole saab abi suvalisest autorem. töökojast.Õhupüstol on OK. Ei saa arugi kui lahti ja kinni samuti, ringi käima ei hkka ja lisa abivahendeid pole vaja. :wink:

Kood: Vali kõik

Vrks.
Kasutaja avatar

sombreero
Tsikkel: Suzuki SV650 S

Lugemata postitus Postitas sombreero »

aga kuidas on võimalik et ma sian simmerite vahetamisega hakkama ilma torusid eemaldamata? vana simmeri ju saab ilusti ka ilma torusid eemaldamata kätte ja uut ei ole ka mingi probleem sinna paigaldada.

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

RSD amortidel saabki reeglina torusid lahti võtmata vahetada, USD tavaliselt mitte.
St toru tuleb siiski prillidest eemaldada ;)

Kasutaja avatar

Bladyhell

Re

Jussike kirjutas:

Eelpool mainitud löök võtmed aitavad päris hästi. Olen ise selle kadalipu läbinud ja ka teisi saanud aidata. Kui omal pole saab abi suvalisest autorem. töökojast.Õhupüstol on OK. Ei saa arugi kui lahti ja kinni samuti, ringi käima ei hkka ja lisa abivahendeid pole vaja. :wink:

Kood: Vali kõik

Vrks.[/quote]

Tänud õige soovituse eest. Võtme otsimine võttis meistril kauem aega kui kui poldi lahti saamine. Keermeliimi oli ohtrasti vahele tilgutatud. Ühtlasi sain vastuse ka teisele küsimusele - amordi otsa fikseeriv jubin eraldub amordist. Sellest teadmisest simmerite vahetusel siiski mingit kasu ei olnud.

K1200S
Kasutaja avatar

IvarSiim

Aga palju öli panna????

Lugemata postitus Postitas IvarSiim »

Simmerid vahetatud, aga kui palju öli pannna? Vana oli köik välja jooksnud.... ratas Suzuki MADURA 1200, kuid ehk see mark polegi nii oluline????
Ette tänades!
Ivar

Kasutaja avatar

Nongrata
Tsikkel: Kawasaki ZZR1100

Lugemata postitus Postitas Nongrata »

Õli kogus käib vastavalt ratta margile, kas siis mahu järgi või õli taseme mõõtmisega toru ülemisest otsast. Kui kindlalt ei tea, siis pane nii 300-350g, parem vähem või rohkem õli, kui üldse mitte.

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 684 korda
Tänatud: 442 korda

Re: Aga palju öli panna????

Lugemata postitus Postitas yeekim »

IvarSiim kirjutas:

Simmerid vahetatud, aga kui palju öli pannna? Vana oli köik välja jooksnud.... ratas Suzuki MADURA 1200, kuid ehk see mark polegi nii oluline????
Ette tänades!
Ivar

Ehk on abiks http://www.lk3000.com/madura/index.cfm

Saadetud kettaga lauatelefonist!

Jussike

Tava amorti pannakse õli 150mm. ülemisest servast, amordid ise on kokku surutud ja vedrud välja võetud asendis.Täpseks abimeheks ikka manual.

virks.

Kasutaja avatar

Bladyhell

Re

Jussike kirjutas:

Tava amorti pannakse õli 150mm. ülemisest servast, amordid ise on kokku surutud ja vedrud välja võetud asendis.Täpseks abimeheks ikka manual.

virks.

Mis asi on "tavaamort"? Banditi amorti läheb pisut üle 500 ml, ülemine piir oli miski 100 ja peale mm. Ei ole see amort ka kuidagi erinev teistest - või ma eksin? manuaal või tootja esindus annab jah täpse vastuse.

K1200S

Jussike

Teised on pööratud ehk upside down variant. Õli kogus oleneb amordi läbimõõdust.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”