A1 - A4

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
GP1

A1 - A4

Lugemata postitus Postitas GP1 »

Selline segane pealkiri, aga seletan natukene lahti.

Sai paar aastat tagasi siis tehtud A1 lubade sõidud ja teooria. ARKi kahjuks ma laisk ei jõudnud.

Igatahes, nüüd vanusepoolest peaks saama juba kuni 25kw load (A4, või mis iganes need on). Mis oleks minule praeguse seisuga siis kõige lihtsam ja odavam viis saada kuni 25kw lubasid? Pean tegema topelt eksamid, või saan ka kuidagi muud moodi läbi.

Tänan vastuste eest!
Derbi-The RED power
Kasutaja avatar

Villem
Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas Villem »

Kontakteeru oma autokooliga ja lase neil kategooria ära muuta. Kahjuks nii juba on, et kui on autokooli poolt antud mingi nö pisem kat siis ennem suuremat ei saa kui pisem tehtud on :? Ise ka just alles jamasin sama teemaga, ARK ütles et ma saan praegu ainult A1 eksamit teha, et tulgu ma ja tehku A1 teooria ja siis kohe A2 järgi - selline võimalus pakuti igatahes. Kuid siis oleks pidanud riigilõivu topelt maksma.
Terv,
Villem aka Villu aka Madis :)
Kasutaja avatar

M.K
Tänatud: 22 korda

Re: A1 - A4

Lugemata postitus Postitas M.K »

GP1 kirjutas:
Selline segane pealkiri, aga seletan natukene lahti.

Sai paar aastat tagasi siis tehtud A1 lubade sõidud ja teooria. ARKi kahjuks ma laisk ei jõudnud.

Igatahes, nüüd vanusepoolest peaks saama juba kuni 25kw load (A4, või mis iganes need on). Mis oleks minule praeguse seisuga siis kõige lihtsam ja odavam viis saada kuni 25kw lubasid? Pean tegema topelt eksamid, või saan ka kuidagi muud moodi läbi.

Tänan vastuste eest!

Minuarust on 2 võimalust. Värskendada autokooli lõputunnistust kategooriale A1 ja seejärel teha arkis A1 eksam ja peale seda need 25 kw load. Teine võimalus on vist uuesti kooli minna ja läbida kursus 25kw i lubade omandamiseks. Kui midagi metsa panin, siis pekske. :D Võib ka olla teisi võimalusi.
The price of anything is the amount of life you exchange for it.

errorcode12

Lugemata postitus Postitas errorcode12 »

Autokooli tunnistus peaks eluaegne olema, vähemalt mu sõiduõpetaja ütles mulle peale koolieksamit et vahet pole millal ARK-i lähed, kas kohe või 10-ne aasta pärast. Seega kui tahad täis A-d siis peaks uuesti kooli minema, või lähed teed nüüd ARK-is A1, siis sõidad vajaliku aja A1-ga ja lähed laksust ARKi täis A-d tegema. Arvestades autokoolide koormust oleks mõtekam pooleli jäänud A1 ARKis ära teha, peaks ka odavam tulema.
Kasutaja avatar

M.K
Tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas M.K »

errorcode12 kirjutas:
Autokooli tunnistus peaks eluaegne olema, vähemalt mu sõiduõpetaja ütles mulle peale koolieksamit et vahet pole millal ARK-i lähed, kas kohe või 10-ne aasta pärast. Seega kui tahad täis A-d siis peaks uuesti kooli minema, või lähed teed nüüd ARK-is A1, siis sõidad vajaliku aja A1-ga ja lähed laksust ARKi täis A-d tegema. Arvestades autokoolide koormust oleks mõtekam pooleli jäänud A1 ARKis ära teha, peaks ka odavam tulema.
Sõita vajaliku aja A1 ga ? Mida sellega mõtlesid? Kui ta a1 load kätte saab, siis võib ju kohe minna järgmist kategooriat tegema, kui vanus käes. Või ei või?

Teemaalgatajale niipalju, et odavam tuleb nii igaljuhul. (A kursus maksab kuskil 6k)
Kas sa võtsid lõptunnistuse koolist välja või jätsid sinna? Kui sinna jätsid siis koolieksamid vaja uuesti teha ( Kalju autokoolis kehtib lõptunnistus näiteks 6 kuud, kui seda ei ole välja võetud.)
The price of anything is the amount of life you exchange for it.

errorcode12

Lugemata postitus Postitas errorcode12 »

Ahh-jahh, peksin suts segast vist, kui vanus olemas siis pole seda sõiduaega vaja tõesti.
Kasutaja avatar

Teema algataja
GP1

Lugemata postitus Postitas GP1 »

Autokooli tunnistus endal olemas.
Aga jah, sega kartsingi. Eks tuleb topelt töö ja raha :( .
Derbi-The RED power
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”