Kas rentida...

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Moonchild

Lugemata postitus Postitas Moonchild »

mototydruk kirjutas:

teema lõpetuseks siis niipalju, ety pühapäevast kawasaki omanik 250cc ja ainuke mure on see et pole ühtegi tuttavat kes selle minu kawa platsile harjutamiseks viib...aga selle lükke tegin ära jah, ostsin odava, harjutamiseks ratta....

http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html

... aitaks heameelega aga nati kaugel... :wink:

Mis ratta laenamisse puutub... muidu kade ei ole kui tahetakse väike tiir teha, ( pikaks ajaks ei anna ja olen ise sõidu juures :twisted: ) muidugi tahab süda hirmust välja hüpata..... kui kukutakse... siis saan kukkujat õnnitleda uue ratta ostu puhul ja loomulikult ratta hinna määran mina... :evil:
ei kavatse ratta äri tegema hakata kuid minu jaoks ei ole kukutud ratas enam see mis enne

harimal
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas harimal »

Mototydruk - miks sa toda värskemat Kawa't kohe ei võtnud või polnud korraga piisavalt pappi välja käia?

Muidu see vanem Kawa on harjutamiseks täiesti piisav ning hiljemalt kevadel saad ta sama rahaga, kui mitte kallimalt, vabalt maha lükata, sest minusugused ostavad enda naikale sellise hea meelega turvalisemaks sõiduks (mu 100 000 maksvate asjadega kardab ta ise mõnikord pikemalt lasta - varem või hiljem tuleb kohustuslik külg).

Moonchild - 95% ratastest kukub varem või hiljem ;) Pole mina veel oma silmaga näinud üle ühe hooaja kasutatud ratast, mis kasvõi kerget külge poleks pannud ;)

Annushka

Lugemata postitus Postitas Annushka »

Yerba kirjutas:

Ei mõika.. kas siis ülejäänud asjadesse samamoodi suhtud? Pidev mure asjade pärast elamiseks liigset ja kasutut stressi ei ole hakanud tekitama?
Sellise egoga inimest pole varem küll näinud - saame tuttavaks 8)

Annushka kirjutas:
Yerba kirjutas:

Uh, mis imeline ratas see siis küll on? Nii emotsionaalse kui hinnalise külje poolest. Täitsa huvitav oleks teada.

Kui keegi küsiks, et kle laena ratast, ma teen paar ringi....ilmselt kukus mul silmad peast imestusest - et mis mõttes!!!! :shock:

Asi ei ole väärtuses, vaid selles, et ma hoian oma asju...

Mul tõepoolest puudub foobia muu kila - kola kohta aga oma ratta pärast põen küll! Ja nagu mulle tundub, et ma ei ole ainuke!

Moonchild

Moonchild - 95% ratastest kukub varem või hiljem ;) Pole mina veel oma silmaga näinud üle ühe hooaja kasutatud ratast, mis kasvõi kerget külge poleks pannud ;)[/quote]

.. olen sinuga nõus, aga kui olen ostnud endale ratta ( kasutatud või uue ) ja minu käes kukkunud ei ole, kui hoian seda nagu enda alles sündind lapsukest ... siis ma tahan et ta ka jääks sellisena nagu ta on, eriti veel kroomi mille kroomitud jupid ongi selle ratta sära ja hiilgus (kui muidugi mootori hääl ja võim välja arvata)... nii olengi selle inimestele selgeks teind, kes sõita tahavad... kui kukud, siis ostad ka ära :evil:

Kogu jutt käib muidugi ostetud ratta kohta... kui oled ise ratta kokku pannud ja üles ehitanud... siis on hoopis teised jutud :wink:

Kasutaja avatar

Teema algataja
mototydruk
Tsikkel: Kawa

Lugemata postitus Postitas mototydruk »

mina võin väita et mingit 10 000.- pole mul küll hirm laenata õilsatel eesmärkidel ;)

Moonchild

mototydruk kirjutas:

mina võin väita et mingit 10 000.- pole mul küll hirm laenata õilsatel eesmärkidel ;)

... 10 tuh. muidugi,... aga kui jutt käib 100 tuh. ja üle... siis paneb nati kukalt kraatsima.... olen püüdnud alati hädasolijaid aidata ja teen seda ka edaspidi :wink: ja ma usun et enamus siinolijatest aitavad samamoodi 8)

c
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas c »

Lihtsalt vastukaaluks enamuse arvamusele:
Umbes aasta tagasi ostsin endale 600se Banditi.
Hetkeseisuga on see ratas teinud 2 korda ARK-i eksamit, käinud 3e täieliku algajaga esmaõpet tegemas (enne, kui nad autokooligi läksid) pluss umbes kümmekond erineva sõidustaažiga sõpra sellega sõitnud.
Tagajärjeks. 2 uut lubadeomanikku eesti teedel, 3 uut ratas sõpruskonnas (hakkas minuoma nii meeldima, et ostsid peagi endalegi) ja üks katkine peegel.

Asjadesse suhtun asjalikult, kui miski läheb katki - ju siis oli käes aeg, et see asi pidi katki minema.

Ja et keegi ei hakkaks kahtlustama, et ma ei tea mis tunne on, kui sinu asju lõhutakse, siis sõbrad on mu autosid mitu korda kortsutand - ikka juhtub.

Intruder

Lugemata postitus Postitas Intruder »

harimal kirjutas:

Moonchild - 95% ratastest kukub varem või hiljem ;) Pole mina veel oma silmaga näinud üle ühe hooaja kasutatud ratast, mis kasvõi kerget külge poleks pannud ;)

WOW - tahad ma näitan sulle kohe umbes kümmet 2-5 hooaega sõitnud mootorratast (kroom, plastmass) mis ei ole kordagi küljepeale käinud.

Või suhtled sa ainult krossimeestega, et selline väida nii lihtsalt tuleb?

harimal

Intruder kirjutas:

Või suhtled sa ainult krossimeestega, et selline väida nii lihtsalt tuleb?

:D

Nop, suhtlen pigem lihtsalt noorte ja vähekogenutega, kes võimalusel ka rajale ronivad. Mõni paneb kohe külje maha, teine jällegi siis, kui liiga enesekindel. Raudpolt on see, et nt naissoost isik paneb varem või hiljem sõiduki horisontaalselt parkima :D

Mul endal oli juba päris mitu ratast, mitu riiki ja üle 40 000 km tagumiku alt läbi, kui kodust 100 m kaugusel külili tõmbasin :P Sai külmal asfaldil külmade rehvidega tiba liiga enesekindlaks muututud :P

Ma ei taha ka väita, et kõik mu tuttavad tsikliinimesed end iga hooaeg vigaseks sõidavad. Kindlasti mitte - lihtsalt kui nemad pole külge maha pannud, siis nende ostetud ratta eelmine omanik on seda teinud.

Võib-olla on mu tuttavad liiga koonrid, et tutikat ratast esindusest osta ning sellega rahulikult ringi lasta :P

See küll väga OT, aga siiski - ise eelistangi pigem kasutatud ja kasvõi küljetanud rattaid USAst osta, sest hind on kosmeetilise vea tõttu soodus ja võib suht kindel olla, et eelmine omanik on mugavuse tõttu enamhäirivad tehasevead ratta juures parandatud või on niisama igasugust tilu-lilu juurde keeratud. Viimasel rattal oli nt K&N filter, Akrapovic täisväljalase, lambdaandur, Ignitech aju. No, mida sa hing veel tahta saad (peale süütekatkestaja, quickshifteri ja turbo :P ) :D

Intruder kirjutas:

WOW - tahad ma näitan sulle kohe umbes kümmet 2-5 hooaega sõitnud mootorratast (kroom, plastmass) mis ei ole kordagi küljepeale käinud.

Üritan su kasutajanime meelde jätta, äkki trehvab mõnel mäkketõusul või kogunemisel. Tahaks tõesti mitteküljetanud vana plastikut või kroomi näha - tegemist oleks millegi uudse ja fenomenaalsega minu silmade jaoks :D

Ja kes, kurat, sinu tuttavad on, et nad nii korralikult sõidavad :D ?

Kasutaja avatar

piret

Lugemata postitus Postitas piret »

harimal kirjutas:

Raudpolt on see, et nt naissoost isik paneb varem või hiljem sõiduki horisontaalselt parkima :D

Võta palun oma sõnad tagasi, aitäh :)

Vahest sõidan ja teen asju.

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 117 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

Isegi kui korralikult sõidad, siis ikkagi kipub tsikkel teinekord külili kukkuma. Kohapeal. Eriti just algajatel, aga samas sugugi mitte ainult nendel.

Joel

harimal

piret kirjutas:
harimal kirjutas:

Raudpolt on see, et nt naissoost isik paneb varem või hiljem sõiduki horisontaalselt parkima :D

Võta palun oma sõnad tagasi, aitäh :)

Jätkame lõbusa OT'ga :D

Olen sind linnapeal näinud (kui pildil su mehe või su enda ratas), ära ütle, et nii pisikene piiga nagu sa oled, pole sa ratast kunagi külili parkinud :O

Kui nii, siis järgmine kord tulen ligi ja vaatan lähemalt - peale Intruderi tuttavate oleksid sina minu jaoks järgmine ilmaime :D

Mul pole tõesti veel ühtegi naissoost tuttavat olnud, kes poleks ratast külili pannud. Mu enda naine on külili suutnud panna kõik kaherattalised, millel ta seljas istunud :P Ärge talle ratast laenake, las lõhub minu omasid :P

PS! Kahe erandiga on kõik tuttavad meessooesindajad samuti tsiklid külili saanud. Viimati pani nt Alar Johanson (mäkkeronija) minu tulevase Blackbirdi õhtul nii parkima, et see hommikul kruusal puhkas :P

Kasutaja avatar

piret

Lugemata postitus Postitas piret »

harimal kirjutas:

Jätkame lõbusa OT'ga :D

Olen sind linnapeal näinud (kui pildil su mehe või su enda ratas), ära ütle, et nii pisikene piiga nagu sa oled, pole sa ratast kunagi külili parkinud :O

Kui nii, siis järgmine kord tulen ligi ja vaatan lähemalt - peale Intruderi tuttavate oleksid sina minu jaoks järgmine ilmaime :D

Mul pole tõesti veel ühtegi naissoost tuttavat olnud, kes poleks ratast külili pannud. Mu enda naine on külili suutnud panna kõik kaherattalised, millel ta seljas istunud :P Ärge talle ratast laenake, las lõhub minu omasid :P

PS! Kahe erandiga on kõik tuttavad meessooesindajad samuti tsiklid külili saanud. Viimati pani nt Alar Johanson (mäkkeronija) minu tulevase Blackbirdi õhtul nii parkima, et see hommikul kruusal puhkas :P

nojah, ma mõtlesin küll selle külili parkimise all konkreetset kukkumist (ise koos rattaga sõidu pealt). seda pole ma teinud. aga sina vist mõtledki sõna sõnalt. siis võiks sellisest vahejuhtumist rääkida, kus ma liigutasin oma ratast veits edasi bensiinigalonka juurde, aga läks meelest, et kohvrid küljes. riivasin teist ratast ühega ja ei jaksanud enam püsti hoida, vajus vaikselt küljele (niipalju ikka jõudu oli). Nüüd tahaks sellest teistest rattast rääkida... see oli Intruderi ratas :)
PS! See ratas mu pildil enam minu kasutuses ei ole, aga pisikesele tüdrukule jätkus suurt funni aastateks :)

Vahest sõidan ja teen asju.

Moonchild

Siin käib hirmus sõda, kas keegi on rattaga kukkunud või ei :D , no ma ei tea... mina küll ei ostnud endale ratast selle jaoks et see küljeli keerata, loomulikult ma sõidan korralikult, vastavalt enda kogemustele, et mitte endale ega rattale viga teha... olen ma siis sellepärast mingi oivik?.... ma ei arva nii... minuarust näitab pigem sõiduoskust see kui sa ratta terveks jätad, mitte see kui kukud ( muidugi võib juhtuda igaühega )... jääb mulje nagu mõni inimene on siin enesetapjate klubist....

Minul on õnnestunud siiani kukkumist vältida... loodan et see nii ka jääb..... jääge TEIE ka terveks :wink:

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”